![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
![]() Przerwa w zwi±zku
Witam wszystkich serdecznie,
Mam du¿y problem w zwi±zku, potrzebuje jakiej¶ rady. Mianowicie, jestem ze swoj± dziewczyn± od 2 lat. Pocz±tek by³ cudowny, 0 k³ótni itp. Jednak od jakiego¶ czasu, czêsto dochodzi³o do sprzeczek o byle co, jestem osob± bardzo zazdrosn± i uczuciow±, uwielbiam siê czêsto spotykaæ i spêdzaæ z wybrank± du¿o czasu, kosztem czêstego nie wyspania i brakiem czasu dla samego siebie... Moja dziewczyna zdecydowa³a, ¿e chce przerwy, ¿e nie wie czego chce, ¿e potrzebuje czasu tylko dla Siebie, ale piszemy normalnie nie spotykamy siê, trwa to ju¿ jakie¶ 3 tygodnie. Jest mi bardzo ciê¿ko, nie wiem co mam robiæ, kiedy jej pytam co dalej ona mówi, ¿e dalej nie wie... ¿e chyba mnie kocha ale nie nadaje siê do zwi±zku, ¿e nie ma na niego czasu itp.. proszê o pomoc, co mam robiæ? czekaæ dalej, czy podj±æ jakie¶ dzia³ania?? czy mo¿e powinienem sobie odpu¶ciæ ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 10 807
|
Dot.: Przerwa w zwi±zku
Cytat:
1. pozna³a innego 2. zag³aska³e¶ j± i chce odpocz±æ Daj jej czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi siê, ¿e nie pozna³a nikogo innego,
trochê j± rozumiem bo praca,studia i jeszcze ja wpakowywa³em siê jej na g³owê kiedy tylko mog³em... Martwi mnie te¿ to, ¿e sporo siê od Siebie ró¿nimy:/ Ona Twierdzi lub wydaje siê jej, ¿e jest aseksualna, a ja no, ¿e tak powiem wrêcz przeciwnie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 10 807
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie mam pojêcia co robiæ, zale¿y mi na niej i kocham j±... ale nie wiem co my¶leæ o tej przerwie.. ona uwa¿a, ¿e teraz ma du¿o wiêcej swobody i czasu dla Siebie..
niby chce przerwy, ale du¿o ze sob± piszemy. Edytowane przez zakochany93 Czas edycji: 2015-03-23 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 238
|
Edit: post bez sensu, po tym jak auutor zrobil edycjê swojego
![]() Edytowane przez 853a0c023c8a9e5f803a016f611fdc89ff0c353a_61296e91a3ed2 Czas edycji: 2015-03-23 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
w jakim sensie mnie ok³amuje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 432
|
Cytat:
jesli kocha to wroci. I skoro chce odpoczac to to uszanuj, chociaz sformulowanie 'przerwa w zwiazku' jest smieszna troche. Musisz liczyc sie ztym ze moze byc roznie. Czekaj na jej ruch- wtedy cos bd wiadomo.
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 256
|
Cytat:
Swoj± drog± to dziewczyna chyba nie¼le kombinuje. Ma czas dla siebie, a jednocze¶nie faceta, który jest na ka¿de jej zawo³anie... Przepraszam, mo¿e to brutalne, ale dla mnie tak to wygl±da. Mo¿e taki uk³ad jej pasuje. Ca³y czas piszecie, a Ty pewnie dajesz jej do zrozumienia, ¿e j± kochasz, chcesz z ni± byæ (pomimo tego, ¿e ona trochê Ciê zbywa) i jak ona tylko odwo³a tê przerwê to od razu do niej pobiegniesz. Postaw sprawê jasno - ¿adnego kontaktu, bo przez to ¼le siê czujesz i poczekaj. Zobaczysz czy ona bêdzie chcia³a to ci±gn±æ w formie zwi±zku czy po prostu szuka kogo¶ do wygadania siê. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ale jak siê odnie¶æ do tego, pisaæ ? odpisywaæ ? czy wzi±æ siê w gar¶æ i zerwaæ kontakt do czasu a¿ sama nie bêdzie chcia³a siê spotkaæ, a¿ nie zatêskni ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 309
|
...
Edytowane przez Pomaranczorange Czas edycji: 2015-03-23 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli proponujesz ¿ebym odpu¶ci³ i czeka³ a¿ podejmie decyzjê, bez okazywania jej tego ¿e mi zale¿y ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chce sie od Ciebie uwolnic? , ale nie chce zostac na lodzie..taka mysl mi pierwsza przychodzi do glowy.Nawet jesli sie 'pogubila' i naprawde nie wie czego chce - to tylko urwanie kontaktu pozwoli jej zatesknic, ciezko tesknic jak sie ma codzienny kontakt.
