Ząbkujemy i wstajemy a wkrótce roczek świętujemy! Lipcówki 2016! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-03, 07:19   #271
kochanie1887
Raczkowanie

Dot.: Ząbkujemy i wstajemy a wkrótce roczek świętujemy! Lipcówki 2016!

Hej dziewczynki
U nas na dzień dziecka synek dostał od nas ciężarówkę na podwórko, super z nią lata po trawie (a ja nie muszę nosic), wcześniej kupiliśmy bujawke drewniana, piaskownice, a on to wszystko ma w d... woli wchodzić na taras i szurać krzeslem albo wkładać do buzi wszystkie kamyki,listki...
Od mojej mamy basenik, teście chyba mają dać zabawki do piaskownicy.
Ja też miałam jakieś swoje oostanowienia, jak przyjechała do nas w sierpniu moja koleżanka z cora 6mcy i zaczęła opowiadać że ona z nią śpi w łóżku a mąż w pokoju obok, to byłam w szoku. Bo jak to tak? Spać z dzieckiem a nie z mężem?
Ale jak moj syn zaczął się budzić co godzinę w okolicach 5mca to zrozumiałam o co chodzi. I do tej pory jest tak ze ja z synem w łóżku na górze a mąż w gabinecie na dole
Jak ona siostra mówiła że do snu lula swoją roczna córkę to mówię o nie! I jaka byłam szczęśliwa jak moj 2mczny synek sam usypial po odlozenie, hehe głupia ja! Teraz do drzemki latam a im na rękach aż mi plecy wysiadają. Lepsze to niż darcie się do księżyca.
Jak to podejście się zmienia w trakcie.
Mam ochotę go oduczyc spania w nocy ze mną, już zapowiedziałam mężowi że ma przychodzić do nas i będę miała większą motywację żeby go 10000 razy odkładać do łóżeczka, ale ja uwielbiam z nim spać, rano się przytulić itp
kochanie1887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-03, 07:28   #272
Marie Madeleine
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Marie Madeleine

Zła noc . I to nie przez Kubę a psa który mi zwymiotował i musiałam o 3 sprzątać . Młody jeszcze śpi a ja za godzinę jadę po tż
Wczoraj urwanie głowy było bo nikt oprócz pracodawcy starego jak i nowego ( pisałam , że jednak po negocjacjach dużych tż zmienia miejsce pracy? ) nie wie o operacji a wczoraj ogłosili , że tż zmienia barwy i do mnie dzwonili bo czemu on nie odbiera .

Co do dzieci to ja myśle , że wiele osób kłamie co do snu pociech czy zachowań . Istnieją mega grzeczne , spokojne dzieci , ale jest ich mniej niż myślimy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Marie Madeleine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-03, 09:00   #273
Kosia22
Rozeznanie

O jeju, mielismy kiedys psa. Zrobilismy sylwestra w domu, siedzimy wszyscy, a punkt polnoc pies zaczal tak wymiotowac biedny byl, bo szwagier dal mu jakies kosci 😠 tak go meczylo, zarzygal nam cale pietro i schody (mieszkalismy wtedy w domku). Biedny tz to wszystko sprzatal bo ja nie dawalam rady, taki byl smrod. A wiecie jak sie fajnie sprzata gdy sie wypilo wodke 😠
Co najlepsze na nastepny dzien rano szwagier narobil plotek ze to ja sie tak napilam ze rzygalam i tz po mnie musiał sprzatac!!!! 😂

Co do spania to Maja do dzis spi ze mna i to lubie, mam ja pod reka. Tz spi na kanapie. Jakis czas temu probowalismy spac w trojke ale bylo mi zs goraco i nie moglam zasnac, a Maja jak zobsczyla tz to zrobola sobie 3 godzinna przerwe w spaniu!!! Od tamtej pory tz spi dalej na kanapie i mowi, ze mu tam dobrze, bo go szumis wkurza. 😂

Kosia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-03, 10:40   #274
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine Pokaż wiadomość
Zła noc . I to nie przez Kubę a psa który mi zwymiotował i musiałam o 3 sprzątać . Młody jeszcze śpi a ja za godzinę jadę po tż
Wczoraj urwanie głowy było bo nikt oprócz pracodawcy starego jak i nowego ( pisałam , że jednak po negocjacjach dużych tż zmienia miejsce pracy? ) nie wie o operacji a wczoraj ogłosili , że tż zmienia barwy i do mnie dzwonili bo czemu on nie odbiera .

