|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Peeling i glinka zielona
Cześc, jak to najlepiej stosować? Najpierw peeling, potem glinke? Czy w oddzielne dni?
No i jeszcze wiem, że glinka nie może zaschnąć, a jak z peelingiem? Nigdzie nie pisze, żeby dbać o to aby nie wysechł, czyli musi przyschnąć? I glinkę i peeling mam w proszku do rozrobienia. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Peeling i glinka zielona
Cytat:
ja robie najpierw peeling potem maseczkę z glinki
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
enzymatyczny z owoców papai i ananasa.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Zielona glinka, wnioskuję, że cera Ci się przetłuszcza? Nie lepszy byłby peeling mechaniczny? Taka sugestia
Maseczkę prawie zawsze robi się po peelingu, peeling zdzierając/rozpuszczając warstwę zrogowaciałego naskórka sprawia, że wszystkie substancje odżywcze lepiej wchłaniają się w skórę i, co za tym idzie, maseczka daje lepszy efekt
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
nadal podtrzymuję ze najpierw bym robiła peelig a potem maseczkę z glinką, chociaż przed taką maseczką rownież jak wspomniała Inka uzyłabym peelingu mechanicznego (sama tak robię
)n ale to zalezy od tego jaka masz cerę
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

Maseczkę prawie zawsze robi się po peelingu, peeling zdzierając/rozpuszczając warstwę zrogowaciałego naskórka sprawia, że wszystkie substancje odżywcze lepiej wchłaniają się w skórę i, co za tym idzie, maseczka daje lepszy efekt