|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie daje juz rady
Nie mam juz siły ... Mała nie chce sama leżeć ani spać ... Jak juz leży to nerwowa jakaś non stop rusza nogami rekami . Tylko by chciała byc noszona a w nocy śpi nam na brzuchu , inaczej nie ma obcji a mnie wszystko juz boli ... Nie daje rady juz tego wszystkiego mam dość ... Zmęczona jestem tym wszystkim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
wańka wstańka
|
Dot.: Nie daje juz rady
Cytat:
Ewidentnie dziecko potrzebuje bliskości. Jeśli jesteś zmęczona, nie dajesz rady warto porozmawiać z rodziną jak mogą cie odciążyć. Poza tym zawsze mozesz się skontaktować z lekarzem itd. To jest twój kolejny watek. Co się zmieniło od czasu założenia poprzednich ?
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem ze juz nie bede szukać wsparcia na tym forum |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Uważam, ze potrzebujesz konsultacji ze specjalistą i zgadzam sie, ze na forum nie dostaniesz odpowiedzi, które cię usatysfakcjonują.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Szukam wsparcia zeby gdzieś sie wygadać i poczuć sie lepiej ... Jak ma sie gdzie wygasać to o lżej na sercu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ale takie są dzieci - potrzebują bliskości. Masz chustę? noszenie ułatwia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tak często wyglada życie z dzieckiem, trzeba przeczekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ile ma miesięcy? U nas też pierwsze tygodnie to była tragedia Ale po 3 mz jest o niebo lepiej. Sama polezy na macie w bujaki na rękach owszem Ale ogląda świat. i też nie ciągle. Będzie dobrze!
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Czy to kwestia niewysypiania się? Bo wtedy się wszystko widzi w czarniejszych barwach. Jeśli karmisz ją mm to zamieniajcie się z mężem niech on karmi i wstaje jedną noc, ty drugą.
Na prawdę po 3 m-cach z reguły jest lżej, nie załamuj się i myśl o pozytywach ![]() Mój synek np.lubił być owinięty w kokon i spał wtedy b.dobrze, może tego spróbujecie? Tak owinięte dziecko można też łatwiej odłożyć z rąk do łóżeczka, można położyć koło jego buzi swoją koszulkę oczywiście nie świeżo upraną. Trzeba próbować. Pierwsze miesiące to przecież poznawanie nowej osóbki w Waszym życiu i zanim ją zrozumiecie minie jakiś czas. Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2015-02-25 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale najważniejsze jest żebyś sobie uzmysłowiła, że to MINIE,
to jest chwilowe, może potrwa kilka tygodniu może miesięcy, ale minie, teraz trzeba przeczekać i wyluzować. I dziel się obowiązkami z partnerem.
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
To połóż ja niech leży. Nic jej się nie stanie i po paru dniach problem zniknie. Zycie z dzieckiem wygląda tak jak je sobie poukładasz i na co pozwolisz.
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
A tak na serio poszukaj sobie w necie o metodach nauki samozasypiania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
nieznajoma: masz wsparcie w mezu, rodzinie? Zachowanie Twojego dziecka jest nornmalnym zachowaniem niemowlaka, wydaje mi sie, ze to Ty po prostu jestes przemeczona i wszystko widzisz w czarnych barwach. ................... Mała prośba z mojej strony - o ile posiadanie kilku kont na Wizażu samo w sobie jest jak najbardziej dozwolone, o tyle udzielanie się w jednym wątku z kilku swoich kont jest już uważane przez Moderację za trolling. Proszę o unikanie takich sytuacji. ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2015-02-25 o 16:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
O znowu maharet i jej genialne porady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5041203 7]Nie zgadzam sie. Na tym, forum mozna znalezc wsparcie, trzeba tylko czasem sobie uswiadomic, ze moze inni maja troche racji. I moze warto czasem zalozyc, ze to my sie mylimy.
Nauka samozasypiania u dwumiesiecznego dziecka? Brzmi jak science fiction. nieznajoma: masz wsparcie w mezu, rodzinie? Zachowanie Twojego dziecka jest nornmalnym zachowaniem niemowlaka, wydaje mi sie, ze to Ty po prostu jestes przemeczona i wszystko widzisz w czarnych barwach. ................... Mała prośba z mojej strony - o ile posiadanie kilku kont na Wizażu samo w sobie jest jak najbardziej dozwolone, o tyle udzielanie się w jednym wątku z kilku swoich kont jest już uważane przez Moderację za trolling. Proszę o unikanie takich sytuacji. ![]() Przecież używam tylko jednego konta wiec nie rozumiem skąd ten pomysł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Hmm czyli ktoś na tym wątku wpowiedzial sie 2 razy, biorąc pod uwagę ze wszystkie sie sporo udzielają bardzo mnie to zaciekawilo
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5041203 7]
nieznajoma: masz wsparcie w mezu, rodzinie? Zachowanie Twojego dziecka jest nornmalnym zachowaniem niemowlaka, wydaje mi sie, ze to Ty po prostu jestes przemeczona i wszystko widzisz w czarnych barwach. [/QUOTE] Podbijam, bo chyba przeoczylas. Masz wsparcie w rodzinie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5041311 1]Podbijam, bo chyba przeoczylas.
Masz wsparcie w rodzinie?[/QUOTE] Jedynie mam wsparcie w mężu , nie mieszkam w polsće także nie mam tu rodziny ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
A co w tym dziwnego i złego, że dziecko macha rękami i nogami?
![]() Ile ma? (tzn. nie nóg i rąk, tylko miesięcy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50415002]A co w tym dziwnego i złego, że dziecko macha rękami i nogami?
![]() Ile ma? (tzn. nie nóg i rąk, tylko miesięcy)[/QUOTE] Domyślam sie ze chodzi o miesiące ... Ma prawie 8 tyg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
I czego oczekujesz od takiego maleństwa?
Bo ono od Ciebie niczego innego, tylko Twojej bliskości. Pełny brzuch, czysta pielucha i mama/tata w pobliżu. Są dzieci, które mają dużą potrzebę przytulania, noszenia - w ten sposób uspokajałaś ją, jak była jeszcze w brzuchu, przez rytmiczne kołysanie. Noś ją w chuście, będziesz miała ręce wolne. Albo po prostu poświęć jej te parę najbliższych miesięcy i leż, przytulaj jak najwięcej. Potem zacznie sama poznawać świat i da Ci trochę odpocząć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
wańka wstańka
|
To masz już odpowiedź.
Zresztą to już pojawiało we wczesniejszych Twoich wątkach. Przyjdziesz pomaruzisz, pójdziesz i wracasz z watkiem w takim samym klimacie. Jak dla mnie to nie chcesz realnej pomocy czy rady. Mozliwe, ze jesteś przemęczona, zdołowana i masz wszystkiego dość, w dodatku kwestie zwyczajnie normalne urastaja do problemów gigantów. I dlatego uważam, ze potrzebujesz konkretnej pomocy. A to, ze się tak własnie czujesz nie jest winą ani twoja ani dziecka. Wiele osób przez przemęczenie przechodzi. W jakim kraju jesteś? Na pewno istnieje tam opieka nad tak małym dzieckiem i młoda mamą: lekarz, położna, pielęgniarka środowiskowa.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 osoby na jedno niemowlę to akuratna sytuacja ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Zastanów się co się krzyje za tym, że tak przeszkadza ci "uziemienie" z dzieckiem na sobie. Nie dajesz rady z obowiązkami domowymi, z czym?
Warto to sobie jasno powiedzieć: to minie, obowiązki nie uciekną, położ się, odpal sobie serial na laptopie/weź książkę/ co innego co lubisz a poprawi ci humor - i bądź z tym dzieckiem jeśli to pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Nie czytałam wcześniejszych Twoich postów ale z tego przynajmniej wiem, że dziecko jest malutkie 8 tyg
![]() Po pierwsze nie denerwuj się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prawda jest taka, że wszystko minie ![]() ![]() Jeszcze na Twoim miejscu bym zrobiła poziom TSH bo może się okazać niski wskaźnik, zmęczenie itd. co może skutkować depresją poporodową, ale całe szczęście da się to leczyć ![]() Powodzenia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Niestety z maluszkiem bywa ciężko i najbardziej denerwujący jest fakt, że nie powie jak mu pomóc. Ja przy synku też czasem czuję się zmęczona i zrezygnowana, ale jego uśmiech i bliskość wynagradza wszystko, bo kocham go najbardziej na świecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Wiele z nas mam ma czasami dość, ale nie mamy na co narzekać i marudzić, jeżeli nasze pociech są zdrowe
![]() Nadal jest mi ciężko, chwilami, mam ochotę wyjść i nie wrócić, ale to tylko chwilami ... To są największe skarby, a jak się uśmiechną, to wszystkie nerwy, zmęczenie przechodzi. Poczekaj chwilkę, jak tylko się zacznie do Ciebie uśmiechać to zapomnisz o całym zmęczeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.