|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
Cytat:
Ja też nie robiłam. Ani w pierwszej ciąży ani teraz. Tu po prostu nie robią. A i przez cała ciąże mam dwa usg i nawet jednego badania ginekologicznego. Ba! Nawet gina na oczy nie widziałam. Całą ciąże prowadzi położna. Tylko te dwa usg robi sie w szpitalu Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#272 |
|
Wtajemniczenie
|
@LaLoca trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny na duchowe wsparcie
Melduję się po wizycie. Wczoraj późno wróciłam i już nie miałam siły pisać. A więc widziałam serduszko Dzisiaj i w nocy już wkładka czysta Moje starsze dzieciątko się strasznie przejęło, że mama chora musiała iść do lekarza. Aż strach pomyśleć jak ona zniesie mój pobyt w szpitalu. Obym nie musiała wcześniej niż do porodu tam trafić ![]() Ile płacicie za wizytę prywatną z usg? zastanawiam się czy nie zostać u tej lekarki, bo 100zł za wizytę z usg wydaje się ceną niewygórowaną, a lekarka bardzo fajna, pracuje w tym szpitalu co ostatnio rodziłam i może by mi cc zrobiła, bo pewnie jestem skazana na to. Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2017-05-16 o 08:37 |
|
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja płacę za wizytę z usg 160 zł. Moja lekarka też przyjmuje w szpitalu w którym rodzę, poza tym prowadziła moją pierwszą ciąże . |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę do ginekologa na NFZ i jestem zadowolona.
|
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podniosl sie skubanyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maleńkie pewnie jeszcze będzie, ale jak aparat dobry to wykryje.Właśnie większość 150zł płaci i u nas w mieście. Mam nadzieje, że ta stuwa na 1 wizycie to nie tylko na zachętę W poprzedniej ciąży chodziłam też prywatnie, ale to było 4 lata temu i płaciłam 60zł z usg, ale kolejki były ogromne, poza tym nie za bardzo ufałam tej lekarce, ale cc mi dobrze zrobiła.---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Kupowałyście spodnie ciążowe na allegro? możecie coś polecić, albo odradzić? |
|
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chodzę prywatnie i z USG place 50 zł. Tylko jak się idzie domyślić kolejki są straszne. Ale to wystarczy być wcześniej i sobie zająć 😀
Też mam zaufanie do mojej doktorki, chodzę już do niej 5 lat, bardzo się angażuje... 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodzę na nfz. W pierwszej ciąży zaczęłam prywatnie ale nie byłam, aż tak zadowolona. Znalazłam za to cudnownego leakrza na nfz i teraz też będę u niego prowadzić Cytat:
![]() edit. w zimie jak już będzie większy brzuch to kupię leginsy ocieplane raczej, wygodniej
No one else will ever know the strength of my love for you...after all, you are the only one who knows what my heart sounds like from the inside Edytowane przez LittleBeetle Czas edycji: 2017-05-16 o 12:09 |
||
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() My wczoraj byliśmy na USG, dzieć ma 3 mm i biło już serduszko .Niestety ale na jajniku mam 6 cm torbiel, za 2 tygodnie mam iść i zobaczymy czy się zmniejsza. Miała któraś z Was torbiel w ciąży? Ja za wizytę prywatnie płacę 150 zł |
|
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do torbiela to nie wiem niestety nic a nic, ale trzymam mocno kciuki, żeby nie miało to wpływu na ciążę i można było się tym zająć w przyszłości. |
||
|
|
|
#284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie wiem nic w tym temacie więc nie pomogę ![]() Cytat:
słyszałam, że w drugiej szybciej brzuszek wychodzi. W pierwszej u mnie długo nie było widać i praktycznie nie kupowałam ciuchów ciążowych. No ale teraz to zobaczymy, wtedy łatwiej było bo końcówka ciąży była jak się ociepliło (rodziłam w czerwcu) a teraz zima będzie więc więcej ciuchów raczej będę potrzebować.
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny, właśnie z racji tej torbieli chyba mam tak wydęty brzuch że spodnie mnie cisną. Mam nadzieję, że ona się zmniejszy lub całkowicie wchłonie.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale czuję się napompowana i spodnie mnie cisną. W pierwszej ciąży też u mnie długo nie było widać i miałam mały brzuszek do porodu. Dziecko też małe było.Staruję z tą samą wagą co poprzednio ciekawe ile przypakuję.Musze kupić jakieś smarowidło, bo jak mi będzie tak bandzioch rósł to może mi tym razem popękać Po pierwszej nie mam śladu na szczęście.
|
||
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
Termin porodu ma wyznaczony na dzień później niż Ty : 7.01.2018
|
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie jak u mnie, córa niespełna 2,8kg miała teraz startuje z niższą wagą i mam nadzieję, że nie przytyje więcej niż ostatnio no ale marzyć to ja sobie mogę zobaczymy co to będzie
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie nie wyobrażam latać za moją z brzuchem, będzie ciekawie Ja powiem tyle nie kupuj nic na zapas. Na początku ciąży odkupiłam od dziewczyny dwie pary jeansów z h&m mama i nie miałam ich ani razu bo mało przytyłam i w zasadzie do końca były na mnie za duże teraz leżą w szafie i coś nie mogę się ogarnąć by je wystawić na sprzedaż ![]() Co do smarowania to ja smarowałam palmersem. W pewnym momencie szybko zaczęłam tyć i mi się zrobiła taka siateczka czerwonych "nitek" na brzuchu. Zaczęłam smarować olejem kokosowym i nie mam ani jednego rozstępu także polecam
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja smarowałam się Bio Oil i zamiennie Babydream i nie miałam rozstępów, ale teraz nie wiem co jest na topie. Cytat:
Moja miała 2750g ![]() Ja w ciąży przybrałam 11kg i szybko to zgubiłam, ale później jak karmiłam to byłam ciągle głodna i jadłam sporo węglowodanów i słodyczy to znowu przytyłam i tak mi zostało. Przed 1 ciążą też przytyłam z powodu "dobrobytu poślubnego", że tak powiem ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Skład ma ciekawy. Ładnie pachnie? |
||
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że bardzo podobnie! moja całe 30 gram więcej i wagowo tak samo ok 11kg No dobrobyt ślubny i facet który może jeść wszystko i trzyma wagę to zdradzieckie połączenie ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- wiesz co mi się podobał, zobacz sobie w rossmanie czy Ci podejdzie bo w ciąży to różnie bywa z wrażliwością na zapachy
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Oki dzięki. Właśnie się zastanawiałam, gdzie można kupić. Babydream niezbyt mi pasował. |
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
Ja Sobie moze kupie ta oliwke babydream, w pierwszej ciazy niczym sie nie smarowalam i nie mialam rozstepow, alr w sumie u mnie nawet brzucha nie bylo widac wiec skora sie nie naciagnela
![]() Co to wagi to ja sie na prawde juz obawiam, niby zaczynam z waga 10kg mniejsza niz z corka ale podejrzewam ze szybko przybycze ![]() Tez jestem ciekawa kiedy bedzie brzuch widac, na razie jestem taka napompowana troche, ale mam nadzieję ze rak szybko mi brzuch nie "wybuli" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
To chyba zacznę od bio oil bo mam w domu. Smarowałam nim bliznę po operacji i faktycznie jest bledsza i mniej widoczna
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bio Oil można od drugiego trymestru. Pamiętajcie o tym. Pozdr Listopadowka 2017 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
właśnie chcialam napisać, że bio oil od II trymestru.
mam pytanie: czy któras z was tez nie ma żadnych objawów oprocz delikatnego kucia w podbrzuszu i braku okresu? nawet bóle brzucha mi przeszły, mdliło mnie pare razy tylko. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

Melduję się po wizycie. Wczoraj późno wróciłam i już nie miałam siły pisać. A więc widziałam serduszko
Dzisiaj i w nocy już wkładka czysta

ale czuję się napompowana i spodnie mnie cisną. W pierwszej ciąży też u mnie długo nie było widać i miałam mały brzuszek do porodu. Dziecko też małe było.