![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie wie czy chce ze mną być?
Hej,
Niedawno zakładałam temat, w którym pisałam, że heste pełna obaw, co do wyjazdu chłopaka. Wróćił i było dziwnie. Miałam wrażenie, że coś jest nie tak- że o czymś mi nie mówi. Widziałam że częśćiej niż zwykle rozmawia ze swoim przyjacielem i z nim smsuje i w końcu wyciągnęłam od niego co się stało- poiwedizał, że nie wie czy mnie kocha ![]() Rozmawialiśmy bardzo długo na ten temat. Ja płakałam, on płakał. Powiedział że nie wie czy to miłość czy tylko przywiazanie i wygoda. Że nie jestem do końca taka, jaką by chciał bym była, że potrzebuje czasu. Że już nie czuje tego co kiedyś że wszystko mu się zminiło, nawet seks już mówi nie jest taki jak kiedyś. Że był ze mna bo chcial mi pomoc,a etraz juz sie nie czuje potrzebny i ze on nie wie czy ma sens by zemna byc. Mowi ze jestem cudowna i ze wie ze ggo kocham, ze dbam z ebylabym cudowna amatka ale on nie jest pewien woich uczuc. A jeszcze dzien wczesniej mowil ze kocha iplanowal ze mna przyszlosc, dom, dzieci.... Wszystko mi sie zawalilo. Mieszkamy razem a ja nie wiem co mam zxe soba zrobic. Czekam ale to jak czekanie na ścięcie. On nadal mnie rpzytyla w nocy, chce bym dawała mu buziaki "bo w końcu jestem jego dziewczyną" ale nie może powiedziec czy nadal nią będę. Co mamz robic jak się zachować?W jednej chwili chcę z nim rozmawiać, a w drugej wyrzucić go z mieszkania, ale obawiam się z to będzie koniec, a ja na prawdę go kocham i chcę z nim być. Dać mu czas? Ile? Jak się zachowywac w stosunku do niego? Wczoraj wysżłam z domu z przyjaciółką na piwo się wygadac, dizś tez mam wyjscie zaplanowane żeby tylko nie myslec i nie siedziec z nim w domu. Jestem załąmana i czuję że zaraz pęknie mi serduszko. Bylam u wróżki i ona powiedziała że to nie jest ziwązek taki do końca i ze w końcu on mnie zostawi dl ainnej. Jetsem taka smutna i skołowana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nie wie czy chce ze mną być?
Cytat:
![]() tyle to i większość osób by wywnioskowało z tego, co tutaj opisałaś. Co zrobić? Nie dawać się traktować jak opcji zapasowej. Jak nie wie czy kocha, to po prostu nie kocha, a że nie chce zrywać brutalnie, to robi sobie pod rozstanie grunt. Wiem, bo zrobiłam tak samo. Tyle, że ja z facetem nie mieszkałam i nie przytulałam się do niego w nocy, buziaków też nie chciałam. I tak, też płakałam, bo był dla mnie ważną, bliską osobą, ale kochałam go jak przyjaciela, a nie jak partnera. Dogadaj kwestię wyprowadzki, czy wyprowadzasz się Ty, czy on, im dłużej będziesz w tym stanie zawieszenia, tym bardziej dupiato będziesz się czuć. Jemu czas już nie jest potrzebny, bo on już tak naprawdę decyzję podjął. Tylko nie ma jaj, żeby to skończyć jednym cięciem, woli po kawałeczku. Będzie Ci na pewno ciężko, ale z ludźmi zrywają wielkie miłości - i żyją dalej. I w końcu zwykle poznają właściwą osobę. I u Ciebie też pewnie tak będzie, choć obecnie Ci te słowa specjalnej pociechy nie przyniosą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja się zastanwiam czy jest szansa, że on jednak mnie kocha tylko isę pogubił/wystraszył. Mówiłam mu że jak chce zerwać to żeby to powiedziął wprost bo będzie łatwiej, to on powiedział, że gdyby chciał z emną zerwać to by tego nie mówił, co powiedział tylko zerwał. A tak to ż emusi sobie uporządkować sowje emocje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak uczucie jest, to nawet jak się ludzie kłócą, sprzeczają, wkurzają na siebie - to nie ma wątpliwości, czy się tę drugą osobę kocha, mogą być co najwyżej wątpliwości, czy to uczucie jest wystarczające i czy w ogóle warto, by poważne problemy/awantury przetrwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z dziewczynami, on Ciebie powoli przygotowuje na zerwanie, w miedzy czasie pewnie szuka innego mieszkania. Nic na to nie poradzisz bo nie można zmusić kogoś do miłości. Jego zachowanie wskazuje na to, że zrozumiał że Ciebie nie kocha, ale boi się to powiedzieć na głos.
![]() |
#6 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzisz, jak ktoś naprawdę kocha, to tak poważne wątpliwości się nie pojawiają. Może się kimś tam zauroczył - jego sprawa, siłą nikogo nie można trzymać. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zerwij z nim.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Szczerze to tak.
