Bollywood - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-20, 17:17   #271
midori
Raczkowanie

Dot.: Bollywood

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
help me
wiecie moze co zrobic kiedy film zacina sie na 1 klatce,a dalej leci tylko głos?Czy to moze byc wina uszkodzonego filmu,czy moze jakis kodek by pomoglMoze ktos mial taki problem z filmem??
Powiedzcie mi ze kodek wystarczy ,sciagnelam Chalte chalte i na marne????

Mi się udało rozwiazac problem z dil se (w formacie ogm, którego nic nie chciało mi czytać) w ten sposób, że za pomocą googla poszukałam ludzi, którzy na jakichś forach pytali o to samo i mam piękny kodek i wszystko działa.
Więc może i Tobie się uda, powodzenia.

Mi się zepsuła płyta z Fanaa, końcówka jest uszkodzona, na 100% to wina płytki.

O tym Kabhi Alvida Naa Kehna kiedyś słyszałam, muszę sobie ściągnąć, dzieki za przypomnienie.
midori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-20, 17:24   #272
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Mirianko,jak tam kurs???
złozyłam papiery i teraz czekam na wiesci sesese
Bess ja dostałam maila od nich od razu spróbuj jeszcze raz sie zarejestrowac
ps KANK czaje sie na to i czaje dajcie znac jak Wam sie podobało

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-20, 19:09   #273
bess
Zakorzenienie

Wlasnie leci program na tvp 2 o INDIACH
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-20, 19:11   #274
kate6o
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie leci program na tvp 2 o INDIACH
Tak tak wiemy

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
na wszystkich Twoich ścieżkach"
Ps 90,11
kate6o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-20, 19:14   #275
una creatura bella
Wtajemniczenie

O kurcze. Już lecę
Stary 2006-10-20, 19:14   #276
bess
Zakorzenienie

tylko tyszkiewicz pasuje tam jak wół do karety,bedzie starala sie byc zabawna ,a ma niewiele do powiedzenia
szykuje sie najglupszy odcinek,a myslalam ze dowiem sie jakis ciekawostek to zamiast mowic tak jak w innych odcinkach to jaja sobie robia:/
Tia i jeszcze jako podkład afrykanski zespół gra.Jak dotąd program mydło i powidło.Mogli sie postarac szczegolnie ze pewnie wiecej osob niz zwykle gapi sie w tv z nadzieja, ze dowiedza sie o Indiach czegos ciekawego.
Ale chociaz Szaruczke i Kajolke pokazaliAle i tak nie przepadam zbytnioza czasem słonce czasem deszcz,Usypiam na drugiej połowie

I ten kabaret jest z mojego miasta zaczne sie wstydzic
bo nikt sie nie bedzie smial:/
No cóz..Hindusom siedzacym na widowni tez sie chyba nie podobało,bo miny mieli nietęgie

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2006-10-20 o 20:01
Stary 2006-10-21, 18:48   #277
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Dziewczyny, powiedzcie mi, czy "Provoked" też się zalicza do kina bollywoodzkiego? Bo słyszałam, że dobry i opinie tez sa w sumie dobre i tak pytam z ciekawości, bo niby m.in. kręcony w Indiach (tak mi sie coś zdaje,że jednak nie, bo tematyka taka dosyc poważna i chyba nie ma tam miejsca na jakies hinduskie tańce itd..)
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-21, 19:18   #278
bess
Zakorzenienie

Ja niestety nie znam tego filmu wiec nie odpowiem

Weszlam na forum bollywood napisalam 2 posty i zaraz ucieklam.Tyle tam wszystkiego ,ze az sie boje uzaleznienia.Wpadne w jakis krag szalenstwa i sie nie wydostane
A propos odwiedzin Szaruczka, to do kogo on ma tu przyjechac?Nie wiadomo?Ciekawa jestem kto jest jego znajomym.
Stary 2006-10-22, 09:01   #279
issunka_html
Raczkowanie

GG do issunka_html

Ogladałlam tylko Czasem Słońce Czasem Deszcz, bardzo mi się podobało, aczkolwiek trochę męczące bo trwa ze 4 godziny
Stary 2006-10-23, 21:27   #280
201606300930
Konto usunięte

A czy jest jakaś szczesciara z zagranicy ktora miala okazje zobaczyc DONa? Juz nie moge sie doczekac tego filmu
201606300930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 16:08   #281
bess
Zakorzenienie

DONa nie widzialam,ale za to widzialam Nigdy nie mow zegnaj
Achhhhhhhhhhhhhhhh co to byl za film,na poczatku smialam sie jak chyba na zadnym filmie bolly ,nie bylo typowej blezenady ,na szczescie.Pozniej dramat,tyle emocji,powazny dylemat.W koncu film porusza nietypowe zagadnienie dla bolly ,zdrade malzenską :O Powiem w sekrecie ze byly 2 sceny prawie łózkoweTyle wzruszen,gra aktorska super.Bardzo mi sie podobalo./Bardzo bardzo Mozna sie przyczepic ze niewiele bylo hinduskich elementów,film byl blizszy europejskiemu,ale mnie to nie przeszkadzalo i ogladalam z zapartym tchem.Nie jest taki wzniosly i nierealny,problemy bohaterów jakby blizsze nam zwyklym smiertelnikom,
A i zapomnialabym o muzyce,piosenki(oprócz jednej:/) delikatne,subtelne spokojne ,takie wyciszajace.Tło muzyczne równiez.Caly klimat filmu jesienny w sam razy pasujacy do tego co mamy za oknemPolecam
PS zauwazylam tez ze Preity Zinta wyglada jakos inaczej,lifting sobie moze strzelila?:/ a tu piekna tytulowa piosenkaStrasznie sie rozmarzyłam po tym filmie achhh
http://www.youtube.com/watch?v=IMRrG...elated&search=
http://www.youtube.com/watch?v=t_w60aNza_U

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2006-10-24 o 18:03
Stary 2006-10-24, 23:45   #282
Ash
Wtajemniczenie

A ja sie przymierzam do KANK i nie mam kiedy obejrzec ;( wszystko przez dlugie godziny w pracy. No a po pracy wiadomo... jeszcze tysiac roznych rzeczy do zrobienia.
Stary 2006-10-26, 18:58   #283
midori
Raczkowanie

Ja sobie robie właśnie przerwę na Dil Se. Strasznie długo się przymierzałam, zeby to obejrzeć.

Swoją drogą - gorszych zdjęć Ash się już wybrać nie dało.
Na pierwszej stronie portalu jest odnośnik:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3705687.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z3705577X.jpg (37,7 KB, 21 załadowań)
Stary 2006-10-26, 19:09   #284
bess
Zakorzenienie

o ja cie,cała prawda wyszla na jaw.Ona chyba jest twarza jakiegos koncernu kosmetycznego?to chyba nic jej te kosmetyki nie pomagaja,ale z drugiej strony to pocieszające ze nikt nie jest doskonaly i wielka pieknosc tez ma pryszcze
Stary 2006-10-26, 19:16   #285
midori
Raczkowanie

Jest twarzą L'oreala. Ja wiedziałam, ze niemożliwe, żeby miała taką cerę jak na reklamówkach, ale bez przesady. I ogólnie wygląda jakoś strasznie pyzato. A przecież widziałam mnóóóstwo jej ślicznych i nie jakichś megawyfotoszopowanych zdjęć i zawsze uważałam ją za absolutną piękność.

Nie wiem w sumie, po co dawać takie ekhm - niezbyt udane zdjecia na główną stronę portalu z wielkim napisem "zdjęcia gwiazdy Bollywood".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mix-loreal.jpg (11,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d274i6963h165647.jpg (46,4 KB, 17 załadowań)
Stary 2006-10-26, 19:21   #286
bess
Zakorzenienie

o jeju znam to zdjecie ale jej nie skojarzylam .Na tych zdjeciach jest przeciez ladna,gdyby nie ta cera.Jak na nieupozowane i niewystylizowane wg mnie są OK.Ciekawe jak byloby bez makijazu.
PS fajnie ta brewke podnosi,zawsze chcialam tak umiec
Stary 2006-10-26, 19:40   #287
midori
Raczkowanie

Nie wygląda brzydko, ale daleko jej też do tej posągowej pięknosci, za jaką ją uważałam. Swoją drogą, zdjęcie z reklamy L'oreala bardzo mi się nie podoba, przesadzili z obróbką, faktycznie mozna jej nie poznać.
Ale nawet nie o to mi chodzi, tylko o to, po co dawać takie zdjęcie Ash, jak to na gazecie? Ja wiem, że zdjecia pryszczatych gwiazd cieszą się bardzo dużym powodzeniem, można poleczyć kompleksy itp - ale umówmy się, ona nie jest w Polsce gwiazdą, a egzotycznym zjawiskiem - dla większości. I większość się podśmiewa w komentarzach, jakie to paszczury mają w Indiach.
Stary 2006-10-26, 21:27   #288
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midori Pokaż wiadomość
Nie wygląda brzydko, ale daleko jej też do tej posągowej pięknosci, za jaką ją uważałam. Swoją drogą, zdjęcie z reklamy L'oreala bardzo mi się nie podoba, przesadzili z obróbką, faktycznie mozna jej nie poznać.
Ale nawet nie o to mi chodzi, tylko o to, po co dawać takie zdjęcie Ash, jak to na gazecie? Ja wiem, że zdjecia pryszczatych gwiazd cieszą się bardzo dużym powodzeniem, można poleczyć kompleksy itp - ale umówmy się, ona nie jest w Polsce gwiazdą, a egzotycznym zjawiskiem - dla większości. I większość się podśmiewa w komentarzach, jakie to paszczury mają w Indiach.
kurcze,chyba jestem jakas inna,ale mi sie te foty bardzo podobały gwiazda=człowiek na nich i to pokazany mimo niedoskonałosci bardzo atrakcyjnie spojrzenie,mimika i reszta wg mnie są w tych fotosach wybijające i hmm jakos tak razem jest to urocze mimo iz za Ash nie przepadam a to z Loreala-cuda fotoszopa,nie ma co,kazda z nas moze tak wyglądac

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 22:30   #289
midori
Raczkowanie

Tak z innej beczki:
obejrzałam pierwszą część Dil Se, było ok, a do drugiej nie pasują mi napisy... Według opisu miały pasować. Czy któraś z was ma jakieś i mogłaby mi napisać na PW (na forum w szczegóły wgłębiać się nie będę, bo to piracenie i w ogóle ). Tak sie fajnie zapowiadał film, strasznie chcę obejrzeć druga część.
Pomocy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-27, 07:59   #290
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak z innej beczki:
obejrzałam pierwszą część Dil Se, było ok, a do drugiej nie pasują mi napisy... Według opisu miały pasować. Czy któraś z was ma jakieś i mogłaby mi napisać na PW (na forum w szczegóły wgłębiać się nie będę, bo to piracenie i w ogóle ). Tak sie fajnie zapowiadał film, strasznie chcę obejrzeć druga część.
Pomocy...
Musisz podziałać coś w ustawieniach programu. W all playerze napisy mozna przesuwac nawet o kilka i minut. Mnie nie pasuja napisy do drugiej czesci KANK. Strasznie denerwujace jest to ustawianie i trzeba sie nameczyc, ale da sie to zrobic.
Jak juz wlaczysz all playera, kliknij prawym przyciskiem myszy w menu, tam gdzie masz przewijanie, podglaszanie i takie tam. Rozwinie sie cala lista. Wybierz parametry programu, a potem po lewo: edytor napisów.
Powodzenia!
Stary 2006-10-27, 08:44   #291
midori
Raczkowanie

Ash, mam SubEdit Playera i wczoraj pół nocy kombinowałam z przesuwaniem napisów, ale tam cała synchronizacja jest na tyle zrąbana, a ja jestem na tyle laikiem w tej kwestii, że dopasowanie tego zajęłoby mi tak z miesiąc. Wczoraj udało mi się dopasować kilka linijek i tyle, nie mówiąc o tym, że trochę psuje przyjenosć oglądania.
Najwyżej obejrzę w hindi, jak już będę strasznie zdesperowana.
Stary 2006-10-27, 09:47   #292
bess
Zakorzenienie

Mnie tez nie pasowaly napisy do KANK po połowie,ale skombinowalam inne napisy do całego filmu-nie podzielone na 2 cd i o dziwo pasowalo.
Moze tez poszukaj innych napisow
Stary 2006-10-27, 09:53   #293
midori
Raczkowanie

Szukałam innych, ale nie pasują, na pewno jeszcze poszukam.
Jakie miałyście wersje KANK, że też były takie problemy? Pewnie okaże się, że ja sciągam właśnie tę samą.
Stary 2006-10-27, 09:56   #294
bess
Zakorzenienie

Nie wiem jaka to byla ale myslalam ze to 2 cd,a okazalo sie ze leciało bez przerw:/A ciekawa jestem czy ja Dil se nie bede miec to samo co ty
Stary 2006-10-27, 12:54   #295
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Ash, mam SubEdit Playera i wczoraj pół nocy kombinowałam z przesuwaniem napisów, ale tam cała synchronizacja jest na tyle zrąbana, a ja jestem na tyle laikiem w tej kwestii, że dopasowanie tego zajęłoby mi tak z miesiąc. Wczoraj udało mi się dopasować kilka linijek i tyle, nie mówiąc o tym, że trochę psuje przyjenosć oglądania.
Najwyżej obejrzę w hindi, jak już będę strasznie zdesperowana.
W all playerze tez sie da dopasowywac po jednej linijce. Tylko po co? Da sie po prostu przesunac wszystko o okreslony czas.

Cytat:
Mnie tez nie pasowaly napisy do KANK po połowie,ale skombinowalam inne napisy do całego filmu-nie podzielone na 2 cd i o dziwo pasowalo.
Moze tez poszukaj innych napisow
Ale jak to zrobic? Jak włączę drugą cześć i napisy do wersji jednoplytowej, to pewnie wlaczą mi sie napisy do poczatku, czyli od pierwszej części. Jak to rozwiązać?
Stary 2006-10-27, 12:54   #296
bess
Zakorzenienie

no wlasnie nie,bo mnie sie same dopasowaly.Mimo ze KANK mam w 2 czesciach leci jako 1 i napisy pasuja.Wczesniej po prostu mi sie wylaczyly i nie bylo nic.Nie wiem czemu tak jest,tez korzystam z allplayera.
Stary 2006-10-27, 13:08   #297
midori
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ash Pokaż wiadomość
W all playerze tez sie da dopasowywac po jednej linijce. Tylko po co? Da sie po prostu przesunac wszystko o okreslony czas.
Ja własnie przesuwałam wszystko o czas taki, że pierwsze linijki pasowały i myślałam,że będzie dobrze. Nic bardziej mylnego, niestety to nie działa tak łatwo.
bess, spróbowałam z tą wersją do 1cd, też nie pasuje, ale to lest lepsze niepasowanie. Tzn napisy nie są niezsynchronizowane o kilka minut, ale o kilkadziesiąt sekund, mogę zapamiętać, co kiedyś mówili i odtwarzać w pamieci, jak przyjdzie pasująca scena. Zawsze lepiej niż nic.
Mówicie, ze Allplayer jest lepszy niż SubEdit?
Ściągnęłam sobie to kiedyś, ale nie wiedziałam, jak zainstalować, jakieś dziwne to było.
Stary 2006-10-27, 13:17   #298
bess
Zakorzenienie

wiem co to za ból bo mam takiego baazigara.dosyc ze kiepska kopia to oni sobie ruszaja ustami,glos gdzies z tylu i te napisy echh.A lepszego nie moge znalezcyy............ bo w sklepach nie ma rzecz jasna
Ash odbierz poczte
Stary 2006-10-27, 18:41   #299
midori
Raczkowanie

Udało się. Długo nad tym siedziałam, ale w końcu dopasowałam napisy.
Film mi się b. podobał mimo że miałam zakłócony odbiór przez tę pracę nad napisami, ciekawe, jakbym oglądała, gdybym nie widziała, co się stanie potem.
Mam na płytce taki film Aitraaz - ktos oglądał? Warto?
Pozdrawiam.
Stary 2006-10-27, 18:54   #300
bess
Zakorzenienie

to ja skopiuje co znalazlam na forum bolly
"Lekkie kino, z tych mniej udanych; przede wszystkim muzyka nie porywa - sa tam moze dwie przyjemne melodie, poza tym nic specjalnego.
Akshay Kumar i Kareena Kapoor jako para nie podobaja mi sie, ale moze to uprzedzenie po "Bewafaa";

Aitraaz to klasyczna hollywoodzka historyjka o msciwej pieknosci (idealnie do roli pasujaca Priyanka Chopra), zonce bogatego acz starego businessmana (Amrish Puri), ktora zrobi wszystko dla wladzy i pieniedzy;
pol filmu to reminiscencja dawnego zwiazku Priyanki i Akshaya, drugie pol to nudna rozprawa sadowa

(chyba)SPOILER Priyanka, ktora po latach znow pojawia sie w zyciu Akshaya jako jego szefowa na dzien dobry ciagnie go do lozka; Akshay ktory bardzo kocha swoja zone - grana przez Kareene - ucieka w poplochu, a na drugi dzien jest oskarzony o probe gwaltu... po wielu perypetiach jego glownym obronca jest jego cudowna, ufna zona, ktora przypadkiem z wyksztalcenia jest prawniczka... SPOILER

lekkie kino ze sztampowymi zwrotami akcji, widzianymi w tylu amerykanskich filmach...

aktorzy nie mieli tam za duzo do grania, ciezko ich wogole oceniac ale Priyanka wprost stworzona do negatywnych rol"padł jeszcze text"obejrzeć i zapomniec"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości