|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czy częste mycie włosów im szkodzi?
Witam
Mam bardzo przetłuszczające się włosy, dlatego jestem zmuszona myć je codziennie, ewentualnie co dwa dni, jak nigdzie nie wychodzę. Słyszałam od znajomych, że częste mycie włosów szkodzi im, dlatego poczytałam trochę w internecie. Okazało się, że opinie są różne, więc chciałabym się dowiedzieć, co Wy o tym sądzicie?
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy częste mycie włosów im szkodzi?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
myję codziennie i szkodliwego działania nie zauważyłam.
tylko tyle, że czuję się komfortowo a włoski są lejące, świeże, lekkie i pachnące.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Delikatny szampon, przeznaczony do codziennego mycia i nic nie powinno się stać. Ja zwykle myje codziennie, jak kiedyś rozmawiałam na ten temat z koleżankami, to większość z nich też. Tylko nie radzę suszyć suszarka, niech same sobie schną, bo tak codziennie to ładnie zniszczyć można
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myje codziennie. Nie zamierza się męczyć z tłustymi włosami.
Przy odpowiedniej pielęgnacji nie powinno źle to na nie wpływać. Poza tym tez słyszałam rożne opinie za i przeciw. Wybieram wiec to, co mi pasuje
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im to nie przeszkadza. Mi - owszem. Więc myję codziennie i moim włosom krzywda się od tego nie dzieje. A jeśli ktoś zauważa przesuszenie, to ma do wyboru łagodniejsze szampony albo może stosować metodę OMO czyli nakładać odżywkę przed szamponem. Bo częstotliwość mycia dostosowujemy do potrzeb
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że są osoby, które nie mogą sobie pozwolić na częste mycie z powody wrażliwej skóry głowy. Ale moim zdaniem to mniejszość. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli używasz delikatnych szamponów to nie.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A czemu miałoby zaszkodzić? Przecież ciało myje się codziennie i o ile robi się to z głową (używa odpowiednich środków, nie za gorącej wody itp.), to nic mu nie szkodzi, wręcz odwrotnie. Z włosami wg mnie jest tak samo.
![]() Dodam jeszcze, że w moim przypadku ani "przetrzymywanie" włosów, ani pójście w drugą stronę czyli codzienne mycie drogeryjnymi szamponami nie zmniejszyło przetłuszczania. Dopiero używanie łagodnych szamponów bez SLS i SLES, oraz oczyszczanie skóry głowy peelingiem raz w tygodniu spowodowało, że mogę myć włosy co 2-3 dni, a to już sukces
Edytowane przez valerianella Czas edycji: 2012-09-30 o 00:51 |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak byś mogła napisać o jakich szamponach mówisz? Ja też używam bez SLS(w więkoszości), ale może znalazłaś coś i mi by bardziej podpasowało
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Nie mówię, że u każdego to podziało, ale nie jest to zupełnie zła metoda. Do szamponów bez SLES, SLS też namawiam, bo na mnie świetnie działają
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Peeling robiłam cukrem (podczas mycia dodawałam cukier do szamponu i na głowę), ale był trochę za ostry, więc przerzuciłam się na kawę. Miałam taką bardzo drobniutko zmieloną, trochę za drobno do ekspresu, więc do peelingu była idealna Z tym że kawę, jak wszystko co się nie rozpuszcza we wodzie trudniej z włosów wymyć. Słyszałam, że dobre efekty dają też np. zmielone łupiny orzecha. Właśnie się do nich przymierzam ![]() Myję jak większość dziewczyn które zaczeły "coś" robić z włosami, Babydreamem albo Facelle, ale szukam czegoś innego, bo trochę zaczynam się obawiać wypadania (na początku się zmniejszyło, a teraz jest takie jak wcześniej. w normie? trudno powiedzieć). Alterra mi nie podpasowała, może dlatego, że testowałam ją w górach i to był ciężki czas dla włosów (woda, brak odżywki).Oczywiście jest to rozwinięcie tematu "czy częste mycie szkodzi włosom" |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzę flejowato, bo mi się włosy nie tłuszczą ani trochę.Gdyby mi się włosy przetłuszczały, to bym wolała myć co rano, mimo przesuszenia. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

Mam bardzo przetłuszczające się włosy, dlatego jestem zmuszona myć je codziennie, ewentualnie co dwa dni, jak nigdzie nie wychodzę. Słyszałam od znajomych, że częste mycie włosów szkodzi im, dlatego poczytałam trochę w internecie. Okazało się, że opinie są różne, więc chciałabym się dowiedzieć, co Wy o tym sądzicie?

trudno powiedzieć). Alterra mi nie podpasowała, może dlatego, że testowałam ją w górach i to był ciężki czas dla włosów (woda, brak odżywki).