![]() |
#1 |
BAN stały
|
Koty z glupoty
Eureka - mialam dwa koty ... z glupoty. Jeden uciekl na tamten swiat a drugi do lasu. Teraz mam psa i nie mam pojecia jak ja moglam zyc bez psa i z kotami - fuj. Teraz to mam naprawde przyjaciela.
pozdrowienia Ania Konda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Koty z glupoty
Czy tym postem chciałaś uświadomić nam wyższość psów nad kotami?
Jeśli chodzi o mnie, to się nie udało, jestem niereformowalna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Biedny psiaczek
![]() Ja też jestem niereformowalna, aczkolwiek nigdy w życiu nie powiem "fuj" na temat mojego psa, ktory odszedł za Tęczowy Most kilka lat temu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Tez nie rozumiem sensu tego posta :| powiem wiecej, czuje sie urazona
![]() (Zreszta moja kicia wykazuje cechy psie ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
świat się kończy!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja mialam psa, ale jak sie wyprowadziłam z domu i mieszkam z męzem to mamy kota, a dokladnie kocicę i jednak muszę przyznać psy to najcudowniejsze domowe stworzenia jakie istnieją i koty niestety nidgy ich nie zastąpia, a i higieną im nie dorownaja, mój kot nie wychodzi na dwór bo ogolnie jest strasznym tchórzem i to czyszczenie w kólko kuwety mnie dobija
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz mam psa (Goldena) i chociaż jest przeuroczy niestety musze przyznać, że zapach w domu nie jest przyjemny i to bez względu na to jak często jest kąpany...wydziela poprostu specyficzny, nieprzyjemny zapach ...bleeeeee...i tak jest w domach u wszystkich znajomych właścieli psów...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja też muszę stanąć w obronie kotów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i zapomniałam o najważniejszym - mała reaguje na swoje imię ![]() ![]() Co do psich zwyczajów mojej koty ![]() ![]() Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2005-09-18 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No cóż, to chyba dobrze, że te koty MIAŁAŚ.
Sama jestem szczęśliwą karmicielką/sprzataczką/pielęgniarką/przytulaczką/zabawiaczką/gryzakiem/ drapakiem/poduszką dwóch kotów ![]() Kasieńka, jak się bierze kota, to trzeba się liczyć ze sprzątaniem kuwety. Zgadzam się z olafjensen, że przykry zapach to wina właściciela, nie zwierzaka. Trzeba poprostu częsciej sprzątać i myć kuwetę. w końcu gdybyś nie spuszczała po sobie wody, to też by w domu "waniało" ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast pies nie smierdzi owszem ma swój specyficzny zapach, ale to absolutnie nie jest nieprzyjemne, jesli Twoj pies smierdzi to bardzo możliwe ze jest po prostu na coś chory, może mieć grzybice, albo coś takiego. Poza tym psi zapach to psi zapach a nie zapach odchodów, ktorego moim zdaniem nic nie zabije, owszem inni tego zapachu nie czują, ale ja widocznie mam czulszy węch. I dla mnie to nie jest stereotyp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O czyszczeniu kuwety pisałam post wyżej, ja nie mówię o totalnym zaniedbaniu itd, ale jak dla mnie nawet swiezo umyta kuweta ma ten zapach, ja nie wiem czy to wchodzi w plastik czy co, aha i dodam , że co jakieś kilka miesięcy zmieniam kuwete na nową, a starą wyrzucam. I nie twierdze, że to jest wina kota, fizjologii nie przeskoczysz, dlatego wolę psy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Nie ma co porownywac kto jest lepszy kot, czy pies - oba zwierzaki sa wspaniale. Mialam kiedys i psa, i kota
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przychylam się do opinii MagJi i reszty dziewczyn. Lubię psy i inne zwierzęta, mam 2 koty - jednego od 12, drugiego od 10 lat i u mnie nie śmierdzi, a pies wydziela jednak specyficzny zapach. A kot może być najlepszym przyjacielem i dużo zależy od tego jak jest traktowany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Kocham Mojego Kota. Moze nie jest on "milusi" (nie lubi sie glaskac i byc branym na rece, za to lubi sie gonic) ale ma swoj charakterek w przeciwienstwie do psa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
... nie chciałam Cię urazić pisząc, że trzeba sprzątać kuwetę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Co do specyficznego zapachu psa, to się zgadzam z dziewczynami - tu nie chodzi o jakieś psie choroby czy brak higieny, po porstu psy tak mają
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raróg
|
Kiedyś miałam psy, ale dopiero kota pokochałam niczym własne dziecko, bo też tak się zachowuje - świata poza mną nie widzi. Wtulając twarz w jej futerko czuję zapach... waty, sama czystość. Nie używam jakiegoś cud-żwirku, mimo to nic nie śmierdzi. Zależy jeszcze, co daje się kotu do jedzenia, bo przyznam, że jak moja dostała raz Kitekat, to nie czułam fiołków. Ale co się dziwić - ta karma to same śmiecie.
Żaden pies nie sprawił mi tyle radości, co jej harce i przytulanki. Ktoś powiedział, że pies jest dla osób, lubiących by zwierzę było im ślepo posłuszne. Ja się cieszę o wiele bardziej, gdy moja niezależna kota okazuje mi takie przywiązane - bo na to trzeba zapracować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
U mnie w domu jest kot i pies.
Kiedyś myślałam że wole psy, ale nic bardziej mylnego. Nie ukrywam że psa mojej matki nie lubie- jego zresztą nie da się lubić na dłuższą metę, ale obiektywnie musze przyznać jedno- psy śmierdzą. Niestety mają ten specyficzny zapach, który mnie odrzuca, a pokój gdzie pies przebywa najwięcej przesiąkł nim pernamentnie. Za to kot nawet gdy przytula się do mnie i łasi nie do twarzy, nie ma absolutnie żadnego zapachu, czasem jedynie pachnie moim balsamem do ciała, gdy w nocy się przytulał do moich nóg i nim przesiąkł ![]() Tak samo porównanie charakterów psa i kota to niebo a ziemia, moim zdaniem zdecydowanie na korzyść kota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na marginesie - usypianie zdrowego zwierzęcia jest nielegalne - grozi za to kara. Żaden porządny wet by tego nie zrobił. Co do zapachu z kuwety - przyczyną tak silnego azpachu moczu może być albo to, że kot nie jest kastrowany/sterylizowany, albo choroby układu moczowego, albo... te zmiany kuwety - kot musi mieć własny kącik do siusiania, oznaczony swoim zapachem. Jeśli ciągle wymieniasz kuwety, kot coraz mocniej je znaczy. I stąd ten zapach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Ja nikogo nie chce przekonywac czy to do psow czy tez do kotow. To jest moja opinia powstala na podstawie mojego doswiadczenia.
Jednakze - zauwazylam ze jezeli chodzi o jakiekolwiek dyskusje na temat psow i kotow to wlasciciele kotow staja sie bardzo defensywni w przeciwienstwie do wlascicieli psow. Czy wynika to z tego ze psy sa bardziej superior od kotow czy tez z tego ze wlasciciele kotow czuja sie bardziej inferior w porownaniu do wlascicieli psow. Hmmm - ciekawa jestem czy wlasnie nie wymyslilam jakiejs nowej teorij spoleczno/ jakiejstam. Pozdrawiam Ania Konda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teoria zdecydowanie na wyrost... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wole koty, ze wzgledu na ich indywidualnosc i to ze potrafia sie soba zajac. Psy tez lubie, ale ze wzgledu na sposob mojego zycia, nie mialby kto sie nim zajac. A koty duzo do szczescia nie potrzebuja, jak pelna miske jedzenia, kuwetke i cieplo.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Rozbawił mnie ten wątek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mech Czas edycji: 2005-09-19 o 12:06 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() Marna prowokacja, czy niski poziom yntelektualny ? Oto jest pytanie. BTW mądre koty, sama bym uciekła od takiej "pani". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.