....za rok,piêæ, dziesiêæ bedziesz ¿alowal ze nie zacz±³es dzisiaj. Edytowane przez tesknota25 Czas edycji: 2015-03-23 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem ju¿ co my¶leæ, po waszych radach, chyba zdecyduje siê na zerwanie kontaktu, ale bêdzie to dla mnie bardzo trudne, jestem osob± która bardzo siê anga¿uje i przywi±zuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
....za rok,piêæ, dziesiêæ bedziesz ¿alowal ze nie zacz±³es dzisiaj. Edytowane przez tesknota25 Czas edycji: 2015-03-23 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
tnij kontakt, ona wie czego chce, tylko nie wie jak, albo nie ma odwagi powiedzieæ tego dosadnie, znajd¼ inn±, lepsz± i ciesz siê ¿yciem. Zmarnowa³a Ci 2 lata, mo¿esz jej na koniec potwierdziæ ¿e rzeczywi¶cie do zwi±zku siê nie nadaje ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoj± drog± mo¿e j± faktycznie zag³aska³e¶. Ka¿dy powinien mieæ trochê (a ile to zale¿y od cz³owieka) czasu dla siebie. Z drugiej strony, je¶li mia³aby Ciê do¶æ to po co sama by do Ciebie pisa³a. No chyba, ¿e to Ty ca³y czas do niej piszesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Cytat:
"S± godziny które licz± siê podwójnie, i lata niewarte jednego dnia" mo¿esz siê dalej zastanawiaæ i kotleta odgrzewaæ albo zacz±æ ¿yæ, pozdrawiam i powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Je¶li faktycznie chcesz wiedzieæ "na czym stoisz" to popro¶ o niekontaktowanie siê z Tob±, bo takim pisaniem ze sob± i przeci±ganiem nic nie zyskasz, a jedynie oboje (byæ mo¿e) tracicie czas. Wiesz jak to siê mówi: lepsza najgorsza prawda ni¿ najs³odsze k³amstwo.
Daj znaæ jak sytuacja siê rozwinie. Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dziêkuje wam wszystkim za rady, kiedy sprawa siê rozwi±¿e- dam znaæ z jakim rezultatem koñcowym.
Pozdrawiam wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 659
|
Cytat:
Autorze, lepiej podejmij dzia³ania, ale ¿ycia bez niej. Dusisz siê w tym zwi±zku, nie mia³e¶ dla siebie czasu. Przemy¶l sobie wszystko na spokojnie, czy to ma sens. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie, i Twoje decyzje. Daj znaæ co zdecydowa³e¶. PS. A najlepiej jak siê spotkacie i to szybko, i powiesz jej to co tutaj napisa³e¶, ile masz czekaæ, czy to ma sens. Ona czuje siê teraz wolna, sama Ci to powiedzia³a, w±tpiê aby chcia³a wróciæ. Przykra sprawa, bo jak czytam to wydajesz siê fajnym facetem ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy dobre czy nie, czas poka¿e.. cieszê siê ¿e mogê poznaæ sugestie z tego "Kobiecego" punktu widzenie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To, ¿e anga¿ujesz siê w 100% bardzo dobrze o Tobie ¶wiadczy i na pewno trafisz na kobietê, która to doceni i odp³aci tym samym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Choæby nic z tego ju¿ nie wynik³o, nie bêdê ¿a³owa³, ¿e nie próbowa³em. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 282
|
Kobieta to rzeczownik, piszemy z ma³ej litery. Nie musisz z niej robiæ bogini i pisaæ wszystkiego co jej dotyczy du¿± liter±...
Dla mnie nie ma czego¶ takiego jak przerwa w zwi±zku. Zwi±zek to nie jest gra komputerowa, ¿e mo¿na j± sobie zawiesiæ na jaki¶ czas. Wytrzyma³e¶ w stanie zawieszenia i tak 3 tygodnie, dla mnie to ju¿ wystarczaj±co d³ugo. Niech podejmie decyzjê w prawo albo w lewo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
doskonale o tym wiem, ale czy je¶li prosi mnie o czas to mam jej go nie daæ ? mam byæ natrêtny i siê wpraszaæ w jej ¿ycie, wtedy kiedy sama nie wiem czego tak naprawdê chce? czy to nie by³ by egoizm z mojej strony...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiniene¶ jej powiedzieæ jasno, albo wóz, albo przewóz. Niech siê zdeklaruje, bo ile jeszcze masz czekaæ? Ona by czeka³a gdyby¶ Ty chcia³ "przerwy"? Dla mnie, niestety przerwa te¿ oznacza koniec, masz kolego du¿o do my¶lenia ![]() Nie wiem czy to wasz pierwszy zwi±zek, nie doczyta³am albo nie napisa³e¶ :p Je¿eli tak, to na pocieszenie mogê napisaæ, ¿e takie zwi±zki zazwyczaj siê koñcz±, a w ka¿dym nastêpnym cz³owiek nie pope³nia tych samych b³êdów. Powtórzê, zacznij siebie szanowaæ ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.