|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biżuteria na szydełku
Alinda dzieki za podpowiedx własnie jedno deo wyrzuciłam ale udało misię kukle uratowac, hura!!!
No to spróbuje cos podziałać... Aha dziergasz słupkami czy półsłupkami? A kule styropianowe są, słyszałam, podobnie jak jajka styropianowe( ale jajka były bardzo drogie i dałam sobie spokój) poszukaj w necie
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
A oto dziś zrobione w godzinke korale- Damurku dziekuje za pomysł.
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=bewix;3842961]Alinda dzieki za podpowiedx własnie jedno deo wyrzuciłam ale udało misię kukle uratowac, hura!!!
No to spróbuje cos podziałać... Aha dziergasz słupkami czy półsłupkami? z tym to bywa różnie , przy małych kulkach przeważnie robię półsłupkami, przy dużych słupkami, czasami tez łącze i robie naprzemiennie. Tygrysku, no, no szybko Ci to idzie, super
|
|
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Tygrysku
szybka jesteś a teraz moje, tym razem fiolety
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku jeszcze raz sliczne korale
![]() Mamuta sliczne fiolety ![]() Słuchajcie jeszcze moment a nasza bizuteria nas zasypie - ja juz sama nie wiem co dłubać ??? Alinda Ta dużą chyba pociągne słupkami, zobacze jak mi pójdzie , bo zawsze dłubie półsłupkami ![]() http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...9&d=1172951439 jak zrobiłas to kosmate kółko? |
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Bewix to kosmate kółko ukrywa pod nitką plastikowe kółko od karniszy, najpierw je obrobiłam, później wzdłuż rantu na zewnątrz przeleciałam rządek półsłupków kosmatą nicią.
wcześniej oczywiście wypaliłam gorącym gwoździem dziurki w kółku. Myślę, że ciekawsze było by drewniane kółko, które częściowo odkryte stanowiło by element ozdobny. pamiętacie kiedyś były takie koralikowe zasłony na drzwi - też można by je odgrzebać i wykorzystać |
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
heh fajne te sposoby - kółeczek od karnisza sama używam (kupiłam ostatnio całe pudełko za złotóweczkę) ale na kulki od deo to bym w życiu nie wpadła.
Tygrysku, mamuto - świetne jak zwykle
|
|
|
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Supełki też trzeba,,umieć robić,,moje jeszcze są nierówne.
|
||
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Super są- takie kosmate. Świetne ja nie umiem supełków na razie więc się nie porywam. Co chwilka jakaś nowość w ty wątku
|
|
|
|
|
#280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny nie nadążam za wami - piękne te Wasze koraliki: super szkiełka
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczymy rewelacja !!!
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Ale uwaga bo kulki z deo sa w dwóch rozmiarach - ja mam z Avon-u i są bardzo duże, kiedys w innych opakowaniach były mniejsze - musze zapuscić fame wśród znajomych
no i poszukiwania kólek z karniszy.... a o tych ozdobach na drzwi to już dawno myślałam, podobnie jak o jakis żyrandolach itp - chyba trzeba zrobic polowanie na targ staroci ![]() czego ja juz nie zbieram
|
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
jaka różnorodność pomysłów! dziewczyny -piękne prace!
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
Powiem wam cos w kuchni wisza u mnie drzwi kulkowe- ale mąz mnie zabije jak je sciagne i zaczne dziergać. Zaczęłam go męczyć ale nie pozwolił. szkoda
|
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=bewix;3846918]Ale uwaga bo kulki z deo sa w dwóch rozmiarach -
Bewix - są trzy rozmiary kulek od deo (jak nie więcej) ja mam 3 rozmiary. I od razu mówię, że pomysł na kulki od deo na korale zapożyczyłam od, którejś Wizażanki z ..Zrób to sam''- żeby nie było, że to mój pomysł. kółko od karniszy kosztuje (u nas) 0,40 - plastikowe, drewniane nie wiem ile. |
|
|
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny piękne te wasze korale.Wszystkie bez wyjątku zachwyciły mnie...są po prostu cudowne!!!
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Alinda;3847946]
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
Z takich ozdób na drzwi robię swoje korale, ukradłam mamie i tak już się kiepsko prezentowały bo mój Kacperek jak był mały to je trochę poobrywał
Obejrzałam mój deo kulkowy i u mnie jest ta kulka jest wielka, chyba by się nie nadała damurku super koraliki Dziękuję Wam za uznanie |
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
wisiory z postu 211 są właśnie robione na tych avonoskich kulkach, tych największych, zrobię zdjęcie jak to wygląda na szyji i zamieszczę.
dobrej nocy |
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki póki co ta fotka mnie przekonała
![]() poczekam na inne
|
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Nie wytrzymałam i musiałam spróbować podziergac korale. Niestety pospułam drzwi kuchenne aby zdobyc drewniane kulki i walce. Przy waszych koralach moja praca jest uboga. Ale moze z czasem sie nauczę. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku, nie narzekaj, Twoje korale sa super! Tylko juz drzwi brak...
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
drzwi jeszcze są- zniszczyłam tylko jedną wstegę, zeby maz nie zauwazył....
|
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Tygrysku świetnie wyszły Ci korale
a tak wyglądają te wielkie kule zawieszone |
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Alinda wygląda swietnie
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz....robię już kolejne. Jak to dobrze, że spróbowałaś. Bardzo ładne korale zrobiłaś. Właśnie w Twoim wątku pytałam o te walce - już wiem co trzeba rozebrać . Cytat:
|
||
|
|
|
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku, dziergaj dziergaj i tak masz już fajne korale haha i popsuta ozdobe w drzwiach, ale nie przejmuj sie - jeszcze troche i rozwale karnisze po kółka, mo nie wytrzymam
![]() Alindo przekonałas mnie biore się za dłubanie wyglada świetnie i pierwsze bedzie moje!!!!!!A to moje dzisiejsze korale
|
|
|
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
ale szalejecie kobietki
![]() jak tak dalej pójdzie to obszydełkowane zostanie w tym kraju wszystko co przypomina koralik bewix -czy Ty łączysz różne kolory kordonka?
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Nie to kordonek cieniowany
jest w różnych odcieniach czeska snehurka, polecam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

.Supełki też trzeba,,umieć robić,,moje jeszcze są nierówne.