Mieszkamy ze sobą ponad dwa lata, cały czas planowaliśmy założenie rodziny, wpsólnie urządzaliśmy mieszkanie. Przeszliśmy razem przez kilka rzeczy i sytuacji, które miały prawo zachwiać nami- ja się leczę na nerwicę i byłam bardzio zazdrosna na pocżatku bo mnie starsznie skrzywdził poprzedni facet. Ale on zawsze przy mnie był i był cierpliwy i mi pomagał. Przeszliśmy przez jego konruzję któa go na dłuższy czas przykuła do łózka. Wszyscy któzy nas widzieli zawsze mówili że widac po nas ze bardzo sie kochamy i do siebie pasujemy. Tylko jestesmy troche rozni jesli chodzi o charaktery bo onjest bardzo otwarty i ma czasami grubianskie dowcipy a ja jestem taka bardziej introwertyczka. No i ja rozumiem ze po latach zdarzaja sie kryzysy- sama mialam swoj moment zwatpienia, tylko ja mu wtedy o tym nie mówiłam. A sama teraz od niegi wyciagnełam tę informację bo widziałam ż coś jst nie tak. On mówił że nie chciiał mi o tym mówić bo rozmqwiał z przyjacielem i matka i oboje mu powiedzieli ze nie powinien mi mopwic i ze jasne trzeba przemyslec ale ze kryzysy sie zdarzaja. Jestesmy etraz w momencie w ktorym odpaja te pierwsz emocje i mtyle i pojawia sie troche rutyny itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
po drugiej stronie szafy
|
Jeśli nie chcesz z nim zrywać, chcesz czekać na to co on zdecyduje, to chociaż nie ułatwiaj mu sprawy - nie bądź ciasteczkiem, które można jednocześnie zjeść i mieć. Żadnego przytulania, buziaczków, dopóki nie zdecyduje czego od Ciebie chce, lub nie chce.
Dla mnie znamienne jest to, że on powiedział że był z Tobą, bo chciał Ci pomóc - to pokazuje jak wygląda ta relacja, więcej tu wzajemnej pomocy, stawiania się na nogi, niż prawdziwego uczucia, że z tą osobą się chce iść przez życie. Przestaliście sobie być potrzebni, dotarło do niego, że radzi sobie bez Ciebie i stąd pewnie wątpliwości...
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak masz rację że było sporo wzajemnej pomocy i ciągnięcia się w górę, ale było też bardzo dużo miłości, zrozumienia, mamy takie samo podejsćie do wielu rzeczy, taką samą wizję przyszłości. Dzisiaj wroce pozno a jutro znowu praca ale chce z nim jutro porozmawiac i mu powiedziec zeby na czas podejmowania decyzji wprowadził się spowrotemdo rodzicow i wrocil jak juz bedzie wiedzial czy sie wyprowadza czy zostaje. ALe nie chce tego skreslac od razu wszytskiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Pisałaś, że był też kryzys z Twojej strony, czyli coś jednak w tym związku gdzieś zgrzyta i wątpię, że to kwestia samej rutyny. Raczej wygląda mi to na to, że oboje się pogubiliście, bo macie teraz inną relację, bo nie jest to już "pomóż mi-pomogę ci", tylko "zwykłe" partnerstwo w emocjach. I zonk. Myślę że z tą wyprowadzką na czas przemyślenia to dobra decyzja, ale nie daj się wkopać w czekanie w nieskończoność.
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się. No i kto wie czy jak sie wyprowadzi to nie zacznie z innymi próbować, a jak sie znudzi albo z inną mu nie wyjdzie, to przyjdzie do Ciebie Autorko i powie, ze zrozumiał, ze jednak Cie kocha i chce wrocic.
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja mam troszkę inna radę. Daj mu ten czas i pozwól mu odsunąć się na trochę. Przestań zadawać pytania i wymuszac odpowiedz daj uspokoić się tym jego mieszanym myślą. Każdy ma czasem wątpliwości on zrobił źle ze powiedział Ci to ... bo nakręcila się ogromna afera z samymi negatywnymi emocjami i jak tu zostać teraz ? Daj wrócić normalności a nie wywołuj wojny. Nie wiem czy skorzystasz ale jest książka klasyk " mężczyźni są z Marsa a kobiety z Wenus" ...pomaga trochę zmienić perspektywę , jeśli nie chodzi o inną kobietę i byliście razem szczęśliwi to myślę nie ma co zaczynać od wyprowadzki i dusić go o odpowiedz w totalnie złej atmosferze.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Nie podejrzewam, by tu chodziło o inną kobietę. ZNam go trochę i jestem niemal pewna że to nie to.
Bardziej myślę że on tam trochę luzu zaznał, że mół się niczym nieprzejmować, nie martwić, pić do rana i robić co chce a tu wrócił do domui do mnie a ja niestety mam pewne problemy, I pewno wystarszyl sie odpowiedizlanosci, powagi, deklaracji. Planowlaismy zareczyny i slub, rozmawialismy o dzieciach moze sie wytrszaly odszeł do wniopsku z eone jcze chce poczekac a nie wie czy ja poczekam. Wrocilam wczoraj pozno onjesczez nie spal, chwile porozmawialismy on obiecal ze klka rzeczy przemysli. Dzisiaj mu postawie ultimatum, ze albo decysuje sie w tej chwili na cos, albo sie wyprowadza i ma max. tydzien na zebranie mysli- jak sie nie ogarnie do etedy to znaczyze to nie to. Ale nie, inna kobieta raczej nie- bardziej myślę, że ogólna atmosfera tego że na wyajzdach takch to wszyscy są swobodni i beztsroscy i jemu się wydaje, że tak może wyglądac całe życie. Obiecaliśmy soibie że dzisiaj jak wrócę jeszcze pogadamy to ja mu pwoiem ze ma sie zdecydować i że ja mam sowją godnośći poczucie wartosci nad którym długo pracowałam i nie dam się teraktowac jak eksperymentu albo jak bezmyśłne zwierzątko. Nie chcę tego skreślac od razu i zrywac bo czuję jakoś że on się tylko pogubił, ale tez nie chce w ty, tkwic bo mam prace, mieskznaiedo oagrniecia mam siebie i nie moge nei spac i ryczec i czekac aż pan się łąskawie namyśłi czegoc chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Powiem tak - te wątpliwości w tydzień po wyjeździe są bardzo zastanawiające. Nie sądzę by chodziło o "wolność i swobodę", bo gdyby Cię kochał to to nie miałoby znaczenia.
Podejrzewam, że, czarny scenariusz - kobieta jakaś, zauroczenie te sprawy, albo po prostu nie kocha i zdał sobie z tego sprawę będąc tam - że nie tęsknił, bla, bla. Zrób tak jak mówisz. Choć ja, jeśli dzisiaj by mi powiedział, że jednak chce zostać to nie dowierzałabym. Myślę, że wyciąganie z niego decyzji teraz na siłę też jest bez sensu. Nie lepiej kazać mu się wyprowadzić i przemyśleć wszystko? Jak dziś powie, że jednak mu się pomotało, to uwierzysz? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak uwierzyłabym. Znam go i myślę że się wystraszył, że coś tam w nim zastanawia się czy to jest już czas na poważne zobowiązania i że chce być pewny. Ja nie znam pary, w której nie byłoby wątoliwości czasami po latach. No nie znam. Ale nie wiem też jak bedzie. Jestem gotowa na to że to koniec, ante nie chce też tak od razu odpuszczac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do tego, że masz pewność - oj, sporo tu już było takich, co tę pewność, że partner za żadną inną się nie obejrzał, miało. Bezzasadnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No jacwiem ze pewnosc taka calkowita to nigdy nie jedt możliwa, ale prosze mie wmawiajcie mi ze zdradzil na pewno albo sie zauroczyl. No moze sa pary ze jest xawsze sielanka ale ja jestem chora obo☠☠☠po przejsciach to ciezko o taka sielanke pelna. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- [/COLOR]To tez nie tak ze ja go bronie bsrdzo. To wszystko świeże, sama nie wiem do konca co myslec. Potrzebuje sie wygadac, zobaczyc jakies inne punkty widzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Wiem że mówić można różne rzeczy. Zawsze wiedziałam jak kłamał, albo coś zatajalł siatek też mi powiedział co się dzieje bo widziałam że coś nie tak i wyciagnelam z niego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Wyrąbał ci brutalną prawdę prosto w oczy, a ty zdaje się, nie chcesz tego przyjąć do wiadomości. Przykro mi, ale rozwiązanie jest tylko jedno. Kazać się panu spakować i wynocha. Bez litości. Skutek może być dwojaki. Albo pan ochoczo się wyniesie /choć będzie udawał żal/ i zniknie z twojego życia, albo dozna wstrząsu i zastanowi się, czy naprawdę będzie mógł bez ciebie żyć. Na dwoje babka wróżyła. Możesz sobie tłumaczyć, że się pogubił, że zobojętniał przez życie na odległość, cokolwiek tam wymyślisz, by łudzić się, że mu się odmieni. Jemu żaden czas na przemyślenia nie jest potrzebny. Raczej na poszukiwanie mieszkania. On już sobie wszystko przemyślał będąc z dala od ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jeszcze co tak na prawde wyniknie, ale zadzwonil dzis jak bylam w pracy ze duzo yslal w nocy o tym co mowilam i o tym co on czuje i ze chce byc ze mna i ze porozmawiamy jeszcez jak wroce.
Że przeprasza, jesli mnie jakoś skrzywdził, ale się pogubił trochę i że za jakiś czas będziemy się śmiać z tego kryzysu. Zobaczę co się tak naprawe wyadrzy jak wróćę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne że sie boje, ale jetsem tez w stanie uweirzyc ze miał jakieś tam watpliwości- mogłam nie dopytywać to by mu samo przeszlo,a taks ie dowiedzialam i datego bolalo. ALe sama kiedys mialam taki moment ze sie zastanwialam troche czy to ma sens... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie by najbardziej zabolał fakt, że on mówi, że nie jesteś "taka". No, nie wiem, czy bym tak po prostu to przyjęła do wiadomości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.