Trądzik - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-12, 19:50   #271
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka
sama w walce z tym potworkiem :(

O rety jaki mam wysyp ... Gdzie jesteście dziewczyny, czyżby wszystkie pozbyłyście się trądziku na zawsze ? Tylko ja zostałam chlip chlip .
kuseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 19:53   #272
magdaa_j
Zadomowienie

Dot.: Trądzik

Kuseczko ja mam cały czas nie pozbyłam się W ogóle mam takiego pięknego, dużego, czerwonego pryszcza na nosie Wkurza mnie to wszystko...Oczywiście mam na czole takie gulki, tak mnie bolą. Mam dosyć tych spojrzeń ludzi jak obok przechodzą ;(
Stary 2006-10-13, 05:27   #273
Little Angel
Wtajemniczenie

Dot.: sama w walce z tym potworkiem :(

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
O rety jaki mam wysyp ... Gdzie jesteście dziewczyny, czyżby wszystkie pozbyłyście się trądziku na zawsze ? Tylko ja zostałam chlip chlip .
Taaa,pozbylysmy sie-w marzeniachMy tylko trwamy w ukryciu chowajac nasze gebule,nic wiecej
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-13, 08:06   #274
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
jestem, jestem . niestety nie jestem ta szczesciara, ktora pozbyla sie tych paskudow .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-13, 08:55   #275
Sophie86
Zadomowienie

I ja tez jestem,niestety sie do tego stanu przyzwyczailam.A poki co nawet czasu nie bardzo mam na ogarniecie tego,co wyrabia moj tradzik.
Kuseczko,Magdaa powiem tyle,ze naprawde ladnie wygladacie na avatarkach.I tego nie zmieni nawet wysyp.Naprawde, tradzik sie kiedys skonczy.

Once I wanted to be the greatest

Sophie86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-13, 15:38   #276
mia17str
Raczkowanie

Ja jak zwykle załamana jestem... Po delikatnej chwili szczęścia, że mój wysyp się zmniejszył, to znopwu to samo :/ Są wszędzie, a najgorsze są przebarwienia A studniówka tuż tuż
Przez te pryszcze straciłam całą pewnośc siebie....
mia17str jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-13, 16:04   #277
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia17str Pokaż wiadomość
Ja jak zwykle załamana jestem... Po delikatnej chwili szczęścia, że mój wysyp się zmniejszył, to znopwu to samo :/
Zastanawiałam się czy o tym napisać. Nie chciałabym Was załamywać czy wpędzać w jeszcze większy dół, ale pomyślałam, że jednak napiszę. W końcu jestem jedną z Was i mnie też to dotyczy, choć problem nie jest już tak dokuczliwy jak niegdyś.
Mianowicie, kilka dni temu spotkałam koleżankę z liceum, która właśnie za naszych szkolnych czasów miała duży trądzik i wiedziałam, że od dłuższego czasu się leczyła. Jakoś pod koniec szkoły całkiem przyzwoicie zostało to zaleczone, później jak spotykałam ją kiedy obie byłyśmy już studentkami, ten stan zaleczenia/wyleczenia nadal się utrzymywał. Wyglądała dobrze, w porównaniu do tego, co było przedtem. I właśnie - kiedy ją teraz spotkałam, to znowu powróciło. Nie pamiętam czy jest tak nasilone jak wtedy w szkole, ale dość poważne znowu.
To jest taka właśnie podstępna wredota - nie wiadomo czy kiedy się jutro obudzimy, będziemy jak zombie czy jak pupcie niemowlęcia. Ja, jak już pisałam w tym wątku, sama się zaliczam do "zaleczonych", natomiast jak będzie - tego nie wiem, i jeszcze jak spotkałam tę koleżankę...to zasiało ziarno niepokoju w mej duszy...zwłaszcza, że przyznaję - w kwestii pielęgnacji i diety się od tamtej pory (zaleczenia) znacznie opuściłam...
Cytat:
Są wszędzie, a najgorsze są przebarwienia A studniówka tuż tuż
Poszukaj dobrej wizażystki przed studniówką, tylko nie kosmetyczki wykonującej makijaż, a wizażystki. Ja nie wyglądałam pięknie w liceum, ale na studniówkę malowała mnie świetna wizażystka, także zdjęcia mam przynajmniej piękne. Nie będzie to remedium na wszystkie Twoje bóle, ale przynajmniej cera nie popsuje Ci w ten dzień, a raczej wieczór, dobrego nastroju

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-13, 17:58   #278
TheCuteOne
Zadomowienie

Ja sama nie mam z tym problemow, i wiem ze probowalyscie "wszystkiego" ale moja kolezanka miala kiedys mocny tradzik (z tego co pamietam rozowaty?), no i zaczela to smarowac Gentalyn Beta, praktycznie ja to wyleczylo. Mowila ze nic tak dobrze na nia nie dzialalo i ze ta masc okazala sie dla niej zbawieniem juz po 3,4 zastosowaniach widac bylo KOLOSALNA roznice. Moja mama kupila mi ta masc na wakacjach we Wloszech i zawsze gdy wyskoczyl mi pryszcz smarowalam go nia na noc i rano juz zapominalam ze w ogole go mialam. Tak pisze, bo pomyslalam ze gdybyscie kiedys chcialy wyprobowac cos innego, to moze sie Wam przyda...
Stary 2006-10-13, 19:30   #279
AaniaA
Zakorzenienie

no to cheer masz racje, ze ta zmora (syfy) moze dopasc nas w kazdym wieku i jeszcze te paskudne nawroty .
Stary 2006-10-13, 19:51   #280
ciapek
Przyczajenie

czesc dziewczyny!
Tez mam problemy z cera.Mam tradzik grudkowo-krostkowy.Lecze sie od miesiaca i musze przyznac ze rezultat jest bdb.Najwazniejsze to trafic do dobrego dermatologa.Ja jestem bardzo zadowolona
ciapek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-13, 20:03   #281
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciapek Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!
Tez mam problemy z cera.Mam tradzik grudkowo-krostkowy.Lecze sie od miesiaca i musze przyznac ze rezultat jest bdb.Najwazniejsze to trafic do dobrego dermatologa.Ja jestem bardzo zadowolona
a co stosujesz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-13, 20:24   #282
ciapek
Przyczajenie

czesc Aniu!
Stosuje:
-plyn micelarny La Roche-Posay do oczyszczania twarzy i demakijazu twarzy
-krem Effaclar A.I na zmiany zapalne skory La Roche-Posay
-Differin na noc
dzisiaj dr przepisala mi nowy zel Duac (od miesiaca na rynku) na noc na zmiane z differinem
Stary 2006-10-13, 20:26   #283
ciapek
Przyczajenie

nie jest to tanie ale uwazam ze warto czasem zainwestowac .
Stary 2006-10-13, 20:38   #284
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciapek Pokaż wiadomość
nie jest to tanie ale uwazam ze warto czasem zainwestowac .
zapytalam, gdyz balam sie, ze dermatolog dal Ci antybiotyk doustny. jednak widze, ze nie, na szczescie .
Stary 2006-10-13, 20:51   #285
ciapek
Przyczajenie

jak bylam pierwszy raz to dr powiedziala ze jak nie pomoze to przepisze mi antybiotyk,ale na szczescie obylo sie bez.
Stary 2006-10-13, 20:54   #286
ciapek
Przyczajenie

mam nadzieje,ze ten nowy zel pomoze mi pozbyc sie problemu na zawsze
Nie mozna tracic nadziei.Jezeli ktos jest z krakowa to moge polecic bdb pania dermatolog
Stary 2006-10-14, 16:15   #287
stasiaczka
Raczkowanie

GG do stasiaczka

ja juz prawie miesiac stasuje Duac i owszem lepiej, tylko najgorsze jest to ze po bkach twarzy za oczami nie chca zejsc, jakas kolonia ;/
stasiaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 16:00   #288
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

No dobra ...Kupiłam acne derm ale widzę, że jest na mnie za słaby. Poszłam po receptę na Differin i ...wiem, wiem że jest mnóstwo postów na ten temat, dużo przeczytałam, ale nadal jeszcze pytanka:Na ile czasu starczy jedno opakowanie(w moim przypadku kremu) i jak dlugo trwa słynny wysyp?Jeśli ktoś wie, byłabym wdzięczna A póki co, jest tragicznie. Mam okropne przebarwienia,mnóstwo zaskórników a na brodzie taką gulę że jak mówię, aż mnie boli. Wstydzę się bardzo swojej cery, ale dziś były momenty, że przezwyciężałam ten wstyd...Może w końcu nauczę się z tym żyć, a może(w co bardzo chciałabym wierzyć), wyleczę się ...Mam złudną nadzieję, że ten Differin ...ech ...
Stary 2006-10-18, 16:06   #289
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Cytat:
Napisane przez Sophie86 Pokaż wiadomość
I ja tez jestem,niestety sie do tego stanu przyzwyczailam.A poki co nawet czasu nie bardzo mam na ogarniecie tego,co wyrabia moj tradzik.
Kuseczko,Magdaa powiem tyle,ze naprawde ladnie wygladacie na avatarkach.I tego nie zmieni nawet wysyp.Naprawde, tradzik sie kiedys skonczy.
Dziękuję Sophie za komplemencik, ale to zdjęcie było robione gdy zażywałam Diane, więc ani śladu krostek
Ps:Powinnam żądać od NFZ refundowanego przeszczepu cery
Stary 2006-10-18, 16:14   #290
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
No dobra ...Kupiłam acne derm ale widzę, że jest na mnie za słaby. Poszłam po receptę na Differin i ...wiem, wiem że jest mnóstwo postów na ten temat, dużo przeczytałam ale nadal jeszcze pytanka:Na ile czasu starczy jedno opakowanie(w moim przypadku kremu) i jak dlugo trwa słynny wysyp?Jeśli ktoś wie, byłabym wdzięczna a póki co, jest tragicznie. Mam okropne przebarwienia a na brodzie taką gulę że jak mówię, aż mnie boli. Wstydzę się bardzo swojej cery, ale dziś były momenty, że przezwyciężałam ten wstyd...Może w końcu nauczę się z tym żyć, a może(w co bardzo chciałabym wierzyć), wyleczę się ...Mam złudną nadzieję, że ten Differin ...ech ...
ja stosowalm differin,ale zel i wystarczal mi tak na 2 miesiace spokojnie.Z poczatku kladlam mniej,potem jak juz wiedzialam,ze skora dobrze toleruje wiecej.U mnie wysyp(na bardzo mocno zanieczyszczonej cerze trwal ok.3 tyg.Wszystkie przebarwienia mi zniklyHmmm.mam w sumie ten zel jeszcze,moze sobie naloze dzis?To dobry pomysl,bo to dla mnie dobry lek.
Stary 2006-10-18, 16:26   #291
Sophie86
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Sophie za komplemencik, ale to zdjęcie było robione gdy zażywałam Diane, więc ani śladu krostek
Ps:Powinnam żądać od NFZ refundowanego przeszczepu cery
Oj tak,gdyby byla taka opcja,to pomarzyc mozna
A tam slady,naprawde pomimo tego defektu mamy jakies zalety - czy to mila twarz,ladne oczy,piekne wlosy...etc.I tego tradzik nie zmieni,na szczescie

Once I wanted to be the greatest

Sophie86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-20, 09:50   #292
Wiolka1984
Raczkowanie

GG do Wiolka1984

Każdy kto chce się wypłakać może na mnie liczyć.[/quote]

kurcze naprawde mi sie chce beczec. mam ten sam problem,a dzis mnie szczegolnie dręczy.jade na wykłady a moja buzia........szkoda gadac.
nie wiem co z tym zrobic.nie chce narazie brac tabletek hormonalnych, ale naprawde mam juz dosc tych krost.
pozdrawiam
Wiolka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-20, 15:27   #293
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiolka1984 Pokaż wiadomość
Każdy kto chce się wypłakać może na mnie liczyć.

kurcze naprawde mi sie chce beczec. mam ten sam problem,a dzis mnie szczegolnie dręczy.jade na wykłady a moja buzia........szkoda gadac.
nie wiem co z tym zrobic.nie chce narazie brac tabletek hormonalnych, ale naprawde mam juz dosc tych krost.
pozdrawiam[/quote]

To ja juz placze
A co robisz co ewentualnie nie skutkuje,ze nie wiesz co robic?Moze wcale nie musisz brac hormonow zeby sie polepszylo...
Stary 2006-10-21, 10:25   #294
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

ja już nie mam siły do swojej cery ...

sprawdziłam składy wsyzstkich swoich kremów - nie ma w nich tego co mnie zapycha.

od czerwca leczyłam się:
* Effaclarem K
* Acne Dermem x2 tubki

oczywiście podczas tych kuracji filtry. i co? i nadal wyglądam beznadziejnie. mam mega zanieczyszczoną twarzi nie wiem już co robic

a do dermatologa idę dopiero w listopadzie.

nie dotykam twarzy, nie wyciskam, zdrowo sie odżywiam, wszstko dokładnie zmywam.

masakra.

boję się, że znowu dostanę doustną tetracyklinę strasznie mnie wyniszczyła, a tylko ona jako tako działała.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 12:07   #295
Dzela
Raczkowanie

GG do Dzela

ojej. nie wiem czemu, wzruszyły mnie Wasze posty. Czuje, że Wasze problemy są mi tak bliskie, że aż mnie rozpiera.. nie wiemm co.
No ale człowiek jest taką istotą, która sie przyzwyczaja, więc jeśli się nie da czegoś pozbyć, trzeba sie nauczyć z tym żyć
Dzela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 20:49   #296
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzela Pokaż wiadomość
No ale człowiek jest taką istotą, która sie przyzwyczaja, więc jeśli się nie da czegoś pozbyć, trzeba sie nauczyć z tym żyć
no, zeby to bylo takie proste (to przyzwyczajanie sie).
Stary 2006-10-21, 22:17   #297
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Mi też sie już na płacz zbiera . Moje czoło to jedna wielka blzina. Jak ja się do tkaieog stanu mogłam doprowadzić?? Wszystko drapywałam, wyduszałm...Mam już tego dość, to cholerstwo tak niszczy człowieka od wenątrz. teraz to ejst ciagle wokół mnie, ciagle o tym myślę, przesadzam już z tym, ale się nie potrafie z tym pogodzić;/. I co mi to niby ma dac, ze nie będę miała zmarszczek, haha to śmieszne... Ile jeszcze... ile pieniędzy, czasu, nerwów, łez?
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-23, 09:47   #298
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

No cóż, czas się pożegnać, nie będzie mnie długo na tym forum. Sophie86, magdaa_j, Little Angel, AaniaA, fuksjaa, In_ThE_ShAdOwS i wielu innym dziewczynom, które się zmagają z tym paskudctwem życzę powodzenia. Cieszmy się życiem, jesteśmy piękne mimo tych krostek na twarzy .Nie pozwólmy by trądzik "ukradł" nam młodość! Mam nadzieję, że gdy pewnego dnia zajrzę tu, okaże się, że każda z Was w końcu wygrała tę walkę. W tym i ja
A tak na koniec napiszę jeszcze, że jak mi nie pomoże kuracja Differinem i Acne Dermem, wracam do anty
Jeszcze raz:Powodzenia!!!

Edytowane przez kuseczka
Czas edycji: 2006-10-23 o 12:07
Stary 2006-10-23, 10:29   #299
AaniaA
Zakorzenienie

kuseczko z tego co pamietam, to wyjezdzasz za granice . zatem Tobie tez zycze powodzenia w walce z tymi paskudami .
Stary 2006-10-23, 11:21   #300
Mallutka
Zadomowienie

kluseczko szerkiej drogi
ja tu jestem z wami tak po cichutku, bo moj tradzik po roaccutanie jakby odszedl ale z twarzy, bo dusze mam wciaz pryszczata- przygarniecie mnie??
Mallutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości