|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Atak Hackerów :(
Witam,
tutaj wizażanka Queen, piszę z konta mojego tż-ta. W sobotę padłam ofiarą hackerów, którzy wysłali na moje konto robaka internetowego (Win32:pcClient-MI), a następnie całą bandę trojanów. Otóż robak ten pozmieniał mi hasła do wszelkiego typu portali internetowych, kont pocztowych itd., w tym wizażu. Już kilkakrotnie pisałam do Wizażu, ale jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi. Chciałabym się dowiedzieć, jak mogę odzyskać dostęp? Czy któryś z adminów mógłby mi podać hasło, które robak wprowadził? (pomogłoby mi to odblokować pocztę itd.). Mogę podać wszelkie informacje potwierdzające moją tożsamość. Jest to sytuacja awaryjna. Proszę o pomoc!!! Queen Edytowane przez Mafen Czas edycji: 2008-04-21 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Atak Hackerów :(
Cześć
Niestety nie mamy możliwości, aby odzyskać hasło do Twojej poczty. Nie ulega też wątpliwości, że bez dostępu do hasła nie odtworzysz hasła na wizaz.pl Wasze hasła do kont wizaz.pl zapisywane są szyfrem jednokierunkowym i nie mam go stricte w bazie, jedynie jego zaszyfrowaną wersję. Ergo: bez dostępu do maila nie odzyskasz hasła na forum. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja się popłaczę
![]() Nienawidzę hackerów, jak jakiegoś spotkam, to pobiję! Czyli muszę po prostu nowe konto założyć? Dziękuję złosiu za odpowiedź, ja ostatnio jakaś pechowa jestem. A czy jest możliwość żebyś zmienił mój adres e-mail w moim profilu? Wtedy dostałabym hasło na mojego nowego maila? Jest jakiś cień szansy? Obdzwoniłam dzisiaj allegro, wp, napisałam do naszej klasy. Mam nadzieję, że odzyskam chociaż część kont. Pozdrawiam, Queen |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Kiedy właśnie nic nie mogę wywalczyć z wp (dzwniłam i pisałam), bo nie podałam tam adresu mailowego alternatywnego ani nr telefonu. A odpowiedzi do pytania pomocniczego nie pamiętam, bo zakładałam ją 6 lat temu i nigdy nie miałam problemów. :/
Innych sposobów nie ma. Teraz już będę pilnować, żeby podawać maila alternatywnego oraz nr tel. Także ostatnia moja nadzieja, że albo Allegro albo Wizaż mi pomogą. Do Allegro wysyłam kopię dowodu osobistego. Z Wizażem to mi raczej nie pomoże. :/ Proszę, proszę, bardzo proszę, pomóż mi złosiu - możesz zmienić tam mojego maila? Apeluję do twojego dobrego serca! Założyłam oficjalnego maila (imię+nazwisko), żeby było wiadomo, że to na pewno ja. Dzięki temu odzyskam dostęp do wizażu i poczty. Jeśli dostanę się do poczty to wszystko sobie odblokuję. Queen Edytowane przez Mafen Czas edycji: 2008-04-21 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dobrze, napisz na mojego maila zlosliwiec@wizaz.pl, podajac:
adres maila na ktory zarejestrowalas konto Queen nowy adres mail, na ktory mam przerejestrowac konto nowe haslo dostepu do konta coś poradzimy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Już wszystko wysłałam
![]() P.S. Dobrze, że namówiłam tż-ta, żeby założył tu konto ![]() ![]() Queen |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za pomoc złosiu
![]() ![]() Znowu jestem Wizażanką! Juhuuu! Buziaki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Do usług
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Administrator
|
Nie otwierac podejrzanych zalacznikow ( nie klikac w nie) szczegolnie jesli uzywasz klienta pocztowego Outlook Express. Jesli jednak trzeba zobaczyc co to za zalacznik, lepiej zapisac go ( bez klikania w niego) w oddzielnym katalogu na dysku i caly katalog przeskanowac antywirusem, to samo w przypadku sciagnietych plikow z internetu.
