Kulinarne różnice w Polsce :D - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2023-02-11, 16:19   #871
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2020-11
Wiadomości: 1 805
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ale uczucie jest to samo. Widząc wątróbkę na talerzu nie zwymiotuje, tylko mnie mdli, ale gdyby zmuszono mnie do jej jedzenia, to bym zwymiotowała. To trochę tak, jak gdyby Tobie kazano zjeść człowieka, dla mnie zjedzenie zwierzęcia jest tak samo obrzydliwe.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nie czuje mdłości na myśl o zjedzeniu ludzkiego mięsa, ale jest ono chyba dla człowieka niezdrowe, więc nie wiem czy bym się zdecydowała spróbować

mówisz, że uczucie jest to samo, no ale dla mnie właśnie nie, to tak jakbym sobie związała ręce za plecami - nie czułabym się identycznie jak osoba bez rąk

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-11, 16:35   #872
invisible_01
Zakorzeniona
 
Avatar invisible_01
 
Zarejestrowany: 2010-02
Wiadomości: 23 947
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

[1=0fb2986dc06479a38c396fe 4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a 18ec99;89497557]nie czuje mdłości na myśl o zjedzeniu ludzkiego mięsa, ale jest ono chyba dla człowieka niezdrowe, więc nie wiem czy bym się zdecydowała spróbować

mówisz, że uczucie jest to samo, no ale dla mnie właśnie nie, to tak jakbym sobie związała ręce za plecami - nie czułabym się identycznie jak osoba bez rąk

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mnie mdli na myśl o jedzeniu wątróbki tak samo jak mnie mdli na myśl o wódce, którą się zatrułam 10 lat temu i od tamtej pory nie tknę czystej wódki. Nie zwymiotuję od samego widoku, ale ten odruch wymiotny to dla mnie sygnał, że nie powinnam czegoś jeść czy pić, z mięsem mam tak od 5 roku życia, przyzwyczaiłam się już.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-11, 16:38   #873
Trzepotka
Zakorzenienie
 
Avatar Trzepotka
 
Zarejestrowany: 2012-05
Wiadomości: 20 982
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-11, 17:20   #874
magbeth
Dzik
 
Zarejestrowany: 2007-04
Wiadomości: 5 722
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Fuczki brzmią jak coś dla mnie Nie jadłam takich stricte łemkowskich, ale sama często dodaje kapustę kiszona do placków ziemniaczanych, podobnie zreszta jak marchewkę i uwielbiam je w takiej podkręconej wersji.
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-11, 17:35   #875
Kalindaa
Zadomowienie
 
Avatar Kalindaa
 
Zarejestrowany: 2018-01
Wiadomości: 1 127
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
Jadł z was kiedyś ktoś fuczki? Ja niedawno je odkryłam i się po prostu zakochałam

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Oj tak, bardzo dobre są. Nawet zaczęłam sama robić w domu.
Kalindaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-11, 23:42   #876
gryx82
BAN stały
 
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 30 807
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

[1=0fb2986dc06479a38c396fe 4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a 18ec99;89497401]zdarzało się, ale zdarzało mi się zatruć i wymiotować też od czegoś co lubię ...[/QUOTE]
Lata temu strułem się kupną sałatką śledziową (albo to był zwykły zbieg okoliczności, zjedzenie tej sałatki, a potem jakiś wirus gastryczny) - przeszła mi ochota na takie sałatki na dobrych kilka lat. Teraz znowu śledzie kocham
Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U nas kompot z suszu był na wigilii jeden jedyny raz tylko, ale bez dodatku wędzonek (nigdy nie było tej tradycji u nas w domu). W ogóle nie przepadam za tym aromatem (jeszcze wędzona szynka czy kiełbasa to ok, ale jakieś zupy na wędzonkach, czy nawet zwykły sos bbq ). Raz ojciec barszcz czerwony na wędzonych kościach nagotował no i niestety, spieprzył cały barszcz moim zdaniem
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-12, 10:15   #877
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2016-09
Wiadomości: 13 579
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
Jadł z was kiedyś ktoś fuczki? Ja niedawno je odkryłam i się po prostu zakochałam
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Jadłam, pycha
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-02-13, 11:45   #878
chwast
Zakorzenienie
 
Avatar chwast
 
Zarejestrowany: 2010-11
Wiadomości: 24 374
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Lata temu strułem się kupną sałatką śledziową (albo to był zwykły zbieg okoliczności, zjedzenie tej sałatki, a potem jakiś wirus gastryczny) - przeszła mi ochota na takie sałatki na dobrych kilka lat. Teraz znowu śledzie kocham