Co do dzieci to ja myśle , że wiele osób kłamie co do snu pociech czy zachowań . Istnieją mega grzeczne , spokojne dzieci , ale jest ich mniej niż myślimy

Moze to nie tyle klamstwo ile inne podejscie?

Np. Moje Dziecko od dluzszego czasu spi od 18.00-19.00 do 4rano i albo po cycu dosypia do 6albo coraz czesciej sie rozbudza(jest jasno juz) i dopiero o 6idzie dospac... Ja nie umiem zasnac kiedy On cyca wiec praktycznie codziennie wstaje o tej 4... Tylko w niczym mi to nie przeszkadza bo spokojnie jem sobie sniadanie albo biore relaksujaca kapiel i szykuje sobie koktajl na podwieczorek dla siebie i chlopakow, bo jak wychodze do pracy to wracam na 18do domu (pod zlobkiem i przedszkolem mamy plac zabaw, na ktorym Duzy ma kolegow i siedzimy tam do oporu wiec umarlabym z glodu )

I ktos kto lubi dlugo spac moglby narzekac a mi to w niczym nie przeszkadza

zdarzaja sie takie noce jak ta, ze obudzil sie dopiero o 6, ale za to Duzy od 3rano wymiotowal wiec i tak nie bylo dane mi pospac
Za to mam juz 3prania zrobione

Teraz wszystkie 3moje chlopaki spia (Duzy odsypia nocke, ojciec wrocil z pracy o 1w nocy, Maly ma drzemke) a ja w parku na lawce nadrabiam internety
I po co mam narzekac?

Kolezanki Synek wczoraj skonczyl miesiac... I wczoraj po 2tygodniach wyszedl ze szpitala-lezal na intensywnej terapii... Mogla przy nim byc od 12-15... Wysepila jeszcze karmienia o 11 i 17...
A tak siedziala w domu i plakala..
I w takich momentach dziekuje Bogu za kazda nocna pobudke, ale doceniam to, ze sa zdrowi i jestesmy razem

Ps. Ja mam spokojne egzemplarze, ale Ty Marie mimo, ze Kubulek jest bardziej wymagajacy a Tz ma prace jaka ma tez moglabys ciagle marudzic i narzekac... A jednak z taka czuloscia i Miloscia piszesz o Synku, ze jakbys od czasu do czasu nie napisala o Waszych gorszych nockach czy niektorych akcjach to ciagle bym Ci zazdroscila

Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

I ja moich dzieci nie widze 8h dziennie wiec jestem za nimi steskniona a nie zmeczona ich marudzeniem
Hahaha

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2017-06-03 o 10:37
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-03, 10:58   #275
Marie Madeleine
Zadomowienie

Ząbkujemy i wstajemy a wkrótce roczek świętujemy! Lipcówki 2016!

Tż już z nami ❤️ my śpimy w 3 a w zasadzie w 5 bo dwa psy śpią w nogach . Hahaha

Ja nie potrafię zasnąć i spać spokojnie bez tża i chociaż Mały budzi mnie wiele razy i brakuje mi przytulenia do tża w nocy to boje się momentu kiedy będzie spał w swoim łóżku . Będę się pewnie sama budziła i sprawdzała czy jest ok najlepiej by było gdyby sam zasypiał w swoim łóżku a w połowie nocy sam przychodził się tulić.

KOSIA Ty pijusie

MARGOSIA masz racje z tym podejściem . Ja tez mało snu potrzebuje. Wiec aż tak te pobudki mnie nie męczą. Tż jak nie prześpi ciągiem 8 godzin to jest tak irytujący , że wole by jechał do pracy niż z nami siedział . Jego tez przez 9 miesięcy w roku nie ma prawie wcale za to teraz jest 3 miesiące non stop gdyby nie ta zasrana operacja to byłaby idylla.

Jak się czuje starszak ?

Edytowane przez Marie Madeleine
Czas edycji: 2017-06-03 o 11:03
Stary 2017-06-03, 17:31   #276
Margosia__
Zakorzenienie

Jak wstal po drzemce to zjadl najlepsze lekarstwo na chory brzuszek czyli czekoladowe mufinki z dzemen i bylo ok

Mały
Stary 2017-06-03, 19:09   #277
Marie Madeleine
Zadomowienie

Kuba zasnął w 10 minut - bujany bo był mega zmęczony . Miał tylko jedna drzemkę za to 2,5 h aż! Jeśli noc będzie spoko i nie wstanie przed 7 to go przestawiam na jedna drzemkę .

MARGOSIA czyli tak to działa ? 🏻

Już nie śpi

Czas edycji: 2017-06-03 o 20:07
Stary 2017-06-03, 22:52   #278
Tetetka1
Raczkowanie

Po to jest to forum żeby się szczerze dzielić swoimi doświadczeniami, pochwalić czy pożalić jak trzeba. Nikt tak nie zrozumie mamy jak druga mama.
Moje dziecko to raczej grzeczny egzemplarz choć bywa i bywało różnie. Zdarzają się chwile, że mam wszystkiego dość i muszę sobie poryczeć. Z drugiej strony sama robię sobie wyrzuty o co mi chodzi i czemu narzekam skoro mam grzeczne dziecko?
U nas najgorsze są noce, Mały budzi się milion razy a ja mimo że jestem padnięta to nie umiem przyłożyć głowy do poduszki i zasnąć więc są noce gdy Mały zaśnie ja się kładę, przewracam z boku na bok jak to ja, już czuję miłe odpływanie a tu ryk... i tak np do 2ej, 3ej. Gdy śpimy razem jest trochę lepiej ale i tak wychodzi że śpię 4-5h. Nie wiem czemu Olo tak często się budzi i to z płaczem, to takie nawykowe wstawanie bo głodny to on nawet nie jest. Więc tak w skrócie to u mnie ten deficyt snu najgorszy.
Czasem gdy mąż ma rano wolne to przejmuje małego a ja trochę odsypiam i od razu świat jest piękniejszy
Na spacery nie narzekam, Olek jest łaskawy w tej kwestii. Płacz był gdy wyrastał z gondoli a ja jeszcze się łudziłam że będzie w niej spać. Teraz wychodzimy na ok godzinne spacery i jest ok.
W dzień też jest raczej grzeczny tylko gdy zęby idą to budzi się w nim potwór

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Też karmicie dzieci o 22:22 ?
Tetetka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 07:21   #279
Kosia22
Rozeznanie

Hahamoja je lrzed spaniem 20-21 a potem dopiero 6-7. Czasem sie zdarzy ze jeszcze rsz w nocy zje ale to rzadkodzis poszla spac o 20:30 i wstala chwile przed 7, tp o tak niezle 😕
Zaczelismy zmieniac mleko z enfamilu na bebiko, w koncu cos co nie smierdzi jak enfamil...

Stary 2017-06-04, 08:55   #280
Margosia__
Zakorzenienie

Marie i jak Wasza nocka ostatecznie?

Kamila gdzie jestes? Biegasz za Noah?

Damianiatko zaczelo chodzic samo
Coraz czesciej i chetniej spaceruje na niewielkie odleglosci

Mały
Stary 2017-06-04, 09:06   #281
nestle301
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Cudnie 😀Brawo Damianku! 👏👏👏

Stary 2017-06-04, 09:21   #282
Marie Madeleine
Zadomowienie

Drugi chodzący chłopak 🏻

Kuba jest za dziki na to pierwszy wstał ostatni pójdzie .

Nocka parszywa dużo pobudek z płaczem . Za to mam dobry humor bo dostaliśmy zdjęcia od nowego szefa tż jaki nam dom załatwił . Jestem prze kur.. szczęśliwa ! Taniej niż w poprzedniej miejscowości a na taki dom to nigdy mnie stać nie będzie . Na ogrodzie maja nawet boisko małe do piłki nożnej . Tylko kto to posprząta i będzie kosił ?! Zatyram się tam!

TETETKA uwierz mi na 90% Twoje dziecko jest zupełnie zdrowe i zachowuje się bardzo pierwotnie i normalnie . Sprawdź tylko sobie krew ( potas czasami jak jest zły to wtedy są częstsze pobudki ) i refluks ukryty lub ZUM bo może nie dawać innych objawów .
Poczytaj szczegółowo wymagające.pl dowiesz się z wiedzy tylko naukowej od psycholożki dziecięcej dlaczego tak często się budzi i kiedy to minie ... już po roczku będzie lepiej a Ty może byś piła melisę to byś lepiej spała ? Ja mam tak jak Ty kiedy nie ma tża - budzę sie i już nie śpię . Przy nim śpię pięknie tylko po 6 już nie zasnę bo jest jasno. Niestety do 7 nie mogę wyjść z łóżka bo od razu Kuba się budzi i jak nie dośpi jest zmierzły jak tata a tak to bym się ogarnęła i ugotowała już .

Dziś jedziemy na grila do przyjaciółki ❤️ kurczę ale mam mega humor pomimo takiej nocki !

Stary 2017-06-04, 10:41   #283
reniferek01
Zakorzenienie

A ja dzis panikuje troche bo po raz pierwszy Mateusz ma gorączkę z noska tez leci ciurkiem a ma juz dosyc wycierania, odciagnac tez sobie nie da. Biedna moja marudka

Gratuluje sprytu u Damiana niech mu podloga miekka bedzie w razie klapnięcia

Marie baw sie dobrze

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 12:56   #284
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
A ja dzis panikuje troche bo po raz pierwszy Mateusz ma gorączkę z noska tez leci ciurkiem a ma juz dosyc wycierania, odciagnac tez sobie nie da. Biedna moja marudka

Marie baw sie dobrze
Zeby czy jakies paskudztwo sie przyplatalo?
Pilnuj zeby pil czesto, przy tej duchocie.

Zdrowka!
Cytat:
Drugi chodzący chłopak 🏻

Nocka parszywa dużo pobudek z płaczem . Za to mam dobry humor bo dostaliśmy zdjęcia od nowego szefa tż jaki nam dom załatwił . Jestem prze kur.. szczęśliwa ! Taniej niż w poprzedniej miejscowości a na taki dom to nigdy mnie stać nie będzie . Na ogrodzie maja nawet boisko małe do piłki nożnej . Tylko kto to posprząta i będzie kosił ?! Zatyram się tam!

TETETKA uwierz mi na 90% Twoje dziecko jest zupełnie zdrowe i zachowuje się bardzo pierwotnie i normalnie . Sprawdź tylko sobie krew ( potas czasami jak jest zły to wtedy są częstsze pobudki ) i refluks ukryty lub ZUM bo może nie dawać innych objawów .
Poczytaj szczegółowo wymagające.pl dowiesz się z wiedzy tylko naukowej od psycholożki dziecięcej dlaczego tak często się budzi i kiedy to minie ... już po roczku będzie lepiej a Ty może byś piła melisę to byś lepiej spała ? Ja mam tak jak Ty kiedy nie ma tża - budzę sie i już nie śpię . Przy nim śpię pięknie tylko po 6 już nie zasnę bo jest jasno. Niestety do 7 nie mogę wyjść z łóżka bo od razu Kuba się budzi i jak nie dośpi jest zmierzły jak tata a tak to bym się ogarnęła i ugotowała już .

Dziś jedziemy na grila do przyjaciółki ❤️ kurczę ale mam mega humor pomimo takiej nocki !

Co to jest ZUM?

Pokaz nam tez zdjecia domku w klubie
I udanego grilowania

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Damianiatko dziekuje za gratulacje

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Dziewczyny tu udzielajace sie kiedy zaczynamy roczki?
Ktory Dzidek jest Najstarszy?

Mały
Stary 2017-06-04, 13:30   #285
nestle301
Zakorzenienie

Marie no i super się Wam teraz układa ☺udanego grilla, oby Was zapowiadane burze ominęły!

Reniferku trzymam kciuki aby gorączka szybciutko minęła!

Margosiu chyba moje Dziecię rozpocznie wątkowe roczki😉
Imprezkę mam zaklepaną na 24.06, bo 30 będziemy już tyłki moczyć nad Bałtykiem -o ile dojedziemy.. 😀

Mamy pierwszą 4!Duże bydle 😊

Stary 2017-06-04, 14:52   #286
reniferek01
Zakorzenienie

Dzieki
Raczej przeziębil sie, u mnie w domu pełno przeciągów :/ no i raz spalismy przy ucholonym oknie a rano sie zimno zrobilo.
A mały czesto pije, dbam o to

U mnie juz sie pogoda taka niewyrazna zaczyna robic, niby slonce dalej jest ale juz takie zasnute chmurami.

Teraz czekam na męza bo ma obiad przywiezc, nowa knajpa sie otworzyla z tajskim jedzeniem, zobaczymy co to bedzie

Zum to chyba zapalenie ukladu moczowego

...
Stary 2017-06-04, 16:07   #287
Marie Madeleine
Zadomowienie

Tak Zapalenie układu moczowego .

NESTLE i nie boli , nie płacze ? Zazdroszczę i brawo .

Zaraz wrzucę zdjęcia domu. Zawsze mieszkaliśmy w brzydkich mieszkaniach wiec dlatego tak się ciesze.! No i dużo płaciliśmy tylko ostatnie dwa lata były tanie bo tylko za rachunki , ale brzydkie miejsce . Teraz tylko 800zł plus media.

Czas edycji: 2017-06-04 o 16:13
Stary 2017-06-04, 18:21   #288
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Zapalenie układu moczowego .

NESTLE i nie boli , nie płacze ? Zazdroszczę i brawo .

Zaraz wrzucę zdjęcia domu. Zawsze mieszkaliśmy w brzydkich mieszkaniach wiec dlatego tak się ciesze.! No i dużo płaciliśmy tylko ostatnie dwa lata były tanie bo tylko za rachunki , ale brzydkie miejsce . Teraz tylko 800zł plus media.

To jak za darmo

Cytat:
Dzieki
Raczej przeziębil sie, u mnie w domu pełno przeciągów :/ no i raz spalismy przy ucholonym oknie a rano sie zimno zrobilo.
A mały czesto pije, dbam o to

U mnie juz sie pogoda taka niewyrazna zaczyna robic, niby slonce dalej jest ale juz takie zasnute chmurami.

Teraz czekam na męza bo ma obiad przywiezc, nowa knajpa sie otworzyla z tajskim jedzeniem, zobaczymy co to bedzie

Zum to chyba zapalenie ukladu moczowego
No to zdrowka

U nas sie zbiera na burze
Jak jedzenie?
Cytat:
Napisane przez nestle301 Pokaż wiadomość
Marie no i super się Wam teraz układa ☺udanego grilla, oby Was zapowiadane burze ominęły!

Imprezkę mam zaklepaną na 24.06, bo 30 będziemy już tyłki moczyć nad Bałtykiem -o ile dojedziemy.. 😀

O wlasnie sie zastanawialam kiedy 4wychodza

Chociaz nam to jeszcze sporo brakuje
A macie wszystkie 1i 2??

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:

A to 30.06 bedziemy swietowac pierwsze urodzinki Naszego Pierworodnego

Mały
Stary 2017-06-04, 18:39   #289
reniferek01
Zakorzenienie

800zl to faktycznie prawie darmo jak za dom

Jedzenie całkiem spoko
Mąż karmił malego daniem ze słoiczka - młody cały do przebrania... czasem mam wrazenie ze robi tak specjalnie abym wiecej go nie prosila o karmienie
My mamy jedynki na dole i na gorze, dwojki na gorze i chyba cos w drodze bo slinotok i ręce caly czas w buzi. Widac ze cos go tak swedzi/ boli

Nestle to u was juz cala buzia zebow

My 12.07 roczek konczymy

...
Stary 2017-06-04, 23:02   #290
Tetetka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kosia22 Pokaż wiadomość
Hahamoja je lrzed spaniem 20-21 a potem dopiero 6-7. Czasem sie zdarzy ze jeszcze rsz w nocy zje ale to rzadkodzis poszla spac o 20:30 i wstala chwile przed 7, tp o tak niezle 😕
Zaczelismy zmieniac mleko z enfamilu na bebiko, w koncu cos co nie smierdzi jak enfamil...

Zazdroszczę. Ale byłabym wyspana gdybym tak miała

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Gratki

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Drugi chodzący chłopak 🏻

Dzięki poczytam.
Co do mojego spania to melisa na mnie nie działa, jestem typem sowy i od kiedy pamiętam mija sporo czasu zanim zasypiam. Wieczorem mam mnóstwo energii a rano ledwo żyję.

Gratuluję domu Jest taniej to może zatrudnisz sprzątaczkę i ogrodnika?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:

Już 4?? U nas pierwsza dwójka dopiero wyszła.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:

Marie baw sie dobrze
No biedny.. Zdrówka
Stary 2017-06-04, 23:07   #291
nestle301
Zakorzenienie

Dziewczyny Kochane,

weszłam tak na chwilkę do klubu, a tam tyle zdjęć dodanych, że musiałam je szybciutko przeglądać z obawy o baterię telefonu, która musi do rana wytrzymać 😀

Ale Wy piękne jesteście!!! Cudne pamiątki ślubne macie💗😀😍

Ja jestem po szybkim cywilnym i jeszcze szybszym kościelnym ale bez białej sukni 😉

Marie domek wymiata!!! Kiedy przeprowadzka?

Ta 4 to mu bardzo długo wychodziła, już mu przestałam kukać do buziola, a tu taka niespodzianka. Czy boli to nie wiem, ale stale tam paluchy wkłada, dobrze jak swoje a nie moje😉Marudny był jak zazwyczaj, ale ten tydzień był trochę szalony i chyba nie zwróciłam uwagi aby działo się z nim coś więcej. Teraz coś się kręci, pić mleka nie chce to mu posmarowałam dentinoxem i liczę że uśnie. Tak dawno mu nic nowego nie wyszło, że się cieszę jak głupia 😀, bo im szybciej wyjdą tym szybciej będzie luuuuzzzzz...

Gosia 4 idą chyba przed 3, ale też nie pamiętam 😜

Stary 2017-06-05, 04:29   #292
Kosia22
Rozeznanie

Tez przejrzalam galerie. Dom wypas, jak to mozliwe ze tam tak tanio? Ile tam jest metrow? Mi sie wydaje, ze sprzataczka to bedzie konieczna, ciezko tyle ogarnac przy dziecku. Ja ledwo ogarniam 50 metrow 😂

A co do slubow to sukienka reniferka strasznie mi sie posoba, sliczne te zdobienia na dole
Zreszta wszystkie dziewczyny wygladaly super.

Tetetka1 a ja wiecznie nie wyslana, bo późno chodze spac, drzemne sie 5-6h i pobudka

Stary 2017-06-05, 06:31   #293
Marie Madeleine
Zadomowienie

TETETKA to obyś jak najszybciej miała możliwość przespać noc

Nie wiem ile metrów, ale dużo . Mieszkałam w wielkim domu 360m2 zanim nie uciekłam do tża i wiem jaka to praca wiec boje się ale i tęsknie od kiedy jest Kuba za ogrodem i spokojem . Tanio dlatego , że jakoś prezes to załatwił . Oni szalenie bardzo chcieli u siebie tża . Nas ze starego klubu nie chcieli puścić a nawet nie byliśmy do końca przekonani czy chcemy zmieniać coś. Walnelam naszemu managerowi , że w starym miejscu mam nagrany dom i to dla mnie ważne wiec jeśli prezes załatwi to idziemy . No i prezes postarał się bardzo . Oczywiście były inne czynniki dlaczego się przenosimy , ale to taka wisienka na torcie. Dom nie w moim wymarzonym stylu, ale i tak jest cudnie jak na wynajmowany . Przenosiny tż już pod koniec lipca, ja dopiero we wrześniu bo ludzie tam jeszcze mieszkają . Niestety miesiąc będziemy osobno
Kogoś do koszenia serio myślałam załatwić bo ja tego przy Kubie nie widzę robić a tż serio nie będzie miał kiedy za to sprzątanie nie dziękuje . Raz żal mi kasy bo za to mogę sobie coś kupić a ja jestem dusigrosz , dwa jak Kubus mały był i płakał całe dnie a tża nie było dwa tygodnie to dwa razy miałam Panią . Niestety poprawiałam bo jak już sprzątam to porządnie .

Tż już chodzi bez kuli . Za 9 dni ściąganie szwów i zacznie fizjoterapie wiec idzie bardzo szybko.

Czas edycji: 2017-06-05 o 06:42
Stary 2017-06-05, 10:09   #294
nestle301
Zakorzenienie

Marie a kiedy będziesz mogła się pochwalić gdzie to Twój Tz awansował?

Brawo za szybki powrót do formy!!!

Nie pamiętam już, która z Was tu pisała o promo w H&M, ale mój Tz bardzo dziękuje 😉wczoraj ponad h spędziłam na zakupach online, a z konta znikła dość spora kwota😉

Stary 2017-06-05, 10:16   #295
Tetetka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kosia22 Pokaż wiadomość
Tez przejrzalam galerie. Dom wypas, jak to mozliwe ze tam tak tanio? Ile tam jest metrow? Mi sie wydaje, ze sprzataczka to bedzie konieczna, ciezko tyle ogarnac przy dziecku. Ja ledwo ogarniam 50 metrow 😂

A co do slubow to sukienka reniferka strasznie mi sie posoba, sliczne te zdobienia na dole
Zreszta wszystkie dziewczyny wygladaly super.

Tetetka1 a ja wiecznie nie wyslana, bo późno chodze spac, drzemne sie 5-6h i pobudka

Też niestety późno chodzę spać ale nie umiem zasnąć przed północą. Mój wewnętrzny zegar jest silniejszy niż zmęczenie.
Stary 2017-06-05, 10:32   #296
Kosia22
Rozeznanie

Ja w ogole z tych co w nocy zyja najbardziej. Wtedy najlepiej mi sie cos oglada, najlepiej czyta ksiazki a w szkole najlepiej mi sie wtedy uczylo. Ta cisza, spokoj, ciemmosc - uwielbiam. W ciazy chodzilsm spac o 2-3 a estawalam o 9/10 i dla mnie to bylo optymalne. A przed ciaza pracowalam glownie na nocki, dla mnie to tez bylo super.
Teraz tez nie ma zle, bo Maja ma dosc dlugie drzenki w dzien wiec jak juz naprawdę padam to odsypiam z nia
Jesli chodzi o spanie Mai to jestem szczesciaraale zasypianie u niej to koszmar

Stary 2017-06-05, 10:37   #297
Tetetka1
Raczkowanie

Cytat:
TETETKA to obyś jak najszybciej miała możliwość przespać noc

Nie wiem ile metrów, ale dużo . Mieszkałam w wielkim domu 360m2 zanim nie uciekłam do tża i wiem jaka to praca wiec boje się ale i tęsknie od kiedy jest Kuba za ogrodem i spokojem . Tanio dlatego , że jakoś prezes to załatwił . Oni szalenie bardzo chcieli u siebie tża . Nas ze starego klubu nie chcieli puścić a nawet nie byliśmy do końca przekonani czy chcemy zmieniać coś. Walnelam naszemu managerowi , że w starym miejscu mam nagrany dom i to dla mnie ważne wiec jeśli prezes załatwi to idziemy . No i prezes postarał się bardzo . Oczywiście były inne czynniki dlaczego się przenosimy , ale to taka wisienka na torcie. Dom nie w moim wymarzonym stylu, ale i tak jest cudnie jak na wynajmowany . Przenosiny tż już pod koniec lipca, ja dopiero we wrześniu bo ludzie tam jeszcze mieszkają . Niestety miesiąc będziemy osobno
Kogoś do koszenia serio myślałam załatwić bo ja tego przy Kubie nie widzę robić a tż serio nie będzie miał kiedy za to sprzątanie nie dziękuje . Raz żal mi kasy bo za to mogę sobie coś kupić a ja jestem dusigrosz , dwa jak Kubus mały był i płakał całe dnie a tża nie było dwa tygodnie to dwa razy miałam Panią . Niestety poprawiałam bo jak już sprzątam to porządnie .

