|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() światło w makijażu
Dziewczyny, czy malujecie się tylko przy świetle dziennym?
![]() ![]() to co w lustrze w łazience daje efekt "modelowania twarzy" (poczytałam parę waszych porad i zrobiłam kilka testów) po przejściu z lusterkiem do pokoju zmienia się w twarzyczkę w PLACKI!!! ![]() A kupowanie podkładów? przecież w sklepach zawsze jest sztuczne światło... Nie umiem dobrać sobie sama podkładu - najczęściej kupuję za ciemne (ale za to ładnie wyglądają na twarzy przy sztucznym świetle ![]() czyli co - z lusterkiem do okna?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: światło w makijażu
ja tez mam problem z dobraniem podkładu w sklepie. wiec jesli zamierzam kupic jakis lepszy i drozszy, prosze najpierw o probke. a codziennie maluje sie przy oknie przy naturalnym swietle bo w sztucznym nawet z plackami na twarzy sie dobrze wyglada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
jesli ma to byc makijaz na dzien, to jak najbardziej przy dziennym swietle! zawsze tak robie. zeby byc pewna, ze makijaz wyglada ok jak wychodze na zewnatrz i nie jest zbyt mocny.
jesli natomiast wychodzisz wieczorem, to oczywiscie przy sztucznym swietle (zreszta dziennego juz zwykle nie ma, hehe), bo moze on byc mocniejszy i bardziej wyrazisty od dziennego. co do kupowania podkladow, to ja packam sie roznymi kolorami w drogerii, ale sprawdzam odcienie po wyjsciu z niej, czesto juz w domu, a kupuje podczas kolejnej wizyty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ale czy paćkasz na dłoni - czy tak jak się zaleca na żuchwie, tzn twarzy?
![]()
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.