![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
mama i sekty
.
Edytowane przez pytton Czas edycji: 2012-04-29 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mama i sekty
O mój bożę... Wiesz co jestem pod wrażeniem tego jak trzeźwo myślisz! Na prawdę, jesteś jak mniemam bardzo młoda a zachowujesz się dość odpowiedzialnie!...
(Co do tabletek: jest cała paleta hormonów, jakbyś miała robione wszystkie niezbędne badania sytuacja by na pewno nie wyglądała jak opisałaś ![]() Szczerze - to właśnie wygląda jak jakaś sekta... Czy masz skończone 18 lat? Jeśli tak możesz udać się do psychologa i twoja mama nie zostanie o tym poinformowana. Chyba tylko tyle mogę doradzić... Nie dawaj się mamie, ona nie da się łatwo zaciągnąć do psychologa... Masz jakąś bliską rodzinę która mogłaby pomóc? Przyjaciółka mamy? Mogłabyś się zwierzyć że się martwisz... ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Acha doczytałam że masz 16 lat.. Cholerka... Cytat:
Trzymaj się...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A nie masz możliwości przeprowadzić się do babci i znaleźć sobie dorywczej pracy na weekend? Problem w tym, że pozwolenie na pracę musiałaby Ci (o ile dobrze się orientuję) podpisać mama, właśnie ze względu na Twój wiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pytton Czas edycji: 2012-04-29 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No właśnie z tymi psychologami to się dowiedziałam że trzeba być pełnoletnim. Cholerka...
A babcia?
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pytton Czas edycji: 2012-04-29 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ale jest jeszcze psycholog szkolny. Może spróbuj tam najpierw. On doradzi co, gdzie i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A może pedagog szkolny, jakiś zaufany wychowawca. Co do psychologa, myślę, że jak pójdziesz sama i powiesz jaki masz problem, to żaden porządny specjalista Cię za drzwi nie wyrzuci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że no gdyby babci zależało to nawet jakby biedowała to by cię przyjęła... Bo ona chyba widzi co się dzieje z mamą, to nie jest dobre miejsce dla dorastającej dziewczyny!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Spłodzenie i urodzenie to tylko 1/3 sukcesu
![]() A twoja mama nie zachowuje się zbyt racjonalnie.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
kiedy ja zaczynałam różne dorywcze prace; np. dla MTP to nie miałam ukończonych 18 lat i nie wymagali żadnej zgody rodzica, więc myślę, że to fajny pomysł. Zawsze możesz też powiedzieć mamie, że ciuszek dał Ci chłopak albo że kupiłaś w lumpeksie za pieniądze z urodzin czy gwiazdki. Nie wyrzucaj tabletek bo to okropne że idzie na nie tyle kasy a Ty je wyrzucasz; szczególnie wulgarne w kontekście dzieci, które możnaby za to wesprzeć. Porozmawiaj z mamą o mieszkaniu z babcią i poproś żeby weszła z Tobą do gabinetu tej lekarki, która stwierdziła, że szkodzą Ci witaminy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do tego, aby weszła z mamą do gabinetu lekarki, która twierdzi, że te leki szkodzą - jest to jakiś pomysł, ale nie sądzę aby mama autorki się przejęła. W końcu lekarze nie są dla niej wiarygodni i nie uważa ich za żaden autorytet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja anemię leczę od lat bo nawraca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Twoja mama potrzebuje, niestety, psychologa, i to jak najprędzej. Dorosła kobieta, która zachowuje się w taki sposób, nie jest normalna.
Piszesz, że nie masz ojca, przepraszam, że zapytam, ale nie masz go, bo mama się rozwiodła i ojciec zaginął w mrokach przeszłości czy zmarł? ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Generalnie, jeśli masz dowody i świadków (babcia) na irracjonalne zachowanie to nie daj się zastraszyć poprawczakiem i domem opieki. Po pierwsze, żeby iść do poprawczaka musiałabyś popełnić naprawdę duże przestępstwo - i to kilkakrotnie. Po drugie - do domu opieki poszłabyś, gdybyś nie miała żadnych innych bliskich krewnych - w twojej sytuacji sąd z urzędu tymczasowe prawo do opieki przyznałby twoim dziadkom. Groźby twojej mamy są absolutnie bezpodstawne i nie masz się czego bać.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
A masz z nim jakiś kontakt? Może by Ci pomógł.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
to są czcze groźby. powiedziała tak, bo była zdenerwowana. sądzę, że gdyby dowiedziała się, że od 'dzisiaj' mieszkasz u babci, inaczej by to odebrała, na pewno nie jak dar od losu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ech, jedyne co nasuwa mi się na myśl to "uciekaj stamtąd!". Ale wiem, że nie możesz. Możesz jedynie szukać pomocy u innych. Psycholog szkolny (jeśli jest do rzeczy), babcia, telefon zaufania (może tam będą lepiej wiedzieli jakie masz prawa, co możesz zrobić, gdzie jeszcze zasięgnąć rady), próba pracy. A chłopak? Jego rodzina? Jak z nimi wygląda sytuacja? Masz szansę na ich pomoc?
okej, widzę już edytowałaś i odpowiedziałaś. ![]() Edytowane przez buba z zamku Czas edycji: 2010-03-04 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
dziwi mnie, że Twoja mama dba o zdrowie, kupuje takie super chleby a później i tak zajadasz go z szynką z mnóstwem konserwantów. Tabletki to tylko suplement diety, która powinna być zbilansowana i bogata w różnorakie produkty. Zaczynam się mocno niepokoić o Twoje zdrowie, bo długo na takiej diecie możesz nie wytrzymać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ogladaliśmy kiedyś na seminarium film o Amwayu właśnie i jak zobaczyłam jak sie ludziom robi wode z mózgu to padłam. Potem analizowaliśmy "ten biznes" pod kątem podobieństw do grup religijnych/sekt. No działa to jak typowa sekta.
Mało można Ci doradzic, bo jesteś niepełnoletnia, ale jakbyś miała sie przeprowadzić do babci (co byłoby dobrym pomysłem), to Twoja matka powinna przekazac alimenty (bo na pewno dostajesz) babci na twoje utrzymanie i wtedy nie musiałabys czuć się głupio, że muszą ciebie utrzymywac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
człowiek mógłby jeść sam chleb i tabletki, ale to niezdrowe dla organizmu bo powinien sam umieć wyławiać dobroczynne składniki z pokarmu. Uważam, że powinnaś wziąć ją na rozmowę, przygotować się do niej w planszę z piramidą żywienia i omówić to wszystko. Powiedz, że marzysz o tym, żeby coś zjeść a nie opychać się tabletkami. Przecież to nie cukierki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.