Tż już chodzi bez kuli . Za 9 dni ściąganie szwów i zacznie fizjoterapie wiec idzie bardzo szybko.

Dzięki Ostatnio gdzieś pod koniec ciąży się zdarzyło. Zresztą, miałam ponad 30 lat na wysypianie się

Dom super, jako że mieszkam w bloku i to na 3 piętrze to szczególnie ogrodu zazdroszczę, tak pozytywnie Będzie K miał gdzie latać, i dla piesków świetna sprawa.
Też marzy nam się domek, coś nawet zaczynamy robić w tej sprawie. Mój wymarzony byłby w stylu trochę skandynawskim trochę industrialnym, z belkami sufitowymi, cegłą na ścianie i koniecznie z garderobą
Też myślę, że do sprzątania będziecie musieli kogoś znaleźć a do koszenia to już na bank.
Super, że tak szybko idzie tżtowi, a tak się bałaś.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Marie a kiedy będziesz mogła się pochwalić gdzie to Twój Tz awansował?

Brawo za szybki powrót do formy!!!

Nie pamiętam już, która z Was tu pisała o promo w H&M, ale mój Tz bardzo dziękuje 😉wczoraj ponad h spędziłam na zakupach online, a z konta znikła dość spora kwota😉

To ja Gdy jest jakaś promocja to mój mi nawet mówi żebym wzięła więcej skoro takie fajne rabaty.
A propos, w Lidlu dziś ciuszki dla maluchów.
Stary 2017-06-05, 14:28   #298
kamila_509
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja ostatnio nie mam weny do pisania. Niby był T w domu i mi pomagał a ja ciągle jestem wykończona. Jutro wraca do pracy a ja już mam depresję
Noah znowu późno zasypia ale wstaje o 8 a nie o 5-6. Ma tylko 2 drzemki po godzinę ( tylko, bo wcześniej były 3 długie ). Zaczęłam ćwiczyć ( od początku maja ) i jeszcze mniej czasu na wszystko. Doby mi nie wystarcza.
Noah smiga już jak Stary, byliśmy na odkrytym basenie kilka razy i było świetnie
Stary 2017-06-06, 07:48   #299
Marie Madeleine
Zadomowienie

NESTLE wczoraj ogłosili . Beniaminek czyli Zawiercie . Awansował ? No nie bardzo z drużyny mistrza Polski przechodzi do nawyki zespołu . Wiec jeśli chodzi o dobra materialne będzie dość gorzej , ale tak zadecydowaliśmy ponieważ tak będzie pierwszym a nie rezerwowym . A grać musi by za rok znów piać się w górę . Już raz zrobił krok w tył by potem fajnie awansować

Poparzyłam się wczoraj na solarium . Zaraz mamy wesele i chciałam się odpalic bo nie mam kiedy to się zjarałam.

Noce co coraz gorsze teraz chyba idą dolne dwójki . Od 5 nie śpię .

KAMILA Extra . Tez chcemy iść . I graty za ćwiczenia . Jak tylko te zeby wyjdą i będę lepiej żyć to chce z Chodakowska chociaż trenować

Stary 2017-06-06, 08:42   #300
kamila_509
Zakorzenienie

Ja tej nocy też słabo spalam. Najpierw nie mogłam zasnąć, potem Noah się budził i nie dał odłożyć... potem kot wymiotowal, potem znów pobudki, koty szalały i tak w kółko. O 5 się obudziłam i zasnąłem na godzinkę o 7

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości