|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Problem
Tak mam taki mały problemik chociaż dla mnie jest on akurat dość spory , gdyż bez przerwy zaprząta mi myśli .
Od stycznia jestem w związku z mężczyzną ,który jest ode mnie starszy o 10 latek ,ja mam obecnie jeszcze 19 . Rozumiemy się świetnie , bardzo się kochamy chodzimy razem do rodziców jego moich, i w ogóle planujemy wspólną przyszłość już tak na poważnie ![]() Wiem ,że mnie kocha ja go też tyle ,że jest jedna rzecz która mnie bardzo dręczy. Ja kompletnie nie jestem w jego typie , chodzi mi o wygląd co prawda , jestem niska 158 i mój Pawełek takie panienki lubi lecz nie jestem drobnej budowy ważę jakieś 62/63 kilo bo przytyłam przyjeżdżając na studia. Wiem ,że chce bym trochę schudła bo miłuje się w szczuplutkich malutkich laseczkach ,a ja z tego powodu mam coraz więcej kompleksów. Rozmawiałam z nim już na ten temat i On jest kochany mówi ,że mnie kocha taką jaką jestem jak nie uda się mi schudnąć to się nic nie dzieje , a jak tak to będzie jeszcze lepiej . Tyle ,że ja za cholerę nie mam motywacji ciężko mi o regularne posiłki z wagi nic mi nie chce zejść , jak przyjeżdżam do niego na weekendy to zawsze daje mi piwko czy kupi coś dobrego lub sam zrobi a ja nie potrafię odmówić i to co zrzucam będąc w Rzeszowie znowu dochodzi jak wracam. Denerwuje mnie brak samokontroli w moim powalonym charakterze . Moje kompleksy się ciągle powiększają , ciągle porównuję się z innymi panienkami , jestem coraz bardziej zazdrosna, czaję czy się nie ogląda za innymi coraz bardziej mnie to wykańcza . I NAJGORSZE JEST TO ŻE TO JA JESTEM GRUBA I TO JA NIE POTRAFIĘ SCHUDNĄĆ ZMOBILIZOWAĆ SIĘ DO ĆWICZEŃ NIE JEŚĆ SŁODYCZY I NIE PIĆ PIWA i cholernie mnie to wkurza , boję się że kiedyś mnie "wymieni" chociaż nie pewnie tego nie zrobi bo wiem jak bardzo mnie kocha , śmieje się ze mnie że to ja kiedyś powiem ,że jestem dla niego niewystarczająca i go zostawię . Ale tak szczerze jak mam się pozbyć kompleksów i jak się zmotywować jak schudnąć 7/10 kilo ?????????? Myślałam o dietetyku ale mnie niestety nie stać . MOTYWACJA JEST MI POTRZEBNA -ale taka na dłuższy okres ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mówisz, że to dla Ciebie spory problem i cały czas zaprząta Ci myśli, a jednocześnie nie masz motywacji? Przestań marnować ten czas, który poświęcasz na zazdroszczenie innym, bo oprócz tych szczęściar, które mają dobrą przemianę materii i są szczuplutkie z natury istnieje też druga grupa dziewczyn, które piękną sylwetkę osiągają ciężką pracą i mniejszymi albo większymi wyrzeczeniami.
Nie stać Cię na dietetyka, to poszukaj w sieci przepisów na zdrowe i lekkie dania, jest tego mnóstwo, na pewno wybierzesz coś dla siebie. Co do motywacji - w internecie też jest tego pełno. Jeśli same obrazki nie działają na Ciebie wystarczająco dobrze, to dołącz do jakiejś grupy, która stara się schudnąć i wzajemnie motywuje. Nawet na Wizażu można coś takiego znaleźć jeśli się nie mylę. Wszystko zależy od Ciebie, żadna z nas nie będzie nad Tobą stała 24 godziny na dobę i mówiła: "Nie jedz tego, a tamtego nie pij." ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jak sama się nie zmotywujesz, to nikt tego nie zrobi za Ciebie. Ustal sobie grafik ćwiczeń, ale nie przesadzaj na początek, bo szybko się zniechęcisz. Kup karnet na fitness, bo będziesz miała motywację, że jak nie pójdziesz, to kasa w błoto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
moze grupa wsparcia na podforum dietetyka?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zaangazuj faceta. Zeby ci nie wyskakiwal z kalorycznym zarciem +piwo
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Musisz przestawić myślenie: a zatem nie jemy w ogóle słodyczy (jest to możliwe bo ja mając 41 lat nie miałam jeszcze w ustach żadnego batona czy cukierka, nauczyłam sie patrzeć na słodycze jak na truciznę, która zaśmieca mój organizm), nie jemy po 18h - wyjątek może być raz w tygodniu, jemy kilka razy w ciągu dnia niewielkie porcje (jabłko to tez posiłek!!!), raczej unikaj owoców, zmień je na warzywa. Pij zieloną herbatę i yerba mate (oczywiście jeżeli nie ma przeciwwskazań) i zasadnicza rzecz - WYSIŁEK!!! Jeżeli nie jesteś w stanie zmobilizować sie do regularnych ćwiczeń zamień jeżdzenie autobusem czy autem na chodzenie. Zamiast gdzieś jechać 3-4 km idź na własnych nóżkach ![]() JA jak pracowałam codziennie chodziłam do pracy i z powrotem piechotą chociaż miałam służbowy samochód - było to codziennie 10 km i przy wzroście 170 cm ważyłam 58 kg, do tego basen 2 x w tygodniu (dodam, że poza słodyczami nie odmawiałam sobie niczego bo z natury jestem łakomczuchem i lubie dobrze zjeść ![]() ![]() Trzymam kciuki i powodzenia
eudajmonizm perfekcjonistyczny ......................... ......................... ......................... ...... Karola - styczeń 1995 Anulka - lipiec 2012 Anastazja - czerwiec 2015 Edytowane przez lubiekawe5 Czas edycji: 2014-05-28 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Ależ tu zdrobnionek
![]() Jest całe podforum dietetyka, grupy wsparcia też.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Niejedzenie po 18 jest dobre dla tych co kładą się spać o 20-21, powinno się nie jeść 2-3 godziny przed snem.
Moim zdaniem powinnaś nauczyć się jeść. Nie na zasadzie od dziś jestem na diecie i NIE jem tego, tego i tamtego, tylko zacząć jadać regularnie, różnorodnie i odkryć nowe smaki. Do tego nie wykluczać całych grup jedzenia, a ograniczyć ich spożywanie i częstotliwość. Pozwolić sobie na małe grzeszki raz na tydzień i zacząć się ruszać, może rower, może spacery. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
No, bo Pawełek lubi szczuplutkie, malutkie laseczki ( panienki) no i jest problemik
![]()
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy ![]() większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ReklaMO(D)żerca.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.