|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
No to sobie narobiłam :(
Wiem,wiem-może i są podobne tematy na forum,jednak moja geneza problemu jest zupełnie inna,ale od początku.
Zacznę od tego,że komary to strasznie lubią mnie gryźć,żadne sposoby nie pomagają.I tak jestem pogryziona.A ostatnio "ataki" nasiliły się,bo jednak wracam wieczorem z pracy,z powodu upałów okna w tramwajach pootwierane,światła się palą,no istny raj komarowy Chyba miałam średnio 10(!) ugryzień na każdej nodze.Można sobie wyobrazić jak takie coś swędzi i niestety troszkę się po tych nogach drapałam ( tak,tak wiem,nie wolno ) i teraz mam takie jakby czerwone ślady Nie wiem czy można to nazwać zwykłymi przebarwieniami.Mama to mnie kurczę straszy,że to mi na zawsze zostanie Czy np maseczka z aspiryny lub maść Cepan pomogłaby mi? A może jest jakiś inny sposób na to Kurczę,takie piękna pogoda a moje nogi w koszmarnym stanie
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: No to sobie narobiłam :(
A smarowałaś Fenistilem czy coś? Zawsze masz tak po ugryzieniu komara?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
90agnieszko90, a więc jest nas dwie.
Mnie komary tak strasznie chlają, że z dwa tygodnie temu miałam na jednej stopie(!) z 15 bąbli, a na całej nodze ponad 20. W tym roku to już jest masakra. Na stopie, mimo nie-drapania, mam nawet dwie blizny(?), nie wiem, wygląda to jak siniaki. Poza tym często z małego bąbelka na ok. 2cm wokół niego skóra jest czerwona.. Chyba wybiorę się na jakieś badania alergiczne czy coś... Fenistil mi nie pomaga, aspiryny i Cepanu nie próbowałam.. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Karolynka-ja też właśnie mam takie ślady,wyglądające jak siniaki,tyle że średnio po kilka na kazdej nodze
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, ja na szczęście mam tylko dwa takie ślady na stopie.
Myślisz, że po prostu możemy być uczulone na komary? |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
posmaruj ugryzienie otem jabłkowym.
powinno przestać swędzieć i szybko zejść ![]() a tak na przyszłość, to zaopatrz się w jakiś odstraszacz komarów.
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale strasznie to wyglądało, zanim zsiniało, moja łydka była aż spuchnięta dookoła ugryzienia!...nienawidzę komarów!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Na pogryzienia komarów dobry jest okład z riwanolu na noc bo dzieki temu szybciej się goi.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
hejka!
Ja używam brosa i mnie nie gryzom . U ciebie nie działa?A tak na marginesie na discovery oglądam szkolę przetrwanie tam koleś uczy przetrwania i ostatnio było że go owady gryzły i wysmarował się mrowiskiem bo w nim jest kwas mrówkowy i odstrasza owady może nie najlepiej będziesz wyglądać ale cóż się nie robi dla swędzenia. Gorzej jak nie pomoże a ty cała będziesz przez mrówki pogryziona :P pozdro (pamiętaj smarujesz się mrowiskiem na własną odpowiedzialność)Edytowane przez animallover Czas edycji: 2010-07-12 o 19:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Chyba miałam średnio 10(!) ugryzień na każdej nodze.Można sobie wyobrazić jak takie coś swędzi i niestety troszkę się po tych nogach drapałam ( tak,tak wiem,nie wolno
) i teraz mam takie jakby czerwone ślady