|  2015-07-31, 08:54 | #1 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2015-02 
				 | cholerne rajstopy...

Znacie jakieś konkretne sklepy/sieciówki/internety gdzie można kupić w miarę trwałe (nie na 2-3 razy) rajstopy 15-20 den w kolorze cielistym, ale nie cielistym brązie, tylko względnie bladej skóry? Jak ostatnio kupiłam sobie najjaśniejsze jakie były to okazały się komunijną bielą, w której właśnie z braku laku śmigam do pracy  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) a tak to w sklepach pustki, zawsze widzę ten ohydny brąz, który w połączeniu z moimi bladymi rękoma daje efekt... hm, no właśnie. Także bardzo proszę o sygnał jeśli ktoś ma sekretny adres w którym zaopatruje się w rajstopy, bo ja zaraz oszaleję. | 
|     |   | 
|  2015-07-31, 09:17 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-11 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Dot.: cholerne rajstopy...

Nienawidzę rajstop   Zakochałam sie w Gatta Fortissima. Nie udało mi się ich podrzeć do tej pory, co jest absolutnym rekordem. Najjaśniejszy kolor jest w miare jasny, a ja jestem blada dość i nic się nie gryzie. Polecam z czystym sumieniem. 
				__________________ nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem | 
|     |   | 
|  2015-07-31, 09:19 | #3 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-06 
				 | 

Cytat: 
  Koloru nie znajdziesz. Jedyne jakie udało mi się trafić lekko cieliste to no name za 2zł. | |
|     |   | 
|  2015-07-31, 09:26 | #4 | 
| Wizażowy Kot Igor Zarejestrowany: 2012-08 Lokalizacja: po drugiej stronie lustra 
				 | 

Nienawidzę rajstop. I tu jestem ekstremistką: albo od jesieni 40 DEN albo od wiosny rajstopy w sprayu. Właśnie, a nie możesz chodzić do pracy w takich rajstopach w sprayu teraz, gdy jest lato? Polecam Ci Sally Hansen w kolorze Light. Koszt to ok 40-50 zł ale starczy Ci na miesiąc/trochę dłużej regularnego używania. I oczka nie lecą, więc na dobrą sprawę wyjdzie Ci taniej niż ciągłe kupowanie rajstop latem. A noga naprawdę wygląda, jakbyś miała rajstopy i to jest wygodne, bo nic Ci się nie majta. 
				__________________ I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! | 
|     |   | 
|  2015-07-31, 09:53 | #5 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

Gatta. Trwałość chyba najlepsza. Natomiast bardzo jasne beże, takie w stylu "blada skóra ale nie żółta" kupuję w osiedlowej budzie  Jak znów pójdę to postaram się zapamiętać żeby wrzucić nazwę bo nie pamiętam. Ale trwałość- adekwatna do ceny. Czyli nędzna. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat: 
 Ale jeśli ma mieć zakryte buty, to jednak w rajstopach bardziej komfortowo. W dodatku- zależy skąd jest. W 3mieście w tym roku takie cudne lato, ze rajstop z tyłka nie ściągam bo... zimno zwyczajnie   
				__________________ Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams | |
|     |   | 
|  2015-07-31, 10:13 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-04 
				 | 

Jasne rajtki kupuję w Marilyn w kolorze pudrowym. Jeszcze Golden Lady ma taki bardzo jasny cielisty beż, ale to już prawie pod biały podchodzi.

| 
|     |   | 
|  2015-07-31, 10:45 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Gatta ma fajne kolory, Natural jest blady ale nie biały, w moim przypadku jest tak cielisty, że prawie nie widać, że mam rajstopy   Z trwałości jestem średnio zadowolona, szybko się prują ale płacę jakieś 5zł więc może być   
				__________________  Ćwiczę! | 
|     |   | 
|  2015-07-31, 11:09 | #8 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Z Gatty mam kolory Natural i Sabbia, nie pamiętam który jest jaśniejszy, ale oba ujdą. Z Calzedonii Sabbia jest okej, chociaż też mogłaby być nieco jaśniejsza, ale za to mają dłuższe pończochy i rajstopy niż reszta, co mi bardzo odpowiada. Z Marylin próbowałam Visione i Natural chyba, oba ciemniejsze od wcześniej wspomnianych. Więc kiepsko... 
				__________________ Kotoperz   | 
|     |   | 
|  2015-07-31, 11:20 | #9 | 
| Przyjaciółka KWC  Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Południe 
				 | 

Jak dla mnie najtrwalsze rajstopy to Calzedonia. Gatta mi się drze bardzo szybko.

