![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy mogłam zajść w ciążę? Pomóżcie :(
Witam, mam następujący problem:
Od dwóch miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne Bonadea, 10 kwietnia zaczęłam opakowanie po tym jak 4 kwietnia wystąpiło krwawienie z odstawienia. 21 i 27 kwietnia miałam stosunek przerywany z partnerem, nie skończył we mnie. Co do leków to w ciągu miesiąca brałam antybiotyk Amotaks Dis, który nie wpływa na skuteczność tabletek oraz jednorazowo wzięłam Neopersen Forte i herbatkę Xenna Extra (biorę tabletki antykoncepcyjne o 21 wieczorem, a że nie czyściło mnie w nocy tabletka powinna się wchłonąć po max 4 h). Mój problem polega na tym, że wczoraj okazało się, że partner mnie zdradza, nie chciałabym, żeby doszło do sytuacji, że będę musiała go prosić o pomoc. Mam 22 lata, ale nie byłabym w stanie poradzić sobie sama ![]() Ostatnią tabletkę z blistra biorę jutro. Jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Czy jeżeli wystąpi u mnie krwawienie z odstawienia to czy mogę mieć pewność, że nie jestem w ciąży? I ostatecznie, po jakim czasie od stosunku mogłabym zrobić badanie beta hcg, tak by test z krwi był w 100% wiarygodny? Bardzo proszę o odpowiedzi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogłam zajść w ciążę? Pomóżcie :(
Na pewno nie jesteś w ciąży. Brałaś wszystkie tabletki prawidłowo.
Test sikany i betę wykonaj najlepiej w dniu spodziewanego krwawienia. Choć moim zdaniem krwawienie ciążę wyklucza. Ale rozumiem, że chcesz być pewna na 1000% z powodu chłopaka- współczuję w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Krwawienie z odstawienia powinnam mieć 2 maja, minie dopiero 5 dni od stosunku, czy to nie za mało?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Owulacja wystepuje okolo 2 tygodni przed miesiaczka.
I tylko wtedy kobieta jest plodna. Do zaplodnienia moze dojsc gdybys odbyla stosunek przed owulacja i plemniki poczekaly na owulacje. Nie jestes w ciazy - stosunek byl za pozno.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
sjoanna ale czy przy tabletkach antykoncepcyjnych jest tak samo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Zacznijmy od poczatku. Bierzesz tabsy i masz zero pojęcia o nich. Bawisz sie w seks przerywany co jest nie potrzebny bo partner moze finiszowac. Dodatkowo nie ma mozliwosci ciąży przy nich a pytasz sie o test Amotaks wplywa na tabsy niestety i trzeba sie dodatkowo zabezpieczac na czas brania i 7 dni po. Wiec szansa na ciaze by byla. Neopersen jesli nie zawiera dziurawca wiec bedzie ok. Test zrob nie dlatego ze zrywasz z facetem a dlatego ze jesli wspolzylas i bralas antybiotyk. Przerywany nie chroni przed ciaza. Ostatnia wzięta tabletka to ostatni dzien zabezpieczony Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałaś coś, co w ogóle nie ma miejsca. Autorko- poczekaj na krwawienie i zrób test sikany i betę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ale po ilu dniach test beta hcg będzie wiarygodny w tym przypadku? Bo ostatni stosunek miałam 27 kwietnia, najpóźniej krwawienie mogę mieć 8 maja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
wspolzylas podczas brania tabletek to niemusisz robic testu. jak tak ci nie szkoda kasy to tak po 14 dniach mozesz zrobic bete.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Autorko- 10-12 dni od stosunku beta już bedzie wiarygodna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyna bala sie ze tabletki antykoncepcyjne moglyby nie zadzialac.
Wiec zakladajac ze nie zadzialaly to i tak stosunek na 5 dni przed krwawieniem nie doprowadzi do ciazy. Normalna faza lutealna trwa od 10 do 16 dni od owulacji do konca cyklu i podczas niej nie ma szans na zajscie w ciaze. A obserwacje cyklu, mierzenie temperatury itp prowadze juz dosyc dlugi czas. Nie to bylo problemem w tym przypadku i na rady zeby obserwowala swoj cykl jest juz odrobine za pozno. To natomiast bardzo dobra rada na przyszlosc.
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a zacznijmy od tego ze panikary nie powinny w ogole uprawiac seks po drugie tabletki blokuja owulacje i zageszczaja sluz. warto byloby sie tym zapoznac zanim sie swoje teorie o dniach plodnych wysunie poza tym nie tak sie patrzy na wystapienie owulacji. jesli sie pominie tabletki wiecej 1 sztuke pod rzad to jest ryzyko ciazy nie wazne czy 5 dni przed krwawieniem czy 10. mowa jest rowniez o antybiotykach - oslabiaja dzialanie tabletek. nalezy sie zabezpieczac na czas brania antybiotyku + 7 dni po. Edytowane przez aguusia88 Czas edycji: 2014-04-29 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
sjoanna- jak już tak piszesz, to owulacja podczas brania tabletek może wystąpić jak się zapomni tabletki zarówno w 1,7, 8, 15 jak i 19 dniu cyklu, także ma się to nijak do tego co piszesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Chciałabym tylko wiedzieć czy jeżeli wykonam test z krwi beta hcg 14 dni po stosunku, bo mam w planie wykonać 15 dnia to czy wynik będzie w 100% wiarygodny?
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Tak na 1000000% chcę wiedzieć z tego powodu żeby się nie bać i po prostu zacząć nowe życie jeśli test będzie negatywny |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Tak, będzie wiarygodny. Rozumiem Twoje obawy, daj potem znać co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Na razie 3 dzień mam krwawienie z odstawienia, powinno być ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zrob jak ma to ciebie uspokoic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nie wytrzymałam do poniedziałku i dzisiaj poszłam na badanie krwi, jutro wyniki. W poniedziałek jeszcze powtórzę.
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- W międzyczasie zrobiłam test siusiany, na szczęście negatywny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, dostałaś krwawienie, wszystkie tabletki brałaś, test negatywny.
Będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj odebrałam wynik: 9,36 ;(
Gdzie kobiety nie będące w ciąży <=1 Ciąża 3 tydz = 5,8-71,2 4 tydz = 9,5-750 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jakoś wierzyć mi się nie chce.
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Naprawdę ;(
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Czy to pewne, że jestem w ciąży? Boże co ja zrobię? ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Nie znam sie na liczeniu tygodni ale niedawmo bralas antybiotyk i jesli doszlo do owulacji i wspolzylas to mogla powstac ciaza. Z drugiej strony trzeba potwierdzić ciaze u lekarza. Czy wynik nie jest zafalszowany
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Na innym wątku piszesz ze 3 lata na przerywanym nie zaszłaś w ciąże. A teraz biorąc tabletki, dostałaś krwawienie z odstawienia, test niby negatywny... a tu beta, czy to czasem nie jakieś Twoje wymysły?
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
miaoo nie ;( jestem w totalnym szoku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Masakra :O Jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Leć jak najszybciej do lekarza i opowiedz mu całą historię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Mam wizytę na 18:00
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Istnieje jakakolwiek możliwość, że to nie ciąża? Chyba nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.