|
|
#271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki opalające, wspomagające opalanie
Dziewczyny a czy któras wie czy preparaty z beta karotenem mają wpływ na przebarwienia. Chodzi mi przedw wszystkim o to, czy zażywając np Solarin moje przebarwienia nie staną się ciemniejsze. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
|
|
|
|
|
#272 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Honey na solarium nie chodze, a słonko- jeszcze na rowerze ok.1-2 godziny codziennie w słoncu - w króciutkich spodenkach i bluzce bez szelek wiec można powiedzieć, że częściowo sie opalam... i zastanwiam sie czy jak na chwile zrobie przerwe z suplementami to czy efekt nie zmaleje..? Biore ich chyba za dużo... solastyna, belissa, magnez, wapno z wit.C.
Co radzicie??? ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- A o jakie przebarwienia Ci chodzi? Ja mam kilka blizn- wiec niestety są dalej takie jakie były, odrobine jasniejsze, ale nigdy sie nie opaliły.. wiec mi to nie przeszkadza , ale mam tez znamie- na nodze- wielkości dłoni.. i w sumie też nie zauważyłam zeby zrobiło się ciemniejsze.. |
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
kupiłąm dzisiaj Solastynę, ale nigdzie nie mogłam jej znaleźć!!!! w żadnej aptece...
dopiero rosman mnie uratował :P jutro zaczynam brać!! ![]() ![]() ![]() yeaaaaaahhhhh!!
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Majeczka hmm chyba wroce do solastyny a co do ilosci suplementow tez biore duzo
|
|
#275 |
|
Konto usunięte
|
u mnie ogolnie cera ma ladniejszy kolor po solastynie, moze w sobote pojde na solarium to zobacze czy cos widac
|
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
A brał ktoś Solarin max? Ja wzięłam na razie 20 tabletek i w ciągu ostatniego tygodnia byłam dwa razy w solarium, więc na razie trudno mi ocenić działanie. Atakuje powoli i stopniowo
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
ja zaczęłam zażywać "Belissa sun" , jestem po 15 tabletce i wydaje mi się, że są efekty. tzn. na solarium nie chodzę, ani nie korzystałam jeszcze z naturalnego słońca, ale stosuje balsam brązujący "Nivea sun". wydaje mi się, że po jednej aplikacji mam skórę ciemniejszą niż zwykle (a tego balsamu używam od ok. roku i efekt opalenizny był po ok. trzech użyciach).
![]() nie wiem,czy to działa, może jest jakieś psychologiczne wyjaśnienie mojego przypadku, np. chcę być opalona i wydaje mi się, że dzięki tabletkom tak jest
|
|
#278 |
|
Przyczajenie
|
Hey. Ja tez biorę solastynę forte od 2 mc, efektów nie widać, ale posiedziałam kiedys ok godziny na słońcu i lekko mnie złapało. Dodam iz mam bardzo jasną cerę, opalam się na czerwono i bardzo słabo. Mam pytanie, zauważyłam na całym ciele piegi, jak sie ich pozbyć? wyglądaja okropnie (na rękach, na dekolcie)
|
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak np połączenie Solastyny np ze Skrzypovitą... nie jest polecane dostarczanie sobie podwójnych dawek witaminy A.. bo można hiperwitaminozy dostać i wogóle.. czy może się wypowiedzieć ktoś zorientowany?? bo chciałabym zacząć brać jakiś suplelemnt na włosy i paznokcie, ale nie wiem czy bezpiecznie jest to łączyć z moją Solastynką :P
ale głupia jestem w sumie teraz czytam to w solastynie jest wit. C a nie A... przepraszam za klopot
PM 2016 <3 Edytowane przez Caarroolliinnee Czas edycji: 2009-04-30 o 22:02 |
|
|
|
|
#280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
to pięknie... ;/
|
|
#282 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Dziewczyny.. ja skończyłam 2 opakowania Solastyny Forte... i przez miesiąc brałam również belisse.. Mój R* jest farmaceutą.. i dokładnie sprawdziliśmy składy belissy i solastyny.. i niestety ale musze koniecznie któryś z nich odstawić...
Jest zalecana dwaka dzienna: w solastynie jest 30mg Wit.C - 50% zalecanego dziennego spożycia.. w belissie jest również 30mg Wit.C.. co daje łącznie 100%... (wiec wapno z wit.c juz odstawiłam..;/ ) Witamina E - w solastynie 10mg - 100%, w belissie 5mg- 50% , co daje zalecanej dawki dziennej 150%.. wiec za dużo.. Kwas foliowy- w solastynie 50%, w belissie 100%.. wiec juz jest 150%... znowu za dużo.. Beta karoten - w solastynie - 15mg.. w belissie 09mg.. (1mg to 20%).. wiec już mamy ponad 300%... więc mimo wszystko branie kilku opakowań bez żadnej przerwy nie jest wskazane.. nie powinno zaszkodzić gdy bierzemy je z głową... a tym bardziej łączenie na dłuższą mete z innymi suplementami... Nie chce nikogo zniechęcać... to tylko dla naszego zdrowia ![]() ...sama jestem tym zdruzgotana... |
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
przyłączam się do Was
![]() Od dziś zaczęłam łykać beta karoten. Tylko jak czytam Wasze wypowiedzi, to zastanawiam się czy nie biorę zbyt małej dawki ![]() Kupiłam sobie Beta-Karoten z firmy NaturKaps. 1 tabletka zawiera tylko 2mg beta karotenu. A zalecana dzienna porcja to tylko 2 tabletki. ![]() Więc nie wiem.. Kupiłam i nie wiem czy nie wydałam kasy na darmo i nie będzie z tego żadnych efektów Co myślicie o tym? Może któraś z Was brała te tabletki?Pozdrawiam
|
|
|
#284 |
|
Konto usunięte
|
no troche mało maja te twoje tabletki:P ale przecierz moglas kupic jakies z wieksza dawka, solastyna ma 15mg
|
|
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
a jak takie tabsy wplywaja na cere piegowata?
piegi staja sie mniej widoczne i wyrownuja z cera czy ciemnieja jakos? pytanie moze glupie ale dla mnie wazne......... |
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
jak zapytałam się w aptece o Solastynę to farmaceutki otworzyły oczy o czym ja mówię
no i wzięłam te... ale teraz żałuję... a myślicie, że jak wezmę więcej tych tabletek to nie zaszkodzą?
|
|
|
#287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() LILY mysle ze nie powinnas przekraczac zalecanej dawki tych tabletek poczekaj az ci sie skoncza i kupisz sobie inne
|
|
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
I_hate_you dzięki za radę
|
|
|
#289 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Dokładnie tak samo uważam, jak skonczysz to kupisz cos mocniejszego.. Solastyne na pewno kupisz w Rossmanie.. w Krakowskich aptekach jest wszędzie..
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
w POznaniu też w żadnej aptece nie było... farmaceutki patrzyly na mnie jak na jakąś opętaną, że niby wymyślam,..... Solastynę dorwałam dopiero w Rossmanie za 14,99 zł
|
|
#292 | |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Cytat:
Z racji tego, że często choruje- często bywam w aptekach.. i zawsze zwracam uwage na to, czy jest solastyna i w jakiej cenie.. w Rossmanie widziałam koło 15.. a w niktórych aptekach pomiędzy 12 a 14.. |
|
|
|
|
|
#293 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
W aptece w krakowskiej Plazie tez jest..
|
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
Ja od 6 dni biore, SunSublim firmy Physcience, mam nadzieje, ze beda z tego jakies rezultaty. Zamierzam brac 30 dni przed urloem i w trakcie urlopu rowniez.
Wybieram sie w gorace kraje i boje sie o popazenia, dlatego zdecydowalam sie na tego rodzaju preparaty.
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanki ja od tygodnia biorę Solastynę Forte... nie wiem może jestem nienormalna i za szybko na efekty, ale ja jestem zachwycona!! Opalam się bardzo wolno a jak już się opalę to szybko mi schodzi....
Ostatnio siedzialam dwa dni na słoneczku.. jestem pięknie, mocno opalona na brązowo! Naprawdę widzę ogromną różnicę.. opalam się szybciej i ładniej... przed solastyną jadłam marchewki i piłam soczki (jeden dziennie ;P).. ale myślę, że te tabletki zrobiły swoje i biorę je dalej.... jutro mam zamiar iść na solarium bo pogoda się popsuła.. pójdę na to co zawsze i zobaczymy jaka będzie różnica i co jeszcze!! NIGDY NIE OPALAłY MI SIę RęCE...!! Teraz są brązowiutkie i jak nosze moje ukochane srebrne pierścionki to pięknie się odbijają od mojej opalenizny... REWELACJA!!
|
|
#296 |
|
Konto usunięte
|
to gratuluje efektu
a wiecie co zauważyłam ze tabletki kupione w rossmanie są bledsze i mają słabszy smak a te kupione w aptece maja intensywny kolor i są kwasne, więc odradzam kupowania ich w rossmanie bo nie wiadomo ile one tam leżą i w jakiej temperaturze
|
|
|
|
|
#297 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Caarroolliinnee, to świetnie ze masz takie efekty, ja tez jestem zachwycona.. nie chodze na solarium ani nie mam czasu na opalanie, a jestem brązowiutka
|
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
moje są strasznie kwaśne.. może trafiłam na świeże.. bo w aptekach nigdzie nie było!!
|
|
#299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie w koncu kupilam je w Rossmanie, bo nie mialam sily juz szukac w aptekach
|
|
|
#300 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Jula84 wymieniłam apteki, w których ja kupowałam.. (chyba ze do żadnej nie miałaś blisko..)..
Ja swoje pierwsze opakowanie też kupowałam w Rossmanie, ale to kilka miesięcy temu.. i w sumie nie zauważyłam, żeby cos sie z nimi działo.. Mimo wszystko- chyba apteki są bardziej sprawdzone pod względem bezpieczeństwa.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

Co myślicie o tym? Może któraś z Was brała te tabletki?
no i wzięłam te... ale teraz żałuję...