Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-09, 15:34   #271
kaasiia
Raczkowanie

GG do kaasiia
Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy

• My kupujemy rodzicom w weekend w SPA w Spale - w zamian za wychowanie, wykształcenie i pomoc w organizacji wesela - koszta nie są duże - 1000 zł za 4 osoby. Skoro zostało wydane na wesele kilkadziesiąt tysięcy, to i te pieniązki nie są dużą kwotą, a wierzcie, że rodzice na pewno będą wzruszeni
kaasiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 16:18   #272
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

kaasiia super pomysł, też chcieliśmy, ale nas nie stać...oboje teraz nie pracujemy
andziat...albumy, które później uzupełnie zdjęciami ze slubu, ręczniki "Kochana mama" "Kochany tata", dobre winko, merci, jakaś lepsza kawka i inne drobiazgi.
Stary 2009-12-09, 17:29   #273
kaasiia
Raczkowanie

GG do kaasiia

na Allegro jest od groma podziękować, ale niektore sa po prostu tandetne. Nie mozna isc na latwizne - fajnie jest zrobic cos samemu, jesli sie umie oczywiscie
Stary 2009-12-09, 18:36   #274
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

Przyznam, że z allegro jedyne co mi się podobało...to drewniana skrzynka na wino z dedykacją. A reszta zupełnie odpada nie w moim stylu, też wolę zrobić coś sama.
Stary 2009-12-09, 19:17   #275
kaasiia
Raczkowanie

GG do kaasiia

Moj znajomi śpiewali piosenkę dla rodziców - było dużo śmiechu gdy śpiewał Młody (słoń nadepnął mu na ucho) i wiele wzruszeń, gdy śpiewała Ona
Stary 2009-12-09, 19:29   #276
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

No w sumie miłe taka piosenka z dedykacją dla rodziców, ale to trzeba mieć w miarę ładny głos no i umieć utrzymać emocje na wodzy, ja to pewnie bym sie popłakała i nie dałabym rady dalej śpiewać
Stary 2009-12-13, 20:35   #277
shanaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libra22 Pokaż wiadomość
Przyznam, że z allegro jedyne co mi się podobało...to drewniana skrzynka na wino z dedykacją. A reszta zupełnie odpada nie w moim stylu, też wolę zrobić coś sama.
libra22 ja mam podobne odczucia I jak do tej pory wspomniana skrzynka jest naszą faworytką Rozważamy jeszcze grawerowaną biżuterię dla mam i zegarek dla taty... ale mamy jeszcze trochę czasu na ostateczną decyzję.

Jeżeli chodzi o te plastikowe księgi, to żal na nie patrzeć i po prostu nie umiem się nadziwić, że robią taką furorę ...ale podobno o gustach się nie dyskutuje

Edytowane przez shanaz
Czas edycji: 2009-12-13 o 20:36
shanaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 09:58   #278
andrzej493
Przyczajenie

Cytat:
No w sumie miłe taka piosenka z dedykacją dla rodziców, ale to trzeba mieć w miarę ładny głos no i umieć utrzymać emocje na wodzy, ja to pewnie bym sie popłakała i nie dałabym rady dalej śpiewać
ja już jestem po dwóch weselach dwie córki wydały się za mąż dostaliśmy od nich w postaci mini książki kryształ z podziękowaniami który był wygrawerowany a po za tym swoimi słowami podziękowali nam przy piosence którą sami wybrali no i naturalnie koszyk kwiatów a na dodatek piękny mały album ze zdjęciami wykonany w postaci książki z kolorowymi zdjęciami które są jak ilustracje książkowe
andrzej493 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-24, 13:30   #279
Leisla
Rozeznanie

a ja mam powazny problem z podziekowaniami.... oboje mamy tylko mamy (TZ zmarł kilka lat temu a moj nie wiem gdzie jest) mnie wychowala rowniez w duzym stopniu babcia. Niestety moja mama jest chora i jezdzi na wozku wiec wspolny taniec odpada, nie pije alkoholu, nie je slodyczy, nie lubi bibelotow, nie chce zadnej bizuterii i nigdzie nie pojedzie(przez swoja chorobe ogolnie nic jej sie nie podoba i na wszystko jest na nie). Juz zupelnie nie wiem jak to zoorganizowac....
Leisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-24, 14:19   #280
gorzka prawda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Leisla Pokaż wiadomość
a ja mam powazny problem z podziekowaniami.... oboje mamy tylko mamy (TZ zmarł kilka lat temu a moj nie wiem gdzie jest) mnie wychowala rowniez w duzym stopniu babcia. Niestety moja mama jest chora i jezdzi na wozku wiec wspolny taniec odpada, nie pije alkoholu, nie je slodyczy, nie lubi bibelotow, nie chce zadnej bizuterii i nigdzie nie pojedzie(przez swoja chorobe ogolnie nic jej sie nie podoba i na wszystko jest na nie). Juz zupelnie nie wiem jak to zoorganizowac....
Podziękowania dla mam i babci (bo uważam, że nie nie możesz jej pominąć) za trud wychowania możecie zorganizować w domu przed przyjęciem. Jeżeli chcecie podczas wesela to możecie przez mikrofon poprosić wszystkich o chwilę uwagi i podziękować osobom, którym zawdzięczacie bardzo wiele. Nie musicie wygłaszać długich monologów (wzruszenie może na to nie pozwolić), kilka prostych i płynących z serca słów znaczyć może znacznie więcej. Po słowach podziękowania możecie podejść do tyc osób i wręczyć im kwiaty. Wasze mamy i babcia nie muszą wcale wychodzić na środek sali, bo może to być krępujące. Prezentem może być np. fotoksiążka ze zdjęciami z waszego dzieciństwa aż po ślub.

gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-24, 14:26   #281
andziat
Zakorzenienie

Leisla może jak wszyscy będą siedzieć przy stołach, np. po którymś posiłku weźcie z TŻ mikrofon powiedźcie parę słów od siebie, podziękujcie mamom, dajcie im po koszu kwiatów i wznieście za nie toast. Akurat wszyscy będę przy stołach to nie będzie z tym problemu a po toaście niech dj czy orkiestra zaprosi gości na parkiet. Wyjdzie bardzo naturalnie a i twoja mama nie będzie musiała wychodzić na środek sali.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-24, 17:37   #282
Tincia
Wtajemniczenie

Myślę, że andziat ma bardzo dobry pomysł I podstawa, to za bardzo się nie przejmować, bo na pewno wszystko dobrze wypadnie

My na podziękowania wymyśliliśmy prezentacje multimedialną-zdjęcia z muzyczką i albumy, takie własnoręcznie robione- zdjęcia rodziców, nasze, znaczenia imion, cytaty o miłości itp Na razie mam dużo w głowie, ale jeszcze nie poskładałam "do kupy" tego Prezentacje nagramy na płytki i razem z albumem zapakujemy w kosze przyzdobione. Może wpadną tam jeszcze jakieś łakocie
Aha, "cudownych rodziców mam" odpada, bo po paru weselach nie mogę tego słuchać :/ więc może będzie "Walc dla rodziców"

Ps. Co oznacza skrót TŻ? Bo nie mogę rozgryźć :P
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-24, 18:24   #283
andziat
Zakorzenienie

Towarzysz Życia
Stary 2010-01-24, 18:36   #284
Leisla
Rozeznanie

no my myslelismy tez zeby zrobic na wesolo np jakies fajne kabarat lub skecz, co o tym myslicie, znacie cos? jak narazie jedyne co widzialam sa bardzo chamskie.
a piosenke znalazlam taka metrum-dziekuje ci mamo
Leisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-24, 19:27   #285
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Towarzysz Życia

Aaaaa Dziękuję za uświadomienie :P

A co do skeczu- pomysł fajny, tylko trzeba mieć niezłą głowę, żeby coś wymyślić Ja nie potrafię :/ więc zostanę przy zdjęciach
Stary 2010-01-24, 22:06   #286
kalinkap13
Rozeznanie

a my z tz'tem sie zastanawiamy czy nie dac rodzicom pucharow (wreczylam taki tz'towi na 1.rocznice-z grawerem:"za zajecie pierwszego miejsca w moim zyciu" i data) z wygrawerowanym tekstem..
poki co nie mam pomyslu co by ewent wygrawerowac ale mamy jeszcze czas..

no albo zastanawiamy sie nad zrobieniem albumu-ktory widzialam wlasnie na wizazu (zrobony chyba przez lea35)

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 17:03   #287
teram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
a my z tz'tem sie zastanawiamy czy nie dac rodzicom pucharow (wreczylam taki tz'towi na 1.rocznice-z grawerem:"za zajecie pierwszego miejsca w moim zyciu" i data) z wygrawerowanym tekstem..
poki co nie mam pomyslu co by ewent wygrawerowac ale mamy jeszcze czas..
Byłam w zeszłym roku na weselu u koleżanki , na podziękowanie wręczyli rodzicom puchary z wygrawerowanym napisem :"Mistrzostwo świata w wychowaniu syna/córki" , obyło się bez ckliwych podziękowań tym bardziej że podkładem muzycznym było "We are the champions" Queen. Rodzice byli zachwyceni....
Stary 2010-01-25, 17:53   #288
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teram Pokaż wiadomość
Byłam w zeszłym roku na weselu u koleżanki , na podziękowanie wręczyli rodzicom puchary z wygrawerowanym napisem :"Mistrzostwo świata w wychowaniu syna/córki" , obyło się bez ckliwych podziękowań tym bardziej że podkładem muzycznym było "We are the champions" Queen. Rodzice byli zachwyceni....
moze grawer sie przyda mam nadzieje ze jesli sie zdecyduje jednak na puchary to rodzice beda zadowoleni...w sumie to malo popularny prezent

no albo ten album..bo chcialabym podziekowac rodzicom za ten caly trud i wysilek..i w taki sposob aby zapamietali to do konca zycia..

na szczescie mam jeszcze troche czasu zeby sie zastanowic

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 18:33   #289
andziat
Zakorzenienie

Ja byłam w zeszłym roku na weselu i Młodzi dali rodzicom statuetki oscara i powiedzieli, że to oscar za najlepszą rolę w życiu - za bycie rodzicem. Mi się akurat takie rzeczy nie podobają, ale może ktoś skorzysta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-25, 20:36   #290
andrzej493
Przyczajenie

Cytat:
kaasiia super pomysł, też chcieliśmy, ale nas nie stać...oboje teraz nie pracujemy
andziat...albumy, które później uzupełnie zdjęciami ze slubu, ręczniki "Kochana mama" "Kochany tata", dobre winko, merci, jakaś lepsza kawka i inne drobiazgi.
każdy daje rodzicom to na co ich stać dacie album ze zdjęciami to rodzice będą bardzo zadowoleni a jak jeszcze przy podkładzie piosenki, którą bardzo lubią podziękujecie swoimi słowami myślę, że to będzie to Życzę wam udanego wesela szampańskiej zabawy oraz 100 lat życia w miłości na nowej drodze życia
andrzej493 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 07:34   #291
libra22
Zakorzenienie

GG do libra22

andrzej493 dziękuję
Stary 2010-01-26, 08:57   #292
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
M
My na podziękowania wymyśliliśmy prezentacje multimedialną-zdjęcia z muzyczką i albumy, takie własnoręcznie robione- zdjęcia rodziców, nasze, znaczenia imion, cytaty o miłości itp Na razie mam dużo w głowie, ale jeszcze nie poskładałam "do kupy" tego Prezentacje nagramy na płytki i razem z albumem zapakujemy w kosze przyzdobione. Może wpadną tam jeszcze jakieś łakocie
Aha, "cudownych rodziców mam" odpada, bo po paru weselach nie mogę tego słuchać :/ więc może będzie "Walc dla rodziców"
My też zastanawiamy się nad albumami lub foto-książkami i nie potrafię się zdecydować, Chciałabym sama przyłożyć rękę do podziękowań.
Nad piosenką to się zastanawiam bo mi się te tańce w kółeczku nie podobają http://www.youtube.com/watch?v=U9Zsh7dGhW8 . I zastanawiam sie nad medalami "super mama", "super tata" ale muszę się zapytać wujka o koszt i czy jest w stanie mi taki wzór zrobić.

Edytowane przez niunia_leyla
Czas edycji: 2010-01-26 o 08:59 Powód: zły link
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 09:27   #293
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
My też zastanawiamy się nad albumami lub foto-książkami i nie potrafię się zdecydować, Chciałabym sama przyłożyć rękę do podziękowań.
Nad piosenką to się zastanawiam bo mi się te tańce w kółeczku nie podobają http://www.youtube.com/watch?v=U9Zsh7dGhW8 . I zastanawiam sie nad medalami "super mama", "super tata" ale muszę się zapytać wujka o koszt i czy jest w stanie mi taki wzór zrobić.

Hehe.. Widzę, że ten sam dzień jest "Naszym Dniem" I w tym samym dniu nasi rodzice dostana "coś z serca"

A tak się zastanawiam, czy ktoś ma pomysł jak połączyć osobne kartki, chodzi mi o to jakbym album chciała robić na takim wizytówkowym papierze. Byłam w introligatornii, jak coś to oprawią ładnie, ale to już będzie taka okładka jak na prace dyplomową... :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 09:49   #294
niunia_leyla
Rozeznanie

Tincia ja sie na tym nie znam jeszcze, ale przejrzyj forum "papierowy zawrót głowy" tam jest o Scrapbookingu .

Ja jeszcze nie wiem czy wykonam je do końca sama czy nie wykożystam gotowego albumu,ozdobie go i wypełnię.
Stary 2010-01-26, 10:35   #295
Tincia
Wtajemniczenie

No właśnie już wczoraj przeglądałam i albo robią dziewczyny na gotowych albumach (szukałam w sklepach, ale nie znalazłam nic odpowiedniego) , albo piszą o jakiś kołach do łączenia i szukałam po necie tych kół, ale nic nie znalazłam
Stary 2010-01-26, 15:47   #296
molly18
Raczkowanie

Cytat:
I zastanawiam sie nad medalami "super mama", "super tata" ale muszę się zapytać wujka o koszt i czy jest w stanie mi taki wzór zrobić.
Ja w zeszlym roku dawalam tacie medal na 50-tke. Zloty oczywiscie sam medal kosztowal 10 zl chyba, a grawer nie wiem ile, bo akurat mialam gratis ale nie wydaje mi sie aby to byl jakis duzy koszt. A grawer zrobi Ci taki wzor jaki tylko bedziesz chciala przeciez.
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 17:01   #297
niunia_leyla
Rozeznanie

molly18 Ale mi nie chodzi o taki z grawerem tylko chciałam taki odlewany. A to jest dużo droższe.
Stary 2010-01-26, 17:15   #298
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
No właśnie już wczoraj przeglądałam i albo robią dziewczyny na gotowych albumach (szukałam w sklepach, ale nie znalazłam nic odpowiedniego) , albo piszą o jakiś kołach do łączenia i szukałam po necie tych kół, ale nic nie znalazłam
Widocznie cos zle szukałaś moja droga.... Ale pomoge ci jesli dalej chcesz stworzyc album....
http://sklep.scrap.com.pl/kolko-spin...mm-p-1046.html
http://allegro.pl/listing/search.php...o+album%C3%B3w i w swieciepasji poszukaj jako pierścienie do albumów

Edytowane przez daget
Czas edycji: 2010-01-26 o 17:18
daget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 18:39   #299
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
Widocznie cos zle szukałaś moja droga.... Ale pomoge ci jesli dalej chcesz stworzyc album....
http://sklep.scrap.com.pl/kolko-spin...mm-p-1046.html
http://allegro.pl/listing/search.php...o+album%C3%B3w i w swieciepasji poszukaj jako pierścienie do albumów

Dziękuję ślicznie! Dalej chce stworzyć album a teraz mogę zrobić okładkę jaką tylko dusza zapragnie
Stary 2010-01-29, 11:49   #300
molly18
Raczkowanie

Cytat:
molly18 Ale mi nie chodzi o taki z grawerem tylko chciałam taki odlewany. A to jest dużo droższe.
No to faktycznie. Chyba, ze grawer ma "na stanie" taki wzor, ale jesli nie, to na pewno to drozsze jest, bo musialby specjalnie dla CIebie robic. Ale czy myslisz, ze to jest warte tej ceny? Nie wiem czy nie lepiej po prostu wygrawerowac.
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości