Czerwcowe mamusie 2017 cz.II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-05, 13:22   #271
Daga825
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
ja mam rozpisaną tak:

mama - do szpitala

dziecko - do szpitala

dziecko - dom

Tak najlepiej, jeszcze trzeba sprawdzić co szpital zapewnia bo niektóre dają wszystko poza kremem do pupy i chusteczkami

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Ja jako wyprawkę rozumiem wszystko co potrzeba na start

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
to podziel sie pozniej swoja wyprawka

no wlasnie tez mysle, ze kolderka jak juz to na zime jak juz starsze bedzie albo wlasnie spiworek .. a na teraz tzn jak sie urodzi to myslalam jakies dwa kocyki i z pieluch korzystac .. a ona ma z 3 kocyki, kolderke, spiworki, masakra

Córka nie lubi do tej pory kołdry, spi pod kocem. Te śpiworku to tez był szał na maksa, szarpała to okropnie i chyba ani razu ostatecznie w tym nie spała także dla mnie to zbędne, ale niektóre dzieciaki lubią byc tak opatulone

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 13:22   #272
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
pewnie potem na spokojnie to przepiszę na kompa i wrzucę

czyli ten sposób się sprawdził?
Tak mi bardzo to pomogło

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 13:23   #273
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Wlasnie siedze i slucham swiatecznych piosenek, musze do sklepu jeszcze wyskoczyc i wyprac dywan. Musze szybko to ogarnac bo chce swiateczne ozdoby powyciagac

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Jeszcze tak fajnie raczkami machal jak go lekarz szturchal :d
Smieje sie, ze nie chcial sie pokazac bo Tatus nie chce znac plci to co bedzie sie pokazywal? Solidaryzuje sie z ojcem heh

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Mam pytanie do Was ale raczej do dziewczyn, ktore juz sa mamami

po malu chcemy zaczac kupowac wyprawke, rozkladamy ja na raty. Jakiej wielkosci kupic pieluchy tetrowe? Widzialam 40 na 80; 60 na 80 i 80 na 80? Brac te najwieksze czy te szersze tez?

I jaki materc do lozeczka wybrac?
Ja nie chce być niegrzeczna, ale ja sądzę, że dzidzia wam pokazała pupę, a nie plecki

Pieluchy mamy chyba 70x80. A jak takiego róż nie ma to 60x80 - w każdym bądź razie są prostokątne. Dla nas 20szt okazało się za mało i musiałam jeszcze 20 dokupić.

Materac mieliśmy grykę z ookosem i choć nie było robaków, to był strasznie niewygodny. Lateks podobno jest alergiczny. Myśmy zmienili na piankowy z jysk. Dla mnie to zwykła gąbka, ale dziecko się nie zapada. Może niech się wypowiedzą mamy które mają lateksowy, bo ja tylko o nim czytałam.
Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Gratuluję Wszystkim udanych wizyt
Super wiadomości dziewczyny!
Byli sami chłopcy, a teraz same dziewczynki się ujawniają. Widzę że tak seriami to działa

Ja właśnie wróciłam do domu, mam śliczne pazurki
Ehh...nie mogę jeździć samochodem, za bardzo się denerwuje. Ludzie jeżdżą jak pipy po prostu. Na 70 będzie jakiś stary dziad jechał 50 A na ograniczeniu do 40, musi zwolnić do 20, bo 40 to przecież zawrotna prędkość Poodbierałabym takim ludziom prawo jazdy bo większe zagrożenie na drodze to własnie tacy stwarzają.
Strasznie się nerwowa za kółkiem zrobiłam w tej ciąży...

Daga super sukienka

Idę spać

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 13:25   #274
pannaanna_87
Zakorzenienie

nic mysle, ze po nowym roku zrobie porzadek w mojej szafie i powoli bede sobie cos kupowala, albo zaczekam do kwietnia, zobaczymy .. bede tez polowac na promocje, nie chce przesadzic z kupowaniem, wole na bierzaco, sklepy mam blisko, internet jest takze spoko

grzeje pomidorowke z niedzielnego rosolu i ide na drzemke zeby nie zasnac w kinie..
dzis tylko tyle bo wieczorem nachosy nie moge sobie ich odmowic w kinie
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 13:26   #275
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Ja moge napisac cos jeszcze, co mowie kazdej mojej kolezance, ze jak kupuje body, to nie patrze tylko, czy ladne i czy dobra bawelna (bo to oczywiste). Ale czy jak wloze dwa palce w rekaw, tzn jego koniec to czy sie naciaga. Bo jak sie nie naciaga, to sa do d***, bo jak przecisnac mala raczke. Niby oczywiste, a kazda mi potem mowi, ze faktycznie racja. To takie moje doswiadczenie😉

Ka juz raz kupiłam z hm takie piękne z myszką Mickey, a rękaw się nie rozciągał. Ubrała mu 2 razy i wyrzuciłam

Stary 2016-12-05, 13:27   #276
Daga825
Wtajemniczenie

W ogole niektóre body maja strasznie wąskie rękawki albo małe otwory na nóżki po zapięciu tej części majtkowej. To tez jest kiepska sprawa

Stary 2016-12-05, 13:46   #277
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nic nie kupuje, moze po nowym roku zaczne tez chce kupowac minimum bo jak zobaczylam u kolezanki teraz ile rzeczy ma, ile kocukow, kolderek, spiworkow to glowa mnie rozbolala, ale ona rodzi w styczniu to moze musi ? nie wiem ..
ja mysle kupic z 5 body z krotkim rekawem z 3 z dlugim, z 4 pajacyki, 4 te "kombinezony" zapomnialam jak sie nazywaly, jakies dwa kaftaniki na chlodniejsze dni, z dwie pary skarpetek nie wiem najwyzej reszte sie dokupi, pewnie tez sporo dostane .. myslicie ze tyle wystarczy na poczatek?
z 10 pieluch tetrowych i mysle o muslinowych do buzi .. ponoc mega delikatne
za to nie mam pojecia czym przykrywac dziecko do spania, stwierdzilam ze pieluchom, kolezanka wylupila oczy ze musze miec kocyki i kolderki .. kocyk wiadomo przyda sie na chlodniejsze wieczory mysle ze z dwa kupie np jakis polarowy i bawelniany? azurkowy? ale koldra hm sama nie wiem .. jestem zielona .. czy moze spac bedzie w spiworku .. eh .. nic bede myslala nad tym pozniej albo was bede podpytywac
5 bodów to za mało. Czasami tyle razy dziennie będziesz przebierać dziecko, bo jak nie uleje, to się osika. My mamy kołdrę do łóżeczka i do wózka i są zbyt ciężkie dla takiego maluszka. Kocyk wystarczy. Chociaż na czerwiec to właśnie muslina. Ja kupiłam takie 100x100.

Co do daszka to my akurat mamy wózek i z daszkiem i z moskitierą, ale to już ten drugi, więc będę musiała dokupić gondole do niego.

Na wyprawka z wózkiem, łóżeczkiem i regały wyniosła ponad 13 tys. Liczyłam tylko do czasu porodu.

Dupcie myłam dużymi warunkami, bo te małe ściereczki jakoś mi nie podeszły.

Musicie tez kupić z 2 ręczniczki z kapturkiem tzw okrycie kąpielowe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-05, 13:55   #278
Daga825
Wtajemniczenie

Ja wydałam nie wiecej jak 3 tys na wyprawkę z łóżkiem i wózkiem i niczego nie braklo

Stary 2016-12-05, 13:56   #279
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzczerbataZuzia Pokaż wiadomość
5 bodów to za mało. Czasami tyle razy dziennie będziesz przebierać dziecko, bo jak nie uleje, to się osika. My mamy kołdrę do łóżeczka i do wózka i są zbyt ciężkie dla takiego maluszka. Kocyk wystarczy. Chociaż na czerwiec to właśnie muslina. Ja kupiłam takie 100x100.

Co do daszka to my akurat mamy wózek i z daszkiem i z moskitierą, ale to już ten drugi, więc będę musiała dokupić gondole do niego.

Na wyprawka z wózkiem, łóżeczkiem i regały wyniosła ponad 13 tys. Liczyłam tylko do czasu porodu.

Dupcie myłam dużymi warunkami, bo te małe ściereczki jakoś mi nie podeszły.

