Przeczytajcie to, turlam się ze śmiechu! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-12, 17:30   #1
KatarzynaJ
Raczkowanie

Przeczytajcie to, turlam się ze śmiechu!

Mam nadzieję, że nie powtarzam czyjegoś wątku, podaję link do artykuliku nt. "Twojego Stylu"

http://www.kafeteria.pl/przykawie/obiekt.php?id_t=320

miłej lektury!
KatarzynaJ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 17:48   #2
aleksandra999
Wtajemniczenie

Dot.: Przeczytajcie to, turlam się ze śmiechu!

Swietny tekst,bardzo prawdziwy.Wiele lat bardzo lubiłam"Twój styl",ale redaktor naczelną była wtedy Krystyna Kaszuba.Po zmianach przeprowadzonych przez zarzad wydawnictwa zrobiło sie i śmieszno i straszno.A szkoda bo był pismem na poziomie.
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 17:55   #3
Pomadka
Zakorzenienie

Nigdy nie przepadałam za TS, kiedyś moja mamą go kupowała systematycznie. Dla mnie ta gazeta była za poważna. Nie przemawiała do mnie. Teraz w ogóle jej nie kupuje, bo jest za droga i nie chcę mi się oglądać "sztucznych" obrazków. W ogóle omijam kolorową prasę na ilę mogę.
Artykuł z linki jest trafny. Sama mam bardzo podobne odczucia. Też nie podoba mi się to wieczne ględzenie "gwiazd" jednej pisenki, jednej roli... Nienawidze w gazetach porad kulinarnych. A te zwykle zajmują połowe stron w gazecie.
Stary 2005-07-12, 18:59   #4
monyczkaaa
Zakorzenienie

normalnie nie mogę ze śmiechu
nie zauważyłyscie, że w tych wszystkich gazetach typu Twój Styl jest więcej reklam i obrazków niż artykułów?
Stary 2005-07-12, 19:01   #5
natii4
Zakorzenienie

Ja się jakoś nie turlam ze śmiechu,bo ten artykuł pokazuje niestety smutną prawdę,że nie ma na polski rynku wydawniczym porządnego magazyny dla kobiet

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 19:08   #6
kizia mizia
Wtajemniczenie

Haha, ja z braku laku kupiłam ten nr i mogę jeszcze od siebie dodać że redakcja TS oszczędza na kleju gazeta poprostu sie rozlazła i dobrze bo głupia jest jak 150.

Edytowane przez kizia mizia
Czas edycji: 2005-12-30 o 11:45
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 19:18   #7
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Napisane przez KatarzynaJ
Mam nadzieję, że nie powtarzam czyjegoś wątku, podaję link do artykuliku nt. "Twojego Stylu"

http://www.kafeteria.pl/przykawie/obiekt.php?id_t=320

miłej lektury!

genialny tekst.... dziekuje za linka ... ubawilam sie na maxa
Wisnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 19:18   #8
Evka
Wtajemniczenie

TS kupowalam czesto i chetnie, teraz jesli juz mi wpadnie w rece czytam tylko feleiton mojej ukochanej Agaty Passent i tyle. Wszystkie te gazety- Elle,TS,Pani,mozna wrzucic do jednego wora i wyjedzie z tego makulaturowy papier toaletowy...
Evka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 19:23   #9
beliczek
Zakorzenienie

