|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. I
Cytat:
Mam dość dzisiejszego dnia... mala spala 2,5h tylko w wozku na polu a odkąd wrocilismy do domu jest masakra. Pierwszy raz za nic w swiecie jej uspokoić nie moglam, krzyczała tak ze sie zapowietrzala.. nawet cyc nic nie zdzialal Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#272 |
|
Konto usunięte
|
A i mnie dziś ciągle cyc. Spania zero. Ja śniadanie zjadłam dopiero o 17.30 jak wrócił mąż.
Czasem zazdroszczę wam że ktos popilnuje małej. A najbardziej czekam z utęsknieniem na sobotnie spacery. Zazdroszczę wam spacerów codziennie. Moja już mniej się wyrywa na piersi. Ale brzuszek nadal zero poprawy. Nawet po espumisanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-07-19 o 18:48 |
|
|
|
|
#273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Moniam mi upały nie przeszkadzają ale małemu owszem
ciagle cyc.. spać nie.. odłożyć nie.. nosić tak ale tylko rano przez tatę.. a spał tez tylko na dworze dziś z 2h ciekawe ile w nocy pospi..Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#275 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#277 |
|
Konto usunięte
|
Czy te brzuszkowe problemy nigdy nie mina? Mam dość. Od 18.00 cały czas na jednej i drugiej piersi. Koszmar. Kiedy ona się odklei? Kiedy zaśnie to nie wiem bo jak zaśnie to wybudza się przez ten brzucha ból. Koszmar.
Maz zamknął się w drugim pokoju. Ma dość. A jest z małą tylko przez 6 godz z czego podchodzi do małej łącznie przez 1godz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwcowe mamusie 2017 cz. I
U nas tez cycolenie ale zasnął ale zdążyłam się wykapać myślałam ze mały słodko śpi a on ocZy guziki .. odbicie .. Pielucha i ryk .. znowu cyc.. oczy mi już same leca.. jak tylko dostanę sab simplex to mały je dostaje chociażby profilaktycznie.. kupy tez dziś brak tylko kleksy. U nas brak takiej histerii jak u was wiec mega wam współczuje bo jeszcze się cycem ratujemy a jak przyjdą te słynne kołki to będzie masakra
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak Was czytam to szczerze Wam wspolczuje. Nasz maly zasnal o 18, poszlismy do ksiedza zalatwic chrzciny, na spacerek i wrocilismy o 20 a spal do 21 bo juz go wybudzilam bo chcieliśmy go kąpac. No i po kąpieli cyc i spi......
Jutro ide na pobranie krwi i musze go zabrac ze sobą. Ale pójdziemy jeszcze do lek.bo musi zobaczyc czy faktycznie za bardzo sie maly napina. Sent from my LG-H525n using Wizaz Forum mobile app
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
Kacperkowa jak tu zagladasz to mam pytanie. Nie wiem jak tu sie pisze prywatnie bo pisze z tel, le moze dziewczynom spam nie przeszkodzi.
Opowiedzialam dzis Mamie ze na forum sie zgadalam z kims spokrewnionym z Michalem. I Mama kazala koniecznie zapytac z od ktorej siostry Cioci Tadzi jesteś i czy z Chrzanowa?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#281 |
|
Konto usunięte
|
Ja na razie chrzciny nie planuje póki jej te boleści nie przejdą. Zresztą i tak nie mamy kogo na chrzestny wziąć, więc na razie nie wiem jak to rozwiązać. Na razie o tym nie myślę.
|
|
|
|
#282 |
|
Rozeznanie
|
O kurcze chyba mi sie wizaz zaltualizowal i pojawilo mi sie powiadomienie. Pierwsze od nie wiem kiedy
|
|
|
|
#283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my LG-H525n using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja czasem polezy grzecznie sama w łóżeczku np. gdy ogląda karty kontrastowe, ale musi być wyspana i pojedzona 😉 Za to na noc staram się aby zasypiala sama w łóżeczku i często nam się to udaje.
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ciężka noc pierwsza drzemka 4 h a kolejne co godz ewidetnie coś z gazami plus ulewanie bo jak teraz mąż go wziął to leciało z dwóch dziur.
Mój tez zainteresowany kartami ale jak ktoś pokazuje poleży chwile sam.. zasnąć tez czasem zaśnie i fajnie ze nie tylko przy piersi No ale te pobudki .. chyba za szybko pochwaliła krople ale sproboje zmienić kolejność bo ta noc co miał tAka fAjna i robił cały dzień kupki to pomyliłam kolejność może o to chodzi eh wątpię ale trzeba próbować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#287 |
|
Konto usunięte
|
Moja po raz pierwszy nie przespała od wczoraj od godziny 18.00 do teraz. Właśnie zasnela. Jest 6.15 ciekawe kiedy brzuch ja obudzi. Ja nie spałam w nocy wcale. Koło szóstej rano ledwo doniosłam ja do przewijaka a i wszedł mąż i pytanie czy nie mogę jej rozkrzyczanej uciszyc. Ja nawet nie mam sił odpowiadać. Padam. Po czym wyszedł. Boże kiedy ten koszmar brzucha się skończy.
Marzę o wyjściu na spacer. Mała nie daje pospać i znów nic nie zjem przez cały dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-07-20 o 09:15 |
|
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nie lepiej. Pierwsza pobudka po 2h, druga po 2h40 minutach, trzecia po 1,5h i czwarta po 40 minutach. Czy ja kiedyś prześpię tak z 4 godziny chociaż? Znów jestem nieprzytomna. I oczywiście wybudzajace baki, a jak już nie śpimy to cyc i tak w kółko.
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też średnio w nocy. Kiedyś to minie. Kiedyś...
Czy tylko mi się trafiło znów takie samo dziecko? Odnoszę wrażenie, że wszystkie mamy ze starszakami mają spokojną i śpiącą pociechę ![]() Czekam na kawę od męża. Ostatni tydzień jest z nami. Od poniedziałku hardcore
|
|
|
|
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mały dzis tradycyjnie pobudka o 00.40 a potem 4.40. Teraz znów ciumkoli i mam nadzieję że jeszcze pośpi ż z godzinę bo muszę dom ogarnąć bo po południu wpada do mnie kuzynka z USA z 2 dzieci, jedna w wieku Karolink, i zostaje do jutra. Będzie Armagedon
|
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
U Nas cała noc padało i był deszcz. Mały podszedł spać po22. Potem obudził się na karmienie o 3. I teraz właśnie karmie- jest 7.30. Pewnie znów pójdzie spać a ja jadę do lidla.
Chyba jednak uwielbiam karmienie mm jak Was czytam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
A moj mial pobudke o 1, 4 i po 5 gazy. Zasnal o 6.30 i ja razem z nim i mnie budzic o 6.45 obudzil 😭 jem sniadanie, szykuje malego i mykam do lekarza i lab
Sent from my LG-H525n using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#294 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
potem przed 7 troche pomarudzila i poszla spac dalej. Ja za to bardzo kiepska dzis noc mialam. Nie moglam spac. Chyba przez te emocje i zamartwianie sie wszystkim Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
W ogole u mnie chwile zalamania. Trądzik, bole brzuszka, wzdecia i ciągle ulewanie, potowki ma szyi, kilka krostek na pupci i jeszcze ten pepek ktory nie chce odpaść.. czuje sie zla matką Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) no i oczywiście przed wyjściem do żłobka jeszcze musiała pomasowac brzuszek i pocałować w główkę ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Młody dalej śpi a ja zdążyłam zrobić ciasto z malinami, yeah
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz po pobraniu krwi i wizycie u lek. Spojrzala na malego, podotykala go i stwierdzila ze nie widzi niczego niepokojacego ale da skier.na rehabilitache bo to mu nie zaszkodzi. Musze pozniej zadzwonic i go zarejestrowac. Cos mi sie zdaje ze niezle kolejki będą.
|
|
#297 |
|
Konto usunięte
|
Eh. Ci lekarze nigdy nie widzą nic niepokojącego. Dopiero jak się prywatnie idzie to widzą cudownie.
Ja wstawilam pranie bo mała wszystko zabrudzila. Chyba zejdę z mala w maxicosi-jak zaśnie. Ale nie mam stelaża bo za ciężko będzie. Postoimy troszkę przed blokiem bo u mnie nawet ławki żadnej nie ma. Zazdroszczę tym co mogą jeść wszystko. Ja już nie wiem co jeść. Po każdym jedzeniu to samo z brzuchem małej. Zjadłambym tyle rzeczy. Na razie mam wreszcie chwilę bo mała przy piersi. Też sądzę że jestem zła matka bo nie daje rady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie jak nie widzi nic niepokojacego to super. Bo mnie tez sie wydaje ze juz sie az tak nie napina. No ale rehabilitacja mu nie zaszkodzi.
Migotek a stelaza nie mozesz gdzies zostawiac? Ja zostawiam w samochodzie. Wczesniej gondole nosilmlam do domu ale skapitulowalam. Cały wózek jest w aucie, schodze na parking tylko z malym i torbą. Nie pisz ze jestes złą matką. Nie Twoja wina ze córcia ma takie problemy z brzuszkiem. Sent from my LG-H525n using Wizaz Forum mobile app
|
|
#299 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7562917 6]Eh. Ci lekarze nigdy nie widzą nic niepokojącego. Dopiero jak się prywatnie idzie to widzą cudownie. Ja wstawilam pranie bo mała wszystko zabrudzila. Chyba zejdę z mala w maxicosi-jak zaśnie. Ale nie mam stelaża bo za ciężko będzie. Postoimy troszkę przed blokiem bo u mnie nawet ławki żadnej nie ma. Zazdroszczę tym co mogą jeść wszystko. Ja już nie wiem co jeść. Po każdym jedzeniu to samo z brzuchem małej. Zjadłambym tyle rzeczy. Na razie mam wreszcie chwilę bo mała przy piersi. Też sądzę że jestem zła matka bo nie daje rady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A co jesz i co wyeliminowałaś? Nie rezygnuj ze wszystkiego na raz tylko pokolei bo się wykończysz. A skoro mimo niejedzenia ptoblemy są nadal to wróć do normalnego jedzenia to Ty przynajmniej będziesz miała siłę ![]() I łącze się w bólu co to męża mojemu znowu coś odbija u jest gorzej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłm z zakupów, z Lidla a moja cała trójka jeszcze słodko śpi. Posprzatalam mieszkanie, wystawialam na olx ciążowe ciuchy i robię śniadanie. Jest Godz 10. Po cichu obudzę chociaż Meza.
Dzis jadę na wieś opalać sie i robić kiszone dla do siebie i soki z czarnej porzeczki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

tez zazdroszczę a dziś przez upały mały mega marudny ciężko go uspokoić a na spacer dopiero po 18 pójdę z nim.. i to chyba z zamkniętymi oczami.. już się boje jutrzejszego dnia ma być taki upał a jeszcze to wędzidełko 

a po? Mam przygotowane jak coś 100ml w butli mojego bo nie wiem czy będę miła tam gdzie nakarmić 

) no i oczywiście przed wyjściem do żłobka jeszcze musiała pomasowac brzuszek i pocałować w główkę 
mojemu znowu coś odbija u jest gorzej.