![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
ponoc do 5 lat sie trzyma takowe wyciski...ale nie wiem..
#272 |
Raczkowanie
|
EKSPANDER- ortodontka załozy mi go w przyszły czwartek. przez ostatnia godzinę naczytałam się wielu opinii na temat tego "okropieństwa" ...
I szczerze mówiąc, jestem przerażona! Po pierwsze, czy ktoś mógłby powiedziec mi JAK WYGLĄDA SAMA PROCEDURA ZAKLADANIA EKSPANDERA?.. I czy jest szansa na to, żeby *dość szybko wyleczyć sie z seplenienia i innych przykrych objawów...? Z góry dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
ja jak bylam mala nosiłam aparat ruchomy bo 1 jedynkę krzywą mam, no i bolały mnie zęby po tym aparacie ogólnie bylo mi w nim nie wygodnie, cały czas przeszkadzala mi ta zbierająca się ślina- i ja głupia jeszcze wtedy nie rozumiałam że dla urody troche tzeba pocierpieć i nie chciałam nosić potem jak zrozumiałam ze zle zrobiłam aparat sie juz nie nadawal bo byl zamaly; jak chciałam teraz założyc stały aparat to moj tata powiedział że więcej mi nie założy aparatu bo jak miałam to nie chciałam w nim chodzić ale jeszcze pogadam z mamą może go namówi a jak nie to ja uzbieram sama na niego no i właśnie chciałam zapytać ile kosztuje taki aparat stały???
Edytowane przez water Czas edycji: 2007-07-12 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Wtajemniczenie
|
no. wróciłam z nowym kolorkiem
![]() ![]() ![]() ![]() water ceny są przeróżne, zależy od miasta, orto, rodzaju aparatu. u mnie zwykły aparat kosztuje bodajże 1300 (albo 1400) za łuk, zamki mini 1600 zł za łuk, za kosmetyczny nie wiem, bo od razu chciałam metal ![]() ![]() aaricia8 nie daj się zbyć ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2007-07-12 o 17:40 Powód: dodanie załączników |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
emeczka super kolorek tez taki u mojej widzialam
![]() water mysle ze wiekszosc z nas miala podobna sytuacje ajka nie to powiem ci z eu mnie bylo identycznie ;] nosilam ruchomyy potem przestalam bo juz nie musialam zachcialo mi sie stalego, RODZICE-NIE! figa z makiem, sama zapracowalam sobie na niego, co prawda rodzice mi dolozyli ale na dól juz 100% sobie zarobie... u mnie za luk 1100 zł-metal pzdr:-]
#278 |
Zakorzenienie
|
musze dubel machnąc;P
zrobilam przed sekundka zdjecia mojej szpary..i porownalam z ta przed zalozeniem drutka;][ heh ja tam roznice widze, wrzucam especially 4 you zebyscie sobie mogly zobaczyc, szczegolnie ci ktorzy sa przed zalozeniem ![]() och ach jakie fakjne te dziurska;P hehe ![]() ide spac bo dzis umierająca jestem ![]() ![]()
#279 |
Zakorzenienie
|
a wiec juz dolaczylam do waszego grona
![]() mam aparacik metalowy z mini zamkami i zielonym gumkami ![]() powiem tylko tyle,ze troche mnie zeby cisna ![]() ![]() ![]() rutka_86 aparat zakladam u Pani Agaty na Piotrkowskiej 147 ![]() ![]() ogolnie to ide umyc zeby bo wlasnie spałaszowałam serek wiejski bo juz mi burkało w brzuchu z glodu a,ze ja glodomor jestem hehhe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Czy ktos z Was sie moze orientuje jak w Wielkiej Brytanii wyglada leczenie ortodontyczne na ubezpieczenie(NHS)? bo w kazdej klinice jest inaczej podane- w jednej pisze ze do 16 roku zycia, w dwoch innych ze do 18 urodzin, w innej ze znow do 16 roku zycia.. przyznam ze sie pogubiłem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czemu wszystko tak długo trwa ![]()
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
smv - jaka ty masz wade ze cie ogołocili z dwóch zębów ?masz fotki przed ząłozeniem aparatu?
brr az sie wystraszyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |||||
Kokon pro
|
yh a ja umieram doslownie i kazdym cm ciala mego ;] robimy remont u TŻta sami i jest dosyc ciezko yh jeszcze 2 dni i koniec a koszt jak narazie 300 zl z groszami za jeden pokoj ;/ za same farby wyszlo 190 :P ale ja artystyczna dusza musialam wymyslic jakies dziwne odcienie no i drogie wyszly ;]
a tak na temat to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
heh niekazdy lubi wszystko serial troche denerwujacy ale przynajmniej wiadomo ile ma odcinkow a nie jak np. moda na sukces :P Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie ma co sie lamac bo zawsze moze byc gorzej ^^ ide spac 10 h po drabinie w te i wewte wykancza :P szpachlowanie skrobanie gruntowanie to jednak ciezka robota ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
taka wada ze góran szczeka o cały 1 cm wysunieta w porownianiu do dolnej
![]() nie bylo innego wyjscia, w wieku 15 lat jak u niej bylma mowila to samo-dwie 4 do haratania..no i sie zdecydowałam ![]() kochane tego nie widac jka sie usmiecham tak jka moiwlam naciagnełam wargi ![]() juz sie do dziur przyzwyczailam:P a w sumie nie wime czemu 5 nie kazala usunac..co tam ona lekarz nie ja ;]
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() orto polecila mi jakas wizazanka i powiem ci ze to chyba najlepszy wybor,bo mam porownanie co do podejscia do pacjenta z innych klinik,Pani Agata mi odpowiada najbardziej ![]() wizyty (kiedys juz o tym pisalam ![]() za zalozenie 1500zl (metalowiec-mozna rozlozyc na raty ![]() ![]() za wizyte juz po zalozeniu-od 80-100 gdzie jest zmiana drutu i gumek ![]() serio polecam ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
hejooo
![]() Mam nadzieje ze mnie jeszcze ktos pamieta ![]() hehe ![]() tez mialam wyrywane dwie górne czwórki a teraz doceniam to ze ich sie pozbyłam ![]() ![]() obecnie w aparacie mam czarne gumki ![]() ![]() ![]() Dodaje foty ![]() (mały uśmiech zeby nie było widać szpar po 4;P )
#288 |
Rozeznanie
|
znowu mnie tutaj dawno nie było (ciekawe czy mnie ktokolwiek jeszcze pamięta?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też miałam usuwane 4, ale mi akurat to było na rękę, bo na jednej czwórce miałam patologię szkliwa czy jakoś tak |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Djana, dzieki za słowa otuchy!
Serdecznie pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
będzie dobrze, zobaczysz, w sumie aparat i implant tyle samo kasy Cię wyjdą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie znasz moze opini na temat dr prylinskiego ?? on przyjmuje na ul. dlugosza wiem ze robi fajnie ale dotad rozmawialam z jedna dziewuszka ktora dpoiero co zalozyla ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
rany
![]() ![]() sawa_sawa również liczę na fotki ukazujące szpary ![]() ![]() w poniedziałek do orto po wyciągi muszę się pofatygować. wizaż przejrzałam, idę się myć po podróży. z zębami włącznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
ja tez mialam wyrywane czwórki górne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
a mnie zeby jak bolaly
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
czesc czy moze mi ktos polecic dorego ortodonte z Białegostoku? lub ewentualnie odradzic kogoś? byłabym bardzo wdzieczna... szukłam w wyszukiwarce i nic takiego nie znalazłam
![]() prosze pomózcie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety co do orto nie moge Ci pomoc bo z Krakowa jestem. Tewuś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#300 |
Przyczajenie
|
hmm... również mam aparat ortodontyczny stały. za wizyte placę 80 zł.
wyrwane cztery zęby ale na efekty nie musiałam długo czekać. już widać ZNACZNą POPRAWę <hura> powiem Wam że jestem bardz zadowoloma z efektów ale Pania ortodontkę mam straszną - po wizycie wychodzę bardzo obolała. Ostatnio Pani nawet zapomniała mi na ustach wyłączyć "piłę" do zamków. hmmmm szrama była niezła a i nieraz krwią pluła. Jest sadystką ale bardzo szybkie efekty szczególnie kiedy "mocniej pociągnie" druty :/ ehh żeby byc pięknym trzeba cierpieć. Pozdrawiam aparatki
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.