![]() |
#1 |
BAN stały
|
Knp 7,2 % - wybory do Europarlamentu
Wracają czasy normalności
![]() Dziękuję wszystkim, które oddały głos na Nową Prawicę, bo jak wiadomo, więcej kobiet głosuje na JKM niż mężczyzn. Dzięki dziewczyny i oby poparcie rosło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Knp 7,2 %
a nie ma za co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Niestety jeszcze nie mam ukończonych tych 18 lat, ale bardzo mocno kibicowałam panu Januszowi i cieszę się z tego wyniku
![]() Jest jedynym politykiem który mówi prawdę - a co za tym idzie nie zmienia zdania co miesiąc i nie plącze się w tym co mówi - doskonale wie co powiedział. Szkoda, że media często zniekształcają i przekręcają jego słowa i wielu ludzi ma o nim inną opinię niż powinni mieć. Szkoda także, że wiele osób po prostu boi się niekonwencjonalnego podejścia pana Korwina-Mikke i nie chcą ryzykować, oddając ten głos na inną partię niż te najsilniejsze - więc stale PiS i PO będą przodować... Ludzie nie są zadowoleni z obecnej władzy, narzekają ile mogą, a później idą i popierają te same osoby.. Ehh :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
" możecie mówić co chcecie, ale tej siły juz nie powstrzymacie" no i stało sie ! I dzięki Bogu !
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Co się dzieje na tym świecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ludzie zaczynaja myśleć i zastanawiać sie nad tym co sie dzieje w naszym pięknym kraju. To powrót do normalności. Pamiętajcie ze knp to nie tylko Korwin ale tez grono innych wartościowych ludzi.
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam progrma knp i mi sie nie podoba bo KAŻDY OBYWATEL MA PRAWO DO NAUKI a oni chcą aby rodzice sami placili a co z dziećmi z biednych rodzin? tak samo chca likwidacji nfz czyli bysmy mieli tak samo jak w USA czyli jak ktoś z rodziny zachoruje to trzeba zaciagac kredyty.
Sprzeciwiają się legalności aborcji i eutanazji oraz rejestracji związków partnerskich, a także finansowaniu z budżetu państwa badań nad zarodkami ludzkimi i zabiegów in vitro oraz antykoncepcji ale za to BROŃ LEGALNA POWINNA BYĆ , gdzie tu logika?
#8 |
Wtajemniczenie
|
Mnie cieszy to że dostałą się partia która nie liczyła się w sondażach i do pewnego czasu była umieszczana w kategorii "Inna Partia".
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdyby komuniści się dostali do europarlamentu, to też byś się tak cieszyła? ![]() Korwin popłynął, mówi w tvn24, że wsadzi do więzienia wszystkich tych, którzy głosowali za podwyższeniem wieku emerytalnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Wyobrażacie sobie Korwina "wypowiadającego się" po angielsku?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Likwidacja NFZ- czyli zapewnienie opieki zdrowotnej przez sektor prywatny jako sposób na poprawę poziomu opieki medycznej. Jesli chodzi o aborcje i eutanazje to to jest poprostu konserwatyzm. Tak broń powinna byc legalna ale tylko na własnej posesji z wysokimi sankcjami przy użyciu broni poza tym terenem. Aby nie było sytuacji gdy bandyta wchodzi i okrada cię na spiocha. Obecnie bandyta i tak zdobędzie broń a porządny obywatel nie może jej posiadać aby sie obronić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
Prawo do nauki Ile osób w Polsce uważa, że ludzie biedni powinni mieć możlwiość edukacji? Zakładam, że więcej niż połowa, ale powiedzmy, że 50 %. Wystarczy, że miesięcznie oddasz swoje 50 zł i pozostałe 20 mln ludzi to zrobi co nam da kwotę miliarda złotych miesięcznie na edukacje tych biednych dzieci, których w państwie rozwniętym będzie poniżej 5 %. Biorąc jeszcze pod uwagę, że nie będziesz musiała oddawać 80 % swoich zarobków w formie podatku. No chyba, że piszesz tylko pod publikę o biednych dzieciach, a jak dochodzi co do czego to się na nie wypinasz? Matematyka nie kłamie. Zdrowie O czym ty piszesz? W jakim ty świecie żyjesz, że myślisz, że wszystko jest za darmo? Państwo zaciąga kredyty, zwiększa się dług publiczny, a chyba nie muszę mówić jakie będą tego konsekwencje? Aborcja i eutanazja KNP wychodzi z założenia, że człowiek nie ma prawa decydować o życiu drugiego człowieka co według mnie w cywillizowanym świecie powinno być przestrzegane. Finansowanie badań Dlaczego przeciętny Kowalski ma finansować badania i czyjąś antykoncepcje? Jak zarobisz pieniądze to będziesz mogła oddawać nawet całą swoją pensję na finansowanie antykoncepcji. Kto ci zabroni? Brón powinna być legalna A dlaczego chcesz komuś odbierać wolność do posiadania broni? "Wyobrażacie sobie Korwina "wypowiadającego się" po angielsku? ![]() ![]() Nie trzeba sobie wyobrażać, wystarczy posłuchać. http://www.youtube.com/watch?v=zXm-WlcLLdg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Wybornie, być może brał korepetycje u tego pana:
https://www.youtube.com/watch?v=g45OBLlpvSU |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Wiele mozna powiedziec o JKM ale akurat Korwin mówi w kilku językach
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Mamy różne rodzaje eutanazji, w tym eutanazję dobrowolną, która nie jest decydowaniem o życiu drugiego człowieka tylko o swoim życiu. Dlaczego odbierać komuś możliwość decydowania o własnym życiu czy śmierci?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopiero od roku byli brani pod uwagę w sondażach, przedtem byli w worku bez dna pt. "Inna Partia". A komuniści się przecież dostali na trzecim miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Samobójstwo to samobójstwo, a eutanazja to eutanazja. Jeżeli ktoś chce sobie odebrać życie to popełnia próbę samobójstwa, a ona z tego co wiem w Polsce nie jest karana i nie o tym mówimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
No to nie wiesz o czym mówisz w takim razie. Eutanazja dobrowolną dzielimy na czynną i bierną, czynna to wszystkie działania podejmowane przez lekarza mające prowadzić do śmierci pacjenta (np. podanie dużej ilości środków przeciwbólowych), bierna to np. odstąpienie od leczenia/zaniechanie działania. Dobrowolność oznacza tu jasną prośbę pacjenta, która jest powtarzana kilkukrotnie, wyrażana pisemnie itp. Gdzie tu widzisz samobójstwo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeżeli natomiast osoba oświadcza, że chcę się zabić, a my podajemy mu trucizne to mowa jest o eutanazji i temu sprzeciwia się KNP. Żaden człowiek nie ma prawo zabijać drugiego człowieka, a lekarz podając trucizne robi to pośrednio. Tak uważam ja i tak uważa prawica. Nie mówiąc już nawet jakie chore trzeba mieć podejście, żeby pisać o lekarzu, który podejmuje działania mające prowadzić do śmierci pacjenta. To tylko pokazuje w jakim chorym świecie zyjemy. Może słyszałaś coś kiedys o przysiędze Hipokratesa? Warto przeczytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Powinien być jasny i prosty podział. Bo sama jestem "za" eutanazją jedynie w przypadku, gdy sparaliżowana, stuprocentowo sprawna umysłowo osoba jej chce. Nie ma możliwości fizycznej, by popełnić samobójstwo, więc powinna móc zdecydować się na eutanazję. W każdym innym przypadku typu: "chora ciocia Zosia się męczy, trzeba jej eutanazji, biedna staruszka" - nie. Dlatego często mówię ogólnikowo, że jestem przeciwna eutanazji, choć nie do końca. Mikkulski - sparaliżowana osoba w jaki sposób ma popełnić próbę samobójczą, wg Ciebie? Siłą woli? O tym właśnie mówimy. O eutanazji jako "formie" samobójstwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja sensu w takim zyciu nie widze zadnego. Dziwi mnie te poglady Korwina, niby taki otwarty na wszystko, kraj wolny(chociazby od uni) ludzie wolni(legalna bron, narkotyki i inne tego typu), kazdy decyduje sam o sobie, a tu nagle nie moze decydowac o czyms podstawowym- swoim zyciu. No ale jakos ten jego poglad przełkne. Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2014-05-25 o 22:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może warto nauczyć się zasad dyskusji? Czemu czyjeś poglądy nazywasz chorymi, bo są inne od Twoich równie chorych poglądów? Tak trudno uszanować czyjeś zdanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;46607764]A jak dla mnie to bełkot. Kazdy powinien sam decydowac o swoim zyciu, jesli nie chce zyc, to powinno sie to uszanowac. Wow, jedna osoba odnalazla sens zycia, a kolejne tysiace meczy sie kazdego dnia.