U nas kompot z suszu był na wigilii jeden jedyny raz tylko, ale bez dodatku wędzonek (nigdy nie było tej tradycji u nas w domu). W ogóle nie przepadam za tym aromatem (jeszcze wędzona szynka czy kiełbasa to ok, ale jakieś zupy na wędzonkach, czy nawet zwykły sos bbq ). Raz ojciec barszcz czerwony na wędzonych kościach nagotował no i niestety, spieprzył cały barszcz moim zdaniem

To ja wędzone rzeczy uwielbiam, tylko może nie owoce XD


Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-13, 22:44   #879
Rena
Zakorzenienie
 
Avatar Rena
 
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Tez nie lubie wedzonych sliwek.
Ale ja ogolnie nie lubie polskich kompotow i tego nie pijam. Nawet gotowanych ze swiezych owocow.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-14, 05:51   #880
Imperfecta
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2010-12
Wiadomości: 37 060
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Ja lubię kompot wigilijny i wędzone śliwki. Często robię pasztet albo schab ze śliwką
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-14, 08:04   #881
chwast
Zakorzenienie
 
Avatar chwast
 
Zarejestrowany: 2010-11
Wiadomości: 24 374
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja lubię kompot wigilijny i wędzone śliwki. Często robię pasztet albo schab ze śliwką

Mięso ze śliwką zjem, w ogóle połączenie owoców z mięsem jest w dechę jak na moje. Mój tż robi sobie sandwiche z ananasem i to jego ulubione, chociaż tego akurat nie kumam. W sensie - zjem, smakuje mi, ale… po prostu nie jest to cos co mam ochotę zrobić Xd


Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-02-14, 08:11   #882
Norluka
Wtajemniczenie
 
Avatar Norluka
 
Zarejestrowany: 2022-07
Wiadomości: 2 049
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
Jadł z was kiedyś ktoś fuczki? Ja niedawno je odkryłam i się po prostu zakochałam

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Jadłam w Bieszczadach ze dwa razy.
Może być, ale nie wpadnie to w kategorię dań, które jakoś bardziej lubię.
Z dań do kupienia w knajpach w tamtej okolicy zdecydowanie bardziej podeszły mi hreczanyki. To mi akurat smakuje BARDZO.

Edytowane przez Norluka
Czas edycji: 2023-02-14 o 08:13
Norluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-14, 08:18   #883
Trzepotka
Zakorzenienie
 
Avatar Trzepotka
 
Zarejestrowany: 2012-05
Wiadomości: 20 982
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-14, 10:16   #884
Rena
Zakorzenienie
 
Avatar Rena
 
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Mieso z owocami lubie - kaczke z jablkiem lub pomarancza, schab ze sliwka czy rybe z cytryna.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-14, 11:05   #885
Triszuniek
Rozeznanie
 
Avatar Triszuniek
 
Zarejestrowany: 2019-04
Wiadomości: 677
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Mieso z owocami lubie - kaczke z jablkiem lub pomarancza, schab ze sliwka czy rybe z cytryna.
Tak samo, gęś albo kaczka z jabłkiem, dziczyzna z żurawiną czy schab ze śliwką są super
Triszuniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-14, 15:44   #886
magbeth
Dzik
 
Zarejestrowany: 2007-04
Wiadomości: 5 722
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez Norluka Pokaż wiadomość
Jadłam w Bieszczadach ze dwa razy.
Może być, ale nie wpadnie to w kategorię dań, które jakoś bardziej lubię.
Z dań do kupienia w knajpach w tamtej okolicy zdecydowanie bardziej podeszły mi hreczanyki. To mi akurat smakuje BARDZO.
Po nazwie zgadłam, ze coś z kasza gryczana, ucieszyłam się, wyguglalam i zad, z mięsem. Wiem, mogę pokombinować z zamiennikiem, ale to nie to samo.

A z wędzonych rzeczy kocham wędzone tofu, wczoraj zeżarłam jedno. Lubię i same i do w sałatkach i na kanapkach, mogę rąbać codziennie.
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-14, 23:24   #887
marianna144
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2014-01
Wiadomości: 2 270
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Was sie nie da czytac musialam przerwac i sie zakradac do lodówki

Mam pytanie-co u Was sie czesto robi do obiadu w ramach surówki poza nizej wymienionymi?Bo chetnie bym sprowała czegos nowego...

