|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Perfumy Gucci :)
Witajcie
![]() Mam nadzieję, że nie było jeszcze takiego wątku . Chciałam zapytać Was, kochane Wizażanki czy lubicie perfumy tej marki? Gucci od zawsze (nawet gdy nie znałam żadnego z jego zapachów) kojarzył mi się z luksusem. Pierwszym moim odkryciem był "Rush". Zafarbowałam włosy na bardzo ciemny brąz, odnowiłam garderobę i potrzebowałam zmiany w zapachu. Mimo lata i upałów, czerwone pudełeczko pojawiło się na mojej półce. Moją miłość do Rusha podzieliła mama, która często pożyczała te perfumy ode mnie. Później natknęłam się na Envy. Był to zupełny przypadek, jednak do dnia dzisiejszego lubię wracać do tych perfum. Uwielbiałam także Rusha 2. W grudniu, tamtego roku wypróbowałam Eau de Perfum II i stwierdziłam - landrynki. Kilka dni temu zrobiłam drugie podejście i jestem oczarowana, przewrotnością tego zapachu i jego zmysłowością. Zachorowałam Kiedyś muszę je dopaść Zachęcam do wpisywania swoich opinii na temat perfum tej marki Pozdrawiam Was serdecznie
Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2005-12-04 o 20:09 Powód: lit. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Perfumy Gucci :)
Hmm czy lubie firme GUCCI??? Jasne! Wyprodukowała jedne z najładniejszych perfum męskich- guuci pour homme,i cudowne eau de parfum II
Nic dodać nic ująć.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
A lubię, lubię. Gucci EdP to nawet bardzo.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Lubię nawet Rush i Rush2, ale jedynie Gucci EDP brazowe kocham miłościa chyba juz wieczną
bardzo podoba mi się tez meskie Gucci pour Homme i to by było na tyle. Reszty zapachów najzwyczajniej nie trawię, Eau de Perfum II i Envy przyprawiają mnie o ból głowy brrrr
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
A ja kiedys bardzo lubialm EDP II ale mysle, ze juz z nich wyroslam
![]() Mam ich jednak jeszcze troche w buteleczce i jak mnie najdzie chec na powrot, uzyje ponownie, na mnie rozwijaja sie bardzo slodko i cieplo. Troche podobnie do balsamu Lipidea Dermiki , nie moglam sobie przypomniec z jakim zapachem ten w balsamie mi sie kojarzy, a teraz juz wiem!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Dziwnie reaguję na zapachy tej firmy. Reguła jest taka, że odrzucają mnie (Rush, EDP) lub przynajmniej nie widzę w nich nic ciekawego (Envy), po czym dzieje się coś dziwnego, i zaczynam za nimi szaleć (Envy) lub lubić i szanować (Rush). Wyjątkiem jest Rush2, które przebyło raczej odwrotną drogę - był to dla mnie zapach wiosny i lata roku 2000, po czym znudził mi się totalnie, obrzydł, i zaczęłam w nim wyczuwać różowy plastik (ciekawe skąd, hehe). Nie przewiduję również, żeby kiedykolwiek miał mnie zauroczyć Envy me czy EDP II. A w tym roku, niejako antycypując przebieg wydarzeń, zakupiłam już sobie flaszkę klasycznego EDP
i może nawet już bym się w nim rozkochiwała, ale jest na mnie niesamowicie niewyczuwalne.Zapachy męskie - podobają mi się, zwłaszcza niesamowite EDP! Flakony - imo piekne lub oryginalne, ale szacun jak najbardziej i dla jednych i dla drugich. Podsumowując: wg mnie to marka, która ma wizję. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam Gucciego
Ostatnio na mojej liście "Wanted" pojawił się tez Rush
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Edp II oraz Rush 2 to jedne z moich najukochańszych zapachów
ten pierwszy niesamowicie trwały, ten drugi sexownie wibrujący wokól.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Hmm.. jesli chodzi o Gucci to oczywiście fanatyczna miłość do Gucci Envy i aktualnie" Gucci Envy Me"
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
ja również uwielbiam Gucci EDP, to jeden z "moich" zapachów, a takich jest na razie niewiele.
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Lubię. Podobają mi się. Najpierw było Envy, potem EDP II... Lubię nutki owocowe i akurat ww wymienionych są. Niestety perfumy Gucciego są zupełnie nietrwałe na mnie i chyba tylko dlatego dłuugo zastanawiam się nad kupnem kolejnego flakonu.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kolezanke, ktora jest zagorzala wielbicielka Gucci. Ja raczej nie jestem wierna ani jednemu zapachowi, ani jednej marce. Wachalam wiele zapachow Gucciego, ale nie wszystkie pamietam na tyle dobrze, zeby je teraz ocenic z czystym sumieniem... Rush zawsze wydawal mi sie dosc ciekawy i swiezy, dla mlodej osoby, ale to opakowanie... tragedia. Gucci II - cukierkowy, letni, do rozowej sukienki, chyba najladniejszy. Envy kupilam rok temu i fascynacja ta trwala dosc dlugo. Niestety po jakims czasie zapach mi sie znudzil i dzis, gdy go czuje, mam odruch wymiotny. Envy me sa bardziej cytrusowe, ale przez to bardziej "komercyjne", wg mnie nic odkrywczego, ale wiele dziewczyn za nimi szaleje.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Również uwielbiam perfumy Gucciego, w sposób szczególny na mnie działają męskie Pour Homme
![]() Z damskich- szalenie przepadam za Gucci EDP, Envy nie mogę na sobie nosić, bo cuchną na mnie [ jak bum cykcyk] lecz lubie je na kimś i nie raz się zdziwiłam, że"TO" właśnie "to" "Envy me" lubię je, kiedyś chorowałam na nie, ale nie był to stan maniakalny więc zadowalam się zapachem na szwagierce Rush nie lubię ani 1 ani 2
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
mnie Rush również bardzo się podoba
to chyba najładniejszy zapach Gucciego, właśnie przymierzam się do zakupu ![]() Envy - myślałam, że się skusze, ale to niestety nie jest zapach stworzony dla mnie
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Pełny szcuneczek z mojej strony dla marki
Envy (klasyczne oczywiście) wprost wielbię EDP baaardzo lubię reszta damskiej linii mi "nie przeszkadza a nawet ją akceptuje i mogłabym nosić" męski PH jest nieopisany, wspaniały czysto meski Envy meskie to z kolei miłośc mojego TŻ Nie wiem, czy mozna znaleźć tyle zapachów jednej marki tak bliskich mojemu sercu , chyba nie i za to uwielbiam gucciego
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Ja za Guccim jako marką nie przepadam, wyjątek to Gucci pour Homme: naprawdę piękny, no, to im się udało!
Lubię też Rush 2, natomiast zwykły Rush to dla mnie landryna
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio testowałam Envy me. Zapach okazał sie nawet fajny i zadziwiająco był na mnie trwały,jednak to nie moja bajka
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
A jakie sa Envy Me II w stosunku do "zwykłych"? Wąchałyście?
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
kiedyś nie lubiłam gucci, flakon Rush mnie załamał, taki tandetny i nijaki, jednak ostatnio muszę przyznać, że podoba mi sie Rush na mojej koleżance, bardzo elegancko i powabnie się rozwija. Podoba mi się EDP, taki ciemny i lekko mroczny
,Ale co najzabawniejsze, to już się szykuję do zakupu EDP II, tak mnie zauroczył, że muszę mieć te słodkości
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast mam wrażenie, że Envy Me II to taki niezidentyfikowany słodziak, "masówka". Bardzo mi się podoba, ale jakby nie patrzeć - nie jest już tak niezwykły jak tradycyjne Envy
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie Rush intryguje - zarówno flakonik, jak i zapach (Rush II już ciut mniej, ale też jest dość ciekawy). Lubię taki kicz, słodki plastik-fantastik
Może kiedyś najdzie mnie ochota na jego zakup
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i strasznie nietrwały! ![]() Tak mi się dwójeczka podoba, ale ulotna jest na potęgę
|
|
|
#23 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie Envy Me 2 to talka lekka, swobodna wariacja na temat klasyka z zachowaniem jego najbardziej charaktarystycznych cech... Dla mnie marka Gucci jest obojętna... podoba mi się EM2, klasyk Envy też, ale zazwyczaj przechodzę koło tej marki bez chęci sięgnięcia po tester i odświeżenia wrażeń...
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo lubie Gucci -
edp brazowe i Envy, reszty niestety nie za bardzo zdazylam poznac i nie mialam nigdy "na stanie" ,jeszcze Rush nie przypadlo mi do gustu- (dostalam kiedys w prezencie i zamienilam sie z siostra na Sensation JS)
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Gucci -
TO ZAPACH KTURY LUBI WIEKSZOSC i Najwazniejsze ze ISTNIEJE
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
wąchałam wczoraj klasycznego Rush i jakoś dziwnie pachniał
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
uwielbiam "envy" są zniewalające
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przepadam za ich zapachami,jakoś niezbyt dobrze leżą na mojej skórze
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

. Chciałam zapytać Was, kochane Wizażanki czy lubicie perfumy tej marki? Gucci od zawsze (nawet gdy nie znałam żadnego z jego zapachów) kojarzył mi się z luksusem. Pierwszym moim odkryciem był "Rush". Zafarbowałam włosy na bardzo ciemny brąz, odnowiłam garderobę i potrzebowałam zmiany w zapachu. Mimo lata i upałów, czerwone pudełeczko pojawiło się na mojej półce. Moją miłość do Rusha podzieliła mama, która często pożyczała te perfumy ode mnie. Później natknęłam się na Envy. Był to zupełny przypadek, jednak do dnia dzisiejszego lubię wracać do tych perfum. Uwielbiałam także Rusha 2. W grudniu, tamtego roku wypróbowałam Eau de Perfum II i stwierdziłam - landrynki. Kilka dni temu zrobiłam drugie podejście i jestem oczarowana, przewrotnością tego zapachu i jego zmysłowością. Zachorowałam
Pozdrawiam Was serdecznie