|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
woalka
zastanawiam się nad zamianą welonu na woalkę
![]() czy to dobry pomysł? ktoś miał? - jeśli tak prosze o zdjecia jakby ktoś znalazł fajne zdjęcia z przykładami proszę o wklejenie zastanawiam się też czy nie połaczyć jakoś welonu i woalki
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: woalka
http://weselinka.blox.pl/2009/05/W-k...-do-slubu.html
znalazłam artykuł o kapeluszach do ślubu mi bardzo podoba się ostatnia propozycja.... oraz 1 i 3 ![]() ![]() moja mama jak wychodziła za mąż miała również kapelusik z woalką i na zdjęciach to ślicznie wygląda Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2009-07-02 o 15:50 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zastanawiam sie nad woalką, tylko ja bym chciała taki malutki stroik na głowie i do tego woalka, coś takiego
bardzo mnie kuszą te woalki ostatnio
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2009-07-02 o 18:08 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam korzystanie w wyszukiwarki, takie tematy były już poruszane.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=woalka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=woalka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=woalka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=woalka http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=woalka
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-07-02 o 19:22 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
sama zdecydowałam się na wolkę, więc już sporo zdjęc nazbierałam, by podpatrzeć upięcie. może tutaj znajdziesz coś ciekawego
![]() gwen.jpg 671224574_2.jpg 671224574_1.jpg 1a.jpg onelittledove-giveaway-1.jpg Birdcage-veil-updo-2.jpg 11.jpg birdcageveil_brandee.jpg 04-BCfull-01.jpg 3523774389_5fda8e1383_o.jpg Edytowane przez bujawoblokach Czas edycji: 2009-07-02 o 23:04 |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
ciąg dalszy
2008-vintage-dresses.jpg ! 01.jpg birdcageveil_aubrey4.jpg maria-l.jpg ! 20099.jpg 0112080214-main_Full.jpg drew-barrymore-grey-gardens.jpg il_430xN.59152971.jpg Woalka 1 cc_m.jpg veil2.jpg |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze
Birdcage-veil-updo-3.jpg ! jewelry_left.jpg KirstenLambert reduced.jpg birdcage_veil_jamie2-394x479.jpg 99419.jpg COBirdcageMyrakim-718785.jpg ill61454me.jpg 1065.jpg ! 0664_1.jpg uff..
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
ah, a tutaj tak jak mówisz połączenie welonu z woalką, mnie osobiście nie bardzo się podoba - co za dużo to nie zdrowo jednak
![]() birdcageveil_with_traditional_kristen.jpg |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też się to niepodoba, troche za dużo, ja zawsze chciałam mieć welon ale ta woalka mnie strasznie kusi, i nie wiem co mam teraz zrobić, nie umiem się zdecydować;/
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Moja mama miała na głowe kapelusik z króciutką woaleczką (taka na czoło), a z tyłu była jakaś ozdoba - nie pamiętam czy to kwiat, czy jakiś taki puszek, ale spod niej wychodził welon. Był upięty w jednym miejscu, nie był rozłożony na ramiona, tylko ładnie ułożony z tyłu. Ładnie to wygladało. Jak nie zapomnę, to wkleję zdjęcia, ale to za kilka tygodni, bo nie ma mnie w domu teraz...
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
zatem czekamy, bardzo jestem ciekawa
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam na swoim ślubie woalkę - byłam bardzo zadowolona, ozdoba była komentowana jako elegancka i nietuzinkowa.
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, a nie wiecie, gdzie można kupić kawałek takiej woalki - oprócz salonu ślubnego, bo wszędzie, gdzie bym nie poszła to ceny z kosmosu (250 w górę!!)
poradźcie mi (internet, albo warszawa, olsztyn) pozdrowionka |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
w sklepie z tkaninami poszukaj, potem wystarczy przyszyć lub przykleić kawałek materiału do grzebyka (dostępne np w pasmanteriach lub na allegro) i gotowe.
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
ja kupiłam stąd http://www.allegro.pl/show_item.php?item=669684763
niestety nie mogę powiedzieć czy ładna, ponieważ jeszcze do mnie nie dotarła. ale faktycznie cena konkurencyjna. sama szukałam w wielu miejscach i ceny mne powaliły - za kawałek materiału, doszyty grzebyk i badziewny materiałowy kwiatek z jakimiś cekinkami ewentualnie wołają minimum 150zł ![]() a tu aukcja już się co prawda skończyła, ale może można napisać do salonu maila z zapytaniem czy mają jeszcze materiał. a nóż wystawią
Edytowane przez bujawoblokach Czas edycji: 2009-07-06 o 14:25 |
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki kochane za tak liczne odpowiedzi i zdjecia
kurczę kusi mnie ta woalka, ale rzeczywiście w sklepach ślubnych ich cena jest wręcz odstraszająca ![]() chyba losowanie przeprowadzę woalka kontra welon z zaznaczeniem na woalkę bujawobłokach ciekawa jestem też jaka była reakcja gości, że nie welon???? ![]() mam jeszcze pytanko - uważacie, że do krótkich włosów coś a'la bob beckkham bardziej pasowałaby woalka czy welon bo już głupieję Edytowane przez bobi Czas edycji: 2009-07-07 o 12:30 |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
reakcji nie opowiem gdyż ślub dopiero we wrześniu
ale wyżej ostrowczanka pisała, że wszystkim się bardzo podobało. też myśle, że to nietuzinkowy i elegancki dodatek, przynajmniej u mnie w rodzinie niespotykany i wiem, że dzięki temu zostanie zapamiętany. ahh nie mówiąc już o tym, że wygląda prześlicznie.a włosy planujesz upięte czy rozpuszczone? pytam, bo wydaje mi się, że do woalki pasują jedynie upięte, z welonem natomiast można pokombinować (zależy też jaki to miałby być welon). edit: hmm choć teraz tak patrzę na zdjęcia, które wcześniej wkleiłam i widzę, że zdarzają się także rozpuszczone włosy, w które wkomponowana jest siateczka (choć przeważnie z jakąś ozdóbką jeszcze) i też ładnie to wygląda. no więc nic tylko próbować
Edytowane przez bujawoblokach Czas edycji: 2009-07-09 o 00:16 |
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dostałam tez kontakt od pewnej miłej dziewczyny na aukcję na ebayu - ale wolałabym dokonac zakupu w Polsce, a ta aukcja jest z Wielkiej Brytanii...Poza tym w moim salonie ślubnym taki dodatek - 230zl i w górę!! szok!!! Poza tym podzielam wasze opinie, że woalka to coś wyjątkowego, niespotykanego a ja wymyśliłam sobie stylizację na lata 20/30 i wydaje mi się, że woalka znakomicie nadaje się do uzupełnienia takiego stylu - jak myślicie?? Fryzura: chcę delikatne fale w tym klimacie - czesanie próbne w połowie sierpnia. włoski mam za ramiona, ale na pewno będa podpięte ![]() pozdrowionka dla wszystkich wizażystek
Edytowane przez Ladyblack83 Czas edycji: 2009-07-09 o 13:42 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
ja już po ślubie ale planuję sesję w stylu lat 20 i 30, na allegro zakupiłam toczek z woalką za całkiem niezłą cenę http://www.allegro.pl/item665057390_...mowy_slub.html
szperajcie, szukajcie bo można znaleźć prawdziwe perełki |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
uhmm bardzo ładny
ja jednak szukałam samej woalki, ewentualnie z jakąś drobną ozdóbką, naprawde nie było łatwo.a może wrzucisz Julietto jakieś zdjęcia ze swojego ślubu? choć ta sesja też mnie mocno zaintrygowała, ale rozumiem, że jesteście jeszcze przed. bardzo byśmy były rade z fotek, lubimy oglądać ślubujące wizażanki i podpatrywać też przy okazji conieco, prawda dziewczyny?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Prawda prawda
![]() Ja tez sie zastanawialam nad woalka, ale nie wiem jeszcze do konca jaka bede miala suknie i czy to bedzie pasowalo. |
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrowionka
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
och! z tymi zdjeciami to jeszcze troszkę, aktualnie już 1,5 miesiąca czekam na zdjęcia z samego wesela i takiej 2h sesji przed ślubem, dopiero wtedy zdecyduję czy będę robić extra sesję, jak już będę coś miała to wrzucę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz, ja chcę taką stylizację na lata 20/30 -fale, suknia rybka, woalka i TŻ w gansta butach - o ile uda mi się go namówić A właśnie na sesję nie mam pomysła, więc..... niecierpliwie czekam ![]() pozdrowionka |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
przesyłam link do stronki z mnóstwem inspiracji
nie wiedziałam, ze woalek jest tyle rodzajów i że można upiąć ją na tyle sposobów http://www.birdcageveils.com/photo_gallery.htm
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Ja miałam na ślubie woalkę kupioną u dziewczyn z http://www.etsy.com/shop.php?user_id=7003019 A o to kilka fotek (oficjalnych jeszcze nie dostałam, bo ślub był w sobotę): P1010531.jpg P1010580.jpg
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
redwolfka prześlicznie wyglądałaś! bardzo oryginalnie i tak retro! a sukienka wprost bomba
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
No, naprawde, bardzo fajny klimat!
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Drogie koleżanki, zmówiłam na ebay'u bazę pod "kapelusik" i wolaki, mam zamiar tworzyć samodzielnie swój stroik ślubny ...
![]() już nie mogę się doczekać paczuszki!!! ciekawe co z tego wyjdzie i co powiecie.... jak tylko będzie gotowe zamieszczam fotki i czekam na opinie |
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam zamówienie woalki w pracowni ślubnych dodatków Angelika na Nowolipki 24/100 w Warszawie .Pan Bogdan naprawdę zna się na rzeczy.
Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2009-07-29 o 11:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

welonu i woalki

....

Dostałam tez kontakt od pewnej miłej dziewczyny na aukcję na ebayu - ale wolałabym dokonac zakupu w Polsce, a ta aukcja jest z Wielkiej Brytanii...