![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
20-letni prawiczkowie
Mam 20 lat, różne przemyślenia. Zastanawiam się, bo pewności nie mam, czy istnieją 20, 30-letni prawiczkowie, czy spotkaliście kiedyś takich chłopaków. Właściwie, tutaj też mężczyźni mają przewagę. Z racji anatomii można poznać, która już to robiła, ale u chłopaka nijak, trzeba mu wierzyć na słowo. Szczerze mówiąc, wolałabym mieć do czynienia z prawiczkiem niż z doświadczonym, który "zalicza laski". Znacie kogoś takiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 20-letni prawiczkowie
Tak, znam kilku., przedział wiekowy od 20 do 27 lat.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że istnieją 20-letnie na pewno, ponad 30-letni pewnie też, ale w tym drugim przypadku to już raczej dana osoba na pewno ma jakiś problem..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Łatwo raczej rozpoznać prawiczka bo zakłopotaniu, po tym, że nie do końca wie co robi i że szybko dochodzi, jest nieśmiały i takie tam. Przynajmniej w teorii. . Mamy tutaj na forum kilka prawiczków 20+. W tym ja
![]() Jakieś pytania? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mój chłopak ma 20 lat i jest prawiczkiem, a całuje tak, że kolana miękną.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Byłam pierwszą kobietą mojego TŻ, był wtedy świeżo po 22 urodzinach, wśród znajomych też obstawiam paru kolegów prawiczków +20- nic im nie brakuje, fajni faceci, po prostu "tak wyszło"
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja osobiście o wiele bardziej cenię sobie mężczyzn, którzy mają dwadzieścia-parę lat i są prawiczkami, ponieważ nie znaleźli jeszcze tej jedynej, niż takich, którzy jak najwcześniej chcieliby swoje prawictwo stracić, bo co koledzy powiedzą. Albo takich, którzy swój "pierwszy raz" przeżywają z prostytutką, bo i tacy też się zdarzają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Prawiczków po dwudziestce nie jest tak mało jakby się wydawało. Jednak nikt nie stara się do tego przyznać. Czasy są takie, że jest to już uznawane za odstępstwo od normy, a więc za nieatrakcyjne dla zdecydowanej większości (obojętne pewnie dla jakiejś grupy osób, jednak prawie nigdy nie jest to postrzegane jako zaleta). Po prostu uważa się, że z facetem coś nie tak jak nie miał do tej pory partnerki. Inaczej znalazłby sobie kogoś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja na roku to chyba mam połowę facetów-prawiczków. Bez przesady do 25 r.ż nie ma lipy. Sam mam 20 lat, niby prawiczkiem nie jestem a z dziewczyną,z którą jestem od 4.5 roku w związku, seks uprawiam od niedawna w sumie i "od święta" bo nie ma dobrych warunków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Generalnie dodam jeszcze, że jak się jest niesmiałym lub ma się introwertyczną naturę (jak ja) to jest ciężko...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ziomek, zawsze można nad sobą popracować. Nie mówię o całkowitej zmianie swojej osobowości, ale o tym, by nie być takim ostatnim dzikusem, ośmielić się trochę, zacząć wychodzić do ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
To samo tyczy się sytuacji, w których ktoś skupi uwagę grupy na mnie - nieważne czy znajomi czy również wśród obcych. Gdy usłyszę jakieś niewygodne dla mojego ego zdanie, to po prostu palę cegłę. Np. gdy jedna koleżanka powiedziała w żartach, że pewnie się mi podoba i że chciałbym całusa w nagrodę za przysługę. Spłonąłem wtedy ze wstydu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Nie musisz być przebojowy, wiele dziewczyn wolałoby fajnego, intrygującego samotnika, niż "gwiazdora", który ciągle musi być w centrum uwagi.
Natomiast w sytuacjach podobnych do tej, którą opisałeś, możesz spróbować po prostu z tego żartować. Ja np. na Twoim miejscu odpowiedziałabym: "No pewnie, po nocach mi się śni całowanie z tobą" i puściłabym porozumiewawcze oczko. Nie uciekaj od takich konfrontacji, bo i tak nikt nie weźmie tego na poważnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Staram się odbijać takie sytuacje w drugą stronę tak jak mówiłaś, ale jednak mimo tego burak na twarzy robi swoje ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Robi swoje? W zaczerwienieniu się nie ma niczego złego, sama często "palę cegłę" i mężczyźni uważają, że jest to urocze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
dla mężczyzn nieśmiałość praktycznie zawsze jest urocza, o ile nie jest to chorobliwa nieśmiałość, męska nieśmiałość to zupełnie przeciwna sprawa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Czy ja wiem? Mój facet jest nieśmiałkiem i nie poczytuję sobie tego jako wadę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Nieśmiałych nie lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
A ja lubię. Może dlatego, że sama jestem aż za bardzo towarzyska
![]() Także rzecz gustu ![]() A prawiczek 20+ to nic złego, wręcz przeciwnie. We mnie (oczywiście tez zależy od powodu dochowania "prawictwa" ![]() Mój facet przeżył pierwszy raz trochę po 20. urodzinach. Z tym, że wcześniej wiele razy miał okazję, nie mógł narzekać na brak powodzenia (wręcz przeciwnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Nie przesadzajmy. Znam sporo dziewczyn, które lubią nieśmiałych chłopaków.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój obecny facet , jak miał 19 la , stracił ''prawictwo :P'' a znam jednego chlopaka/faceta , co ma aktualnie 22 lata i jest prawiczkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
''I'm sorry '' K.B. 23.02.2014 14:32[*] Wymiana (+ moja lista ) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=46160139 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I też byłam jego pierwszą w wieku 19 lat ![]()
''I'm sorry '' K.B. 23.02.2014 14:32[*] Wymiana (+ moja lista ) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=46160139 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do samego postu to istnieją, znam kilku, mój Tż też w wieku 21 lat był jeszcze prawiczkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Lady Audrey, tutaj chodzi nie tylko o krew, ale o samo istnienie błony (o ile jest, bo wiadomo, że można ją stracić np. podczas bardzo intensywnych ćwiczeń) i o to, że dziewica jednak jest ciaśniejsza, niż dziewczyna, która regularnie uprawia seks. Myślę więc, że dla wprawnego kochanka jest to możliwe do wyczucia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Na podstawie własnych doświadczeń stwierdzam, że jak się jest ponad 20-letnim prawiczkiem, to coś jest nie tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Imperialista, więc może opowiesz nam o swoich doświadczeniach, na podstawie których doszedłeś do takich wniosków?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Od momentu rozpoczęcia studiów do "pierwszego razu" (jakieś 2 lata) wszystko kojarzyło mi się z jednym i byłem bardzo nieśmiały wobec kobiet. A potem można powiedzieć, że to się trochę zmieniło - nie gapię się na każdą napotkaną laską i normalnie z nimi rozmawiam. Chociaż to wraca, bo długi czas żyje w cnocie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.