__________________  nie musimy się katować nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać | 
|     |   | 
|  2015-07-31, 11:34 | #10 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-03 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 potwierdzam !  super kolorki, sama używam  Sabbia jest w sumie prawie identyczna jak Natural może ODROBINE jaśniejsza, chociaż ostatnio właśnie nie mogę dostać tego kolorku u siebie więc kupuję Natural i jest super taki przezroczysto cielisty dopasowujący się do koloru mojej mega bladej skóry, że też prawie nie widać że mam jakieś rajstopy na sobie  i do tego trwałe  więc polecam   Edytowane przez kasiarzyna0 Czas edycji: 2015-07-31 o 11:39 | ||
|     |   | 
|  2015-07-31, 12:41 | #11 | |
| Wizażowy Kot Igor Zarejestrowany: 2012-08 Lokalizacja: po drugiej stronie lustra 
				 | 

Cytat: 
  Cavo, no bez perwersji. Nie jest tak źle. Zresztą chyba jestem zimnolubna bo ganiam w tych sprayowych od maja  Co do zakrytych butów, mam od groma takich skarpetek-balerinek (stopki to chyba się nazywa cholerstwo) i da się żyć. 
				__________________ I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-07-31 o 12:43 | |
|     |   | 
|  2015-07-31, 13:03 | #12 | 
| Przyjaciółka KWC  Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Południe 
				 | 

Rajstopami w sprayu poplamiłam kiedyś fotel w samochodzie i od tego czasu mam lekki uraz.   
				__________________  nie musimy się katować nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać | 
|     |   | 
|  2015-07-31, 18:27 | #13 | ||
				 | 

Cytat: 
 Niestety, miałam do wyboru spóźnić się jeszcze bardziej do pracy, albo już wyjść w tych, które na nogach okazały się białe  . Ale koleżanka w pracy uznała to nawet za dobrą stylówkę.  Cytat: 
 Oj nie, mi by odmarzł tyłek, ostatnio niby 20 stopni, ale deszcz, wiatr, cały czas w płaszczu/swetrze/marynarkach chodzę, więc do dopiero gołe nogi... Pomijając fakt, że zwyczajnie lubię swoje nogi w rajstopach, tylko najpierw się muszę ich naszukać.   | ||
|     |   | 
|  2015-07-31, 19:14 | #14 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: W podróży 
				 | 

Cytat: 
 Raz tak bez specjalnego namysłu kupiłam tam 20DEN, które okazały się fantastyczne - nawet gdy zahaczyłam o coś chropowatego, to nic im nie było. Miałam je 3 lub 4 lata częstego użytkowania. Teraz już za każdym razem proszę o "te niedziurawiące się" i jestem zadowolona. Ich koszt to jakieś 50zł. | |
|     |   | 
|  2015-07-31, 20:40 | #15 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-09 Lokalizacja: Warszawa i okolice 
				 | 

Gatta, kolor visone.

__________________ I like my money right where I can see it .. hanging in my closet   | 
|     |   | 
|  2015-08-01, 12:10 | #16 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
 kupuję Gatta kolor Visone, 8 den nawet na nogach nie widać 
				__________________ sun goes down | |
|     |   | 
|  2015-08-01, 12:13 | #17 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-03 
				 | 

też uwielbiam 8 den z Gatty   to prawda że ich praktycznie nie widać  u mnie kolor Natural tak idealnie się wpasowuje że wygląda jak bym miała gołe nogi   | 
|     |   | 
|  2015-08-01, 13:24 | #18 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2015-08-01, 13:29 | #19 | 
				 | 

Gatta? w zwykłym osiedlowym sklepie do 10zł    
				__________________ sun goes down | 
|     |   | 
|  2015-08-01, 13:40 | #20 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 Lokalizacja: łódź 
				 | 

ostatnio widzialam babke w bialych rajstopach i do tego czarne sandalki   powiedz, ze to nie Ty   
				__________________   | 
|     |   | 
|  2015-08-01, 14:10 | #21 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: ostatni bastion obiektywizmu 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2015-08-01, 14:51 | #22 | 
				 | 

mi się nie drą, o ile sama czymś ostrym nie zahaczę.

__________________ sun goes down | 
|     |   | 
|  2015-08-01, 15:18 | #23 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2015-08-01, 18:42 | #24 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-06 
				 | 

Cytat: 
 mnie buty ściągają strasznie te rajstopy w sprayu, poplamiłam od wewnątrz sukienkę i fotel w samochodzie  przy siadaniu, kiedy stopa układa się minimalnie inaczej w bucie, widać kreskę, gdzie but wytarł ten spray  i używałam dokładnie tę samą firmę, co ty   | |
|     |   | 
|  2015-08-02, 20:32 | #25 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2015-08-30, 14:33 | #26 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2015-03 
				 | 

Według mnie warto rozważyć wypróbowanie marki diseta, to jest produkt z marbetu. Moim zdaniem rajstopy są super, idealnie leżą, nie zaciągają się i nie drą. Przyjemniej mi się chodzi, jak je na sobie mam.

| 
|     |   | 
|  2015-08-31, 17:04 | #27 | |
				 | 

Cytat: 
 zakupiłam ostatnio na allegro 8 par gatty, ale następnym razem rozejrzę się za disetą   | |
|     |   | 
|  2015-08-31, 17:12 | #28 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

Powiedzcie mi od czego zalezy trwałośc rajstop? Mi gatta nie wytrzymuje wcale. Zawsze gdzies pojdzie oczko. O czarnych to nawet nie wspominam, szybko mi sie robia takie czarne kropki czy paski.  i wszystko do wyrzucenia po jednym razie. Przestalam juz kupowac cienkie. Moze calzedoni sprobuje.   | 
|     |   | 
|  2015-09-03, 21:12 | #29 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-03 Lokalizacja: Górny Śląsk 
				 | 

Od czego zależy trwałość rajstop? Na pewno od jakości materiału, z którego są wykonane  Ale z własnego doświadczenia wiem, że spore znaczenie mają: - dłonie- sucha skóra czy ostre pazurki przy zakładaniu i po zawodach, niektórzy polecają zakładać rajstopy w rękawiczkach, ale sorry, to nie dla mnie  - skóra na nogach i stopach- to samo- sucha skóra = większe ryzyko podarcia - obuwie- z butami różnie bywa, czasem mają jakiś ostrzejszy element, którego nawet się nie czuje a dla rajstop jest zabójczy - właściwe dopasowanie rozmiaru- wiadomo, rozmiarówka swoje, a życie swoje, ale dobrze zwrócić uwagę, żeby gdzieś rajstopy nie były za mocno naciągnięte, bo strzelą. No i na koniec trzeba uważać, żeby gdzieś nogą nie zahaczyć  Oczywiście słabe rajstopy zawsze krótko wytrzymają, ale pamiętając o tym, co napisałam powyżej, da się przedłużyć ich życie. Uważam jednak, że warto wydać te parę złotych więcej na coś porządniejszego. | 
|     |   | 
|  2015-09-04, 09:15 | #30 | 
| Raczkowanie | 

Na początku wiosny skusiłam się na Gatta BB (15 DEN) kolor Natural - jak dla mnie strasznie jasny kolor, za jasny nawet więc może te bedą odpowiednie?

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Na ile starczą?
 Na ile starczą?