Kobiety, które się nie malują- naturalność. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-28, 14:01   #1
karsila
Raczkowanie

Exclamation

Kobiety, które się nie malują- naturalność.

Witam!

Założyłam ten wątek ponieważ jestem ciekawa ile z was się nie. maluję i w jakim są wieku, i dlaczego tego nie robią? Wiem, że jest sporo osób, które korzystają ze strony wizażu, ale raczej są w 100% naturalne, badz " w większje części'. ja ososbiscie lubię czasem coś zmienić,ale się nie maluję poza używaniem tuszu, jesli chodzi o włosy to czasmi farbuję to chyba tyleno i czasmi na impreze jak ktos mnei pomaluje to istny cud, baardzo rzadko mi się to zdaża. Noze okulary i sporo osób zaleca mi makija jednak ja twerdz,e że po prostu nie jestem wtedy sobą i bardzo dziwnie się czuję więc...raczej sobie odpuszczam, poza tym myśleę, że jesli mam coś zrobić zle, to wole wcale tego nie robić. A spotykam się często z dziwnymi pytaniami ze strony znajomych" Dlaczego sie nei malujesz?", " No, ale czemu, masz takie ładne oczy, fajnie się by je malowało" bla , bla... miałam już chwile, że faktycznei chciałam coś zmienić,ale bardzos zybko mi przeszło macie takie zmienne koncepcje?
Pozdrawiam i zapraszam do wypowiadania się, piszcie od razu w jakim jesteście wieku. ja mam 21 lat

karsila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 14:03   #2
zawszeboska
Zakorzenienie

Dot.: Kobiety, które się nie malują- naturalność.

Cytat:
Napisane przez karsila Pokaż wiadomość
Witam!

Założyłam ten wątek ponieważ jestem ciekawa ile z was się nie. maluję i w jakim są wieku, i dlaczego tego nie robią? Wiem, że jest sporo osób, które korzystają ze strony wizażu, ale raczej są w 100% naturalne, badz " w większje części'. ja ososbiscie lubię czasem coś zmienić,ale się nie maluję poza używaniem tuszu, jesli chodzi o włosy to czasmi farbuję to chyba tyleno i czasmi na impreze jak ktos mnei pomaluje to istny cud, baardzo rzadko mi się to zdaża. Noze okulary i sporo osób zaleca mi makija jednak ja twerdz,e że po prostu nie jestem wtedy sobą i bardzo dziwnie się czuję więc...raczej sobie odpuszczam, poza tym myśleę, że jesli mam coś zrobić zle, to wole wcale tego nie robić. A spotykam się często z dziwnymi pytaniami ze strony znajomych" Dlaczego sie nei malujesz?", " No, ale czemu, masz takie ładne oczy, fajnie się by je malowało" bla , bla... miałam już chwile, że faktycznei chciałam coś zmienić,ale bardzos zybko mi przeszło macie takie zmienne koncepcje?
Pozdrawiam i zapraszam do wypowiadania się, piszcie od razu w jakim jesteście wieku. ja mam 21 lat
To chyba na plotkowe.
zawszeboska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 14:06   #3
Oliwkaaa80
Raczkowanie

Ja mam prawie 24 lata i się nie maluję zazwyczaj, nie farbuję też włosów (jak zacznę siwiec to pewnie tez zacznę farbować). Od czasu do czasu np. jakaś impreza czy taki dzień że chcę ładniej wyglądać to się umaluję. A nie maluję się, bo nie czuję się dobrze w makijażu, a poza tym też trochę z lenistwa, może jak będę trochę starsza to się to zmieni.
Oliwkaaa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 14:10   #4
ola_spy
Raczkowanie

Mam 18 lat. Nie maluję się, ponieważ szczerze mówiąc to mi się nie chce a z drugiej strony mam bardzo wrażliwą skórę i na większość kosmetyków mam uczulenie

ola_spy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 14:12   #5
Zielone_korale
Wtajemniczenie

nie maluje sie, na jakies okazje tylko, lub tez bardzo rzafko sam tusz do rzes, a na codzien tylko odzywka do rzes i pomadka ochronna nivea, czyli nic, mam 17 lat, ale wiele osob mowi mi, ze wygladam na 12-13, wiec wygladalambym dziwnie w makijazu, jak wytapetowana 12 latka, oktore tak czesto sie za to krytykuje, a po co mi to? dobrze sie czuje naturalnie bez makijazu, pomalowana czuje sie dziwnie, chyba, ze jest jakas okazja. i jest jescze jeden powod, jestem poprostu leniwa i nie chce mi sie wieczorem tego zmywac, lub porpostu zapominam ( pewnie dlatego, ze rzadko sie maluje). jednak wole postawic na naturalnosc. zreszta wcale nie uwazam sie za taka dorosla, ze gdzie nie wyjde musze miec makijaz, jescze nie ten wiek
Zielone_korale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 14:23   #6
Mini007
Zakorzenienie

Ja co prawda dopiero zaczęłam się malować, ale że dopiero od niedawna, to się wypowiem
Nie malowałam się (i nadal mam dni, kiedy całym "makijażem" jest tusz), bo mi się zwyczajnie nie chciało. Poza tym ładna jestem bez tego wszystkiego. Ale jak wiadomo, kobieta zmienną jest i zaczęłam eksperymentować z cieniami (pudry dalej omijam), szminkami i kredkami oraz rudościami na głowie
Mam 18 lat.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 14:55   #7
Tancerka Pl
Zadomowienie

Za chwile koncze 18 lat ^^ i maluje sie minimalnie - tusz i jakas pomadka ochronna. Wlosow nigdy nie farbowalam. Czasami jak wiecej wypryskow mam na twarzy to 'przykryje' je lekkim fluidem i to tyle.
Jak wychodze na zakupy, na miasto czy jest weekend w ogole sie nie maluje. Robie to tylko do szkoly i na jakies wieksze wyjscia - slub, impreza, pogrzeb (lol), itp.
Stary 2008-08-28, 16:03   #8
Optymistka w trampkach
Rozeznanie

Za dwa miesiące kończę osiemnaście lat i również się nie maluję.
Jedynym elementem mojego "makijażu" jest bezbarwny błyszczyk lub pomadka ochronna. Jakoś nie lubię się malować, lubię naturalność. Zresztą większość osób uważa, że baz makijażu jest mi ładniej.

Optymistka w trampkach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 16:13   #9
dziewczyna z ambicjami
Raczkowanie

Jestem za naturalnością ;]
I mimo iż nie raz przydałby się puder,by zakryć niedoskonałości to z kosmetyków używam tylko tuszu
dziewczyna z ambicjami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 16:19   #10
evela28
na drugie mam Irena

no tak na mojej półce też tylko tusz a cienie to już trochę pokrył kusz a podkład dawno przeterminowany

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 16:22   #11
Minawi
Raczkowanie

Lat 23. Od tyluż też lat bez makijażu

Jako nastolatka po pierwsze lubiłam się odróżniać od otoczenia i "nie malowanie się" bardzo mi w tym pomagało, a po drugie myślałam sobie, że gdy spotkam mężczyznę mojego życia to chciałabym, aby zakochał się we mnie naturalnej i prawdziwej Taki nastoletnie rozmyślania

I spotkałam - mojemu TŻ nie przeszkadza brak makijażu, a nawet bardzo to lubi i ceni (przynajmniej tak mówi

A do fluidów wszelkich to chyba zraziłam się przez moją koleżankę z liceum, która miała zawsze golf upaćkany na brązowo...

Teraz myślę sobie, że wymalowania to każda kobieta może być, ale naturalna to już nie każda

Edytowane przez Minawi
Czas edycji: 2008-08-28 o 16:23 Powód: jakoś mało gramatycznie się wypowiedziałam:P
Minawi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 16:23   #12
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

Ja coprawda się maluję, ale to z konieczności (tylko z podkładem moja skóra wygląda znośnie- te zmiany potrądzikowe). Ale za to staram się nie używać tuszu, nie farbuję włosów, na usta lekki błyszczyk- lubie siebie w makijażu, ale ja po prostu jestem leniwa na spędzanie połowy dnia przed lustrem :P
Stary 2008-08-28, 16:28   #13
j_ka
Rozeznanie

28 lat - maluję się na "wielkie okazje". Teraz mam zamiar to zmienić, bo jestem konsultantką Avon i otrzymałam tusz w prezencie
j_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 16:29   #14
Foka29
Zadomowienie

Nie maluję się codziennie - szkoda mi czasu. Tylko na jakieś okazyjne wyjścia, albo przy wielkiej chandrze. Konikiem moim jest za to farbowanie włosów na wesoły rudy kolor w odróżnieniu od mojego naturalnego "mysiego".
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 16:33   #15
paula-zla
Zakorzenienie

17 lat. Mój ' make up ' to odrobina pudru na strefę T (podkład rzadziej), odżywka na rzęsy lub tusz i balsam do ust. Nie maluję się z lenistwa, braku czasu (w szczególności gdy zbieram się do szkoły - wolę dłużej pospać).

Choć otwarcie przyznaję, że coraz częściej myślę o podkreślaniu oczu eyelinerem albo kredką.

Włosów też nie farbuję i jak narazie nie zamierzam - lubię swój czekoladowy brąz.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 16:34   #16
Wisienki
Zakorzenienie

Mam 24 lata maluję się od czasu do czasu - powód zwyczajnie mi się nie chce, a że cerę mam ładną to myślę, że mogę sobie na to pozwolić
Stary 2008-08-28, 16:45   #17
Wenress
Zakorzenienie

Mam 16 lat, więc to w sumie nic dziwnego, ze rzadko sie maluję. Zazwyczaj truskawkowa pomadka nivea, a na brwiach i rzęsach henna.
Czasem tusz, jakis blyszczyk, korektor pod oczy (mam tam takie cienie, że aż strach :P).... kombinować mi sie nie chce.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 17:49   #18
winyl
Zakorzenienie

Na mój cały makijaż składa się tusz do rzęs .
Baaaardzo rzadko używam podkładu, tylko wtedy, gdy stwierdzam, że moja skóra faktycznie jest w złym stanie i trzeba to jakoś zamaskować .
Nie maluję się, bo tego nie potrzebuję .

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 18:04   #19
drcron
Zakorzenienie

mam 26 lat o boziu to juz tyle kiedys sie malowalam teraz jednak ograniczam sie do kremu i tuszu do rzes powod czyste lenistwo a po drugie moja cera nie stwarza mi problemow a moj TŻ uwielbia naturalnosc

drcron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 18:13   #20
Annaluka
Zakorzenienie

Maluję się codziennie.

Uważam, że tylko kobiety z wyrazistą urodą mogą sobie odpuścić makijaż. Ale niestety większość Polek to szarawy typ urody i jeszcze ten brak makijażu = nijakość.

Zupełnie inczej twarz wygląda z podkreślonymi brwiami! Rzęsy pociągnięte tuszem ''otwierają'' oko. Róż/bronzer dodaje świeżości cerze. Pomadka/błyszczyk podkreśla usta.

Jasne, mogę wyjść bez make up, ale czuję się wtedy jak nastolatka w adidasach
W makijażu czuję się jak dama - pewna siebie, atrakcyjna, seksowna. Wiem, że mogę ''czarować'' spojrzeniem.

Makijaż jest zdecydowanie po to, żeby upiększał! Szkoda, że niektóre kobiety z tego nie korzystają, a inne korzystają w nadmiarze.
Stary 2008-08-28, 18:19   #21
winyl
Zakorzenienie

Ja siebie nie uważam za "nijaką".
A co do "większości Polek" to mi jednak bardziej przeszkadza 5-kilogramowa tapeta niż kompletny brak makijażu. Jasne, że z dobrym makijażem wygląda się dobrze, ale nieraz i bez tego makijażu wygląda się tak samo dobrze, lub nawet lepiej.

XOXO
Stary 2008-08-28, 18:31   #22
tyneczka
Wtajemniczenie

GG do tyneczka

Mój makijaż w wakacje ogranicza/ł się do tuszu do rzęs, ale i tak rzadko z niego korzystałam. Chciałam dać cerze odpocząć, podreperować ją (choć i tak nic z tego ). W roku szkolnym mój makijaż to korektor, puder, czasami róż, tusz i od biedy kredka. Na usta zawsze coś daję, ale błyszczyka/pomadkę nie uważam za makijaż... jest dla mnie częścią mnie niestety mam cerę w kiepskim stanie i lepiej się czuję, gdy co nie co zatuszuję. Poza tym bez makijażu wydaję się sobie nijaka, a mazianie się sprawia mi przyjemność i lubię to robić '91.

tyneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 18:40   #23
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Jasne, że z dobrym makijażem wygląda się dobrze, ale nieraz i bez tego makijażu wygląda się tak samo dobrze, lub nawet lepiej.
Jestem typem obserwatora i bardzo mało jest pięknych kobiet ''z natury''.

Większość z nas ma:
- zmarszczki
- przebarwienia
- sińce pod oczami
- trądzik
- podrażnienia
- nierówny koloryt
- zaczerwienienia

Nie czarujmy się Zdecydowanie mniej jest kobiet, które prosto po wstaniu z łóżka mogłyby się wybrać na jakąś galę Urodą na pewno by nie olśniły.

I nie pisz mi, że Ty nie masz żadnych defektów, które wyżej wymieniłam i przez to nie musisz robić make upu.

Od indywidualnych upodobań zależy czy lubimy robić makijaż, czy dobrze się w nim czujemy.

Nie jestem za sztuczności, ale czasem taki styl 'natural girl' jest gubiący. Patrząc czasem na brwi innych kobiet można się przerazić. W buszu nikomu nie jest do twarzy
Stary 2008-08-28, 18:43   #24
winyl
Zakorzenienie

Full make-up na plaży, to mnie zabija . I to kobiety wchodzące do wody. Podkład, puder, róż, kredka, tusz i cienie do oczu - pięęęknie wyglądają zmieszane w jedną wielką plamę na twarzy .

Annaluka - napisałam powyżej, że jeśli z moją skórą coś jest nie tak to wtedy używam podkładu/korektora/pudru czy czegokolwiek co to zakryje. Jednak przez większość czasu nie potrzebuję używać jakiejś niesamowitej ilości kosmetyków, żeby wyglądać dobrze. Nie wiem o co się tak rzucasz, mi się podoba jedno, tobie drugie, o gustach się ponoć nie dyskutuję. Uważam tylko, że to nie jest do końca fair pisać, że większość kobiet, które nie robią makijażu tak jak ty, jest nijaka.

XOXO
Stary 2008-08-28, 18:51   #25
pitahaya
Zakorzenienie

22 lata zyje bez makijazu i nie uwazam zeby kobiety nie malujace sie byly nijakie - to raczej krzywdzace okreslenie. nie robie tego bo nie chce, bo jestem leniwa, bo dobrze mi z moja naturalnoscia, bo nie umialabym tego zrobic dobrze, a czesto widze jak kiepsko wyglada nieprofesjonalny makijaz. ograniczam sie do pomadki nawilzajacej i malowania rzes kiedy robie zdjecie legitymacyjne barwy czarno-bialej
Stary 2008-08-28, 19:55   #26
shonya
Raczkowanie

20 lat, pomalowałam się dwa razy, na studniówkę moją i TŻta. Nie czuję się gorsza ani brzydsza bez makijażu - wręcz przeciwnie, z nim czuję się fatalnie. Jedyne co mam, to pielęgnacyjny błyszczyk - praktycznie bezbarwny.

Annaluka napisała, że: "Zdecydowanie mniej jest kobiet, które prosto po wstaniu z łóżka mogłyby się wybrać na jakąś galę"
może to się nie tyczy makijażu, ale jak wstanę to zupełnie nic nie robię z włosami [mam kręcone, prawie do pasa, na noc spinam gumką], bo jak wstaję rano to zawsze są najładniej ułożone
w dzień mogę cudować, układać, przylizywać, zakręcać a i tak nie będą takie fajne jak po wstaniu z łóżka

wracając do makijażu, nie czuję się bez niego nijaka. Właśnie czuję się jakaś, inna, świeża, bo niemal każda dziewczyna wokół się maluje - nie mam na myśli 4kg tapety od razu, po prostu, jakiś podkład, tusz, szminka.

wspomnienia związane ze studniówkami i makijażem budzą we mnie trumatyczne myśli i nie chcę tego przeżywać.
Pewnie jak będę starsza, zmarszczki będą bardziej widoczne, skuszę się na jakiś makijaż w celu zamaskowania. Ale póki co lubię siebie bez, naturalną
shonya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 20:17   #27
cal
Raczkowanie

jeśli kobieta ma śliczne oczy, brwi i cere to może makijaż olać.
widywałam w życiu kobiety które były tak piękne że makijaż tylko by to zepsuł
nie zmienia to faktu że zazwyczaj zobaczyć można niepomalowane buzie krzyczące " korektor"
albo "tusz do rzęs" .
ja makijaż traktuje podobnie jak ciuchy, dlaczego miałabym sobie odmawiać możliwość upiększania się ?
cal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 21:20   #28
karsila
Raczkowanie

o jak miło, wydawało mi się, że ten wątek nei będzie cieszył się popularnością, a tu jednak - miłe zaskoczenie. Cieszę się bardzo i zapraszam do dalszych wypowiedzi

karsila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 21:42   #29
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Praktycznie codziennie się maluję bo moje sińce pod oczami mnie dobijają poza tym, bez tuszu do rzęs wyglądam jakbym oczu nie miała.

Uważam, że każdy robi to co lubi, ja lubię mieć dosyć mocno podkreślone oczy, u mnie to i zamiłowanie i zboczenie zawodowe.
Stary 2008-08-28, 22:16   #30
lara
Rozeznanie

Ja się rzadko maluję, bo... po prostu o tym zapominam, nie myslę, szkoda mi czasu. Nie mam nic przeciwko makijażowi, ale czasem się dziwię znajomym, po co im codziennie rano ten rytuał, który zazwyczaj zajmuje tyle cennych minut Jak sobie przypomnę, to owszem - tusz do rzęs i błyszczyk (ale częsciej pomadka ochronna, bo wygodniej), od wielkiego dzwonu cień. Fluidów, podkładów, pudrów prawie wcale nie używam. 23 lata
lara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości