![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Jelonek on tak na trzezwo ??
![]() Eh ogladam drugi oddcinek..moze będzie lepiej i juz nie bede plakala i sklinala na rodzace 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że jakieś promile ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
U mnie gaz to najchętniej mąż by wypróbował
![]() Ja to nie wiem nawet czy spróbuje bo juz słyszałam, że na jednych działa ok, na inne słabo albom że wymiotuja Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kto pojechał na IP, nie wyłapałam tego info... ![]() A do mnie w końcu na weekend zjechał mężuś ![]() ![]() Mi się brzuszek coraz częściej spina i boląco tak... ale mija... To chyba te przepowiadacze... Porodów na Ipli na razie obejrzałam dwa odcinki... I też najpierw byłam w szoku, ze babeczka nie chce od razu dzidzi... ale z drugiej strony... Każda z nas jest inna... Sama nieraz myślę jak ja zareaguję na dzidzię... bo to będzie na pewno niezły szok. No i boję się w ogóle jak będzie z emocjami... większość ciąży miałam straszne załamania i doły...
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam doly..kazda z nas..poprostu porownalam jej decyzje..do mojej..to..ze ja bym bardzo chciala a nie moge przez cc..dlatego tak zareagowalam..kazdy jest inny to fakt..ale ona juz wcześniej nie chciala a poznjej..taka sztywna..i ze czemu brudna..maja wziasc ja umyc jakby z choinki spaadla. Sama nie wiem jak zareaguje..ale jestem jednego pewna. Na pewno nie tam oschlo..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez oglądałam ten odcinek i mi przykro się zrobiło jak nie chciała dziecka 😔 A jej partner tez taki oschły zero emocji... powiedział ze przyjdzie po wszystkim i ona sama po tych katach w skurczach chodziła 🙈 Ja rozumiem nie wejść na porod, ale wsparcie drugiej osoby przy skurczach i bólu jest według mnie bardzo wazne. Ja bym spanikowała bez męża obok 😭 Ale tez raczej przy partych go każe ewakuować bo nie chce tego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może jakaś depresja. O dziwo nie wszystkie kobiety od razu czują miłość do dzieciątka. Taki szok czasem jest. Aż ciężko to sobie wyobrazić jak już się kocha tą małą istotkę w brzuchu. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj mi kolega powiedział, ze to może być dla faceta traumatyczne przeżycie ale że ma patrzeć na tą fizjologię ale na to jak ukochana osoba cierpi. Ciekawa perspektywa, jakoś pierwszy raz taką opinię od faceta słyszałam ![]() Wróciliśmy, poszły lody a teraz mam zjazd energetyczny. Mały mi dzisiaj strasznie na pęcherz wjeżdżał. Miałam spięcie ze znajomym przez smsy dzisiaj i się uspokoić nie potrafię...
![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
A dzisiaj powrót do korzeni!!! KLASYKA GATUNKU -
Przemek Kossakowski na porodówce.. Nie widzieliście ?? WARTO!!! Sobota 22:00, TTV - jeśli któraś nie widziała :P Ja sobie też nie wyobrażam bez TŻta.... Bez niego nigdzie nie idę ![]() Ale mu mówiłam, że ma stać od strony mojej głowy :P A co tam na dole niech zajmuje się położna i lekarz... Mówi, że da radę ![]() Dziś mi opowiadał o kumplu, który z emocji fiknął zanim się na dobre zaczęło... i głowę sobie rozwalił... Przez moment go cucili i ratowali... zamiast porodem się zajmować... W dodatku miał ze sobą pożyczoną kamęrę, którą rozwalił upadając :P - Różnie bywa z tym TŻtami ![]()
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Paula nie nie ona juz w planie porodu zaznaczyla ze chce dziecko czysciutkie..nie byla to depresja. Monika tez byla na ip ale wrocila
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Ehh Ci faceci ![]() Paula oj ...nie wolno tak kobiet w ciazy denerwowac i to przed rozwiazaniem 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Eh kupiłam od znajomej buty we wrześniu. Nie udało nam się spotkać jak byla u zostawiła u.kolegi żebym sobie odebrała. Ale w ciążę zaszłam i najpierw praca a potem z Piaseczna bie miałam siły bo to minimum godzina w jedną stronę. Więc go poprosiłam czy by mi wysłał- że zapłacę za przesyłkę. Trochę się to ciągnęło i się teraz przypomniało to mi napisał że ma ważniejsze rzeczy niż latanie na pocztę czy do paczkomatu i mogę przyjechać tak jak miałam na początku... Więc mu napisałam żeby olal i napisałam tej koleżance że nie odebrałam bo nie dałam rady i się z kolesiem nie dogadałam. 50 zl nie majątek ale niesmak mam jakiś... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Lekarz na ip kazał mi ruchy liczyć. Ze jak będzie mniej niż 6 ma 2h to żeby przyjechać szybciej. Cały dzień latalam to wiadomo że się mało czuje a teraz leze na boku i mu jakoś nie idzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie opuchnięte stopy? Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
Paula zimnej wody się napij lub zjedz coś słodkiego.
Tunia - mam lekko troszkę opuchnięte kostki tylko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Ja nie wyczuwam 6 ruchów na godzinę
Lekarz mi powiedział wręcz ze mogę już rzadko czuć bo dziecko jest unieruchomione przez brak miejsca. Niepokojące jest natomiast jeśli w ogóle ani jednego ruchu nie ma w ciągu dłuższego czasu Ja bym osiwiala inaczej bo mała ostatnio mało się rysza ale jest bardzo jej ciasno i zarówno na IP jak i lekarz na wizycie uspokoił, także nie stresuj sie tym ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Mnie puchną nie tyle stopy co łydki i uda jak dużo stoję czy siedzę. Czasem są wręcz purpurowe ale wtedy od razu się kładę 🙈 A co do facetów którzy tłumacza się tym ze nie mogą oglądać cierpienia i nie jada z kobieta do szpitala, jakoś w to nie wierze. Łatwe wytłumaczenie, najlepiej zrobić i zobaczyć już gotowe urodzone ![]() Ale absolutnie rozumiem np kiedy facet nie wchodzi do sali porodowej. Ale na IP, podczas wypełniania papierków, czekania, pierwszej fazy skurczy- myśle ze to obowiązek skoro dziecko jest wspólne, dlaczego kobiety maja zostać same 😔 Wsparcie psychiczne ze gdzieś na korytarzu jest tz dużo moim zdaniem daje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Konto usunięte
|
Ja uważam że nie każdy facet jest gotowy do towarzyszenia kobiecie przy porodzie. Nie można zmusić kogoś do bycia przy kimś, skoro tego nie chce. Potem najczęściej pojawia się problem, że partner który był zmuszany do uczestniczenia w porodzie nie może patrzeć na żonę czy partnerkę.
A i są tacy którzy się zarzekają że NIGDY W ŻYCIU a jak się akcja rozkręca to piersi są na porodówce do końca. Nie ma reguły. Dlatego ja postanowiłam że swojego męża zmuszać nie będę - to jego decyzja. Choć na razie jest na tak - nie wiem jak będzie w praktyce jak przyjdzie co do czego. W rejestracji na pewno będzie ze mną - o ile akcja nie wymusi bym sama jechała taksówką - bo mąż może nie zdążyć dojechać z miejsca pracy. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- W podstawówce miałam kolegę, który mdlał na widok krwi i strzykawki. Zostało mu tak do dziś - więc różni są panowie. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-03 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak myślicie co jest bardziej wiarygodne
Termin z OM czy na ostatnim usg? Według ostatniego usg mała miała jakieś 1,5 tyg więcej niż z OM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Konto usunięte
|
U mnie dwóch różnych lekarzy mówi że termin z OM.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7436321 1]Ja uważam że nie każdy facet jest gotowy do towarzyszenia kobiecie przy porodzie. Nie można zmusić kogoś do bycia przy kimś, skoro tego nie chce. Potem najczęściej pojawia się problem, że partner który był zmuszany do uczestniczenia w porodzie nie może patrzeć na żonę czy partnerkę.
A i są tacy którzy się zarzekają że NIGDY W ŻYCIU a jak się akcja rozkręca to piersi są na porodówce do końca. Nie ma reguły. Dlatego ja postanowiłam że swojego męża zmuszać nie będę - to jego decyzja. Choć na razie jest na tak - nie wiem jak będzie w praktyce jak przyjdzie co do czego. W rejestracji na pewno będzie ze mną - o ile akcja nie wymusi bym sama jechała taksówką - bo mąż może nie zdążyć dojechać z miejsca pracy. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- W podstawówce miałam kolegę, który mdlał na widok krwi i strzykawki. Zostało mu tak do dziś - więc różni są panowie.[/QUOTE] Ale ja mówię właśnie migotku o tym. Ze rozumiem ze na porodówce nie, bo sama męża nie chce mimo ze wyraża chęć Ale np pojechać ze mną, zaprowadzić na IP A nie ze ja rodzę, stres i strach i jeszcze sama muszę być z tym wszystkim. A bycie przy badaniach, krzykach, partych i wychodzeniu główki to inna sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Moze fobia nie wiem ale zdenerwowalo mnie to..byc mose dlatego..ze ja baaardzo bym chciala.. No nic..tez fobia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Konto usunięte
|
Avika - szczerze to nie wiem jak będzie to wyglądało z mężem. Jak już to przejdę to opiszę. Ciężko tak mówić jak czegoś się nie doświadczyło. Ale pomoc na IP w postaci męża to naprawdę super sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Paula a juz je zaplacilas...eh przez 9 miesięcy czasu nie miał..ekstra.. Niektorzy to maja tupet
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Spoko moj tez tak dzis 2 h nic a jak się rozbrykal..to znowy nie moze sie uspokoic.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pannaanna_87 Czas edycji: 2017-06-03 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Ja się obawiam ze mi się teściowie zjada do szpitala. Zwłaszcza ze bierzemy pokój prywatny. Nie życzę ich sobie ale mój mąż nie rozumie tego bo uważa ze chcą wnuczkę zobaczyć i żebym nie była okrutna. Ale jakoś bycie teściami dla mnie nie sprawia automatycznie ze stajemy się rodzina, nienwyobrazam sobie leżeć po porodzie, krwawić, z podkładem, z biustem być może na wierzchu przy jego rodzinie
![]() Tak samo po wyjściu ze szpitala chce mieć co ajmniej tydzień bez odwiedzin. A Wy jak do tego podchodzicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Zdjelam obraczke ale zareczynowy taki cienki..no chyba nie dam rady.. Mam nadzieje..ze pozwola mi w nim rodzic.. Przez cc
![]() Czekalam na meza od 17..bo mieli skonczyc szybciej..o 19 dzwonie gdzie jest a on ze za h bedzie bo sie przedluzylo na dzialce..super..ze dal mi znac..nie wiem co z naszej randki dzisiaj :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Avilka mi tez tak puchna nogi..na fioletowo..z bialymi plamami ale stopy mam w miare ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Migotek Jak facet po porodzie nie moglby na mnie patrzec bo nie byl na to gotowy to kopnęłabym go w d... Syzbciej niz by onl tym pomyslal
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Avilka na termin porodu patrzy sie wg om i pierwszego usg do 14tc chyba Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7436285 6]Paula zimnej wody się napij lub zjedz coś słodkiego.
Tunia - mam lekko troszkę opuchnięte kostki tylko.[/QUOTE] Wody się napilam i bok zmieniłam. Bo niby na lewym się powinno a ja na prawym lepiej czułam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mojemu w sumie wyjścia nie dałam - powiedziałam że bardzo potrzebuje i liczę na niego i nie mogę być sama. Tak jak mówisz jak by uzasadnil jakoś konkretnie dlaczego nie chce wchodzić i brzmiało by to sensownie to byłabym w stanie wybaczyć. Ale generalnie my cierpimy przez tyle miesiecy i potem tyle godzin to się facet może "pomeczyc " i potowarzyszyc. [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7436321 1]Ja uważam że nie każdy facet jest gotowy do towarzyszenia kobiecie przy porodzie. Nie można zmusić kogoś do bycia przy kimś, skoro tego nie chce. Potem najczęściej pojawia się problem, że partner który był zmuszany do uczestniczenia w porodzie nie może patrzeć na żonę czy partnerkę. A i są tacy którzy się zarzekają że NIGDY W ŻYCIU a jak się akcja rozkręca to piersi są na porodówce do końca. Nie ma reguły. Dlatego ja postanowiłam że swojego męża zmuszać nie będę - to jego decyzja. Choć na razie jest na tak - nie wiem jak będzie w praktyce jak przyjdzie co do czego. W rejestracji na pewno będzie ze mną - o ile akcja nie wymusi bym sama jechała taksówką - bo mąż może nie zdążyć dojechać z miejsca pracy. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- W podstawówce miałam kolegę, który mdlał na widok krwi i strzykawki. Zostało mu tak do dziś - więc różni są panowie.[/QUOTE] Kurde zrobić dziecko to spoko ale dźwigać ciężar porodu to już nie? I pieluchy też nie zmieni bo śmierdzi. Jak mnie tacy faceci wkurzają... trzeba mieć jaja a nie ;p Cytat:
![]() Dywan sprzedany i już znalazłam nowy- błękitny w piraty i wyspę skarbów. Nie jest super stylowy tylko typowo dziecięce tapety stwierdziłam że się będzie potem można bawić z małym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Avilka juz probowalam wszystkiego..moj lekarz pow..ze moga wymagac ale tez niekoniecznie..wiec mam nadzieje..ze jakos przejdzie ale bede jeszcze probowala..
No ja na penwo nie chce odwiedzin od razu..nie bede wstanie sie ruszac..poza tym..wolalabym oswoic sie z nowa sytuacja..dziekciem..a jak bedzie to nie wiem..pewnie przyjada w drugiej dobie do szpitala :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W pierwszej kolejności to my musimy oswoić się z maluszkiem i poznać jego humorki. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-03 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#300 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Dlatego my mamy odzielny pokój dla małej, gdzie będę mogła sobie wyjść, gdzie będę miała spokój i ciszę z maluszkiem. Małe dziecko i tak na początku ma bardzo dużo nowych boźców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.