Byłam wierną czytelniczką TS od numeru 17 (!) do czasu keidy odeszła z niego Pani Krystyna Kaszuba. wychowałam się na tym piśmie, TS uczył mnie dbania o siebie, makijażu, mody, róznych rzeczy. Niestety wraza z odejściem Pani Kaszuby TS się skończył Jest jednym z wielu kolorowych pism. Pani Redaktor, która objęła rządy po Krystynie Kaszubie potrafiła tylko epatować swoją ciążą we "wstępniakach ( co to mnie obchodzi) i radykalnie obniżyć poziom magazynu. Jakże mi brakowało cudownych felietonów Tomasza Jastruna...
Szczerze mówiąc wolę już kupić Cosmopolitan, który z założenia jest GŁUPAWY i bawi się konwencją - przynajmniej się z mężem pobawimy i pośmiejemy z artykułów o seksie. Wolę już frywolność niż napuszone "przemawianie" do czytelnika z pozycji "najlepszego w Polsce magazynu dla kobiet".
Ten numer , o którym piszecie mam. Kupiłam na lotnisku bo nic innego poza Wprost i Przekrojem, które miałam już "wyczytane" nie było (nie liczę "Pani domu" ani "Świata kobiety").
Pismo ma piorunująco niski poziom. Podpisuję się pod felietonem z linku. Nic więcej nie da się tu dodać ani ująć.
I żałuję, że na wyjazd nie kupiłam "Pani domu" - mozę znalazałbym tam jakiś dobry przepis na letnie danie i nie musiałabym obligatoryjnie kupować koszmarnej i śmierdzącej PCV torby. Lepiej wydać te 10 zł na słoiczek mojego ulubionego pesto
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 19:26   #10
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Ja się jakoś nie turlam ze śmiechu,bo ten artykuł pokazuje niestety smutną prawdę,że nie ma na polski rynku wydawniczym porządnego magazyny dla kobiet
ja bardzo lubię 'zadrę'

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 19:34   #11
KatarzynaJ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natii4
Oczywiście masz rację, ja "turlam się " ze śmiechu ze względu na sposób napisania tego artukułu. Pewnie, że smutne jest to, że otaczaja nas tego typu magazyny ale chyba muszą być chętnie kupowane skoro cały czas sie sprzedają? Pamiętam jak pierwszy raz kupiłam "Twój Styl" i to nie tak dawno, pare latek temu, może zawartością był trochę ciekawszy od tego jaki jest teraz ale strasznie wtedy źle się czułam, że nie mogę pozwolić sobie na żaden polecany przez nich kosmetyk lub ciuch, wszystko kilkaset złotych i w górę. Ale mam z tamtych lat fajna torebkę - dodatek, i nie jest różowa która i tak przeleżała w szafie. No i nie kupuję takiego typu czasopism, ponieważ o wszystkim o czym piszą (Elle, twój styl, cosmo itp.) czytałam już dawno, nie macie takiego wrażenia? Zmieniają się tylko ubrania i kosmetyki. I rzeczywiście porównanie przez autorkę Twojego Stylu do Dziewczyny czy Bravo Girl jest niestety trafne.
Stary 2005-07-12, 19:36   #12
Lovisa
Zakorzenienie

Fajny tekst, akurat mam ten nr Twojego Stylu i też nim zachwycona nie jestem. Tego, że ciąża jest trendy akurat nie czytałam, ale artykuł o Brodce, Paschalskiej i tej modelce, owszem i też zauważyłam te głupie wypowiedzi, które autorka wymieniła
Stary 2005-07-12, 19:51   #13
paula78
Zakorzenienie

przyznaje ,że uwielbiałm TS za czasów Kszuby ,potem ta obrzydliwa blondyna a teraz Pienkowska mialam nadzieje ze poprawe ale nie widze jej.

i te reklamy ,ciekawe dlaczego najlepiej sprzedajacym sie perfumem jest ten który funduje nagrody?

kupuje bo nie ma nic innego na polskim rynku :-/
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 20:04   #14
natii4
Zakorzenienie

Jakby ktoś się chciał ponabijać jeszcze trochę z Kaji Paschalskiej to zapraszam tu:http://www.kajapaschalska.pl/newsy/index.php
Wszystko jest na sprzedaż-nawet to co dzieje się w naszym życiu prywatnym.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-07-12, 20:12   #15
beliczek
Zakorzenienie

Dla mnie Paschalska to przerost formy nad treścią. Nie lubię jej. Ale cóż dziewczyna chce być popularna na siłę... Jest straszna!
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 20:20   #16
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

W jednym wywiadzie dziennikarka zadała jej pytanie, czy woli być piosenkarką czy aktorką
K.P - I aktorką i piosenkarką
Normalnie aż mnie ścięło :/ zagrała jedną rolę w daremnym serialu, a jej dokonań piosenkarskich nawet ni komentuje.
TS kupilam raz i to było już za dużo Szczerze powiedziawszy wolę Claudię lub Olivię

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 20:23   #17
agu.s
Zadomowienie

Po tym artykule przypomnialam sobie, dlaczego od kilku lat nie kupuje Twoje Stylu, choc kiedys bylo to moje ulubione czasopismo.
agu.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 20:48   #18
roksanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Dla mnie Paschalska to przerost formy nad treścią. Nie lubię jej. Ale cóż dziewczyna chce być popularna na siłę... Jest straszna!
ja sie chyba powiesze, 3.07 Kaja miała koncert we wrocku a ja nia byłam...

a apropos artykułu. Twojego Stylu nigdy nie kupiłam ale kilka lat temu, po stwierdzeniu, że "wyrosłam" z Filipinki (która tak przy okazji tez już koło 2003 zaczeła się psuć...) kupiłam 2 numery elle a potem jak wyszło to kilka glamur i cuż... Gazety grubaśne bo ponad 100 stron i w sumie wielkie nic. wywiady z osobami o których pisało sie już w stu innych gazetach + straszny snobizm, bo pisza przeważnie o kremach i kosmetykach za min.200 zł o cenach ciuchachów w rubryce moda (która jako zapchajdziura zajmowała chyba z 20 str.) juz nie wspomnę... Tematy co rok powielane: na wiosnę jak zwalczyc celilit i jak schodnąć przed latem, na lato jak się chronić przed słońcem itp.Ale są dziewczyne które lubią te gazety bo i ja w liceum miałam kolezanke która chodziła z twoim stylem, albo cosmopolitan i czytała na przerwach więc widac jest zapotrzebowanie...
roksanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 21:00   #19
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez natii4
Jakby ktoś się chciał ponabijać jeszcze trochę z Kaji Paschalskiej to zapraszam tu:http://www.kajapaschalska.pl/newsy/index.php
Wiesz co, nawet nie jest mnie to w stanie bawić... to jest smiertelnie nuuuudne!
Jakie to musi być fascynujące, czytac sobie na bieząco gdzie kochana Kaja dała wywiad, gdzie koncert i kiedy poszła do fryzjera fanki musza to uwielbiać...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 21:04   #20
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4
jakie foto, to ma być chyba "sexy mina", te rozchylone usta, poza chyba troche komiczny efekt wyszedł z tego
Polecam galerię, zdjęcia pod tytułem: robię za gwiazdę
Stary 2005-07-12, 21:06   #21
natii4
Zakorzenienie

Tak cały czas intensywnie myślałam czy wychodzi w Polsce coś dla kobiet,gdzie są artykuły i felietony na poziomie.Teraz mnie oświeciło Wysokie obcasy Czasami są gorsze numery,czasami fajniejsze,ale generalnie lubię sobie poczytać w sobotę Wyborczą

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-07-12, 21:07   #22
sonja1
Rozeznanie

GG do sonja1

Ja już w ogóle nie kupuję gazet poza Poradnikiem Domowym, ale i ten chyba przestanę. Kupowałam go tylko i wyłącznie dla przepisów a tych jakoś coraz mniej ostatnio i coraz dziwniejsze jakieś. Kiedyś jako nastolatka czytałam Jestem, też się strasznie popsuło zanim przestali je wydawać. Na Claudię, Cosmo itp. szkoda mi kasy a gazety typu TS czy Pani są dla mnie zbyt snobistyczne. Więc prasy kolorowej nie czytam wcale, chyba że mi wpadnie w ręce u fryzjera czy gdzieś. I jakoś mi tego nie brakuje.
sonja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 21:08   #23
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
jakie foto, to ma być chyba "sexy mina", te rozchylone usta, poza chyba troche komiczny efekt wyszedł z tego
Polecam galerię, zdjęcia pod tytułem: robię za gwiazdę
To ostatnie zdjęcie się na Wizażu przewijało i patrząc na nie w życiu nie pomyślałam,że to ona.Teraz muszę je wywalić z dyku,bo siara takie coś trzymać

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-07-12, 21:13   #24
agu.s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Tak cały czas intensywnie myślałam czy wychodzi w Polsce coś dla kobiet,gdzie są artykuły i felietony na poziomie.Teraz mnie oświeciło Wysokie obcasy Czasami są gorsze numery,czasami fajniejsze,ale generalnie lubię sobie poczytać w sobotę Wyborczą
Zgadzam się z Tobą jedynie "Wysokie obcasy" maja jakis poziom.....szkoda ze takie chudziutkie.
agu.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 21:14   #25
Lovisa
Zakorzenienie

"To ostatnie zdjęcie się na Wizażu przewijało i patrząc na nie w życiu nie pomyślałam,że to ona.Teraz muszę je wywalić z dyku,bo siara takie coś trzymać "

No, dokładnie, dżizas, in więcej tych zdjęć oglądam, tym bardziej mnie ona.. obrzydza serio, nie wiem czemu, ale dla mnie jest obrzydliwa, jakas odpychajaca, nie wiem z czego to wynika, figurę ma ok, ale jak zobaczyłam tę fotę, gdzie nie ma stanika pod bluzką, to az mną wzdrgnęło.. brrr
Stary 2005-07-12, 21:17   #26
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu.s
Zgadzam się z Tobą jedynie "Wysokie obcasy" maja jakis poziom.....szkoda ze takie chudziutkie.
Ale są 4 do 5 razy w miesiącu

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-07-12, 21:36   #27
xandra78
Zakorzenienie

W zasadzie zgadzam sie z tym artykułem, ale jednak czuje niesmak po jego przeczytaniu.Nie lubię takiej formy krytyki-pełnej kpin i sarkazmu.Oczywiscie mozna i nawet trzeba mieć swoje zdanie, ale to juz jest wyśmiewanie się.
Chciałam zauważyć również, że artyluł ten mogłby z powodzeniem opisywać większość pism kobiecych , które są obecne na polskim rynku.Autorka więc (moim zdaniem) uwzięła się na TO pismo z jakiś przyczyn.

A swoją drogą-naprawdę uważacie, że TS jest najgorszym pismem kobiecym???
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-07-12, 21:47   #28
Evka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xandra78
Ja uwazam ze jest najlepsze w swojej klasie (tzw.ekskluzywnych gazet dla kobiet)co niestety nie znaczy ze jest dobre...Kiedys namietnie kupowalam takie czasopisma a teraz tylko sie ciesze ze pieniadze na tym oszczędzam
Evka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 21:57   #29
KatarzynaJ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xandra78
Nie jest najgorszym, jest jednym z wielu takich samych, o tym samym, te same zdjęcia, porady itp. w Twoim Stylu nie podobaja mi się np. okładki, strasznie sztuczne, niemal jakby lalka była na zdjęciu, w nowym numerze np. Ewa Drzyzga jest na okładce i wygląda jakoś tak dziwnie. A artykuł z kafeterii poprostu jest fajny i rzeczywiście mógłby być o innym magazynie ale widocznie autorce wpadł w ręce akurat numer Twojego Stylu i może faktycznie ja rozśmieszył, nie uważam, że się uwzięła akurat na to pismo.
Chyba rzeczywiście jedyne możliwe czasopismo to Wysokie obcasy, czasem kupię Vitę i Samo Zdrowie. Fajne było JESTEM, ale jakoś zniknęło mi z oczu, chyba już nie wydają tego? Szkoda. Miłych snów
No tak, a na innym wątku rozprawiamy o dodatkach do gazet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg okladka_082005.jpg (7,2 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg styl.jpg (14,0 KB, 36 załadowań)
Stary 2005-07-12, 22:04   #30
Nefretete
Zadomowienie

GG do Nefretete

Cytat:
Napisane przez Lovisa
(...) figurę ma ok, ale jak zobaczyłam tę fotę, gdzie nie ma stanika pod bluzką, to az mną wzdrgnęło.. brrr
Lovisa a widziałaś datę wykonania zdjęć...2003r.
Nefretete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości