![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
Cześć dziewczyny
![]() Aranka napisz czy u Ciebie już lepiej. Dziewczyny a jak to jest z waszą wagą??? Bo ja po tym jak 5 kg zjechałam z wagi , to narazie jeszcze nic nie przybrałam.Ja jestem w 15 tygi wydaje mi sięże już waga powinna rosnąć. Ja z zaparciami sobie poradziłam jedząc dwa jogurty Activia dziennie,no i na mnie też przeczyszczająco działają jabłka. Ja smaruję sie Mustelą na piersi i brzuch resztę ciała balsamem.Oliwka mi wysusza skórę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Ja pomimo że waga na -, to w spodnie się też nie mieszcze.Chyba też się rozpulchniłam troszkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie boje sie jechac! lekarz wyrazil zgode. wierze, ze wszystko bedzie ok. jestem w ciazy a nie chora ![]() skoro moge normalnie pracowac to mysle, ze na wakacje tym bardziej moge sobie pozwolic ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na wakacje tez się wybieram ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też jade na wakacje, ciąża to nie choroba.Jak będzie coś nie tak to wszędzie masz szpitale i lekarzy a karte ciąży zabierasz ze sobą. Nie ma co się bać, jak lekarz pozwoli to śmiało na wakacje. W sumie ja jeszcze nie wiem co mój lekarz na moje wakacje ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
odrazu mi razniej
![]() a gdzie sie dziewczynki wybieracie? |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Ja mam lepsze i gorsze dni. Te lepsze to wtedy, kiedy witam się z kibelkiem góra 3-4 razy. W te gorsze nie nadążam liczyć. Mam schizę na truskawki. Najlepiej wchodzą mi z galaretką i bitą smietaną-przynajmniej "smaczniej" się tym haftuje! Pomimo tego, że jestem na zwolnieniu to i tak ciągle jestem okrutnie zmęczona, śpię a chwilami próbuję się uczyć (studiów nie mam zamiaru zawiszać). Nie jest mi łatwo...Nie wyobrażam sobie siebie w takim stanie w pracy! Plamienia ustały ale to pewnie zasługa Duphastonu. We wtorek 13 mam wizytę u gina i zobaczę jak tam moje maleństwo? Jakie już jest duże? Choć waga -4,5 kg to na brzuchu ciężko mi zasnąć-coś w środku ewidentnie mi przeszkadza.Trzymajcie się dzielnie mamuśki. Pa!
#281 |
Wtajemniczenie
|
Ja się wybieram na Dominikane,a jeśli lekarz się nie zgodzi to Wołchy lub Hiszpania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki!
chcialam sie z wami pozegnac na dwa tyg, wyjezdzam na wakacje ![]() trzymajcie sie cieplutko i usciskajcie wasze malenstwa! zycze wszystkim wyjezdzajacym i nie tylko udanego wypoczynku!! jak znajde jeszcze chwilke to wpadne wieczorkiem zobaczyc co slychac ![]() do zobaczenia! sciskam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
Kicia80 miłego wypoczynku dla Ciebie i maleństwa.I odezwij się po powrocie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Konto usunięte
|
no to relaksuj się!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
A co tu tak cicho??? Jak wasze samopoczucia??? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Konto usunięte
|
Jestem po kolejnej wizycie kontrolnej.
Tym razem przytylam 80dag. Pan doktor zapytał jak się czuję, powiedziłam że w porządku, a on na to: "pani Elu, jeśli pani tak się czuje jak wyglada to wydaje mi się ze w porządku to za mało ![]() W drodze powrotnej kupilam 1,5 kg truskawek i kilo już zjadłam. Odwiedziłam 2 lumpeksy z nadzieją że kupie sobie coś przejściowego... ale niestety ![]() ![]() aaa byłam dziś u fryzjera! Pozwoliłam fryzjerce poszaleć i poszalała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
A ja wstrzymuje sie na razie z farbowaniem bo są różne opinie i wole chyba jakoś przetrzymać. Jeśli chodzi o owoce to zjadam je w ogromnych ilościach. Aha dziewczyny czy jecie cytrusy?? i czy to prawda ze nie powinno sie rzuć gumy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Konto usunięte
|
włosy mam zamiar ufarbować, bo znów jakieś siwe nitki się pojawiły...