Ja sensu w takim zyciu nie widze zadnego. Dziwi mnie te poglady Korwina, niby taki otwarty na wszystko, kraj wolny(chociazby od uni) ludzie wolni(legalna bron, narkotyki i inne tego typu), kazdy decyduje sam o sobie, a tu nagle nie moze decydowac o czyms podstawowym- swoim zyciu. No ale jakos ten jego poglad przełkne.[/QUOTE] Nie żaden bełkot tylko fakt. Ogromna część takich kalek traci sens do życia nie z samego faktu bycia kaleką, ale z powodu sytuacji w jakiej się znajdują. Z powodu poczucia bycia ciężarem, odwrócenia się przyjaciół itd. Co innego jak jesteś przykuta do łóżka i 24/7 patrzysz się w ściane, a co innego, gdy masz możliwość wyjścia z domu, poznawania nowych ludzi, pracowania mimo kalectwa. Jeżeli ktoś nie chce żyć, to nie powinno się go zabijać. W tym jest cały problem. ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Pogrubione: a kto za to zapłaci? Jeśli kogoś nie stać na technologie, pomoce, rehabilitacje - niech ma prawo zadecydować, że woli inne wyjście. Niebieskie - a jeśli nikt nie będzie chciał pomóc? Co wtedy? Używajmy mózgu, ale w tym "używaniu mózgu" dajmy dorosłym, dojrzałym, zdrowym umysłowo ludziom możliwość wyboru. Ty im chcesz go odebrać, bo uważasz, że wiesz lepiej jak się czują i co jest dla nich dobre. Przykre. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak, tak milony kalek dostaje prace. Kolejne tyle ma mieszkania przystosowane do tego typu spraw, jeszcze inni maja kase na 24 godzina opieke lub rodzine ktora pomaga zawsze. Jakie to proste ![]() Widzisz ja moge sie zabic i skoczyc z okna, osoba chora rowniez powinna miec mozliwosc zakonczenia swojego zycia jesli tego pragnie. Kazdy jest inny i nalezy ta innosc uszanowac. Jak jeszcze jestm w stanie zrozumiec rozne opinie dotyczace aborcji(bo w koncu wchodzi w gre inny czlowiek/plod/ whatever) to sprzeciwu eutanazji w ogole nie rozumiem. Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2014-05-25 o 22:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Coffee, nie daj się trollować.
![]() Smutne jest to, że takie populistyczne poglądy znalazły w społeczeństwie siedmioprocentowe poparcie. Tyle w temacie. |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nikomu nie chce niczego odbierać. Równie dobrze taka osoba może wjechać swoim wózkiem pod samochód tylko niech nie miesza w to ludzi bezpośrednio każąc im siebie zabijać. O tym cały czas tylko mówię. Cały czas piszę o naturalnej śmierci. Naturalną smiercią zbrodniarza jest śmierc na szubienicy, dlatego jestem za karą śmierci. Doli, w Polsce masz miliony kalek, którzy nie mogą się poruszać? No widzisz sama potwierdzasz, że wszystko rozbija się o kasę, więc wystarczy nierozkradać obywatelom pieniędzy, a problem z eutanazją sam się rozwiąże. W ogóle to zepsułyście temat, bo miałbyć o kobietach głosujących na KNP, a pojawiła się frustracja, bo kobiety mają zdrowe poglądy i glosują na KNP? Chwała Bogu. We Francji i Danii wygrąła prawica. W Niemczech weszła do parlamentu. Prawica rośnie w siłe i normalność niebawem powróci. Edytowane przez JanMarianMikkulski Czas edycji: 2014-05-25 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Eutanazja nie jest rozkazem zabicia a prośbą, lekarze mają możliwość odmowy jeśli nie zgadza się to z ich sumieniem. Naturalną śmiercią żadnego człowieka nie jest śmierć na szubienicy. ![]() Dla mnie w ten sposób problem z eutanazją by się nie rozwiązał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.