1) Mizeria ze smietaną w plasterkach (ale nie widziałam zeby tutaj było wymienione -u mnie sie soli dosc mocno i odstawia, potem dopiero dodaje smietane)
2) marchewka z groszkiem/marchewka z jabłkiem/marchewka ze sokiem z brzoskwini
3)kapusta zasmazana/ surówka z kiszonej
4)sałata ze smietana i jajkiem
5)sałata +warzywa +sos z torebki:-P
6) buraczki zasmazane
7)buraczki w plastrach ze smietaną
8)surówka z czerwonej kapusty
9) i moje ostatnie odkrycie sałatka z ogorków kiszonych z majonezem

ps.pamietacie ze stołowek szkolnych takie danie składajace sie z jajek na twardo i sosu chrzanowego?
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-14, 23:49   #888
skara
Zakorzenienie
 
Avatar skara
 
Zarejestrowany: 2007-03
Lokalizacja: Hiszpania
Wiadomości: 5 134
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Moja teściowa ostatnio robi surówkę z białej surowej kapusty posypanej czerwoną słodką papryką w proszku i polaną odrobiną oliwy. Do tego trochę soli. Kapusta krojona w duże kawałki. Surówka jednoskładnikowa, ale całkiem niezła. Na bogato można dodać pomidora, jabłka, ogórki konserwowe albo jakieś suszone owoce. Wszystko się fajnie komponuje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-14, 23:54   #889
Imperfecta
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2010-12
Wiadomości: 37 060
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
Was sie nie da czytac musialam przerwac i sie zakradac do lodówki



Mam pytanie-co u Was sie czesto robi do obiadu w ramach surówki poza nizej wymienionymi?Bo chetnie bym sprowała czegos nowego...



1) Mizeria ze smietaną w plasterkach (ale nie widziałam zeby tutaj było wymienione -u mnie sie soli dosc mocno i odstawia, potem dopiero dodaje smietane)

2) marchewka z groszkiem/marchewka z jabłkiem/marchewka ze sokiem z brzoskwini

3)kapusta zasmazana/ surówka z kiszonej

4)sałata ze smietana i jajkiem

5)sałata +warzywa +sos z torebki:-P

6) buraczki zasmazane

7)buraczki w plastrach ze smietaną

8)surówka z czerwonej kapusty

9) i moje ostatnie odkrycie sałatka z ogorków kiszonych z majonezem



ps.pamietacie ze stołowek szkolnych takie danie składajace sie z jajek na twardo i sosu chrzanowego?
Ja zawsze robię mizerie właśnie w taki sposób - zasolić i odstawić.
Bardzo lubię surówkę ze świeżej kapusty białej, albo z gotowanej, młodej kapusty z dużą ilością koperku. Lubię też surówkę z pora, oraz ze świeżego selera. Surówka z kapusty pekińskiej też jest super. Buraki tarte z chrzanem i octem. No i modro kapusta
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-02-15, 08:43   #890
gryx82
BAN stały
 
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 30 807
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
co u Was sie czesto robi do obiadu w ramach surówki poza nizej wymienionymi?Bo chetnie bym sprowała czegos nowego...
Ostatnio zrobiłem surówkę z marchewki, chrzanu i kwaśnej śmietany. Niby takie bieda-składniki, a jest całkiem smaczna. I szybka.

Cytat:
ps.pamietacie ze stołowek szkolnych takie danie składajace sie z jajek na twardo i sosu chrzanowego?
Co prawda w mojej stołówce tego nie było (były za to sine ziemniaki z zimnym jajem sadzonym i szklanką tłuszczu + buraczkowa, poniedziałkowy koszmar stołówkowy w podstawówce), ale czasami robię i bardzo lubię
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-15, 14:31   #891
marianna144
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2014-01
Wiadomości: 2 270
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Dziekuje za odp

Czy kapuste biała sie soli i odstawia zeby zmiekła tak jak czerwoną?

Jaki ten chrzan do marchewki -tzn rozumiem ze normalny ze słoika?

Pora,selera nie lubie , modrej sie nie podejmuję
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-15, 15:59   #892
skara
Zakorzenienie
 
Avatar skara
 
Zarejestrowany: 2007-03
Lokalizacja: Hiszpania
Wiadomości: 5 134
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Ja białej nie odstawiam. Czerwonej zresztą też nie, lubię twardą konsystencję.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-15, 17:50   #893
magbeth
Dzik
 
Zarejestrowany: 2007-04
Wiadomości: 5 722
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Tez nie odstawiam białej.
Co do surówek to jem wszystko jak mnie fantazja poniesie. Dzisiaj zrobiłam taka: liście szpinaku, ogórek, czarne oliwki, podprażone pestki dyni i kukurydza. Sos winegret.
modro kapuste jako wege robie z jabłkiem.
Lubie tez na szybko seler ze sloika +papryka czerwona+por+kukurydza/fasola+jakiś ser o wyrazistym smaku+przyprawy i majonez. Albo dowolna wariacje ciecierzycy z warzywami (koniecznie brokuł).

Jajka na twardo z sosem chrzanowym pamietam doskonale. W ogóle w mojej pierwszej podstawówce były super obiady, najbardziej lubiłam naleśniki z marmolada pomarańczowa

Jeszcze marchewkę zamiast z groszkiem można zrobić z kukurydza, imho sprawdza się smacznie.

Edytowane przez magbeth
Czas edycji: 2023-02-15 o 17:52
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-15, 18:08   #894
chwast
Zakorzenienie
 
Avatar chwast
 
Zarejestrowany: 2010-11
Wiadomości: 24 374
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Nigdy nie jadłam jajka z sosem chrzanowym choć chyba wiem o co chodzi


Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-15, 18:29   #895
Imperfecta
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2010-12
Wiadomości: 37 060
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
Dziekuje za odp



Czy kapuste biała sie soli i odstawia zeby zmiekła tak jak czerwoną?



Jaki ten chrzan do marchewki -tzn rozumiem ze normalny ze słoika?



Pora,selera nie lubie , modrej sie nie podejmuję
Ja nie solę kapusty
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-15, 19:32   #896
Paprotka_
Zakorzenienie
 
Avatar Paprotka_
 
Zarejestrowany: 2010-02
Wiadomości: 4 488
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
Was sie nie da czytac musialam przerwac i sie zakradac do lodówki



Mam pytanie-co u Was sie czesto robi do obiadu w ramach surówki poza nizej wymienionymi?Bo chetnie bym sprowała czegos nowego...



1) Mizeria ze smietaną w plasterkach (ale nie widziałam zeby tutaj było wymienione -u mnie sie soli dosc mocno i odstawia, potem dopiero dodaje smietane)

2) marchewka z groszkiem/marchewka z jabłkiem/marchewka ze sokiem z brzoskwini

3)kapusta zasmazana/ surówka z kiszonej

4)sałata ze smietana i jajkiem

5)sałata +warzywa +sos z torebki:-P

6) buraczki zasmazane

7)buraczki w plastrach ze smietaną

8)surówka z czerwonej kapusty

9) i moje ostatnie odkrycie sałatka z ogorków kiszonych z majonezem



ps.pamietacie ze stołowek szkolnych takie danie składajace sie z jajek na twardo i sosu chrzanowego?
Chyba jesteśmy z tego samego regionu wszystko pamiętam z dzieciństwa (do sałaty się u mnie dodawało tylko śmietanę, bez jajka).

Niechcący odkryłam surówkę z pomarańczy i selera naciowego. Ciekawy smak.

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
__________________
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem.
----------------------------------------------------------
PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji"
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-15, 19:39   #897
karawanna
Zakorzenienie
 
Avatar karawanna
 
Zarejestrowany: 2020-11
Lokalizacja: Ciemna Strona Mocy
Wiadomości: 8 319
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

a jakieś kulinarne zwyczaje związane z tłustym czwartkiem? u mnie (lubelszczyzna) jedynie tradycyjne pączki i faworki
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-15, 19:43   #898
Imperfecta
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2010-12
Wiadomości: 37 060
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez karawanna Pokaż wiadomość
a jakieś kulinarne zwyczaje związane z tłustym czwartkiem? u mnie (lubelszczyzna) jedynie tradycyjne pączki i faworki
Ja zarówno na Podkarpaciu jak i na Śląsku też widziałam tylko faworki i pączki, ewentualnie moja babcia czasami robiła też oponki serowe
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-15, 19:49   #899
invisible_01
Zakorzeniona
 
Avatar invisible_01
 
Zarejestrowany: 2010-02
Wiadomości: 23 947
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

U mnie też tylko pączki i faworki, pączków nie cierpię.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-15, 20:06   #900
andra
Wtajemniczenie
 
Avatar andra
 
Zarejestrowany: 2004-08
Lokalizacja: A kto to wie
Wiadomości: 2 884
Dot.: Kulinarne różnice w Polsce :D

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
U mnie też tylko pączki i faworki, pączków nie cierpię.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Uzupełniamy się, ja faworków

Co do sałatek i surówek, same buraki ze słoika w plastrach i taka jak w Lidlu/biedronce ogórki kiszone+jabłko+papryka+ce bula+sos z soku z ogórków

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2023-02-18 17:06:05


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.