Po rozstaniu..+ nowa miłość? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-04, 22:15   #1
Tindomerel_
Zadomowienie

Po rozstaniu..+ nowa miłość?

edit

Edytowane przez Tindomerel_
Czas edycji: 2012-11-08 o 13:44
Tindomerel_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 22:24   #2
czerwonazabka
Raczkowanie

Dot.: Po rozstaniu..+ nowa miłość?

1. mi zajęło to ponad rok czasu, a był to związek zaledwie 8-miesięczny, było barrrrdzo ciężko
2. swoją obecną miłość, poznałam 2 lata temu, było to 4 lata od tamtego rozstania
czerwonazabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 22:32   #3
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim tydzień temu zostawił mnie chłopak, moja pierwsza miłość, po 3 latach w związku, po długoletniej bardzo bardzo bliskiej przyjaźni.. Na początku pażdziernika postanowił,że potrzebuje miesiąca przerwy,żeby się zastanowić nad tym wszystkim. najgorsze jest to,że zerwał praktycznie bez słowa wyjaśnienia, nie układało nam się przez ostatnie pół roku, zachowywał się jak dupek i ciągle przez niego płakałam a teraz jeszcze mnie zostawił... przy rozstaniu zapytałam go czy mnie kocha a on ze łzami w oczach i łamiącym się głosem odpowiedział mi: "nie mogę ci powiedzieć tego czego chcę,więc powiem Ci,że cię nie kocham" zdębiałam. Pytam go:czyli mnie kochasz? a on: "tego nie powiedziałem."W czwartek mam się z nim spotkać,bo chcę się dowiedzieć, dlaczego tak na prawdę ze mną zrywa.
W związku z tym mam do was koleżanki 2 pytania:

1.Jak i (ile czasu wam to zajęło) poradziłyście sobie po tym, jak zostawiła was wasza wielka miłość?
2. Czy udało wam się znaleźć nową,lepszą miłość i czy ciężko wam było wejść w nowy związek?

Kocham mojego byłego, ale właściwie to nie widzę możliwości naszego ponownego zejścia się.. oczywiście czuję się fatalnie i mam zerową samoocenę,ale najbardziej martwi mnie,że boję się,że już nikomu nie zaufam ani nie będę w stanie się tak zaangażować i być tak w całości sobą z kimś nowym...

pomóżcie
A z jakiego powodu wam się nie układało przez te pół roku?

Wiele dziewczyn kończy kilkuletnie związki, nawet dłuższe od twojego, i potem znajduje kogoś lepszego i są szczęśliwe. Można czasem poczytać na wizażu.

Daj sobie czas, wypłacz się, przetraw to. Co cię nie zabije to wzmocni Wyciągnij odpowiednie wnioski i nie bój się wymagać tego, czego oczekujesz od faceta.
Ja tak zrobiłam po swoim pierwszym długim, ale toksycznym związku. Teraz mam faceta, jakiego chciałam, swojemu związkowi nie mam nic do zarzucenia. Czuję się kochana, szanowana, doceniana. Wszystko co najlepsze. Oby jak najdłużej.

Ale nigdy, nawet przez chwilę nie pomyślałam, że nie zasługuję na takiego faceta. W poprzednim związku byłam nieszanowana, wyzywana, zdradzana. Ale wiedziałam, że na to nie zasługuję, nie dałam sobie wmówić, że jestem zerem. Paradoksalnie to wszystko mnie umocniło. I mimo wszystko nie żałuję, że byłam z tamtym palantem, bo dzięki tym doświadczeniom, które mi zafundował wiem czego chcę i wiem, że mogę to mieć, że na to zasługuję. Nawet z najgorszych doświadczeń można wyciągnąć wiele pozytywnego dla siebie na przyszłość- tym się w życiu kieruję.

Teraz będzie tylko lepiej . To, co czujesz jest przejściowe.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 22:40   #4
delfix10
Zakorzenienie

"nie mogę ci powiedzieć tego czego chcę,więc powiem Ci,że cię nie kocham" zdębiałam. Pytam go:czyli mnie kochasz? a on: "tego nie powiedziałem."W czwartek mam się z nim spotkać,bo chcę się dowiedzieć, dlaczego tak na prawdę ze mną zrywa.

daj sobie spokój ,chłopak jakiś nie poważny,nie dojrzały,jeśli się kogoś kocha to się nie kręci,rozmawia się o wszystkim a jak się zrywa to się podaje powód zerwania a nie jakieś bzdury i spotkania w czwartek!!!
ty masz czekać aż on ci łaskawie powie tak albo tak?
ja bym się uniosła honorem i nie szła na żadne spotkanie ,olałabym go niech kręci kogoś innego.wiem,że to trudne ale czas leczy rany a szkoda czasu na spotykanie się z kimś takim jak twój chłopak.
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 22:54   #5
Tindomerel_
Zadomowienie

edt

Czas edycji: 2012-11-08 o 13:45
Stary 2012-11-04, 23:03   #6
ewcia1368
Zadomowienie

też rozstałam się z chłopakiem po trzech latach związku, było to jakiś czas temu już po miesiącu zaczęłam spotykać się z kimś z kim jestem już 1.5 roku i jestem dużo szczęśliwsza, mój tamten związek był podobny taka szarpanina, więcej złości niż radości, czasem 1 miłość nie okazuje się tą właściwą a ciężko jest z nią skończyć ja zrobiłam to pod wpływem impulsu i miałam możliwość powrotu ale wiem że gdybym to zrobiła to nic by się nie zmieniło, więc pamiętaj żeby się dobrze zastanowić czego TY naprawdę chcesz... Bo ja też bałam się że źle robię i że moge już zawsze zostać sama ale pomyślałam że wolę być szczęśliwa sama niż nieszczęśliwa z kimś... trzymaj się
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 03:44   #7
Corvette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_
Chcę się z nim spotkać,bo chcę usłyszeć czemu ze mną zerwał tak na prawdę, chcę prawdy+ chcę,zeby mi powiedział jakie błędy popełniałam,żeby w przyszłości ich nie robić. To dobry pomysł? + Chcę mu powiedzieć co w moim odczuciu on robił źle. No i to moj przyjaciel mimo wszystko, chciałabym z nim zwyczajnie pogadać.. co u niego słychać itd.
Zgodzę co do pogrubionego. Z drugiej strony, nie brała bym sobie zbyt do serca te "błędy", bo to co przeszkadzało jemu, nie koniecznie będzie przeszkadzać innemu.

Czuję się mega żałosna, bo rozum mówi mi jedno a serce drugie. Nie śpię nie jem, wczoraj wylądowałam w szpitalu pod kropłówką z tego powodu..on od razu do mnie pisał co się stało i czy dobrze się czuję.

Boję się,że zostanie mi taka rana w sercu,że już nikogo do siebie nie dopuszczę..nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzić..
Uwierz, nie Ty jedna. Z czasem spojrzysz na to zupełnie inaczej (prawo wieku i pierwszych "miłości"). Słuchaj rozumu
Nie powiem Ci jak sobie z tym poradzić, bo każdy ma inną osbowość. Ogólnie mówiąc, jedne dziewczyny potrafią płakać "za frajerem" miesiącami, podczas gdy drugie wypinają "na frajera" tyłek i tyle
Corvette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 09:49   #8
Krystal_26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
Chcę się z nim spotkać,bo chcę usłyszeć czemu ze mną zerwał tak na prawdę, chcę prawdy+ chcę,zeby mi powiedział jakie błędy popełniałam,żeby w przyszłości ich nie robić. To dobry pomysł?
Moim zdaniem nie. Każdy facet jest inny, to co dla jednego jest błędem w Twoim zachowaniu, wadą, dla innego będzie zaletą. Poza tym musisz dobrze się czuć sama ze sobą, mieć własną tożsamość, a nie na siłę starać się dopasować do faceta.
Krystal_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 12:49   #9
taka_jedna_
Raczkowanie

Nie ma określonego czasu "żałoby po", jeśli się dobrze czujesz sama ze sobą, tamten związek to skończony rozdział, to nie widzę powodu na zamykanie się na nowe znajomości. Ja 4 miesiące temu rozstałam się z facetem, z którym byłam 8 lat, tak naprawdę to szarpaliśmy się ze sobą już od roku, tylko nikt nie miał odwagi na ostateczne cięcie. Nie zmienia to faktu, że na początku było bardzo ciężko, ale po pierwszym szoku udało mi się stanąć na nogi. ..ostatnio pojawił się Ktoś i jest szansa na fajną relację daj sobie czas i bądź pozytywnie nastawiona.
taka_jedna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 13:11   #10
fatcat
Przyczajenie

