Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-03, 13:51   #271
pannaanna_87
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA

Jelonek on tak na trzezwo ??

Eh ogladam drugi oddcinek..moze będzie lepiej i juz nie bede plakala i sklinala na rodzace 😒

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-03, 13:55   #272
jelonekhihi
Zakorzenienie

Podejrzewam, że jakieś promile ma
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-03, 13:56   #273
tunia89
Zakorzenienie

U mnie gaz to najchętniej mąż by wypróbował
Ja to nie wiem nawet czy spróbuje bo juz słyszałam, że na jednych działa ok, na inne słabo albom że wymiotuja

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-03, 14:54   #274
milvunia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja odpoczywam bo o 4 rano mocne skurcze, aż wpadłam w panikę i w głowie : kurde nie załapie się na rzęsy
A teraz odpadł mi czop i czuje lekkie skurcze 🙈🙉 boje sieeee
Oby jeszcze 2 tyg wytrzymać
Pisz co i jak dalej

A kto pojechał na IP, nie wyłapałam tego info...

A do mnie w końcu na weekend zjechał mężuś Także świeto, bo 2 tygodnie się nie widzieliśmy

Mi się brzuszek coraz częściej spina i boląco tak... ale mija... To chyba te przepowiadacze...

Porodów na Ipli na razie obejrzałam dwa odcinki... I też najpierw byłam w szoku, ze babeczka nie chce od razu dzidzi... ale z drugiej strony... Każda z nas jest inna... Sama nieraz myślę jak ja zareaguję na dzidzię... bo to będzie na pewno niezły szok.
No i boję się w ogóle jak będzie z emocjami... większość ciąży miałam straszne załamania i doły...

W oczekiwaniu na dzidzię....

milvunia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-03, 15:22   #275
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja tez mialam doly..kazda z nas..poprostu porownalam jej decyzje..do mojej..to..ze ja bym bardzo chciala a nie moge przez cc..dlatego tak zareagowalam..kazdy jest inny to fakt..ale ona juz wcześniej nie chciala a poznjej..taka sztywna..i ze czemu brudna..maja wziasc ja umyc jakby z choinki spaadla. Sama nie wiem jak zareaguje..ale jestem jednego pewna. Na pewno nie tam oschlo..

Stary 2017-06-03, 16:02   #276
avilka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Najsmieszniejsze jest to..ze dali jej dziecko na brzuch..a ona sztywna..nawet nie chciala ja zlapac..bo brudna :/ wybuchlam placzem..i zaczelam na nia klnac.. 🙊😒

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Avilka ojjjj to moze cos sie dzieje trzymam kciuki.. Jak skurcze i czop to z tymi dwoma tyg moze byc ciezko ale daj znac jak cos 💪💪💪 może się uda z rzesami..ja tez mam na 8mego

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Migotek eh wspolczuje Ci czasem z tym mezem...a siostr nie słuchaj...

Tez oglądałam ten odcinek i mi przykro się zrobiło jak nie chciała dziecka 😔 A jej partner tez taki oschły zero emocji... powiedział ze przyjdzie po wszystkim i ona sama po tych katach w skurczach chodziła 🙈
Ja rozumiem nie wejść na porod, ale wsparcie drugiej osoby przy skurczach i bólu jest według mnie bardzo wazne. Ja bym spanikowała bez męża obok 😭 Ale tez raczej przy partych go każe ewakuować bo nie chce tego
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-03, 16:20   #277
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
Ja odpoczywam bo o 4 rano mocne skurcze, aż wpadłam w panikę i w głowie : kurde nie załapie się na rzęsy
A teraz odpadł mi czop i czuje lekkie skurcze 🙈🙉 boje sieeee
Oby jeszcze 2 tyg wytrzymać
Może być ciężko. :P Za tydzień pełnia :P

Cytat:
Najsmieszniejsze jest to..ze dali jej dziecko na brzuch..a ona sztywna..nawet nie chciala ja zlapac..bo brudna :/ wybuchlam placzem..i zaczelam na nia klnac.. 🙊😒

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Avilka ojjjj to moze cos sie dzieje trzymam kciuki.. Jak skurcze i czop to z tymi dwoma tyg moze byc ciezko ale daj znac jak cos 💪💪💪 może się uda z rzesami..ja tez mam na 8mego

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Migotek eh wspolczuje Ci czasem z tym mezem...a siostr nie słuchaj...