Musicie tez kupić z 2 ręczniczki z kapturkiem tzw okrycie kąpielowe

no właśnie waciki te duże chyba lepsze, bo ściereczki to i prać trzeba i robota dodatkowa :p
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 13:57   #280
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie waciki te duże chyba lepsze, bo ściereczki to i prać trzeba i robota dodatkowa :p

Waciki kosmetyczne kwadratowe najlepsze

Stary 2016-12-05, 13:57   #281
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-05, 13:59   #282
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Waciki kosmetyczne kwadratowe najlepsze

w biedronce są często do kupienia, to chyba o takie chodzi?
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:01   #283
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:

Ogólnie to wsio rybka, to do pupy jak maz nie kupił to nieraz brałam zwykle okrągłe kosmetyczne i tez sie dało.

Stary 2016-12-05, 14:04   #284
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak o kwadratowe. Nie wiem jakie są w biedronce, bo my kupowalismy zawsze w rossmannie.

Nam np w kierwszych tyg Kacper był często cały osikany. Za słabo zapinaliśmy pampersy. myślałam, że rzepy mają się łączyć na środku i tyle

Stary 2016-12-05, 14:10   #285
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak o kwadratowe. Nie wiem jakie są w biedronce, bo my kupowalismy zawsze w rossmannie.

Nam np w kierwszych tyg Kacper był często cały osikany. Za słabo zapinaliśmy pampersy. myślałam, że rzepy mają się łączyć na środku i tyle

A jak go przewijałas to sikał w gore? Bo słyszałam, ze trzeba siusiaka zasłaniać i zamykać buzie bo w każdej chwili może siknac jak mała fontanna zastanawiam sie czy to mit?

Stary 2016-12-05, 14:21   #286
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak go przewijałas to sikał w gore? Bo słyszałam, ze trzeba siusiaka zasłaniać i zamykać buzie bo w każdej chwili może siknac jak mała fontanna zastanawiam sie czy to mit?

Nie prawda. Tzn jak małemu się zrobiły wodniaki na jąderkach to lekarz przez jakiś czas kazał nam siusiaka dawać w dół. Ale o zamykaniu ust nie słyszałam.

Raz jak był na przewijaku to osikal nas, ściany, sufit, regał, karuzelę od łóżeczka- przewijak mieliśmy na łóżeczku

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Na oczy nie widzę, ale juz diagnozę sobie postawiłam. Jak zwykle mam chore zatoki. Jutro o 12.00 idę do mądrej lekarki i niech mi coś da.

Stary 2016-12-05, 14:27   #287
daiquiricubano
Zadomowienie

Gratuluję wizyt 😊 dziewczyny zaczynają się pojawiać 😉

Ja też miałam dużo pieluch i w sumie cały czas używam. Wielkość różna zupełnie. Mi najbardziej do gustu przypadły z babyono, bo nie sypia się tak po praniu i są cały czas miękkie, e to nie tetra, wiec może dlatego:

http://www.babyono.com/pieluszki-mus...kie-3-szt.html

Materac tez mam piankowy czy coś takiego, zadne kokosy i gryki, bo się na czytałam o robalach, wiec nie chciałam testować na sobie 😊

Podkłady do przewijania zawsze kupuje w rossmannie te z babydream. Ale wiem, że są też np. w lidlu. Najlepiej kupić tam, gdzie cena atrakcyjniejsza, bo to wszystko to samo.

Ubranek tez miałam więcej, bo Leon może nie ulewal, ale uwielbiał się zasikac 😉

Kołdrę mam ale kupiłam bardzo późno i nie wiem, czy użyliśmy 3 razy. Latem w lozeczku niczym na noc nie przykrywam, zima wystarcza nam kocyk. W wózku natomiast latem pieluszki obowiązkowe, zima ciepły koc lub śpiworek.

A do przemywania pupy używam wody i właśnie takich większych wacikow, bo mokre chusteczki ograniczam jedynie do wyjść poza dom ☺

Nie mam bladego pojęcia, ile wyniosła nas wyprawka, e na pewno sporo. Kompletów rzeczy zaczęłam tak na prawdę kolo 8 miesiąca, wiec dosyć późno ☺ ale na wszystko starczyło czasu, tylko faktycznie wszystkie koszty się skumulowaly, wiec jak tylko macie ochotę to zacznijcie juz teraz 😉

Jeśli chodzi o gadżety to my mamy szumisia tego klasycznego i Leoś spi z nim do tej pory, a szum go uspokaja. Jak był maleńki to nawet trzeba go było "osuszac" suszarka i puszczać wodę w kranie, bo tak to lubił. Wiec dla nas szumis się super sprawdził i sprawdza nadal 😉 ale znam kilka osób, którym nie pomógł nic a nic różnie to bywa 😊

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:29   #288
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie prawda. Tzn jak małemu się zrobiły wodniaki na jąderkach to lekarz przez jakiś czas kazał nam siusiaka dawać w dół. Ale o zamykaniu ust nie słyszałam.

Raz jak był na przewijaku to osikal nas, ściany, sufit, regał, karuzelę od łóżeczka- przewijak mieliśmy na łóżeczku

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Na oczy nie widzę, ale juz diagnozę sobie postawiłam. Jak zwykle mam chore zatoki. Jutro o 12.00 idę do mądrej lekarki i niech mi coś da.

Oj to nieciekawie, dla pocieszenia powiem Ci, ze mi wczoraj plomba sie ukruszyla i w piątek ide biegiem do dentysty ☹️ a niby wszystko miałam dobrze ehh oby szybko Ci przeszło to z zatokami

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyt dziewczyny zaczynają się pojawiać

Ja też miałam dużo pieluch i w sumie cały czas używam. Wielkość różna zupełnie. Mi najbardziej do gustu przypadły z babyono, bo nie sypia się tak po praniu i są cały czas miękkie, e to nie tetra, wiec może dlatego:

Materac tez mam piankowy czy coś takiego, zadne kokosy i gryki, bo się na czytałam o robalach, wiec nie chciałam testować na sobie

Podkłady do przewijania zawsze kupuje w rossmannie te z babydream. Ale wiem, że są też np. w lidlu. Najlepiej kupić tam, gdzie cena atrakcyjniejsza, bo to wszystko to samo.

Ubranek tez miałam więcej, bo Leon może nie ulewal, ale uwielbiał się zasikac

Kołdrę mam ale kupiłam bardzo późno i nie wiem, czy użyliśmy 3 razy. Latem w lozeczku niczym na noc nie przykrywam, zima wystarcza nam kocyk. W wózku natomiast latem pieluszki obowiązkowe, zima ciepły koc lub śpiworek.

A do przemywania pupy używam wody i właśnie takich większych wacikow, bo mokre chusteczki ograniczam jedynie do wyjść poza dom ☺

Nie mam bladego pojęcia, ile wyniosła nas wyprawka, e na pewno sporo. Kompletów rzeczy zaczęłam tak na prawdę kolo 8 miesiąca, wiec dosyć późno ☺ ale na wszystko starczyło czasu, tylko faktycznie wszystkie koszty się skumulowaly, wiec jak tylko macie ochotę to zacznijcie juz teraz

Jeśli chodzi o gadżety to my mamy szumisia tego klasycznego i Leoś spi z nim do tej pory, a szum go uspokaja. Jak był maleńki to nawet trzeba go było "osuszac" suszarka i puszczać wodę w kranie, bo tak to lubił. Wiec dla nas szumis się super sprawdził i sprawdza nadal ale znam kilka osób, którym nie pomógł nic a nic różnie to bywa

U nas tez Szumiś był cudownym gadżetem

Stary 2016-12-05, 14:36   #289
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyt 😊 dziewczyny zaczynają się pojawiać 😉

Materac tez mam piankowy czy coś takiego, zadne kokosy i gryki, bo się na czytałam o robalach, wiec nie chciałam testować na sobie 😊

Ubranek tez miałam więcej, bo Leon może nie ulewal, ale uwielbiał się zasikac 😉

Nie mam bladego pojęcia, ile wyniosła nas wyprawka, e na pewno sporo. Kompletów rzeczy zaczęłam tak na prawdę kolo 8 miesiąca, wiec dosyć późno ☺ ale na wszystko starczyło czasu, tylko faktycznie wszystkie koszty się skumulowaly, wiec jak tylko macie ochotę to zacznijcie juz teraz 😉

Jeśli chodzi o gadżety to my mamy szumisia tego klasycznego i Leoś spi z nim do tej pory, a szum go uspokaja. Jak był maleńki to nawet trzeba go było "osuszac" suszarka i puszczać wodę w kranie, bo tak to lubił. Wiec dla nas szumis się super sprawdził i sprawdza nadal 😉 ale znam kilka osób, którym nie pomógł nic a nic różnie to bywa 😊

Ja miałam innego misia z szumami i z biciem serca i u nas się nie sprawdził. Suszarki nie mam BO MĄŻ MI NIE KUPIŁ wiec nie wiem jakby było. Za to Kacperek płacze gdy maciek odkurza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-05, 14:42   #290
kalina198
Zadomowienie

Cytat:

Jak maly poczuje chlodek to siusia. Taki odruch. Wiec warto rozpiac pampers nalozyc pieluche tetrowa poskladana i przebierac dalej. Jak zostanie obsikana to tylko pieluszka tetrowa a nie my, przewijak i ubranko malucha😉
Wiem z doswiadczenia, ze sie sprawdza.
No i mi pani pediatra w szpitalu powiedziala, zeby siusiaka ukladac do dolu przy przewijaniu, to oczywiste niby ale nie wiem, czy na poczatku bym na to zwrocila uwage (wiec wam pisze).

kalina198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:44   #291
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak maly poczuje chlodek to siusia. Taki odruch. Wiec warto rozpiac pampers nalozyc pieluche tetrowa poskladana i przebierac dalej. Jak zostanie obsikana to tylko pieluszka tetrowa a nie my, przewijak i ubranko malucha
Wiem z doswiadczenia, ze sie sprawdza.
No i mi pani pediatra w szpitalu powiedziala, zeby siusiaka ukladac do dolu przy przewijaniu, to oczywiste niby ale nie wiem, czy na poczatku bym na to zwrocila uwage (wiec wam pisze).

Ja bym nie zwróciła, a możliwe, ze synka urodzę także ja poproszę o jak najwiecej informacji o pielęgnacji chłopców na siusiakach i itd to ja sie niestety nie znam

Stary 2016-12-05, 14:46   #292
vanessa1781
Zakorzenienie

Nam szumis służy od 2 m.ż. i służy nadal co noc
Od 3 tygodnia do 4.5 miesiąca miała kolke na którą czaaasen pomagała suszarka. Odkurzacz uwielbia od małego a teraz jak odkurzam lata za nim i nachyla się żeby jej w buzię dmuchalo (ten największy syf )

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2016-12-05 o 14:49
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:47   #293
ChocolateFrenzy
Raczkowanie

Cytat:
A po co jeśli z bioderkami bedzie wszystko dobrze?

Czemu wielopieluchować? Bo zdrowo, przewiewnie, piękne wzory 😍 ekologicznej i ekonomicznej 😉

ChocolateFrenzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:48   #294
kalina198
Zadomowienie

Ja tez z rossmana kupowalam te waciki i przemywalam. Ciepla woda i heja... jak tylko cos sie zrobilo na dupce dodawalam do wody make ziemniaczana, to pomagalo bardziej niz bepanten, a tego tez uzylam kilka tubek. Moj Stasiek mogl tylko miec na dupce Pampersy, nic innego. Dostalam w prezencie Hagisy chyba, pomyslalam, ze uzyje... matko jedyna. No nie przeszlo a mial tylko jednego na dupie albo az jednego.

Stary 2016-12-05, 14:49   #295
Daga825
Wtajemniczenie

Znaczy chodzi ci o pieluchy wielorazowe? bo ja myślałam o formie terapii na bioderka gdzie zakłada sie pieluchę i na to druga pieluchę albo taki specjalny rozszerzacz i to sie robi gdy bioderko jest skręcone np przy porodzie

Stary 2016-12-05, 14:50   #296
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Raczej pusty, przynajmniej moja Pani dr zawsze każe mieć pusty
Pełny to przy USG jamy brzusznej. Do ciążowego pusty.

Cytat:
Napisane przez Kamilla22 Pokaż wiadomość
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Trzymam kciuki
Ja mam jutro usg genetyczne, troszkę się cykam

A tak z ciekawości, wybieraliście lekarza, który posiada certyfikat FMF do zrobienia usg genetycznego czy raczej Wasz zaufany lekarz?
Okazuje się, że mój nie ma. Ale moja Pani doktor, której ufam wskazała mi tego konkretnego lekarza do którego idę. Mówiła, że tylko do niego. Będę miała porównanie bo na pierwszym byłam u lekarza, który ma certyfikat i generalnie byłam zachwycona wizytą.

Cytat:
Witam sie dzis z aniolem, co go zrobilam rok temu. Zrobilam chyba 20 duzych i tyle samo malych😉

Piękny

Cytat:
Ja nic nie miałam kompletnie a chciałam dołem plisowana a te wylicytowalam za 19 zł plus przesyłka Allegro to super sprawa

Allegro rules. Ja na razie upolowałam stanik. Mam nadzieję, że nie przesadziłam z rozmiarem bo wzięłam 10 cm więcej pod biustem i miseczkę większy niż mam teraz... Ale teraz już mi się buły robią a kupiłam taki trochę na zapas :P

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
Jestem po kochane, lekarz mówi, że wszystko OK Przezierność wyszła 1,5mm, wiek ciązy 12t5d, więc chyba dobra? No i lekarz powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka :P Dziękuję za kciuki moje kochane i trzymam z Wami za resztę wizytujących
Super No i kolejna dziewczynka a tak mało ich, że aż się nastawiam, ze u mnie też będzie chłopak :P

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6828143 1]Witajcie dziewczyny. Ja już po. Zacznę od tego że lekarka powiedziała że wszystko jest OK

[/QUOTE]

Super, że wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez Kamilla22 Pokaż wiadomość
Na co ciekawego śmigacie do kina? my byliśmy tydzień temu na Pitbullu, teraz szukam nowej inspiracji
Ja do kina prawie co tydzień chodzę więc zawsze mogę coś polecić :P Wiadomo, że różne są gusta.
Nie wiem czy grają jeszcze polski "Jestem mordercą" bardzo dobry film, ale trochę ciężki.
Jak ktoś lubi komiksowe to Dr. Stange jest bardzo fajny. Ja nie chciałam iść i się pozytywnie zaskoczyłam.
Teraz chcemy zobaczyć Sully, Przełęcz ocalonych póki jeszcze grają i Nowy początek.

Cytat:
To bedzie indywidualista😁 a co tam... swoje zdanie ma. Bedziesz miala co opowiadac.

A może introwertyk :P Zamknął się w sobie i tyle

Nadrobiłam :P A nie jest łatwo.
Mnie wyprawka trochę przeraża. Pocieszam się, że sklepy są wiec najwyżej będzie się kupować na bieżąco. Żeby zbędnych rzeczy nie kupić.
Mam wrażenie, że mąż nie zrozumie potrzeby kupienia z połowy rzeczy. A ja chciałabym też powoli kupować, żeby rozłożyć te koszty z bieżącej pensji płacić a nie całe oszczędności wydać

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:53   #297
vanessa1781
Zakorzenienie

Co do wyprawki u mnie zbędny okazał się termometr do wody, lez y do tej pory nowy w opakowaniu, wolelismy sprawdzać temperaturę wody ręka.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:54   #298
ChocolateFrenzy
Raczkowanie

Cytat:
Oj to nieciekawie, dla pocieszenia powiem Ci, ze mi wczoraj plomba sie ukruszyla i w piątek ide biegiem do dentysty ☹️ a niby wszystko miałam dobrze ehh oby szybko Ci przeszło to z zatokami

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

U nas tez Szumiś był cudownym gadżetem

Toś my się zrozumiały 😂 nie no miałam na myśli używanie pieluch wielorazowych zamiast pampersów 😉
Absolutnie nie zakładam że nasze dzidki będą miały jakieś problemy zdrowotne😉
Cytat:
Znaczy chodzi ci o pieluchy wielorazowe? bo ja myślałam o formie terapii na bioderka gdzie zakłada sie pieluchę i na to druga pieluchę albo taki specjalny rozszerzacz i to sie robi gdy bioderko jest skręcone np przy porodzie

ChocolateFrenzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:55   #299
kalina198
Zadomowienie

Polecam wam reczniki z Ikei, sa grube miekkie, nic z nich sie nie sypie, dobrze chlona wode.
I u mnie sprawdzil sie kocyk bawelniany, kupilam w Smyku. To ukochany kocyk Stasia. Piore i nic sie nie dzieje, jest duzy i fajny. Kazda plama z niego zeszla.

Stary 2016-12-05, 14:55   #300
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Ja na razie zaczne odkladac pieniadze na dzidzila a kupowac bede 7/8 miesiac ale chetnie poczytam Wasze opinie.

A jeżeli chodzi o pieluszki to dotyczy dzieci z tymi bioderkami? Czy wszystkim sie zaklada?
W sumie latem to nawet fajnie bo przewiewnie.

P.s. Rosołek sie nie przyjął bleee porzygalam sie chyba z 3 raz w tej ciąży az sie zdziwilam

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości