|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Makijaż pytanie
Cześć
Czy biały, matowy cień do oczu pasowałby do ciemnych włosów, ciemniejszej, żółtawej karnacji i ciemnoniebieskich oczu ? Chodzi mi o samą biel na powiece bez innych kolorów ? Czy to za duży kontrast ? myślałam o połączenie kreski na górnej powiece Pozdrawiam
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Makijaż pytanie
według mnie nie pasuje. wbrew pozorom niewielu osobom pasuje biel (przynajmniej solo), czy to w makijażu, czy ubiorze. może coś bardziej pod beż, albo chociaż z lekką domieszką żółci? matowa biel może wyglądać nieco tandetnie
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja tak kiedys eksperymentowałam z bielą,tez mam niebieskie oczka ale jestem blondynką, przy ciemnych włosach to juz zupełnie kontrast. Nie wyszło ciekawie. zdecydowanie lepiej rozświetlacze z drobinkami w jasnych kolorach mi pasowały, np. bladoróżowy albo złotawy, beżowy z drobinkami...
A do kreski może cielisty mat, albo nic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
moim zdaniem biel w żadnym wypadku, kiedy masz ciemniejszą karnację. odpadają też wszelakie oziębnięte biele, tzn. z poświatą niebieskiego.
![]() do kreski kup jasny beż bądź kolor najbardziej zbliżony do Twojej karnacji/ ton jaśniejszy - będzie się dobrze komponował. oczywiście w zależności do czego tej bieli używasz. bo jeżeli makijaż codzienny, to nie. ale artystyczny - jak najbardziej. ciekawa kompozycja z bielą nie razi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem na cala powieke absolutnie nie, ewentualnie w wewnetrzny kacik i pod luk brwiowy by rozswietlic spojrzenie.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
też uważam że biel nadaje się do rozświetlenia wewnętrznego kącika oka i pod łuk brwiowy ewentualnie, ale spróbuj z jakimiś innymi jasnymi kolorami, ja używam stonowanych jasnych beży i wyglądają ładnie chociaż mam ciemną karnację
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja czesto nakladam tylko bialy cien, ale po pierwsze mam baaaardzo jasna karnacje, a po drugie aplikuje go tylko odrobine na ruchoma powieke.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Disnejova, najlepiej jakbyś wstawiła zdjęcie. Malowałaś się już tak? Dobrze się czułaś w takim makijażu?.
Ja bym pokombinowała, ale biały cień mocno bym roztarła i do tego dała wyraźną czarną kreskę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.