|
|
#271 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dot.: Karma - (po) co to jest i jak się liczy :)
Ojeju od razu "skopaną psychikę"
Po prostu jesteś dociekliwa i bardzo skrupulatna z tego co widzę Ale ja nie poradzę na Twoje sugestie Z tym to raczej do Zło.
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niewazne dla mnie bylo co jest w nim napisane . W sumie gdyby sie dalo to fajnie by bylo gdyby ikonka karmienia byla dostepna w profilu uzytkownika, wtedy nikt by nie musial wyszukwiac postów które pochwala . Wchodzilby w profil i ju.
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zastanowię się jeszcze raz nad sensownością swych żądań i ewentualnie rzeczywiście zapytam Zło
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam wlasnie obmacac Mech i pojawilo sie ze wyczerpalam dobowy limit
Myslalam ze to dziala na zasadzie od polnocy do polnocy a tu sie okazuje ze jednak nie ![]() Bo dzis dotknelam tylko dwie osoby. A na wiecej macanka musze poczekac az minie doba od pierwszego mojego karmienia , taaak ?
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak każda nowa "reforma" tak i ta wzbudza dużo emocji. Ma zarówno swoich zwolenników jak i przeciwników. Sądząc z dyskusji nie każdemu odpowiada do końca i na pewno ma swoje wady, gdyż nie istnieje nic doskonałego. A może będzie tak że wizażanki będą starały się jeszcze bardziej pomagać innym aby zasłużyć na dodatkowa karmę??
Mam nadzieję że nie zwariujemy dążąc do uzyskania jak największej ilości punktów. Ale nawet i bez tego wiem że każdy tu stara się pomóc innym jak może i nie ignoruje innych tylko dlatego że jest np. raczkujący itd. Zresztą z czasem przyzwyczaimy się do tej nowej "reformy w formie" karmy i będzie to dla nas całkowicie naturalne. A każdy z nas na pewno będzie sprawiedliwie rozdawał dodatkowe punkty. Zresztą to tylko zabawa. ![]() Ale pomysł naprawdę ciekawy i intrygujący. ![]() Do mech: naprawdę dobry podpis. "Polska jest najbardziej zinformatyzowanym krajem świata! Dlaczego? Bo jako jedyni mamy zapasową kopię prezydenta i Rząd sterowany Radiem "
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
AneciaG - dziekuję w imieniu podpisu
![]() Ines - nie martw się, obmacasz mnie jutro Specjalnie objem sie czekolady, aby było mięciutcej palomino - "procesor" wg reguł j. polskiego jest rodzaju męskiego zatem nic dziwnego, że się przegrzał zawał procesora
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#279 | |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Serwerek ino mruczy. Ale musi faktycznie minąć doba, zanim stopniowo będą uwalniane dotknięcia. Ja też wyczerpałam swój wczorajszy limit I muszę czekać
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. no raz czy dwa kiedy były to wizażanki, z którymi jakoś często "nie rozmawiam" to szukałam czegoś co mi się rzeczywiście podobało . ale tak czy siak popieram Ines, że gdyby ikonka karmienia była podczepiona bezpośrednio pod profil użytkownia to ułatwiło by nam to macanie . aczkolwiek teraz (nastąpiła mała burza w mózgu mym ) tak sobie pomyślałam, że za łatwo też być nie może .aa Ines a TY Mecha nie dotykałaś czasem już ? bo jak tak to trzeba 10 dotknięć pomiędzy żebyś TY znowu mogła ją pomacać.
|
|
#281 | |
|
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Cała ta karma, to taki "kminek dla małych dziewczynek". Nowe badziewko, które wartościuje Wizażanki, a takim rzeczom (czyli wszystkiemu, co w jakilkolwiek sposób nas wartościuje, łącznie ze statusami), jestem zawsze i konsekwentnie przeciwna. Prędzej, czy później i toto wywoła tu burzę.
Terenówki na front Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2006-02-26 o 12:09 Powód: literówka |
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedż na moje pytanie.
*** W sumie to może byc fajna zabawa, zobaczymy jak się rozwinie - bo na razie pachnie mi to ewidentnym konkursem popularności Nie wiem tylko, czy przez te pozytywy i negatywy - nie zrobi się swoista autocenzura/cenzura. Ja wiem, to fajnie, że użytkownicy bedą sie starali być bardziej mili i mniej kłótliwi - ale - czy nie ograniczy to wypowiedzi krytycznych... "Że lepiej się nie wypowiedzieć, by nie dostać minusa"..? Z czasem wszyscy się do tego przyzwyczają - i może być tak, że wystarczy napisać coś, co się komuś nie spodoba merytorycznie - a ten ktoś zrobi szybkie klik na nie. W sensie, że z nagradzania za pomoc itd, zrobi się z tego karanie (tak naprawdę) za myślenie.
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamietam juz kogo macałam a kogo nie