Na "podejrzane www" wchodzic przez np. Firefox, Opera lub inna przegladarke niz IE. Zwracac uwage na wszytkie komunikaty wyswietlane przez przegladarkie i uwazac na to "co sie akceptuje" Uaktualniac system, uaktualniac program antywirusowy, zwracac uwage na komunikaty Firewall, szczegolnie jesli jakis dziwny program potrzebuje polaczenia z internetem ( firewall wyswietla informacje czy taki program moze polaczyc sie z internetem). Czesto zrodlem niechcianych gosci w komputerze sa wszelkie programy do wymiany plikow typu: eDonkey, emule itp. Wirusy sa dolaczane do sciaganych plikow. Jesli ktos musi z takich programow korzystac, lepjej sciagac wszystko do jednego katalogu, po sciagnieciu, przed uruchomieniam - caly katalog skanowac antywir. Zapamietywane hasla w przegladarkach do stron www, dla sprytnego wirusa nie stanowia problemu - i bez wirusa mozna je "wyciagnac" Nie wysylac zadnych "dziwnych" plikow ze swojego komputera np. config.dat (z katalogu GG )<- wyslesz i juz po twoim GG ( plik zawiera haslo do GG) Nie udostepniac zbyt wielu zasobow w swoim komputerze w sieci. Nie pozwalac instalowac w swoim komputerze osoba trzecim ktorym nie ufany zadnych dziwnych programow. np. revetation <- program w ciagu kilku sekund "odgwiazdkuje" kazde haslo w komputerze. np. Keyloggery <- programy ktore zapisuja kazdy znak wcisniety na klawiaturze i najczesiej wysylaja dane w blizej nieokreslone miejsce. Jesli juz zdarzy sie wirus, trojan w komputerze, starac sie go usunac przed restartem/wylaczeniem komputera. Po restarcie wirusek zadowamia sie w autostarcie i usuniecie go jest jeszcze trudniejsze, poniewaz startuje razem z systemem, windows nie radzi sobie z usuwaniem plikow ktore sa uruchomione, ratuje nas wtedy tryb awaryjny ( lub wylaczenie wirusa z autostartu, o ile wiemy jak sie nazywa, zamkniecie procesu wirusa) czyli windows uruchamia sie z minimalna iloscia aplikacji , wirus jest "wylaczony" wiec da sie go usunac, pod warunkiem ze wiemy gdzie sie zadomowil i tutaj wynik skanera antywirusowego jest bardzo przydatny, nawet jesli antywirus nie usunie pliku wirusa, zawsze poda jego sciezke ( lokalizacje). duzo tego jest, nie da sie napsiac jednej standardowej instrukcji jak sie przed wirusami bronic. aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#14 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Administrator
|
Ja pracuje na win$#@%^&*
![]() Do uzytku domowego polecam AVG Anti-Virus Free Edition (wersje darmowa) http://free.grisoft.com/ww.download-...s-free-edition jako pogramce "smieci internetowych" AD-Aware Free wersja darmowa: http://www.lavasoftusa.com/single/trialpay.php aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
powiem wam że firefox jest świetny
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje aniolku
![]() ![]()
Jesienne mamy Edytowane przez sylwia-zuza Czas edycji: 2008-05-31 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Administrator
|
sylwia-zuza, prosze bardzo
![]() Opera jak najbardziej moze byc, ja tez uzywam prawie wylacznie Opera ![]() aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
mozna sprobowac też z safari, wszystko jest lepsze od explorera
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
jejku straszne , mam nadzieję że mnie nigdy żadny Hacker nie zaatakuje, mam zainstalowany antywirus G Data, w opisie jest, że chroni przed atakami hackerów, więc czuję się bezpieczniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Administrator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.