|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
ponoc do 5 lat sie trzyma takowe wyciski...ale nie wiem..
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
EKSPANDER- ortodontka załozy mi go w przyszły czwartek. przez ostatnia godzinę naczytałam się wielu opinii na temat tego "okropieństwa" ...
I szczerze mówiąc, jestem przerażona! Po pierwsze, czy ktoś mógłby powiedziec mi JAK WYGLĄDA SAMA PROCEDURA ZAKLADANIA EKSPANDERA?.. I czy jest szansa na to, żeby *dość szybko wyleczyć sie z seplenienia i innych przykrych objawów...? Z góry dziękuję.
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
ja jak bylam mala nosiłam aparat ruchomy bo 1 jedynkę krzywą mam, no i bolały mnie zęby po tym aparacie ogólnie bylo mi w nim nie wygodnie, cały czas przeszkadzala mi ta zbierająca się ślina- i ja głupia jeszcze wtedy nie rozumiałam że dla urody troche tzeba pocierpieć i nie chciałam nosić potem jak zrozumiałam ze zle zrobiłam aparat sie juz nie nadawal bo byl zamaly; jak chciałam teraz założyc stały aparat to moj tata powiedział że więcej mi nie założy aparatu bo jak miałam to nie chciałam w nim chodzić ale jeszcze pogadam z mamą może go namówi a jak nie to ja uzbieram sama na niego no i właśnie chciałam zapytać ile kosztuje taki aparat stały???
Edytowane przez water Czas edycji: 2007-07-12 o 18:09 |
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
no. wróciłam z nowym kolorkiem
w końcu uległam no i mam coś jak turkus, tylko jasny w załączniku foteczki![]() water ceny są przeróżne, zależy od miasta, orto, rodzaju aparatu. u mnie zwykły aparat kosztuje bodajże 1300 (albo 1400) za łuk, zamki mini 1600 zł za łuk, za kosmetyczny nie wiem, bo od razu chciałam metal ![]() aaricia8 nie daj się zbyć powiedz że oddasz wyciski ja np odbierałam od orto swoje wyciski (bo zmieniałam orto) i mi dała bez problemu. ostatecznie za nie płaciłam
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2007-07-12 o 18:40 Powód: dodanie załączników |
|
|
|
#276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej a powiedz mi u kogo zakladasz w lodzi aparacik?? i czy krysztal czy metal..
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
emeczka super kolorek tez taki u mojej widzialam
)water mysle ze wiekszosc z nas miala podobna sytuacje ajka nie to powiem ci z eu mnie bylo identycznie ;] nosilam ruchomyy potem przestalam bo juz nie musialam zachcialo mi sie stalego, RODZICE-NIE! figa z makiem, sama zapracowalam sobie na niego, co prawda rodzice mi dolozyli ale na dól juz 100% sobie zarobie... u mnie za luk 1100 zł-metal pzdr:-]
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
musze dubel machnąc;P
zrobilam przed sekundka zdjecia mojej szpary..i porownalam z ta przed zalozeniem drutka;][ heh ja tam roznice widze, wrzucam especially 4 you zebyscie sobie mogly zobaczyc, szczegolnie ci ktorzy sa przed zalozeniem ![]() och ach jakie fakjne te dziurska;P hehe )ide spac bo dzis umierająca jestem nieznosze byc czasami kobietą z wiaodmych przyczyn buuuuuuu
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
a wiec juz dolaczylam do waszego grona
![]() mam aparacik metalowy z mini zamkami i zielonym gumkami zdjecie wkleje jutro,bo jak na zlosc akumulatorki w aparacie sie wyladowaly.powiem tylko tyle,ze troche mnie zeby cisna szczegolnie jak cos zjem to wtedy ałaaaaa. ale sama orto powiedziala,ze zalozy mi troszke grubszy drucik,zeby juz cos tam zdzialal i w oole jak mi przykeljala zamki to powiedziala mi,ze sie bardzo cieszy ze lecze zabki bo ona lubi wyzwania hehhe ![]() rutka_86 aparat zakladam u Pani Agaty na Piotrkowskiej 147 zalozylam metalowy ale te przezroczyste tez ma,ale sie nie wypytywalam,bo od razu chcialam metal![]() ogolnie to ide umyc zeby bo wlasnie spałaszowałam serek wiejski bo juz mi burkało w brzuchu z glodu a,ze ja glodomor jestem hehhe
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktos z Was sie moze orientuje jak w Wielkiej Brytanii wyglada leczenie ortodontyczne na ubezpieczenie(NHS)? bo w kazdej klinice jest inaczej podane- w jednej pisze ze do 16 roku zycia, w dwoch innych ze do 18 urodzin, w innej ze znow do 16 roku zycia.. przyznam ze sie pogubiłem
Gdyby bylo do 18 roku zycia to mialbym szanse wyleczyc sie za darmo i nie musialbym jezdzic do Polski No i ciekawe czy finansują kazdy rodzaj aparatu czy tylko metalowy...