Może jakaś depresja. O dziwo nie wszystkie kobiety od razu czują miłość do dzieciątka. Taki szok czasem jest. Aż ciężko to sobie wyobrazić jak już się kocha tą małą istotkę w brzuchu.

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
U mnie gaz to najchętniej mąż by wypróbował
Ja to nie wiem nawet czy spróbuje bo juz słyszałam, że na jednych działa ok, na inne słabo albom że wymiotuja

Ponoć nie zawsze też dobrze tłumaczą jak używać.

Cytat:
Napisane przez milvunia83 Pokaż wiadomość
Pisz co i jak dalej

A kto pojechał na IP, nie wyłapałam tego info...
Vadera na IP. Ale ja jej z forum nie kojarzę, rzadko chyba pisała

Cytat:
Tez oglądałam ten odcinek i mi przykro się zrobiło jak nie chciała dziecka 😔 A jej partner tez taki oschły zero emocji... powiedział ze przyjdzie po wszystkim i ona sama po tych katach w skurczach chodziła 🙈
Ja rozumiem nie wejść na porod, ale wsparcie drugiej osoby przy skurczach i bólu jest według mnie bardzo wazne. Ja bym spanikowała bez męża obok 😭 Ale tez raczej przy partych go każe ewakuować bo nie chce tego
,

Dzisiaj mi kolega powiedział, ze to może być dla faceta traumatyczne przeżycie ale że ma patrzeć na tą fizjologię ale na to jak ukochana osoba cierpi. Ciekawa perspektywa, jakoś pierwszy raz taką opinię od faceta słyszałam

Wróciliśmy, poszły lody a teraz mam zjazd energetyczny. Mały mi dzisiaj strasznie na pęcherz wjeżdżał.

Miałam spięcie ze znajomym przez smsy dzisiaj i się uspokoić nie potrafię...

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-03, 16:27   #278
milvunia83
Zadomowienie

A dzisiaj powrót do korzeni!!! KLASYKA GATUNKU -
Przemek Kossakowski na porodówce.. Nie widzieliście ??
WARTO!!! Sobota 22:00, TTV - jeśli któraś nie widziała :P

Ja sobie też nie wyobrażam bez TŻta.... Bez niego nigdzie nie idę
Ale mu mówiłam, że ma stać od strony mojej głowy :P A co tam na dole niech zajmuje się położna i lekarz... Mówi, że da radę
Dziś mi opowiadał o kumplu, który z emocji fiknął zanim się na dobre zaczęło... i głowę sobie rozwalił... Przez moment go cucili i ratowali... zamiast porodem się zajmować... W dodatku miał ze sobą pożyczoną kamęrę, którą rozwalił upadając :P - Różnie bywa z tym TŻtami

W oczekiwaniu na dzidzię....

milvunia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-03, 17:03   #279
pannaanna_87
Zakorzenienie

Paula nie nie ona juz w planie porodu zaznaczyla ze chce dziecko czysciutkie..nie byla to depresja. Monika tez byla na ip ale wrocila

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Ehh Ci facecidlatego rodzimy my 😂💪💪💪

Paula oj ...nie wolno tak kobiet w ciazy denerwowac i to przed rozwiazaniem 😒

Stary 2017-06-03, 17:14   #280
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
WARTO!!! Sobota 22:00, TTV - jeśli któraś nie widziała
Ale mu mówiłam, że ma stać od strony mojej głowyA co tam na dole niech zajmuje się położna i lekarz... Mówi, że da radę
Dziś mi opowiadał o kumplu, który z emocji fiknął zanim się na dobre zaczęło... i głowę sobie rozwalił... Przez moment go cucili i ratowali... zamiast porodem się zajmować... W dodatku miał ze sobą pożyczoną kamęrę, którą rozwalił upadając- Różnie bywa z tym TŻtami
Oj szkoda ze o tej porze w łóżku jestem bo lubię go oglądać. Może poszukam w necie.
Cytat:
Paula nie nie ona juz w planie porodu zaznaczyla ze chce dziecko czysciutkie..nie byla to depresja. Monika tez byla na ip ale wrocila

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Ehh Ci facecidlatego rodzimy my 😂💪💪💪

Paula oj ...nie wolno tak kobiet w ciazy denerwowac i to przed rozwiazaniem 😒

To może jakaś fobia
Eh kupiłam od znajomej buty we wrześniu. Nie udało nam się spotkać jak byla u zostawiła u.kolegi żebym sobie odebrała. Ale w ciążę zaszłam i najpierw praca a potem z Piaseczna bie miałam siły bo to minimum godzina w jedną stronę. Więc go poprosiłam czy by mi wysłał- że zapłacę za przesyłkę.
Trochę się to ciągnęło i się teraz przypomniało to mi napisał że ma ważniejsze rzeczy niż latanie na pocztę czy do paczkomatu i mogę przyjechać tak jak miałam na początku...

Więc mu napisałam żeby olal i napisałam tej koleżance że nie odebrałam bo nie dałam rady i się z kolesiem nie dogadałam. 50 zl nie majątek ale niesmak mam jakiś...

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Lekarz na ip kazał mi ruchy liczyć. Ze jak będzie mniej niż 6 ma 2h to żeby przyjechać szybciej. Cały dzień latalam to wiadomo że się mało czuje a teraz leze na boku i mu jakoś nie idzie...

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
Stary 2017-06-03, 17:15   #281
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:
WARTO!!! Sobota 22:00, TTV - jeśli któraś nie widziała

Ale mu mówiłam, że ma stać od strony mojej głowy A co tam na dole niech zajmuje się położna i lekarz... Mówi, że da radę
Dziś mi opowiadał o kumplu, który z emocji fiknął zanim się na dobre zaczęło... i głowę sobie rozwalił... Przez moment go cucili i ratowali... zamiast porodem się zajmować... W dodatku miał ze sobą pożyczoną kamęrę, którą rozwalił upadając - Różnie bywa z tym TŻtami
Ja mojemu powiedziałam to samo, i że jeśli gorzej będzie się czuć to lepiej aby wyszedł.

Macie opuchnięte stopy?

<3 33/40 <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-03, 17:44   #282
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Paula zimnej wody się napij lub zjedz coś słodkiego.
Tunia - mam lekko troszkę opuchnięte kostki tylko.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-03, 17:50   #283
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojemu powiedziałam to samo, i że jeśli gorzej będzie się czuć to lepiej aby wyszedł.

Macie opuchnięte stopy?

Moje palce u stóp to serdelki

Paula, na tvnplayer jest Kossakowski.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-03, 18:01   #284
avilka77
Raczkowanie

Ja nie wyczuwam 6 ruchów na godzinę
Lekarz mi powiedział wręcz ze mogę już rzadko czuć bo dziecko jest unieruchomione przez brak miejsca. Niepokojące jest natomiast jeśli w ogóle ani jednego ruchu nie ma w ciągu dłuższego czasu
Ja bym osiwiala inaczej bo mała ostatnio mało się rysza ale jest bardzo jej ciasno i zarówno na IP jak i lekarz na wizycie uspokoił, także nie stresuj sie tym

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Mnie puchną nie tyle stopy co łydki i uda jak dużo stoję czy siedzę. Czasem są wręcz purpurowe ale wtedy od razu się kładę 🙈

A co do facetów którzy tłumacza się tym ze nie mogą oglądać cierpienia i nie jada z kobieta do szpitala, jakoś w to nie wierze. Łatwe wytłumaczenie, najlepiej zrobić i zobaczyć już gotowe urodzone
Ale absolutnie rozumiem np kiedy facet nie wchodzi do sali porodowej. Ale na IP, podczas wypełniania papierków, czekania, pierwszej fazy skurczy- myśle ze to obowiązek skoro dziecko jest wspólne, dlaczego kobiety maja zostać same 😔 Wsparcie psychiczne ze gdzieś na korytarzu jest tz dużo moim zdaniem daje
Stary 2017-06-03, 18:11   #285
Konto usunięte

Ja uważam że nie każdy facet jest gotowy do towarzyszenia kobiecie przy porodzie. Nie można zmusić kogoś do bycia przy kimś, skoro tego nie chce. Potem najczęściej pojawia się problem, że partner który był zmuszany do uczestniczenia w porodzie nie może patrzeć na żonę czy partnerkę.

A i są tacy którzy się zarzekają że NIGDY W ŻYCIU a jak się akcja rozkręca to piersi są na porodówce do końca. Nie ma reguły.

Dlatego ja postanowiłam że swojego męża zmuszać nie będę - to jego decyzja. Choć na razie jest na tak - nie wiem jak będzie w praktyce jak przyjdzie co do czego. W rejestracji na pewno będzie ze mną - o ile akcja nie wymusi bym sama jechała taksówką - bo mąż może nie zdążyć dojechać z miejsca pracy.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

W podstawówce miałam kolegę, który mdlał na widok krwi i strzykawki. Zostało mu tak do dziś - więc różni są panowie.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-06-03 o 18:13
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-03, 18:15   #286
avilka77
Raczkowanie

Dziewczyny jak myślicie co jest bardziej wiarygodne
Termin z OM czy na ostatnim usg?
Według ostatniego usg mała miała jakieś 1,5 tyg więcej niż z OM ale wcześniej było zawsze zgodne mniej więcej. Tylko ostatnio ruszyła. Ciekawe czy wpływ na to miały sterydy
Stary 2017-06-03, 18:17   #287
Konto usunięte

U mnie dwóch różnych lekarzy mówi że termin z OM.
Stary 2017-06-03, 18:17   #288
avilka77
Raczkowanie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7436321 1]Ja uważam że nie każdy facet jest gotowy do towarzyszenia kobiecie przy porodzie. Nie można zmusić kogoś do bycia przy kimś, skoro tego nie chce. Potem najczęściej pojawia się problem, że partner który był zmuszany do uczestniczenia w porodzie nie może patrzeć na żonę czy partnerkę.

A i są tacy którzy się zarzekają że NIGDY W ŻYCIU a jak się akcja rozkręca to piersi są na porodówce do końca. Nie ma reguły.

Dlatego ja postanowiłam że swojego męża zmuszać nie będę - to jego decyzja. Choć na razie jest na tak - nie wiem jak będzie w praktyce jak przyjdzie co do czego. W rejestracji na pewno będzie ze mną - o ile akcja nie wymusi bym sama jechała taksówką - bo mąż może nie zdążyć dojechać z miejsca pracy.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

W podstawówce miałam kolegę, który mdlał na widok krwi i strzykawki. Zostało mu tak do dziś - więc różni są panowie.[/QUOTE]

Ale ja mówię właśnie migotku o tym. Ze rozumiem ze na porodówce nie, bo sama męża nie chce mimo ze wyraża chęć
Ale np pojechać ze mną, zaprowadzić na IP
A nie ze ja rodzę, stres i strach i jeszcze sama muszę być z tym wszystkim. A bycie przy badaniach, krzykach, partych i wychodzeniu główki to inna sprawa
Stary 2017-06-03, 18:19   #289
pannaanna_87
Zakorzenienie

