|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
leginsy
Kupiłam ostatnio leginsy. Są one uszyte z normalnego materiału i wyglądają praktycznie jak normalne getry. Czy jak ubiore do nich normalną krótką bluzke (nie tunike) to czy bedzie wyglądać to dziwnie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: leginsy
Tak! Legginsy to nie spodnie i jak ktoś do nich ubiera zwykłe krótkie bluzeczki wygląda to dziwnie i niesmacznie.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
a co myślicie o tzw. tregginsach, czyli grubych legginsach wyglądających jak spodnie? Spodobały mi się takie ostatnio w zarze, miękkie i wygodne jak legginsy a wyglądają prawie jak pełnoprawne spodnie
no właśnie to "prawie" powstrzymało mnie od zakupu... Nadają się do krótkich bluzek? wklejam dokładnie te, o które mi chodzi: http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BDNM%2BBLACK |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
treggi i krótsze bluzeczki są ok.
odsłonięty tyłek w legginsach wygląda niezbyt ciekawie. jak widzę, to mam wrażenie że dziewczyna zapomniała się przebrać po treningu na siłowni... |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
osobiście do legginsów zakładam tylko tuniki, bo z krótkimi bluzkami czuję się jakbym szła na lekcje wf
![]() ale zdarza mi się widzieć na ulicy takie zestawienia z krótkimi bluzkami że efekt końcowy na kimś mi się nawet podoba, ale sama bym się tak nie ubrała ![]() jeśli chodzi o treginsy to tutaj myślę, że można założyć coś krótszego, bo wiele z nich wygląda właściwie jak zwykłe rurki. dodałabym tylko, że do takich zestawów powinno się mieć bardzo zgrabne uda/biodra, bo w innym wypadku wygląda to mało estetycznie |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
1) Zwykłe leggi plus odkryta pupa - porażka
2) Jeansowe grube leggi plus odkryta pupa - generalnie nie jest źle, zdarza się nawet dobrze ale ja mimo wszystko uważam, że jednak lepiej to wygląda z zakrytym
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Zgadzam się z przedmówczynią. Poza tym uważam, że należy nosić odpowiednią bieliznę, jeśli wiemy, że nasza pupa będzie częściowo odkryta. Poza tym co sądzicie o legginsach lateksowych dla dzieci? Przeglądając sklep z bielizną uasi.pl natknęłam się taką parę i zastanawiam się czy taki strój jest odpowiedni dla dziewczynek.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Tyle tutaj negatywnych opinii nt leggów i krótkich bluzek a dziewczyny nawet zimą tak paradują!paranoja jakaś;/ dziwna ta moda, pamiętam jak byłam mała i nosiłam takie śmieszne kolorowe getry<lol2>
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio kupiłam czarne legginsy, sa z grubego materiału który nic a nic nie przepuszcza i zastanawiam się czy bluzka niezakrywająca pupy będzie preentowac sie nieestetycznie?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko zależy od figury, na niektórych legginsy i krótka bluzka nie wyglądają źle, ale chyba zdecydowanie więcej jest osób, które wyglądają w takiej wersji źle. Jak widzę dziewczyny nienajchudsze, którym jeszcze wypływa sadełko z tych legginsów bokiem to czuję niesmak.
Sama do zwykłych legginsów ubieram tuniki, źle bym się czuła. Do tergginsów już inaczej - może być krótsza bluzka. |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Legginsy tylko z tuniką, chociaż generalnie już nawet na takie połączenie nie mogę patrzeć, bo zwyczajnie się to przejadło. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się, że połącznie leginsów( a w szczególności takich gdzie mozna obejrzec bieliznę dziewczyny) i bluzki jest niesamczne.
W sklepach sa dostepne spodnie materiałe, dżinsowe bez tylnych kieszeni..więc czym one są lepsze od kryjacych leginsow? (dodam ze zakladajac do tych owych czarnych leginsow kontrastujaca biala bielizne nie widac jej-jest to chyba wystarczajacy powod jak dobrze są kryjące )
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli legginsy to tylko z tuniką, dłuższą bluzką czymś co zakrywa 4 litery.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
DLa mnie to nie ma znaczenia czy są dobrze kryjące czy nie - dla mnie tu bardziej chodzi o grubość materiału - zwykłe cienkie leginsy - czy to czarne, czy błyszczące czy udające jeans - po prostu strasznie wyglądają na sylwetce same - z przodu robią OKROPNY rowek - tzw wielbłądzią łapę, z tyłu tyłek się rozłazi - nie ważne jak szczupła jest dziewczyna. W ruchu to wygląda... nieestetyczne a z przodu - obleśnie. Po prostu dziewczyny robią sobie krzywdę nawet te o najlepszej i najjędrniejszej sylwetce.Takie jest moje zdanie.
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się
![]() w nawiązaniu do poprzednich postów te o których mówiłam sa grube, na lato odpadają bo uparowac mozna by sie uparować, ale na jesień super
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam wolę zamiast w legginsy, zainwestować w porządne czarne rurki, w których chodząc nie zastanawiałabym się czy materiał włazi mi tam gdzie nie powinien i jak to wygląda
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet szczupła i mega zgrabna dziewczyna w legginsach z "pupy" wygląda co najmniej nieciekawie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

no właśnie to "prawie" powstrzymało mnie od zakupu... Nadają się do krótkich bluzek? 

)