|
|
|
|
#281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ile placisz za wizyty ceny sa niezaleznie od rodzaju aparatu?? aha a polecal Ci ja ktos? uffff no nareszcie ktos z Łodzi |
|
|
|
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czemu wszystko tak długo trwa
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
smv - jaka ty masz wade ze cie ogołocili z dwóch zębów ?masz fotki przed ząłozeniem aparatu?
brr az sie wystraszyłam
|
|
|
|
#284 | |||||
|
Kokon pro
|
yh a ja umieram doslownie i kazdym cm ciala mego ;] robimy remont u TŻta sami i jest dosyc ciezko yh jeszcze 2 dni i koniec a koszt jak narazie 300 zl z groszami za jeden pokoj ;/ za same farby wyszlo 190 :P ale ja artystyczna dusza musialam wymyslic jakies dziwne odcienie no i drogie wyszly ;]
a tak na temat to :Cytat:
![]() Cytat:
heh niekazdy lubi wszystko serial troche denerwujacy ale przynajmniej wiadomo ile ma odcinkow a nie jak np. moda na sukces :P Cytat:
a sciany mam teraz pomarnaczowe a na jednej korek ozdobny ( taki akcent remontowo dekoracyjny) Cytat:
a bez recepty to czasami aleve pomaga, ewentulanie karetka i panowie z zastrzykiem domiesniowym w tylek Cytat:
nie ma co sie lamac bo zawsze moze byc gorzej ^^ ide spac 10 h po drabinie w te i wewte wykancza :P szpachlowanie skrobanie gruntowanie to jednak ciezka robota
|
|||||
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
taka wada ze góran szczeka o cały 1 cm wysunieta w porownianiu do dolnej
![]() nie bylo innego wyjscia, w wieku 15 lat jak u niej bylma mowila to samo-dwie 4 do haratania..no i sie zdecydowałam ![]() kochane tego nie widac jka sie usmiecham tak jka moiwlam naciagnełam wargi ![]() juz sie do dziur przyzwyczailam:P a w sumie nie wime czemu 5 nie kazala usunac..co tam ona lekarz nie ja ;]
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie kiedys pytalam ![]() orto polecila mi jakas wizazanka i powiem ci ze to chyba najlepszy wybor,bo mam porownanie co do podejscia do pacjenta z innych klinik,Pani Agata mi odpowiada najbardziej ![]() wizyty (kiedys juz o tym pisalam ) pierwsza bodajze 70-80 zl tam jest nbrany odcisk i przedstawiany plan leczenia na kolejnej wizycie za zalozenie 1500zl (metalowiec-mozna rozlozyc na raty ja wzielam na 3a co jak mozna to mozna )za wizyte juz po zalozeniu-od 80-100 gdzie jest zmiana drutu i gumek ![]() serio polecam najlepiej sie przejsc i odrazu zapisac na wizyte,ale chyba od pn Pani Agata ma urlop.pozdrawiam |
|
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
hejooo
![]() Mam nadzieje ze mnie jeszcze ktos pamieta ![]() hehe ![]() tez mialam wyrywane dwie górne czwórki a teraz doceniam to ze ich sie pozbyłam hehe![]() obecnie w aparacie mam czarne gumki choć na poczatku aparatu w zyciu bym sie na takie nie odwazyła!!:[ no ale moja orto nie pojechała do sklepu wiec były tylko takie czyli czarne ale juz sie do nich przekonałam![]() Dodaje foty ![]() (mały uśmiech zeby nie było widać szpar po 4;P )
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
znowu mnie tutaj dawno nie było (ciekawe czy mnie ktokolwiek jeszcze pamięta?
) chciałam się pochwalić niedługo mija rok od założenia aparatu (dokładnie 18 sierpnia) i moje zęby są teraz już wporst idealnie równe sprężyny już chyba nie mam od dwóch wizyt (ale było radochy jak się jej pozbyłam ;D) teraz każdy ząb jest połączony drutem z 4 innymi (? nie jestem pewna w 100% czy z 4 ) ktoś tak ma/miał? po co to właściwie jest? ^^
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak z gory to nie za bardzo go widac i te czarne gumeczki ehhh tez kiedys takie sobie wezme
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i dlatego 4 łatwiej wyrwać, może to był główny powód ![]() ja też miałam usuwane 4, ale mi akurat to było na rękę, bo na jednej czwórce miałam patologię szkliwa czy jakoś tak |
|
|
|
|
#291 |
|
Przyczajenie
|
Djana, dzieki za słowa otuchy!
Serdecznie pozdrawiam |
|
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też chwile nie było ale widzę że pomału się spowrotem kompletujemy Przyłączam się do prośby o fotki uśmiechu, szparki po 4 tez pokaż, nie będziemy się śmiały
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
będzie dobrze, zobaczysz, w sumie aparat i implant tyle samo kasy Cię wyjdą
tyko to trochę dłużej potrwa ale potem wszystkie ząbki będziesz miała jak holiwood'ska gwiazda Napisz co powiedziała Ci orto i jak sie juz zdecydujesz na aparat to zapraszam na forum na stałe
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie znasz moze opini na temat dr prylinskiego ?? on przyjmuje na ul. dlugosza wiem ze robi fajnie ale dotad rozmawialam z jedna dziewuszka ktora dpoiero co zalozyla ... |
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
rany
tydzień mnie nie było a tu 5 nowych stron w wątku sawa_sawa również liczę na fotki ukazujące szpary ![]() w poniedziałek do orto po wyciągi muszę się pofatygować. wizaż przejrzałam, idę się myć po podróży. z zębami włącznie
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
ja tez mialam wyrywane czwórki górne
teraz jestem juz 5 miesiecy po wyrwaniu i po zalozeniu i szpary mniejsze... oczywiscie jeszczenie znikly do konca ale juz niedluo![]()
|
|
|
|
#297 |
|
Raczkowanie
|
a mnie zeby jak bolaly
tak i dalej bola nic prawie nie jem,a chudnac nie chce bo i tak muszeprzytyc jak tu doczekc do srpdy i w koncy zalozyc ten aparacik to ne wiem wesprzyjcie duchowo dziewczynki
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
czesc czy moze mi ktos polecic dorego ortodonte z Białegostoku? lub ewentualnie odradzic kogoś? byłabym bardzo wdzieczna... szukłam w wyszukiwarce i nic takiego nie znalazłam
a byłam juz chyba u 10 ortodontów.(Bileczyc, Sobolewska, Urban,Szadkowski w Suwałkach,itp) ..i zupełnie mnie wiem którego wybrac aby byc zadowolona... jheszcze jedno bardzo wazne!!! nie chce usuwac zebów!!! zadnych 4!! ew 8 jak mi sie wyrżną i nie bedzie dla nich miejsca w łuku.prosze pomózcie!! |
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety co do orto nie moge Ci pomoc bo z Krakowa jestem. Tewuś biedactwo sprobuj sobie miksowac jedzonko i po prostu popijać... wiesz np. babany(albo inne owoce np. brzoskwinie, nektarynki, jagody, truskawki, wisnie) i twarog i otreby albo platki owsiane i troche jogurtu albo mleka - zmiksowac na gladko do konsystencji gestego lejacego jogurtu- bardzo pozywne, wysokokaloryczne no i zeby nie bolą... dwie szkalnki i jestes pelna ja tak robie jak jestem po podkrecaniu
|
|
#300 |
|
Przyczajenie
|
hmm... również mam aparat ortodontyczny stały. za wizyte placę 80 zł.
wyrwane cztery zęby ale na efekty nie musiałam długo czekać. już widać ZNACZNą POPRAWę <hura> powiem Wam że jestem bardz zadowoloma z efektów ale Pania ortodontkę mam straszną - po wizycie wychodzę bardzo obolała. Ostatnio Pani nawet zapomniała mi na ustach wyłączyć "piłę" do zamków. hmmmm szrama była niezła a i nieraz krwią pluła. Jest sadystką ale bardzo szybkie efekty szczególnie kiedy "mocniej pociągnie" druty :/ ehh żeby byc pięknym trzeba cierpieć. Pozdrawiam aparatki
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

Szymuś- mój skarbek <3

w załączniku foteczki

no nareszcie ktos z Łodzi

wszak kula to kształt doskonały
3/3/6-22/7/8
choć na poczatku aparatu w zyciu bym sie na takie nie odwazyła!!:[ no ale moja orto nie pojechała do sklepu wiec były tylko takie
sprężyny już chyba nie mam od dwóch wizyt (ale było radochy jak się jej pozbyłam ;D) teraz każdy ząb jest połączony drutem z 4 innymi (? nie jestem pewna w 100% czy z 4 
biedactwo
sprobuj sobie miksowac jedzonko i po prostu popijać... wiesz np. babany(albo inne owoce np. brzoskwinie, nektarynki, jagody, truskawki, wisnie) i twarog i otreby albo platki owsiane i troche jogurtu albo mleka - zmiksowac na gladko do konsystencji gestego lejacego jogurtu- bardzo pozywne, wysokokaloryczne no i zeby nie bolą... dwie szkalnki i jestes pelna