Cytrusy jem, dośc dużo nawet. O gumie nic nie słyszałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie słyszałam nic o gumie
![]() Ja planuje się zapisać na masaże dla ciężarnych, ale nie mogęcoś sie wybrać do salonu ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
A mnie od kilku dni pawiki omijają!!!! Mdli mnie czasem jak niewiem ale normalnie odżyłam! truskawki zjadam w nieprzyzwoitych ilościach, na czereśnie też już musiałam się rzucić! Jutro idę do gina-mam nadzieję, że szystko w porządku będzie. Odebrałam dziś wyniki morfologii - na oko OK ale w moczu zaznaczyli mi obecność białka....ciekawe co na to mój gino?
#292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja koleżanka chodziła na takie masowanko, i chwali sobie bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie też powoli dolegliwości mijają, więc już teraz mamy z górki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
A słyszałyście że my nie możemy jeść podobno owoców pestkowych(śliwki ,czereśnie) i warzyw strączkowych,bo dziecko będzie miało wzdęcia.Ja nie wiem czy to prawda, ale jak pomyśle że nie będe mogła jeśc bobu latem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeeee....pierwszy raz to słyszę. Może jak karmimy piersią to tak ale co ma czereśnia do wzdęć mojego maluszka? Przecież z krwią mu tego nie przekazuję...Jeśli ja po czereśniach czy fasolce rewelacyjnie się czuję i pawiki omijają mnie szrokim łukiem to chyba maluszek też jest szczęśliwy? ![]()
![]() |
#296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podobno moja ciocia jadła w ciąży ogromne ilości śliwek, i jej mała miała cały czas wzdęcia i ciągle płakała.Nie wiew czy było to tym spowodowane.Jak wiadomo na temat ciąży i porodów jest wiele opowieści dziwnej treści.Jak ją karmiła to piła koperki i inne spr przeciwko wzdęcią i nie jadła pestkowców.Więc ja nie wiem,napewno nie zaszkodzi nam mała ilośc czereśni czy śliwek.Więc nie zamierzam rezygnować z bobu, choć raz muszę napewno zjeśc. Edytowane przez schatzsi Czas edycji: 2006-06-12 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moje zdanie na temat jedzenia jest takie: wszystko w rozsądnych ilościach. Po to mamy watrobę, żeby czyściła krew, po to dziecko ma łozysko i pępowinę żeby czyścily krew drugi raz. Musimy się dobrze postarać żeby zaszkodzić sobie czy dziecku. Czy jak zjemy raz w tyg. wątróbke na obiad to poprawi sie poziom żelaza?? Ja myślę że to za mało. Czy jedna polopiryna wyleczy nas z grypy? Też chyba za mało... To wobec tego garść bobu, czy talerzyk fasolki zawazy na zdrowiu dziecka? Dziś dyrektorka powiedziała nam - ciężarnym - zebysmy nie jadły bułek słodkich z rabarbarem bo od niego skurczy się dostaje. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś u gina! Malenstwo bardzo energicznie ćwiczyło kończyny! Ma 4 cm! Test przezierności karkowej - pozytywny, maluch zdrowy! Ja niestety muszę leżeć, nie współżyć "głęboko" bo kosmówka zarasta mi na szyjkę macicy i to powoduje krwawienia a na przyszłość prorokuje cesarkę bo łożysko rozwijając się zasłoni dziecku drogę do wyjścia! Dostałam też od gina super kalenarz ciąży "dziewięć miesięcy przyszłej mamy". Ślicznie wydany w rodzaju pamiętnika na każdy tydzień ciąży, drobne porady i opisy jak dzidzia teraz się rozija. Papier gruby, aksamitny w dotyku, kolorowy, na grzbiecie z białą rolką. Ma fajny kształt - brzeg jak okrągły ciążowy brzuszek!
#299 |
Zakorzenienie
|
Pozdrowionka dla ciezarnych poczytalam wasze opinie i zmykam do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
A ja mam 61 mm chlopaka, ktory wierci sie niesamowicie i musze przyznac, ze jego ''sprzet'' jest naprawde spory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.