|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Podróż poślubna w lipcu - egzotyka.
Cześć wszystkim!
W lipcu, po prawie 10 latach razem, ja i mój partner bierzemy ślub. Prawie cały nasz związek był związkiem na odległość czy to 180 km czy później Polska - Włochy, Niemcy - Polska , Polska - Szwecja. Było to spowodowane tym ze studiowaliśmy w innych miastach plus erasmusy, staże itp. Ogólnie obydwoje podróżowaliśmy bardzo wiele i pomimo że to kochamy jesteśmy zmęczeni życiem na walizkach, spaniem w akademikach itp. Dlatego chcieliśmy aby nasza wspólna podróż po ślubie była wyjątkowa. Zdecydowaliśmy że tym razem opuszczamy Europę, miasta, zabytki i chcemy leżeć na plaży skąpani w słońcu, spać w luksusowym hotelu i w końcu się nudzić:p Nie mamy nieograniczonych funduszy ale zdecydowaliśmy przeznaczyć na ten cel 15 tys i zaczęliśmy szukać. Znaleźliśmy fantastyczny hotel na tajskiej wyspie koh yao yai (https://pl.tripadvisor.com/Hotel_Rev..._Province.html) dodatkowo chcieliśmy poleciec na 3-4 dni do bankoku. Lot do Tajlandii obsługują akurat linie emirates którymi zawsze chciałam polecieć i nawet nie przekroczyło by to wszystko naszego budżetu. Jest tylko jeden problem.... Przed zarezerwowaniem coś mnie tknęło żeby sprawdzić pogodę.. i niestety w Tajlandii jest w tym czasie pora deszczowa i moja wizję o byczeniu się na rajskiej wyspie szlag trafił. Dlatego zwracam się do was serdecznie o pomoc. Czy możecie mi polecić jakieś ciekawe miejsca na podróż poślubną? -Lipiec -Max 15 tys z jedzeniem przelotami itp - powyżej 25 stopni Celsiusza - nie w Europie -ładna romantyczna sceneria a nie duże miasto. Dziękuje tym którzy przetrwali i doczytali do końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Podróż poślubna w lipcu - egzotyka.
Hej,
Niestety lipiec jest pora deszczowa w wiekszosci egzotycznych miejsc. Celowalabym w Bali, Indonezje ogolem albo Hawaje jezeli chcesz miec gwarancje lepszej pogody. Bylam na Malediwach 2 tygodnie w porze deszczowej i bylo pol na pol: ze 3 dni padalo non stop, ze 4 takie przelotne showery a reszta byla sloneczna. Nie wiadomo jak trafisz. W Tajlandii tez bylam teraz w lutym i mimo pory suchej trafil nam sie deszcz na wyspach. Trudno przewidziec. Nie wiem jak z Seszelami albo Sri Lanka. A musicie leciec w lipcu?
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A na Malediwach?Musisz sobie dobrze poczytać o pogodzie jaka gdzie panuje w danym misiącu. I ablo konkretnie nastawić się na dany miesiąc albo na dane miejsce. Czasem warto przesunąc miesiąc wyjazdu żeby rzeczywiście nie trafic na złą pogodę. Dobrze tez określić przed tak daleką podróżą co Cię konkretnie interesuje, czy zwiedzanie czy leżenie. Poczytaj na rówźnych stronach (tu np. o Malediwach:www.um24.pl/malediwy/poradnik/atrakcje-i-wycieczki/id/49☠ co oferuje dane miejsce i czy będzie Cię to satysfakjonowało. Przygotuj się dobrze do tej podróżybo nie co dzień jedzie się na tak egzotyczne wakacje
![]() Edytowane przez ulkki5 Czas edycji: 2016-07-25 o 13:20 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Malediwy piekny kierunek, ludzie niezwykle mili i zaskakująco miła atmosfera. Żaden film, żadne opowieści nie potrafi przedstawić klimatu jaki tam panuje-coś pieknego!!!!Jedź tam i się nie zastanawiaj. Sam pobyt nie jest przerażajco drogi tyle co transport.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Malediwy? Piach rzucony na wodę po 2 dniach mozna dostać w głowę bo nie ma co robić
![]() tanie i ładne jest Bali, Sri Lanka ( duzo do zwiedzania no i dobre jedzenie ,hotele ), Kuba Caya coco wychodzi korzystnie ![]() mozna tak wymieniać bez konca ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.