|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 104
|
I¶æ czy nie i¶æ?
Mam pewien dylemat... Mo¿e to trochê dziwne, ¿e zwracam siê z tym do Was, tutaj, ale jako¶ tak pomy¶la³am, ¿e tu mogê dostaæ odpowied¼...
Otó¿, dwa dni temu zmar³ mój dziadek i w sobotê jest pogrzeb (nie, nie chcê, ¿eby¶cie pisali jak Wam bardzo przykro, wystarczy, ¿e mi jest...). W pi±tek (czyli jutro) kolega z pracy mojego mê¿czyzny organizuje w domu spotkanie, gdzie bêd± graæ na PS3 w turniej Buzz!. Ja oczywi¶cie, jako dziewczyna mojego faceta, te¿ jestem zaproszona... Z moim mê¿czyzn± nie widzia³am siê od Walentynek i bardzo mi go brakuje. On jednak nie ma czasu, ja zreszt± te¿ nie bo jutro mam poprawkê i muszê siê uczyæ, wiêc dzisiejsze spotkanie totalnie odpad³o... Na pogrzeb mój facet i¶æ nie chce bo mówi, ¿e w sobotê rano ma jak±¶ sprawê do za³atwienia (nie wiem jak±, nie wnikam, powiedzia³, ¿e nie bêdzie mi siê t³umaczy³, by³ niemi³y pewnie dlatego, ¿e trochê na niego nakrzycza³am, zawsze wtedy siê wkurza). I teraz powstaje pytanie... I¶æ jutro z nim do tego kolegi na osiemnast±? I po prostu wrócê sobie do domu ko³o dwudziestej pierwszej, mo¿e sama, mo¿e mnie kto¶ odwiezie. To nie jest pijacka impreza tylko po prostu spotkanie z pizz± i PS3. Uwa¿acie, ¿e tak wypada? Nie to, ¿e ja nie prze¿ywam ¶mierci mojego dziadka - prze¿ywam, w³a¶nie dlatego chcia³am siê z moim T¯ zobaczyæ i na chwilê urwaæ z domu... Wiem, ¿e mój T¯ na to spotkanie pójdzie bo powiedzia³, ¿e ju¿ du¿o osób siê wy³ama³o i g³upio mu tak (to by³o du¿o wcze¶niej planowane i ju¿ powiedzia³, ¿e przyjdzie, nawet ze mn±). Nie dziwiê mu siê, bo wiem, ¿e taki po prostu jest i stara siê dotrzymywaæ danego s³owa. W ka¿dym razie ponawiam pytanie... I¶æ czy nie i¶æ? Gdybym nie posz³a to pewnie zobaczy³abym siê z nim w niedzielê, albo w poniedzia³ek, nie wiem... Po pogrzebie jako¶ w ka¿dym razie. |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
I¶æ czy nie i¶æ?
Mam pewien dylemat... Mo¿e to trochê dziwne, ¿e zwracam siê z tym do Was, tutaj, ale jako¶ tak pomy¶la³am, ¿e tu mogê dostaæ odpowied¼...
Otó¿, dwa dni temu zmar³ mój dziadek i w sobotê jest pogrzeb (nie, nie chcê, ¿eby¶cie pisali jak Wam bardzo przykro, wystarczy, ¿e mi jest...). W pi±tek (czyli jutro) kolega z pracy mojego mê¿czyzny organizuje w domu spotkanie, gdzie bêd± graæ na PS3 w turniej Buzz!. Ja oczywi¶cie, jako dziewczyna mojego faceta, te¿ jestem zaproszona... Z moim mê¿czyzn± nie widzia³am siê od Walentynek i bardzo mi go brakuje. On jednak nie ma czasu, ja zreszt± te¿ nie bo jutro mam poprawkê i muszê siê uczyæ, wiêc dzisiejsze spotkanie totalnie odpad³o... Na pogrzeb mój facet i¶æ nie chce bo mówi, ¿e w sobotê rano ma jak±¶ sprawê do za³atwienia (nie wiem jak±, nie wnikam, powiedzia³, ¿e nie bêdzie mi siê t³umaczy³, by³ niemi³y pewnie dlatego, ¿e trochê na niego nakrzycza³am, zawsze wtedy siê wkurza). I teraz powstaje pytanie... I¶æ jutro z nim do tego kolegi na osiemnast±? I po prostu wrócê sobie do domu ko³o dwudziestej pierwszej, mo¿e sama, mo¿e mnie kto¶ odwiezie. To nie jest pijacka impreza tylko po prostu spotkanie z pizz± i PS3. Uwa¿acie, ¿e tak wypada? Nie to, ¿e ja nie prze¿ywam ¶mierci mojego dziadka - prze¿ywam, w³a¶nie dlatego chcia³am siê z moim T¯ zobaczyæ i na chwilê urwaæ z domu... Wiem, ¿e mój T¯ na to spotkanie pójdzie bo powiedzia³, ¿e ju¿ du¿o osób siê wy³ama³o i g³upio mu tak (to by³o du¿o wcze¶niej planowane i ju¿ powiedzia³, ¿e przyjdzie, nawet ze mn±). Nie dziwiê mu siê, bo wiem, ¿e taki po prostu jest i stara siê dotrzymywaæ danego s³owa. W ka¿dym razie ponawiam pytanie... I¶æ czy nie i¶æ? Gdybym nie posz³a to pewnie zobaczy³abym siê z nim w niedzielê, albo w poniedzia³ek, nie wiem... Po pogrzebie jako¶ w ka¿dym razie. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 732
|
Dot.: I¶æ czy nie i¶æ?
Sama sobie musisz odpowiedzieæ czy to w porz±dku.
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 756
|
ja bym posz³a. Twój dziadek na pewno te¿ by chcia³ ¿eby¶ posz³a.
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 531
|
idz, przynajmniej na chwil zapomnisz o dziadku
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 342
|
A tam, wypada, nie wypada.... Mysle, ze powinnas to rozpatrzec pod innymi aspektami!!
Jaki byl Twoj dziadek? Czy byloby mu przykro jakby sie dowiedzial, ze tuz po jego smierci pojdziesz na takie spotkanie? ![]() No i czy sama na to chcesz isc. (W relacje z twoin facetem juz nie wnikam) |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 020
|
Skoro to nie jest jaka¶ wielka zakrapiana impreza to ja bym posz³a...
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 704
|
ja bym poszla. w Twoje relacje z facetem tez nie bede wnikac bo musialabym powiedziec kilka niemilych rzeczy a co do spotkania to sama przeszlam kilka smierci w bliskiej rodzinie i wiem jaka atmosfera panuje wtedy w domu mysle ze dobrze Ci zrobi jesli wyrwiesz sie na chwile
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 118
|
Je¿eli bêdziesz potrafi³a siê dobrze bawic to idz:P, ale ja osobo¶cie bym nie posz³a, nie mog³abym.. ale ka¿dy smutek prze¿ywa na swój sposób
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 057
|
I¶æ. ¯a³obê ma siê w sercu a nie na pokaz.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 432
|
a ja bym nie posz³a. jaka bym to impreza nie by³a, chyba jako¶ g³upio bym siê czu³a (a znajomi te¿ pewnie nie wiedzieliby czy wyrazy wspo³czucia sk³adaæ czy nie)..
co do zachowania Twojego T¿'ta - uwa¿asz ze zachowuje siê w porz±dku? co mo¿e byæ wa¿niejszego, ¿e a¿ na pogrzeb nie mo¿e i¶æ.. a na spotkanie ze znajomymi ju¿ tak.. (no sorry ale gadka, ¿e du¿o osób siê wy³ama³o to dla mnie ¿adne wyt³umaczenie - tak± impreze mo¿na prze³o¿yæ..).. nie wiem ale dla mnie to dziwne.
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 316
|
ja te¿ bym nie posz³a.. i na miejscu Twojego T¯ bym mimo wszystko bardziej by³a z Tob±.. to nie by³by marny powód odwo³ania spotkania.. to nie jego widzimisiê.. tylko tragedia Twoja..
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 30
|
ja bym nie posz³a.. nie wyobrazala bym sobie imprezy po pogrzebie. tak sie tylko mówi, ze bedzie kulturalna impreza a w praktyce nie wiadomo jak wychodzi. ale to moje zdanie, dla mnie dziadek by³ jedna z najwazniejszych osob w moim zyciu i strasznie dlugo po jego smierci nie moglam dojsc do siebie
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 34 839
|
Równie¿ bym nie posz³a ,jako¶ tak ,gdyby chociaz bylo kilka dni po pogrzebie ale 2 dni ?
Nie jestem jak±s fanatyczk± umartwiania sie i okazywania ¿a³oby ale ja nie chcia³abym i¶æ. ale to moje odczucia bo sama czulam sie podle po smierci swojego dziadka. |
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
sorry za dubel ale co¶ mi siê pieprzy net oO
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
misiskuku, ale on ma w sobotê rano co¶ do za³atwienia a ta "impreza" jest jutro o osiemnastej. Zreszt±... ciê¿ko to nazwaæ imprez±, to po prostu spotkanie ze znajomymi i gra na PS3, ot co. Zreszt±... Oni maj± dziecko, wiêc raczej nic wielkiego dziaæ siê nie bêdzie bo wiadomo... Ma³± trzeba po³o¿yæ spaæ.
Swoj± drog± nie mam tam zamiaru nikomu mówiæ o tym, ¿e zmar³ mój dziadek, po co? W³a¶nie chcê tam pój¶æ, ¿eby nie my¶leæ. |
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 491
|
Teraz Ci siê wydaje, ¿e mog³aby¶ tam i¶æ, ale mówiê Ci - jak pójdziesz bêdziesz siê czuæ tam okropnie. Ja bym nie sz³a.
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
Ka¿dy inaczej prze¿ywa ¶mieræ bliskiej osoby , a ¿a³obê oczywi¶cie ma siê w sercu, to zale¿y tylko od Ciebie co, gdzie i jak bêdziesz robi³a, trzeba przecie¿ ¿yæ dalej, zna³a¶ dziadka i tylko Ty wiesz czy by siê nie pogniewa³ |
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 692
|
Ja bym nie posz³a i w dodatku oczekiwa³abym od swojego faceta, ¿eby te¿ nie szed³ i zosta³ ze mn±.
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
mmm ja na Twoim miejscu poszlabym pewno na pogrzeb. Po pierwsze to dziadek ( choæ nie mowie ,¿e jak nie pojdziesz na pogrzeb to bêdziesz "z³a" ,bo ¶mieræ dla karzdego to indywidualna sprawa). A po drugie to chcialabym zrobic troche na z³o¶æ twojemu facetowi. Spotkanie, znajomi, zabawa to inny ¶wiat a Ty to drugi i ten najwazniejszy
![]() ale zrobisz jak uwa¿asz
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Najwa¿niejsze jest to, co Ty czujesz.... Je¶li masz ochotê, to id¼! Nie ma przeciwwskazañ! Je¶li czujesz, ¿e to Ci pomo¿e, to id¼. Ale je¶li masz i¶c tylko po to, ¿eby spotkaæ siê z T¯-em albo sprawiæ przyjemno¶æ znajomym - to zostañ w domu, bo bêdziesz siê ¼le bawiæ i mieæ wyrzuty sumienia.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
l_eniuszek, chyba mnie nie zrozumia³a¶ :P. Ja idê na pogrzeb! Ale ten jest dzieñ po tym spotkaniu u jego kolegi.
|
|
|
|
|
#23 |
|
mj
Wiadomo¶ci: 2 118
|
Pewnie jedne osoby powiedz± nie id¼ bo nie wypada, ale z drugiej strony warto czasem siê oderwaæ od wszystkich my¶li, oczywi¶cie po pierwsze je¶li nie bêdziesz jako¶ imprezowaæ bo to faktycznie nie wypada, ale posiedzieæ w towarzystwie znajomych i porozmawiaæ na lu¼ne tematy czasem cz³owiekowi humor poprawia.
Ale mam takie ma³e pytanie z innej beczki, d³ugo jeste¶ ze swoim ch³opakiem?
|
|
#24 |
|
korzonek
Wiadomo¶ci: 6 010
|
Ja bym nie posz³a.
I dziwi mnie zachowanie Twojego faceta. Spotka³o Ciê nieszczê¶cie, ale on woli i¶æ pograæ sobie na PS3, ni¿ byæ z Tob± sam na sam. Bo "za du¿o osób siê wy³ama³o". Parodia. I to nie chodzi o to, czy wypada, czy nie. Jedni chc± my¶leæ w samotno¶ci, inni wol± rozerwaæ siê, zapomnieæ. Mnie w tym po¶cie najbardziej zastanowi³o zachowanie Twojego faceta. |
|
|
|
|
#25 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 15 264
|
Jak masz ochotê to id¼. Kto ustala co wypada, a co nie ? Ty przecie¿.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Je¿eli w jaki¶ sposób Ci to pomo¿e to id¼. Niektórzy potrzebuj± chwili samotno¶ci, a inni obecno¶ci innych ludzi. Sama zdecyduj, co jest Ci w tej sytuacji potrzebne.
Je¿eli mam byæ szczera to zachowania Twojego faceta nie rozumiem kompletnie. Niewa¿ne, ¿e zmar³ Ci kto¶ bliski, on ju¿ siê umówi³, koniec i kropka. Przecie¿ pizza, gierki i znajomi s± wa¿niejsi.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
twoj facet nieladnie sie zachowuje
nie powinien isc do kumpla tylko zostac z toba
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 680
|
Jak masz ochotê to ¶mia³o id¼,oderwiesz siê od wszystkiego, odstresujesz.
Swoj± drog± d³ugo jeste¶ ze swoim facetem? Dziwi mnie torchê jego zachowanie;/
|
|
#29 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 571
|
Cytat:
Cytat:
Powiem tak - nie zazdroszczê Ci faceta. Nie potrafi z siebie wykrzesaæ empatii wobec Ciebie i Twojego bólu. Nie mo¿e nawet zadaæ pytania: "... ale mo¿e wola³aby¶ jako¶ inaczej spêdziæ ten czas?" Bo wyra¼nie widzê, ¿e masz wewnêtrzny konflikt miêdzy ¿a³ob± a chêci± spotkania z nim u kumpla. Tylko, ¿e mo¿e (tak zak³adam) wola³aby¶ spotkaæ siê z nim, przytuliæ siê i zwyczajnie wyp³akaæ? Przykre to.
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 181
|
A czego Ty oczekujesz po pój¶ciu tam? Zabawy czy spotkania i rozmowy z ch³opakiem/ pocieszenia w Twojej sytuacji?
On Ci daje w tej chwili jakie¶ oparcie odno¶cie ¶mierci dziadka? Bo na razie wychodzi, ¿e woli graæ ni¿ Cie pocieszaæ (wnioskuje, ¿e Ci ciê¿ko na sercu). Podejrzewam, ¿e chcia³aby¶, ¿eby poszed³ z Tob± na pogrzeb i by³ blisko w tej chwili? Je¿eli tak to mam nadziejê, ze to na prawdê wa¿na sprawa go zatrzymujê, a nie jaka¶ pierdo³a - któr± ³atwo mo¿na by³oby odpu¶ciæ je¶li mia³by tak± chêæ. |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

uwielbiam to uczucie, kiedy mówi±c g³upek, my¶lê "Bo¿e jak ja GO kocham" 
"ty nie jeste¶ kobiet±, ty jeste¶ wyzwaniem"