Niestety życie nie jest usłane płatkami róż i takie rzeczy po prostu się dzieją. Nie szukaj w tym absolutnie swojej winy. To, że teraz bardzo cierpisz, tylko wzmocni Twój charakter. Tak, jak ktoś już u góry napisał ,,co Cię nie zabije, to Cię wzmocni" i takiej wersji się trzymaj.
Ja może jeszcze o życiu mało wiem, ale jakieś 3 lata temu byłam z chłopakiem, który również zostawił mnie, nie wiadomo właściwie za co, bez żadnego wyjaśnienia. Znajomi mówili ,,jeszcze znajdziesz swojego wymarzonego faceta", ale ja nie chciałam tego słuchać. Minęło pół roku od rozstania i poznałam nowego chłopaka. Początkowo byłam zamknięta na tą znajomość i nie chciałam nic więcej, ale to właśnie on pokazał mi, że nie warto się łamać i trzeba iść do przodu, nie oglądając się za siebie. Do dziś jestem szczęśliwa u jego boku i niedługo miną 2 lata, jak jesteśmy razem.
Także, może to marne pocieszenie, ale po ziemi chodzi ten Twój jedyny, na pewno go spotkasz. Najgorsze co możesz zrobić w tej chwili to zamknąć się na ludzi. Wychodź do ludzi, spotykaj się ze znajomymi, rodziną. Oni nigdy nie pozwolą Ci upaść. I pamiętaj, że po każdej burzy wychodzi słońce.
fatcat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 15:20   #11
Tindomerel_
Zadomowienie

edt.

Czas edycji: 2012-11-08 o 14:20
Stary 2012-11-05, 16:46   #12
ewcia1368
Zadomowienie

widzę że masz dobrą postawę do tego. oczywiście że najlepiej rozstać się z klasą a nawet jeśli chcesz mu powiedzieć coś niemiłego to w kulturalny sposób. Kochana dasz rade! Może Ci być na początku ciężko zaufać komuś ale myślę że z czasem to przejdzie... czas naprawdę leczy rany
Stary 2012-11-05, 17:07   #13
new woman in town
Zakorzenienie

Nie wiem czy wielką miłością można nazwać faceta, który powoduje od kilku miesięcy wyłącznie płacz i smutek a na koniec rzuca bez słowa wyjaśnienia.

Natomiast jeśli chodzi o związki, to w zależności od stopnia zaślepienia odchorowywałam kilka dni, tygodni, miesięcy.

Wyznaje zasadę, że zawsze trzeba mieć plan awaryjny dla siebie, bo "niebezpiecznie jest wierzyć w to, że coś trwa wiecznie" i nie dać się wpędzić w czarną dziurę. Ale nauczyłam się tych mundrości na własnym, twardym tyłku.

Jeśli chodzi o liczby:

- nowy facet na horyzoncie pojawił się w kilka dni/tygodni po rozstaniu z ex
- pierwsza dłuższa znajomość (ok. 3 miesięcy) pojawiła się po 12 miesiącach od rozstania z ex
- pierwsze, konkretne motyle w brzuchu ok. 1,5 roku po rozstaniu
- bardzo poważny związek, z miłością (po pewnym czasie) po mniej więcej 2 latach i do dziś ( ponad 3 lata) w nim jestem
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 17:08   #14
Tindomerel_
Zadomowienie

edt

Stary 2012-11-05, 17:48   #15
fatcat
Przyczajenie

Na początku przed snem pojawiały się najczęściej myśli o nim, ale można to zniwelować, myśl o czymś, co Ci sprawia radość, przywołuj w głowie piękne obrazy i rozmyślaj nad nimi, włącz sobie ulubioną muzykę i myśl o tym, że jesteś atrakcyjną kobietą, którą stać na kogoś 100 razy lepszego. Myśl o sobie w superlatywach, rób codziennie coś dla siebie, a pod wieczór podsumowuj, czy udało Ci się to zrealizować.
GŁOWA DO GÓRY!
fatcat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 18:32   #16
ewcia1368
Zadomowienie

wiadomo że po rozstaniu przed snem będą Ci powracać myśli o nim to zupełnie normalne... Mnie brakowało że nie mam napisać smsa na dobranoc do kogo... Staraj się myśleć tak jak radzi fatcat o pozytywnych rzeczach, o tym co jutro masz do zrobienia o takich byle jakich rzeczach
a to że robi impreze zaraz po tym jak się rozstaliście świadczy o tym że nie jest Ciebie wart.
Stary 2012-11-05, 20:27   #17
Tindomerel_
Zadomowienie

edt

Stary 2012-11-05, 22:58   #18
ewcia1368
Zadomowienie

to zapytaj go czy ma Ci coś do powiedzenia... a jeśli bedzie chciał coś powiedzieć to poproś żeby był szczery a jeśli nie zamierza być szczery to niech lepiej nic nie mówi. Kiedy się spotykacie? pomysł z podziękowaniem nie jest taki zły jesli masz taką potrzebę to mu to powiedz, ale raczej zrób to bez jakiegoś rozczulania.
wiesz facetom chyba łatwiej jest tak po prostu urwać kontakt mój były tez tak zrobił chociaż na początku czasem coś rozmawialiśmy a potem przestał odpowiadać na moje wiadomości tak nagle... nie powiem bo większa wina była u mnie w zerwaniu ale rozstaliśmy się w zgodzie, ciężkie są te życiowe problemy ale pamiętaj żeby się nie poddawać i być silną kobietą!
Stary 2012-11-06, 11:42   #19
Tindomerel_
Zadomowienie

edt

Czas edycji: 2012-11-08 o 14:19
Stary 2012-11-06, 11:59   #20
ewcia1368
Zadomowienie

ale nie masz naprawdę powodów by tak myśleć! to naturalne że ludzie się rozchodzą a wina naprawdę zawsze lezy po obu stronach, i przekonałam się o tym na własnym przykładzie a także na przykładach moich znajomych, a zresztą to jest nieważne teraz kto zawinił rozstaliście się i trzeba zamknąć ten rozdział byś mogła otorzyc jakiś inny, nie trać czasu w życiu na smutek bo wbrew pozorom wcale nie jest ono takie długie! głowa do góry!
Stary 2012-11-06, 12:21   #21
201803300917
Konto usunięte

ja rozstania odchorowuje przeraźliwie długo niestety. po 1 eks ( 4 letni związek) dół mnie trzymał chyba około roku. za to po drugim ( razem ok pół roku) też mnie trzyma już rok choć fakt, że sporo jest w tym naszej winy bo w ciągu tego roku były liczne spotkania, rozmowy, próby powrotu z jego strony, moje wahanie a nawet seks co niewątpliwie nie sprzyja zagojeniu ran. jakbyśmy rozstali się tak " naprawdę" pewnie poszło by szybciej. więc najlepiej zerwać kontakt albo chociaż bardzo mocno ograniczyć.

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2012-11-06 o 12:25
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 12:41   #22
Tindomerel_
Zadomowienie

edt

Stary 2012-11-06, 13:59   #23
l e n a
Przyczajenie

GG do l e n a

witajcie
a ja jestem w separacji. Zapisałam się na portalu randkowym i piszę z jednym facetem Nie wiem jak to się rozwinie, ale fajnie jest. On też ma taką sytuację jak ja , obydwoje nie mamy jeszcze rozwodu. Piszę, bo chcę abyście wiedziały, że na początku nie sądziłam,że ktoś się mną zainteresuje i podchodziłam do tego sceptycznie. Ale teraz to nawet czekam na jego wiadomość. A to taka mała odmiana po pasmie nieszczęść

Miała tak któraś z Was, jak to się potoczyło? Nie wiem czy dobrze robię, bo nie długo chcemy iść na pierwszy wspólny spacerTrochę straciłam wiarę w to, że coś mnie dobrego w tym życiu spotkać i straciłam zaufanie do ludzi. Jednak samotność jest straszna, mimo wspaniałych dzieci.
Pozdrawiam
l e n a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 17:01   #24
Tindomerel_
Zadomowienie

edt

Stary 2012-11-10, 12:26   #25
ewcia1368
Zadomowienie

autorko jak samopoczucie?
Stary 2012-11-14, 16:49   #26
dreamlands
Raczkowanie

1. To ja go zostawiłam, chociaż najtrudniejszy pierwszy tydzień bo byłam skłonna wrócić, mimo tego, że nie było po co. Mojego obecnego TŻ poznałam miesiąc po tym zakończeniu tej źle dobranej znajomości.

2. Wejść było trudno, nie tyle wspomnienia, co brak kompletnego zaufania do facetów i świadomość, że to może być coś znów na moment, a sił na to nie mam.
dreamlands jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 12:17   #27
Tindomerel_
Zadomowienie

Samopoczucie?

Dzisiaj mija 18?dzień od rozstania i czuję się..ok. Zaakceptowałam, przemyślałam to i owo..jestem kompletnie zobojętniała na to wszystko. Nie wiem czy to dobrze i czy potrwa długo
Stary 2012-11-18, 22:27   #28
ewcia1368
Zadomowienie

a przetrzymałas w niepewności ja się tak ciekawiłam jak minęło to spotkanie które miało się odbyc...
Stary 2012-11-19, 08:47   #29
Tindomerel_
Zadomowienie

Bardzo dobrze... gadaliśmy 2h wyjasniliśmy sobie co komu nie pasowało w naszym związku, trochę się czułam jakby to wszystko była moja wina, na koniec się wyprzytulalismy i podziękowalismy sobie za wspólnie spędzony czas.

Ja się nie odzywałam, on do mnie pisze. Przyjaźń teraz w końcu, prawda?
Stary 2012-11-19, 10:07   #30
ewcia1368
Zadomowienie

chyba ciężko się jest przyjaźnić z byłym chłopakiem, być może wam się uda ale myslę że znajomymi juz łatwiej być
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości