![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Ja paliłam okazjonalnie, tzn na imprezach lub towarzysko ale teraz w ogóle mi się nie chce na szczęście.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Magda ;)
|
Kurcze nie wiem, musiałabym zapytać mamy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszą wizytę mam dopiero na 30.01, ale nawet nie mam już siły więcej dzwonić i szukać czegoś wcześniej, ani kaszlec na inne ciężarne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
Z różyczką jest tak, że od 84 roku jest ona w pakiecie szczepień i wszyscy od tego rocznika są zaszczepieni. Dziewczyny by nie zachorowały w ciąży a chłopcy by nie byli nosicielami jako zabezpieczenie dla tych kobiet, które z jakichś względów zaszczepione być nie mogą. Bada się igg aby stwierdzić czy masz przeciwciała. Jak są przeciwciała to igm nie jest pottzebne, bo bieżąca infekcja jest bardzo mało prawdopodobna. Infekcja wtórma jest mało prawdopodobna i nie jest już zagrożeniem dla ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
mnie też choróbsko bierze
![]() witam nowe mamuśki ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam nowe mamy 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie nade mną mieszka małżeństwo z małym dzieckiem i mały mial ospę.I ten nasz sąsiad mówi ze dowiedział się że wszystkie te choroby wirusowe wracają ale zmutowane więc każdy może zachorować po raz drugi.Ja nie miałam świnki i nawet pytalam moją dr czy jest jakaś szczepionka czy cos.A ona ze juz świnki nie widziała kupę lat (a jest pediatra).Reszte chyba miałam.Ja bylam umowiona do dentysty ale odwolam i na wizycie zapytam kiedy mogę iść bo z tego co wiem w pierwszym trymestrze lepiej nie.Ja tez pod kołderką.Ogarnelam nastawilam pranie potem sobie zrobię szpinaczek.Niestety tylko sobie bo mąż w delegacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Magda ;)
|
Dziewczyny a ja z kolejnym watpliwym pytaniem
![]() Pracuje na umowę o pracę i dodatkowo wykonuje jeszcze jedna prace na umowę zlecenie. Czy jeżeli dostane l4 to mogę pracować dalej w pracy nr. 2? Nie mam tam odprowadzanych żadnych składek, jedynie podatek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Princesska ja niestety nie wiem.
Była u mnie koleżanka na pazurkach. Fajnie tak od czasu do czasu oderwać myśli.... Jestem dzisiaj cały dzień glodna ale nie mam ochoty na konkretne jedzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#283 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() No, ale rozumiem ze mogę sobie tłumaczyć ![]() Jeju miałam taką ochotę na gyrosa i go kupiłam. A teraz umieram, pije miete, brzuch mnie strasznie boli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
blond princeska - mi również się wydaje, że takie rozwiązanie byłoby bardzo ryzykowne.
ehhh, dwie makrele wędzone idą do kosza. W sklepie była ochota i tak leżą kilka dni w lodówce. Dzisiaj zjadłam porcję frytek i nic nie mogę zjeść, obawiam się o to maleństwo, z czego ma rosnąć. Piję mlekk z czosnkiem i robi się syrop z cebuli, takie poświęcenie
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
Mi szpinaczek wszedł idealnie.Nawet żołądek nie bolał wcale.Zauważyłam że dopiero wieczorem jestem pełna energi a tak przez cały dzień taka bez życia totalnie.Mąż się ze mnie śmiał bo rozmawiam z nim i pyta co robię a ja na to że mleko pije.A on taki zdziwiony jak to mleko pijesz?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
Princeska, oo przypomniałaś mi o mięcie. Musze sobie zaparzyc. bo chodzę dziś mega wzdeta. A wolałabym jeszcze mój odmienny stan zachować w tajemnicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
A ja jak codzień mam mega kryzys w okolicach 20tej. Siedzę i ziewam a moje dziecko jeszcze wcale nie chce iść spać. Mąż w pracy, wróci dopiero po 23 wiec się już dziś nie zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Akcja z lekarzem-murzynem mega!
![]() Mnie zaczęły się dziś wymioty... o fuuuuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
Ja mam przedłużone zwolnienie do końca miesiąca. Mam łykać witaminy dla kobiet w ciąży, robić inhalacje i dostałam jeszcze jakiś syrop na kaszel.
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bhajka - współczuję, obawiam się że nie długo też mnie dorwą, nic mnie nie omija
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
A ja byłam dzisiaj w pracy i w łazience zauważyłam delikatne plamienie... Wiem, że to nie jest dobry znak, ale mimo wszystko mam nadzieję. W sumie to chodzę z głową do góry, bo to jedyny sposób, żeby nie zwariować. Mam nadzieję, żę ten duphaston coś pomoże.
Mogę wymiotować, mogę leżeć całą ciążę w łóżku, mogę ze wszystkiego zrezygnować, niech tylko ten Maluch rośnie zdrowo i się urodzi ![]() A z innej beczki - nie wiem, jak zerwać ze słodyczami, jestem uzależniona. Poza tymi słodyczammi odżywiam się praktycznie wzorowo, pełnoziarniste pieczywo, masło klarowane, olej kokosowy, olej lniany, dużo warzyw i owoców, zdrowe szpinakowo-brokułowe koktajle, tylko te słodycze mnie dobijają. Wagę mam prawidłową, bo 55 kg przy 173 cm wzrostu, ale glukoza np w górnej granicy normy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja na chwilę tylko bo mam dziś mega intensywny dzień i padam na pysk.
USAGISAMA nie martw się mocno trzymam za was kciuki BLOND PRINCESSKA jeśli pracownik podejmuje pracę zarobkową w czasie zwolnienia traci prawo do zasiłku chorobowego i to za cały okres. Dla ZUS l4 to znaczy że siedzisz z tyłkiem w domu i Leżysz. mój lekarz nawet kręcił nosem jak wyjeżdżałam do rodziców na tydzień, zostawiłam sobie bilety w razie kontroli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- przepraszam że niecporuszam innych tematów ale nie ogarniam już. życzę zdrówka siły i dobrego samopoczucia. U mnie objawów brak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#294 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() daj znać jutro po becie, ja jutro pójdę jeszcze zrobić te tarczycowe ft3 i ft4 i glukozę, o której babka w labo ostatnio zapomniała. Co do słodyczy to może jakieś zdrowsze odpowiedniki? Mi mama dzisiaj kupiła kilogram żurawiny ![]() Cytat:
![]() Szkoda mi z tej pracy rezygnować ehh. Dla Ciebie również zdrówka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Witam sie i ja. Wczoraj zobaczylam dwie kreski na tescie. Z OM wychodzi 5.0 tc.To moja druga ciaza, mam juz 2,5 letniego synka. Jutro ide umowic pierwsza wizyte ale pewnie dopiero na za dwa /trzy tygodnie zeby juz na pewno udalo sie posluchac serduszka
![]() Gesendet von meinem C6603 mit Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję, u mnie na razie cisza - nie wiem czy to źle czy dobrze ale wolałabym uniknąć mdłości ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Wy tez tak macie ze jednego dnia czujecie sie zle a kolejnego dobrze?Ja dzisiaj się super czuje i juz schizuje czy wszystko ok...Bo jak czułam objawy to bylam spokojna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- hej maggie 2_2_90😊 a jest tu ktoś ze Śląska? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
25.12.2015 Igor ![]() ![]() ![]() 17.09.2017 Olgierd ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2017-01-18 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.