Moze fobia nie wiem ale zdenerwowalo mnie to..byc mose dlatego..ze ja baaardzo bym chciala.. No nic..tez fobia i rozwalilo mnie to totalnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-03, 18:19   #290
Konto usunięte

Avika - szczerze to nie wiem jak będzie to wyglądało z mężem. Jak już to przejdę to opiszę. Ciężko tak mówić jak czegoś się nie doświadczyło. Ale pomoc na IP w postaci męża to naprawdę super sprawa.
Stary 2017-06-03, 18:21   #291
pannaanna_87
Zakorzenienie

Paula a juz je zaplacilas...eh przez 9 miesięcy czasu nie miał..ekstra.. Niektorzy to maja tupet

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Spoko moj tez tak dzis 2 h nic a jak się rozbrykal..to znowy nie moze sie uspokoic..

Edytowane przez pannaanna_87
Czas edycji: 2017-06-03 o 18:29
Stary 2017-06-03, 18:22   #292
avilka77
Raczkowanie

Ja się obawiam ze mi się teściowie zjada do szpitala. Zwłaszcza ze bierzemy pokój prywatny. Nie życzę ich sobie ale mój mąż nie rozumie tego bo uważa ze chcą wnuczkę zobaczyć i żebym nie była okrutna. Ale jakoś bycie teściami dla mnie nie sprawia automatycznie ze stajemy się rodzina, nienwyobrazam sobie leżeć po porodzie, krwawić, z podkładem, z biustem być może na wierzchu przy jego rodzinie uważam to za bardzo osobisty i prywatny czas 😭😔
Tak samo po wyjściu ze szpitala chce mieć co ajmniej tydzień bez odwiedzin. A Wy jak do tego podchodzicie ?
Stary 2017-06-03, 18:25   #293
pannaanna_87
Zakorzenienie

Zdjelam obraczke ale zareczynowy taki cienki..no chyba nie dam rady.. Mam nadzieje..ze pozwola mi w nim rodzic.. Przez cc

Czekalam na meza od 17..bo mieli skonczyc szybciej..o 19 dzwonie gdzie jest a on ze za h bedzie bo sie przedluzylo na dzialce..super..ze dal mi znac..nie wiem co z naszej randki dzisiaj :/

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Avilka mi tez tak puchna nogi..na fioletowo..z bialymi plamami ale stopy mam w miare ok palce dloni nieco spuchniete

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-03, 18:26   #294
avilka77
Raczkowanie

Cytat:
Zdjelam obraczke ale zareczynowy taki cienki..no chyba nie dam rady.. Mam nadzieje..ze pozwola mi w nim rodzic.. Przez cc

Czekalam na meza od 17..bo mieli skonczyc szybciej..o 19 dzwonie gdzie jest a on ze za h bedzie bo sie przedluzylo na dzialce..super..ze dal mi znac..nie wiem co z naszej randki dzisiaj :/

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Avilka mi tez tak puchna nogi..na fioletowo..z bialymi plamami ale stopy mam w miare ok palce dloni nieco spuchniete

Oj przy cc zero biżuterii nie może być 🙈 Spróbuj przez oliwę albo mydło przecisnąc wcześniej
Stary 2017-06-03, 18:28   #295
pannaanna_87
Zakorzenienie

Migotek Jak facet po porodzie nie moglby na mnie patrzec bo nie byl na to gotowy to kopnęłabym go w d... Syzbciej niz by onl tym pomyslal

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Avilka na termin porodu patrzy sie wg om i pierwszego usg do 14tc chyba

Stary 2017-06-03, 18:30   #296
paula.cw
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7436285 6]Paula zimnej wody się napij lub zjedz coś słodkiego.
Tunia - mam lekko troszkę opuchnięte kostki tylko.[/QUOTE]
Wody się napilam i bok zmieniłam. Bo niby na lewym się powinno a ja na prawym lepiej czułam obudził się więc alarm zazegnany.
Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Moje palce u stóp to serdelki

Paula, na tvnplayer jest Kossakowski.
O super. Dzięki
Cytat:

Macie opuchnięte stopy?

Na szczęście dzisiaj nie. Ale bardzo słabo się czuję po poludniu.

Cytat:
Ja nie wyczuwam 6 ruchów na godzinę
Lekarz mi powiedział wręcz ze mogę już rzadko czuć bo dziecko jest unieruchomione przez brak miejsca. Niepokojące jest natomiast jeśli w ogóle ani jednego ruchu nie ma w ciągu dłuższego czasu
Ja bym osiwiala inaczej bo mała ostatnio mało się rysza ale jest bardzo jej ciasno i zarówno na IP jak i lekarz na wizycie uspokoił, także nie stresuj sie tym

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Mnie puchną nie tyle stopy co łydki i uda jak dużo stoję czy siedzę. Czasem są wręcz purpurowe ale wtedy od razu się kładę 🙈

A co do facetów którzy tłumacza się tym ze nie mogą oglądać cierpienia i nie jada z kobieta do szpitala, jakoś w to nie wierze. Łatwe wytłumaczenie, najlepiej zrobić i zobaczyć już gotowe urodzone
Ale absolutnie rozumiem np kiedy facet nie wchodzi do sali porodowej. Ale na IP, podczas wypełniania papierków, czekania, pierwszej fazy skurczy- myśle ze to obowiązek skoro dziecko jest wspólne, dlaczego kobiety maja zostać same 😔 Wsparcie psychiczne ze gdzieś na korytarzu jest tz dużo moim zdaniem daje
Te 6 Ruchów to na dwie godziny. Więc na prawdę nie dużo. Ja się tym do tej pory w ogóle nie przejmowałam tylko mnie ten lekarz tak nastawil że co ja niepoważna nieliczę :/

Ja mojemu w sumie wyjścia nie dałam - powiedziałam że bardzo potrzebuje i liczę na niego i nie mogę być sama. Tak jak mówisz jak by uzasadnil jakoś konkretnie dlaczego nie chce wchodzić i brzmiało by to sensownie to byłabym w stanie wybaczyć. Ale generalnie my cierpimy przez tyle miesiecy i potem tyle godzin to się facet może "pomeczyc " i potowarzyszyc.
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7436321 1]Ja uważam że nie każdy facet jest gotowy do towarzyszenia kobiecie przy porodzie. Nie można zmusić kogoś do bycia przy kimś, skoro tego nie chce. Potem najczęściej pojawia się problem, że partner który był zmuszany do uczestniczenia w porodzie nie może patrzeć na żonę czy partnerkę.

W podstawówce miałam kolegę, który mdlał na widok krwi i strzykawki. Zostało mu tak do dziś - więc różni są panowie.[/QUOTE]
Kurde zrobić dziecko to spoko ale dźwigać ciężar porodu to już nie? I pieluchy też nie zmieni bo śmierdzi. Jak mnie tacy faceci wkurzają... trzeba mieć jaja a nie ;p
Cytat:
Dziewczyny jak myślicie co jest bardziej wiarygodne
Termin z OM czy na ostatnim usg?
Według ostatniego usg mała miała jakieś 1,5 tyg więcej niż z OM ale wcześniej było zawsze zgodne mniej więcej. Tylko ostatnio ruszyła. Ciekawe czy wpływ na to miały sterydy
Termin om albo pierwszego genetycznego usg jeśli jest różnica. Późniejsze usg już nie zmieniają terminu

Dywan sprzedany i już znalazłam nowy- błękitny w piraty i wyspę skarbów. Nie jest super stylowy tylko typowo dziecięce tapety stwierdziłam że się będzie potem można bawić z małym

Stary 2017-06-03, 18:32   #297
pannaanna_87
Zakorzenienie

Avilka juz probowalam wszystkiego..moj lekarz pow..ze moga wymagac ale tez niekoniecznie..wiec mam nadzieje..ze jakos przejdzie ale bede jeszcze probowala..

No ja na penwo nie chce odwiedzin od razu..nie bede wstanie sie ruszac..poza tym..wolalabym oswoic sie z nowa sytuacja..dziekciem..a jak bedzie to nie wiem..pewnie przyjada w drugiej dobie do szpitala :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-03, 18:34   #298
Konto usunięte

Cytat:
Ja się obawiam ze mi się teściowie zjada do szpitala. Zwłaszcza ze bierzemy pokój prywatny. Nie życzę ich sobie ale mój mąż nie rozumie tego bo uważa ze chcą wnuczkę zobaczyć i żebym nie była okrutna. Ale jakoś bycie teściami dla mnie nie sprawia automatycznie ze stajemy się rodzina, nienwyobrazam sobie leżeć po porodzie, krwawić, z podkładem, z biustem być może na wierzchu przy jego rodzinie uważam to za bardzo osobisty i prywatny czas ����
Tak samo po wyjściu ze szpitala chce mieć co ajmniej tydzień bez odwiedzin. A Wy jak do tego podchodzicie ?
U nas sprawa jest prosta. Teściowie mieszkają ponad 7 godz. jazdy od nas - więc nie dojadą ekspresem, a moi rodzice 1,5 godz od nas. Więc powiedziałam wszystkim że odwiedziny to dopiero w domu nas, jak dojdziemy do siebie - no chyba że będę wymagała opieki - a mąż będzie musiał iść do pracy to wtedy przyjadą. Choć bardziej wolałabym widzieć swoich rodziców. Tylko że jak przyjadą jedni i drudzy to i tak my będziemy zmuszeni do zajmowania się dodatkowo i nimi. Dodatkowo dowiedziałam się że w lipcu przyjeżdża moja siostra i rodzice biorą urlop wtedy kiedy ona przyjedzie. Ja na pewno do niej z miesięcznym maluszkiem nie pojadę. Najwyżej się z nią nie zobaczę.

W pierwszej kolejności to my musimy oswoić się z maluszkiem i poznać jego humorki.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-06-03 o 18:35
Stary 2017-06-03, 18:39   #299
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się obawiam ze mi się teściowie zjada do szpitala. Zwłaszcza ze bierzemy pokój prywatny. Nie życzę ich sobie ale mój mąż nie rozumie tego bo uważa ze chcą wnuczkę zobaczyć i żebym nie była okrutna. Ale jakoś bycie teściami dla mnie nie sprawia automatycznie ze stajemy się rodzina, nienwyobrazam sobie leżeć po porodzie, krwawić, z podkładem, z biustem być może na wierzchu przy jego rodzinie uważam to za bardzo osobisty i prywatny czas 😭😔
Ja uważam tak samo jak ty. A mój mąż też marudzi, abym nie przesadzala ;/ nie zamierzam przy nich karmić etc, z resztą przy swoich rodzicach też. ..

<3 33/40 <3

Stary 2017-06-03, 18:42   #300
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość

Termin om albo pierwszego genetycznego usg jeśli jest różnica. Późniejsze usg już nie zmieniają terminu
Nie zgodzę się z tym. Ja z terminu OM mam datę 16.06, z pierwszego usg mam datę 20.06, potem z kolejnego 25.06 więc nie wiem kiedy tak naprawdę narodzi się moje dziecię. Liczę tygodnie ciąży i tego się trzymam Ciekawa jestem jaka data będzie na tym usg co idę w poniedziałek.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Ja uważam tak samo jak ty. A mój mąż też marudzi, abym nie przesadzala ;/ nie zamierzam przy nich karmić etc, z resztą przy swoich rodzicach też. ..

Dlatego my mamy odzielny pokój dla małej, gdzie będę mogła sobie wyjść, gdzie będę miała spokój i ciszę z maluszkiem. Małe dziecko i tak na początku ma bardzo dużo nowych boźców.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości