|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Ja poluję na kombinezon 62. Tak naprawdę to maluch będzie w nim chodził tylko styczeń, luty, część marca. 62 jest na takie około 3-miesięczne dziecko ale jak na kombinezon i ubranka pod spód myślę, że będzie akurat
|
|
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
ja też kombinezon 62
Flexi super zakupy, aż mi się zachciało, może jutro skoczę do lumpa
|
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja odziedziczyłam 62 po bratanku.
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się umówiłam na jutro i w końcu na pzu stanęło. Mam nadzieję, że dobra decyzja i w sumie, że nie będę potrzebować
|
|
#276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nowa sie szybciej nie przyuczy czy sama nie chcesz wcześniej iść na L4?Cytat:
![]() Fajnie ze wizyta przez wyjazdem to tak czlowiek spokojniejszy ![]() Ja wlasnie sie zastanawiam czy kombinezon 56 nie kupic, tozto maleństwo bedzie ![]() Moja corka z maja miala jeden kombinezon 0-3 miesiące taki na zimniejsze wieczory i powiem wam, ze plywala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba kupię 62, bo pod spód jeszcze body, spodenki i wydaje mi się, że większy będzie praktyczniejszy. 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#278 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale się rusza.Super łupy ![]() Zdrówka dla synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kombinezon uroczy.Ale stracha się najadłam. Już męża ściągałam z pracy, ale nie odebrał ![]() Dostałam strasznych bóli brzucha, więc w ruch poszedł magnez i nospa, nic nie przechodziło, więc kolejna nospa. Ale znowu ból wracał, brzuch twardniał, dosłownie co minutę. Więc zaaplikowałam scopolan. I po pewnym czasie dopiero przeszło. Zaczynam się martwić, bo w tamtej ciąży na podobnym etapie były bóle. Zobaczę jak jutro, ewentualnie zadzwonię do lekarza i umówię się na wizytę, albo pójdę profilaktycznie dla spokoju. |
||||
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
mój właśnie to samo. po południu miał ponad 39 stopni. teraz muszę znów zmierzyć, ale słabo widzę jutrzejszy żłobek...
i nie potrafię stwierdzić, co mu jest oprócz tego... a fotelik maxi cosi cabrofix nie chcialabym jeszcze iść. a grudzien temu, bo współpracownica ma koncem listopada urlop na 2 tygodnie (wyjazd) i ta nowa nie ogarnie dwóch stanowisk jednoczesnie, a to szczyt sezonu... słabo to widzę tak szczerze |
|
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- A macie może bazę albo myślicie nad zakupem od tego fotelika do samochodu? |
|
|
|
|
#281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu dają na to w zastrzykach Spasmalgon i Relanium, ale Relanium to psychotropy, szkodliwe dla dziecka (działa na układ nerwowy w celu uśmierzenia skurczy). Średnio działały oba.
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na mnie w tamtej ciąży na skurcze działał jedynie Fenoterol, obecnie jest wycofany. |
|
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
nie mamy bazy, ale go chyba można montowac na samych pasach? nie mamy isofixa w samochodzie.
a co do kombinezonu, to bede szukac chyba 62. na pewno nie większy. 2 miesiace w nim pochodzi? potem pewnie bedę czegoś cieńszego szukać. |
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
Zori ja bym poszła do lekarza na Twoim miejscu tak na wszelki wypadek.
Mi też brzuch dziwnie sztywnieje dzisiaj już wzięłam magnez i nospe i jak leżę to jest luźny a jak wstaję to ledwo idę taki napięty. Jutro mam wizytę u lekarza to go zapytam skąd takie dziwne rzeczy się dzieją. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie zdecydowalam na to PZU, maja chyba najlepsza ze wszystkich ofert, dodatkowo mam u nich znizke, bo jestem w ubezpieczeniu grupowym. U mnie juz zdecydowanie widac brzuch, wiec wole nie ryzykowac. Ja mniejszego kombinezonu niz 62 nie bede kupowac, chcialabym zeby wystarczyl do kwietnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#286 | |
|
Rozeznanie
|
Twardnienie brzuszka to chyba normalne yhmm tez mam czasami twardy ale gdzieś czytałam ze na tym etapie to tak dziać się może i jakoś się próbuje nie przejmować...
Niedługo idę w odwiedziny do koleżanki która w sumie na dniach urodziła z kolejnym pewnie ubrankiem to ja nie chce kupić mamusie pomóżcie co ja mam kupić? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Sorki ale błąd popełniłam i nie wiedziałam jak go zmienić miało być z kolejnym ubrankiem nie chce iść a nie kupić 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pozdrów Kanary ode mnie i przekaż, że tęsknię (dobrze pamiętam, że lecisz na Gran Canarię?)Cytat:
![]() Napisałam w kubie, napiszę i tu. Nasze brzuszki są cudowne |
||
|
|
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() Wlasnie wrocilam od rodzinnego i mam pic duzo wody wysokomineralizowanej bo mnoe wysle na kroplowke jak nie wzrosnie sod i potas. Amparo pozdrowie dobrze pamietasz, ze lece na Gran Canarie bylas juz tam?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I znalazłam taki link, fajnie napisane: https://mataja.pl/2017/08/etykieta-z...nych-rodzicow/ |
|
|
|
|
#291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byliśmy z mężem w podróży poślubnej na GC. Bardziej nam się podobała Teneryfa, ale i tak było cudownie. Kocham Kanary, uwielbiam to powietrze i tych serdecznych ludzi. Mogłabym tam zamieszkać Dzień dobry jeszcze leżakuję w łóżku, a tu trzeba wstać. Koleżanka z synkiem ma mnie dzisiaj odwiedzić, więc trzeba upiec ciasto.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
umieram dziś niedobrze mi i żołądek pobolewa.Córa chora, noc z milionem pobudek i pewnie dlatego ledwo żyje ![]() do tego nie mam nic na obiad i myślę jak zrobić coś z niczego ![]() no to sobie pomarudziłam
|
#293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym zgadzam się pampersów nigdy dość! ☺ Dzień dobry 🌹 Dzisiaj wizytuję o 16.00, rutynowa wizyta już mam wyniki połówkowego więc nie wiem czy będziemy robić USG. No i zobaczę co powie na moje wyniki moczu, znów mam leukocyty a posiew ujemny, nie mam pojęcia dlaczego i co to może oznaczać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś powrót do rzeczywistości ale póki co ruszamy na plażę Dzień dobry i miłego dnia ![]() A i gratuluję udanych wizyt
|
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziecko po serii skurczów może być niedotlenione, łożysko może zacząć się odklejać, skrócić się szyjka lub rozwierać i doprowadzić do przedwczesnego porodu. W karcie ze szpitala mam wpisane, że przyjęto mnie pod kątem zagrażającego poronienia, a nie skurczów Alvareza czy Braxtona-Hicksa hehe![]() Co do prezentu dokładnie tak jak dziewczyny mówią: jestem za pieluszkami i obiadkiem dla rodziców dzieciątka. Tylko dowiedz się jaki rozmiar pieluch chcą i czy mają konkretne predyspozycje co do firmy, bo niektóre maluchy nie tolerują wszystkich pieluszek Dzień dobry dzisiaj ok. 14 badanie kontrolne po szpitalu, zobaczymy co mi dały dwa tygodnie skurczów... Mam nadzieję, że nie będę musiała jechać na SOR do Wro ![]() a jutro usg połówkowe |
|
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn, nie ma co panikowac przy jednym takim twardnieniu Ale jeżeli jest ich ponad 10 na dobę tzn. Że zaczyna robić się bardzo niebezpiecznie i trzeba się udać na IP. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#297 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę. ![]() Cytat:
A koleżance bym kupiła pewnie jakiś ręcznik dla maluszka, pieluszki muślinowe, albo pampersy. Z ubrankami bym sobie darowała. Cytat:
A po szpitalu wszystko się uspokoiło?
Edytowane przez zori86 Czas edycji: 2017-08-30 o 09:42 |
|||
|
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w najbliższy piątek minie 2 tygodnie odkąd mam skurcze dzień w dzień i twardnienie brzucha. Na wyjście ze szpitala zmierzyli szyjkę, była OK więc do domu. Na śniadanie codziennie kilogram leków/suplementów i potem jeszcze kilka w ciągu dnia i tyle. Nic nie pomaga, myślę, że na działanie to poczekam aż zaczną się wchłaniać. Dam znać co powie lekarz, jestem ciekawa czy zmierzy szyjkę, jak na to nie wpadnie to poproszę.Może więzadło (więzadło obłe macicy ) Cię boli jak leżysz na boku? One się teraz rozciągają i mogą boleć przy wygibasach/kichaniu/kaszleniu itd
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
SweetChoco piona! Ja też rutynowe na 16 dziś
Z kolei ciekawa jestem co na mój cukier powie
|
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a macie czasem takie " regularne ruchy" ? No nie wiem jak mam to opisać... Ale zastanawiam się czy bobo nie ma czkawki w tym czasie 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

ale się rusza.
(jak za bardzo spamuję to dajcie znac 

mąż i żona
Byliśmy z mężem w podróży poślubnej na GC. Bardziej nam się podobała Teneryfa, ale i tak było cudownie. Kocham Kanary, uwielbiam to powietrze i tych serdecznych ludzi. Mogłabym tam zamieszkać
jeszcze leżakuję w łóżku, a tu trzeba wstać. Koleżanka z synkiem ma mnie dzisiaj odwiedzić, więc trzeba upiec ciasto.
niedobrze mi i żołądek pobolewa.