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest to samo - chciałam pomacać ale się nie dało
![]() Chyba trzeba czekać A jeżeli chodzi o dawanie karmy koleżankom to myślę ,że to jest normalny ludzki odruch. Najpierw przyznaję tym osobom z którymi najwięcej przebywam a le przecież ich wiecznie nie będę dokarmiać ( że to będzie całkiem ciekawe. Jednak zgadzam się z tym że to troszkę nie fair że jedni mają większą moc a drudzy mniejszą ktoś się może poczuć mniej ważny .Ja chcę już kogoś móc pomacać bo mam kilka duszyczek na oku ![]() Strzeżcie się przebrzydłej jaszmuryyyy :czarodzie
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy nie dałoby się jakoś gdzieś tego zapisywać? Tzn. żeby się wyświetlało kogo już pacnęłam?
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa już wiem co chciałam powiedzieć
![]() Zastanawiałam się nad tym jak będziemy reagowały właśnie na te negatywy. Wspominałyśmy już o tym że nie trzeba "czuć się zobowiązaną" do tego aby oddać miły komentarz. A ciekawe jak będzie z tymi negatywami? Czy nie będziemy ich sobie oddawać na zasadzie "ona mi dała to ja jej też" ![]() Mam nadzieję że tak nie będzie
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
).Ale jeśli tak się będzie działo (tzn. zmniejszanie karmy bez podstaw) to Szefowa na pewno zrobi z takimi osobami porządeczek. |
|
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
śniło mi się dziś że nadostawałam mnóstwo negatywów...za błędy ortograficzne
I nie wiedziałam, czy od razu biec z płaczem do Zło, czy wyjaśniać sprawę z "dawcą" Ale nad ranem ani negatywów, ani pozytywów nie było chociaż będę teraz każdy post sprawdzała kilka razy pod kątem ortografii Tak mi się skojarzyło w związku z postem jaszmurki
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to chyba najlepsze wyjście z sytuacji- tzn. wymagające najmniej roboty od Złosia. Biedny, ilekroć da nam jakąś fajną zabawkę, zaraz musi wszystko w niej zmieniać, poprawiać, itp.
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
A ten dobowy limit liczy się od ostatniego karmienia czy pierwszego?
|
|
|
|
#294 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
no i po ptokach, wymacałam dobowy limit
|
|
|
|
#295 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Aeterną na razie dla mnie to też trochę konkurs popularności.
Myślałam, że karma będzie dawana za konkretne posty. A jak czytam ten wątek to mam inne wrażenie. Po za tym mam podobne przeczucie do Noor już niedług pewnie i z tym będą jakieś problemy, o to że ktoś niesłusznie przyznał. Już tyle było afer o nabijanie postów, o KWA to jeszcze to teraz doszło. Ines1985 napisała: Cytat:
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Gonuś, Jasz, też bym chciała, zeby się gdzieś wyswietlało, kogo i za co pomacałam
Fajnie by było, jakby karmienie działało na zasadzie PW, tzn. byłyby pacnięcia dane i odebrane Aha, a problem ile kto ma karmy rozwiazałby sie moze, jakby było też wyświetlone ile kto ma pacnięć, bo np. Ktos moze mieć 500 punktów karmy z 10 pacnięć, a Ktoś inny 200 punktów z 20 pacnięć Mam nadzieję, że nie namieszałam zbytnio...
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
A propos sprawiedliwości, właśnie zauważyłam, że nasi Admini mają mniejszą moc niż niektóre wizażanki. Moim zdaniem to najlepiej świadczy o tym, że zasady są w miarę sprawiedliwe.
|
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
mi sie podoba
![]() ale mam pewne zastrzeżenia jak zwykle. Otóż możliwe jest, ze niektóre dziewczyny będę odejmowały karme za konstruktywną krytykę . I co wtedy MOżliwe, że te pytanie juz padlo jeżeli tak to w woolnym czasi sobie przewertuje wątek ![]() Ale jest jescze jeden sposób żeby komus podziękować a to się chwali
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może chcesz zobaczyć jak to jest jak się zaczęła ta cała zabawa wczoraj to myślałam, że dostałam negatywa, bo mi się coś liczby nie zgadzały. miałam 10 na początek, nagle zrobiło się 26, a pannica, która mnie dotknęła miała moc 17. no i pierwsze co sobie pomyślałam to no ładnie - komuś coś się nie spodobało .ale że nic nie zostało odnotowane w karmie to chyba chodzi o to, że wizażance, która mnie dotknęła zwiększyła się moc i dlatego ja dostałam 16, a teraz mogłabym dostać 17 od niej. czy tak ??
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

Po prostu jesteś dociekliwa i bardzo skrupulatna z tego co widzę
Z tym to raczej do Zło.

a nijak nie można znależć posta dowodzącego, że zdarzenie miało miejsce
.
, taaak 

.