![]() |
#271 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Cytat:
Tak najlepiej, jeszcze trzeba sprawdzić co szpital zapewnia bo niektóre dają wszystko poza kremem do pupy i chusteczkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Ja jako wyprawkę rozumiem wszystko co potrzeba na start Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Córka nie lubi do tej pory kołdry, spi pod kocem. Te śpiworku to tez był szał na maksa, szarpała to okropnie i chyba ani razu ostatecznie w tym nie spała także dla mnie to zbędne, ale niektóre dzieciaki lubią byc tak opatulone Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#273 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pieluchy mamy chyba 70x80. A jak takiego róż nie ma to 60x80 - w każdym bądź razie są prostokątne. Dla nas 20szt okazało się za mało i musiałam jeszcze 20 dokupić. Materac mieliśmy grykę z ookosem i choć nie było robaków, to był strasznie niewygodny. Lateks podobno jest alergiczny. Myśmy zmienili na piankowy z jysk. Dla mnie to zwykła gąbka, ale dziecko się nie zapada. Może niech się wypowiedzą mamy które mają lateksowy, bo ja tylko o nim czytałam. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
nic mysle, ze po nowym roku zrobie porzadek w mojej szafie i powoli bede sobie cos kupowala, albo zaczekam do kwietnia, zobaczymy .. bede tez polowac na promocje, nie chce przesadzic z kupowaniem, wole na bierzaco, sklepy mam blisko, internet jest takze spoko
![]() grzeje pomidorowke z niedzielnego rosolu i ide na drzemke zeby nie zasnac w kinie.. dzis tylko tyle bo wieczorem nachosy nie moge sobie ich odmowic w kinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
W ogole niektóre body maja strasznie wąskie rękawki albo małe otwory na nóżki po zapięciu tej części majtkowej. To tez jest kiepska sprawa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do daszka to my akurat mamy wózek i z daszkiem i z moskitierą, ale to już ten drugi, więc będę musiała dokupić gondole do niego. Na wyprawka z wózkiem, łóżeczkiem i regały wyniosła ponad 13 tys. Liczyłam tylko do czasu porodu. Dupcie myłam dużymi warunkami, bo te małe ściereczki jakoś mi nie podeszły. Musicie tez kupić z 2 ręczniczki z kapturkiem tzw okrycie kąpielowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
Ja wydałam nie wiecej jak 3 tys na wyprawkę z łóżkiem i wózkiem
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Waciki kosmetyczne kwadratowe najlepsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
Ogólnie to wsio rybka, to do pupy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
Tak o kwadratowe. Nie wiem jakie są w biedronce, bo my kupowalismy zawsze w rossmannie.
Nam np w kierwszych tyg Kacper był często cały osikany. Za słabo zapinaliśmy pampersy. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak go przewijałas to sikał w gore? Bo słyszałam, ze trzeba siusiaka zasłaniać i zamykać buzie bo w każdej chwili może siknac jak mała fontanna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raz jak był na przewijaku to osikal nas, ściany, sufit, regał, karuzelę od łóżeczka- przewijak mieliśmy na łóżeczku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Na oczy nie widzę, ale juz diagnozę sobie postawiłam. Jak zwykle mam chore zatoki. Jutro o 12.00 idę do mądrej lekarki i niech mi coś da. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Gratuluję wizyt 😊 dziewczyny zaczynają się pojawiać 😉
Ja też miałam dużo pieluch i w sumie cały czas używam. Wielkość różna zupełnie. Mi najbardziej do gustu przypadły z babyono, bo nie sypia się tak po praniu i są cały czas miękkie, e to nie tetra, wiec może dlatego: http://www.babyono.com/pieluszki-mus...kie-3-szt.html Materac tez mam piankowy czy coś takiego, zadne kokosy i gryki, bo się na czytałam o robalach, wiec nie chciałam testować na sobie 😊 Podkłady do przewijania zawsze kupuje w rossmannie te z babydream. Ale wiem, że są też np. w lidlu. Najlepiej kupić tam, gdzie cena atrakcyjniejsza, bo to wszystko to samo. Ubranek tez miałam więcej, bo Leon może nie ulewal, ale uwielbiał się zasikac 😉 Kołdrę mam ale kupiłam bardzo późno i nie wiem, czy użyliśmy 3 razy. Latem w lozeczku niczym na noc nie przykrywam, zima wystarcza nam kocyk. W wózku natomiast latem pieluszki obowiązkowe, zima ciepły koc lub śpiworek. A do przemywania pupy używam wody i właśnie takich większych wacikow, bo mokre chusteczki ograniczam jedynie do wyjść poza dom ☺ Nie mam bladego pojęcia, ile wyniosła nas wyprawka, e na pewno sporo. Kompletów rzeczy zaczęłam tak na prawdę kolo 8 miesiąca, wiec dosyć późno ☺ ale na wszystko starczyło czasu, tylko faktycznie wszystkie koszty się skumulowaly, wiec jak tylko macie ochotę to zacznijcie juz teraz 😉 Jeśli chodzi o gadżety to my mamy szumisia tego klasycznego i Leoś spi z nim do tej pory, a szum go uspokaja. Jak był maleńki to nawet trzeba go było "osuszac" suszarka i puszczać wodę w kranie, bo tak to lubił. Wiec dla nas szumis się super sprawdził i sprawdza nadal 😉 ale znam kilka osób, którym nie pomógł nic a nic różnie to bywa 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj to nieciekawie, dla pocieszenia powiem Ci, ze mi wczoraj plomba sie ukruszyla i w piątek ide biegiem do dentysty ☹️ a niby wszystko miałam dobrze ehh oby szybko Ci przeszło to z zatokami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
U nas tez Szumiś był cudownym gadżetem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem z doswiadczenia, ze sie sprawdza. No i mi pani pediatra w szpitalu powiedziala, zeby siusiaka ukladac do dolu przy przewijaniu, to oczywiste niby ale nie wiem, czy na poczatku bym na to zwrocila uwage (wiec wam pisze). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym nie zwróciła, a możliwe, ze synka urodzę także ja poproszę o jak najwiecej informacji o pielęgnacji chłopców ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Nam szumis służy od 2 m.ż. i służy nadal co noc
![]() Od 3 tygodnia do 4.5 miesiąca miała kolke na którą czaaasen pomagała suszarka. Odkurzacz uwielbia od małego a teraz jak odkurzam lata za nim i nachyla się żeby jej w buzię dmuchalo (ten największy syf ![]() Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2016-12-05 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Ja tez z rossmana kupowalam te waciki i przemywalam. Ciepla woda i heja... jak tylko cos sie zrobilo na dupce dodawalam do wody make ziemniaczana, to pomagalo bardziej niz bepanten, a tego tez uzylam kilka tubek. Moj Stasiek mogl tylko miec na dupce Pampersy, nic innego. Dostalam w prezencie Hagisy chyba, pomyslalam, ze uzyje... matko jedyna. No nie przeszlo a mial tylko jednego na dupie albo az jednego.
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Znaczy chodzi ci o pieluchy wielorazowe?
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | ||||||
Zakorzenienie
|
Pełny to przy USG jamy brzusznej.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6828143 1]Witajcie dziewczyny. Ja już po. Zacznę od tego że lekarka powiedziała że wszystko jest OK ![]() [/QUOTE] Super, że wszystko dobrze. Cytat:
Nie wiem czy grają jeszcze polski "Jestem mordercą" bardzo dobry film, ale trochę ciężki. Jak ktoś lubi komiksowe to Dr. Stange jest bardzo fajny. Ja nie chciałam iść i się pozytywnie zaskoczyłam. Teraz chcemy zobaczyć Sully, Przełęcz ocalonych póki jeszcze grają i Nowy początek. Cytat:
![]() Nadrobiłam :P A nie jest łatwo. Mnie wyprawka trochę przeraża. Pocieszam się, że sklepy są wiec najwyżej będzie się kupować na bieżąco. Żeby zbędnych rzeczy nie kupić. Mam wrażenie, że mąż nie zrozumie potrzeby kupienia z połowy rzeczy. A ja chciałabym też powoli kupować, żeby rozłożyć te koszty z bieżącej pensji płacić a nie całe oszczędności wydać
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Co do wyprawki u mnie zbędny okazał się termometr do wody, lez y do tej pory nowy w opakowaniu, wolelismy sprawdzać temperaturę wody ręka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Absolutnie nie zakładam że nasze dzidki będą miały jakieś problemy zdrowotne😉 Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Polecam wam reczniki z Ikei, sa grube miekkie, nic z nich sie nie sypie, dobrze chlona wode.
I u mnie sprawdzil sie kocyk bawelniany, kupilam w Smyku. To ukochany kocyk Stasia. Piore i nic sie nie dzieje, jest duzy i fajny. Kazda plama z niego zeszla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie zaczne odkladac pieniadze na dzidzila a kupowac bede 7/8 miesiac
![]() A jeżeli chodzi o pieluszki to dotyczy dzieci z tymi bioderkami? Czy wszystkim sie zaklada? W sumie latem to nawet fajnie bo przewiewnie. P.s. Rosołek sie nie przyjął bleee porzygalam sie chyba z 3 raz w tej ciąży az sie zdziwilam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.