|
|
#271 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Męska masturbacja
Cytat:
To znaczy, że należy mi uwierzyć, bo jestem kobietą i wiem, co robią i myślą wszystkie kobiety? To nie pierwszy raz na forum, kiedy ludzie przypisują facetom jakąś ostateczną moc rozstrzygania sporów. Wiadomo, najlepszy argument to ''spytałam TŻ i powiedział że...'' ![]() To jest fizycznie niemożliwe, żeby każdy facet to robił, bo to bardzo duża grupa o bardzo zróżnicowanych poglądach i upodobaniach. Niezależnie od poglądów nie ma sensu mówić, że wszyscy coś tam robią. Problem w tym, że nikt nie powiedział, że wszyscy - chyba że w żartach. Bo wiesz, normalnie nikt by cię nie ''obrażał'' ale generalnie jak ludzie widzą, że nie ma sensu argumentować na serio, bo to strata czasu i wszystko odbija się od ciebie jak kauczuk od betonu, to zaczynają sobie zwyczajnie robić jaja. W sensie, nie zauważyłaś tego, że traktujesz to jako argumenty które wymagają odpowiedzi? ![]() Cytat:
Ja na przykład nie uważam, że ktoś potrzebuje usprawiedliwienia, żeby masturbować się będąc ze mną w związku.Tak samo, jak cały czas powtarzamy, że problemem nie jest twój pogląd, tylko to, że świrujesz na jego punkcie. Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2017-09-26 o 18:31 |
||
|
|
|
#272 |
|
BAN stały
|
Ale wystarczy przeczytac pierwszy komentarz Bartamu, w ktorym podkreslil ze wiekszym szacunkiem dla partnerki jest isc "zwalic" niz obudzic ja i dolaczyc do wspolnej zabawy. Przeciez on chyba nie wie co w ogole napisal. Na samym wstepnie kazal mi sie pogodzic z masturbacja jak z tym ze trawa jest zielona. A to sa slowa faceta. Z tym ze jak sie okazalo niekoniecznie zdrowego. O ile tak to moge ujac. Wiesz dlaczego nie wszystko do mnie trafia? Bo nie padly zadne zalety "techniczne" seksu nad masturbacja. Dopiero jak poprosilam heavyduty to napisal.
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;77479991]
Jeśli to właśnie wywnioskowałaś z mojej odpowiedzi, to nawet nie będę ukrywać, że mam ochotę bardzo obrazić twoją inteligencję. Możecie mi nawet przyznać ostrzeżenie za to, co sobie pomyślałam teraz. ![]() [/QUOTE] Ale przecież to jest właśnie lejtmotyw całej dyskusji z nią. Że napiszesz, że coś jest białe, to ona wywnioskuje z tego, że jest czarne. Nie wiem czy to z głupoty, ze złośliwości (w stosunku do mnie chyba tak) czy z tych nerwów, które odbierają rozumienie czytanego tekstu. Np. piszę, że nie mieszkam z partnerką, więc czasem jak mam chcicę z rana, to sobie zwalę przed pracą i ona z tego wywnioskowała, że codziennie rano się natrętnie masturbuję i to jeszcze kosztem partnerki, która przegrywa ŚWIĘTĄ WOJNĘ z ręką, no Jihad normalnie . I jak tu poważnie odpowiadać.A z Jezusem i JP2 to taka mała prowokacja, bo często bywa tak, że to niestety niezdrowo pojmowana religia sprawia, że ludzie tworzą sobie w głowie takie dziwne przeszkody do normalnego życia, jakieś antyludzkie wręcz przekonania, będące źródłem cierpienia, które przecież chyba naocznie tu widać. I ona pyta "skąd wiesz, że jestem słaba w łóżku". Ja przypuszczam, że jest i nie jest to wynik luźnej, brzydkiej, jakiejś tam pochwy, tylko właśnie tych przekonań i spojrzenia na świat. Wystarczy przeczytać to, co ona pisze - "już PRZEKONAŁAM SIĘ do tego, że TRZEBA robić loda, bo POCHWA NIGDY NIE WYGRA Z ORALEM". Co sugeruje, że robi to, ale na siłę, wbrew sobie, bo tak TRZEBA, bo Święta Wagina przegrała kolejną bitwę, tym razem z ustami. A to przecież nie jest tak, że seks oralny jest zerojedynkowy - jak jest, to WSPANIALE, a jak nie ma to kicha. Przecież różnica w odczuciach jest ogromna, np. kiedy dziewczyna robiąc to, nawiązuje kontakt wzrokowy, puszcza oczko, liże lubieżnie, odpowiada na pytania z nim w ustach, bawi się sytuacją i sama czerpie z tego satysfakcję. A z drugiej strony kiedy inna to robi bo MUSI, bo WYPADA i myśli, że mechaniczne ruchy głową w górę, w dół, sprawiają, że jest boginią seksu. Czy ona potrafi się seksem cieszyć czy uprawia go, bo tak musi być? Bo ja jednak sądzę, że to drugie. A jak nie ma radości z seksu, to ten seks jest chujowy i cześć pieśni, nie uradzi ani wielki penis, ani najciaśniejsza wagina. |
|
|
|
#274 |
|
BAN stały
|
Krecic kogos moze wspolna mazturbaja, owszem. Ale to ze facet ma isc do wc gdy spie i zadbac tylko o siebie jakos mnie nie kreci. Uwazam ze ktos pokroju Bardamu powinien byc sam nie kazdy kto sie masturbuje. ( i uwaga tu go nie obrazam, chodzi bardziej o jego poglady i wybor reki nad partnerka).
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Masturbacja * przepraszam za literowki, uszkodzony ekran. |
|
|
|
#275 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ci nie odpowiada, że ktoś idzie do wc kiedy śpisz i dba o siebie, to znajdź sobie takiego, który tego nie robi, a tamten ktoś znajdzie sobie taką, której to nie przeszkadza. Przecież możesz mieć swój pogląd, a jednocześnie jakoś żyć z tym, że są dookoła ludzie, którzy mają inny. W czym ci przeszkadza, że zwiąże się ze sobą dwójka osób, którym masturbacja jest - przynajmniej - obojętna? |
||
|
|
|
#276 |
|
BAN stały
|
Nie bede szukac wydaje mi sie ze napisales "codziennie rano"_ ale mniejsza z tym. Wiesz co? Podejrzewam ze gdybys mial.odpowiedziec gdzie szybciej skonczysz, wymienic roznice miedzy masturbacja reka a penetracja Uwaga pochwy to wiesz co? Jasne ze szybciej z reka niz w pochwie, i oczywiscie ze orzyjemniej podczas masturbcji. Jakos jestem tego po prostu pewna. Nie wiem czy mieszkasz z partnerka czy nie ale to nie zmienia faktu ze nie mozecie wytrzymac dnia czy dwoch bez seksu. Widujecie raz na tydzien? No wlasnie. W ogole panujecie nad instynktem? I jeszcze jedno. To Ty napisales ze kazdy facet to robi i ze mam to uznac za norme. "_To tak jakbys probowala pogodzic sie z tym ze trawa jest zielona" - kazdy nie mieszka z oartnerka czy po prostu iczywistym jest ze nawet miekszajac i tak sie masturbuje? Sam sobie zaprzeczasz.
|
|
|
|
#277 |
|
Konto usunięte
|
Inną sprawą jest to, że zgaduję, że w związku zadręczyłabyś partnera podejrzeniami, szpiegowaniem czy się masturbuje i oskarżeniami. I to jest właśnie ta obsesyjna część twojego problemu, która wymaga pomocy. Tak samo jak chorobliwa zazdrość na przykład.
Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2017-09-26 o 18:45 |
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
To jest chore. CHORE. Bycie w związku z kobietą to nie tylko dostęp do kilku ciepłych dziurek. To też spędzanie razem czasu, długie, rozmowy, przytulanie, pocałunki, bliskość, podróże, wspólne posiłki, spacery, wspieranie się wzajemnie, SEKS. Tego ręka nie zapewni. Mówienie komuś że jeśli się onanizuje to powinien na tym zaprzestać i nie wchodzić w związek to patologia. Widać po tym, jak oceniasz swoją wartość jako kobiety.
A co w tym złego? Jesteś seksuologiem? Psychologiem? Nie. Jak rano piję herbatę, bo mi smakuje i lubię, czy to nałóg? To ciało i seksualność Bardamu, a nie twoja. I niech on z tym ciałem robi co chce. Jeśli to nie przeszkadza jego partnerce, w czym problem?
|
#279 |
|
BAN stały
|
Bo wypowiedzial sie za wszystkich. Nie przeszkadza mi to.
|
|
|
|
#280 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#283 |
|
BAN stały
|
A widzisz roznice miedzy piciem herbaty a masturbacja? No wlasnie dobrze napisalas, to tez bliskosc i jesli ma sie ta druga polowke to wlasnie z nia chcemy/ przynajmniej powinnismy chciec przezywac najlepsze chwle.
|
|
|
|
#284 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- W sumie dobrze, że Bardamu zacytował swój post, bo on tam napisał, że oczywiste tak jak to, że trawa jest zielona, jest to, że DUŻO ludzi + zwierzęta się masturbują. A nie że wszyscy. I że masz się pogodzić z tym, że dużo ludzi to robi i akceptuje, a nie z tym, że na pewno nie znajdziesz nikogo, kto nie akceptuje.
Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2017-09-26 o 18:50 |
||
|
|
|
#285 |
|
BAN stały
|
A jednak widzi potrzebe masturbacji, tzn ze czego nie mozemy im dac. To widocznie rodzaj przyjemnosci ktorego nie zapewniamy i tak uwazam.
Bardamu jestem ciekawa Twojej odpowiedzi. Poszukam pozniej tego. |
|
|
|
#286 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale ja wcale nie chcę zawłaszczać jego wszystkich rodzajów przyjemności. Nie mam takiej potrzeby. Możemy mieć wspólne, i możemy mieć osobne. Dla mnie granicą są rodzaje przyjemności z innymi ludźmi. Niektórym to nie przeszkadza. Niektórym przeszkadza już samotna przyjemność.Wszyscy mamy prawo związać się z ludźmi o takich samych poglądach, a nawet z ludźmi o innych poglądach i się z nimi męczyć, jeśli taki mamy kaprys. Czyli gdzie ten problem w końcu? Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2017-09-26 o 18:59 |
|
|
|
|
#287 |
|
BAN stały
|
" urodzilas sie na planecie na ktorwj prawie wszyscy sie masturbuja" - juz nawet to wystarczy zeby wiedziec jak wielbi masturbacje i nie widzi zycia bez tego. Suferujac ze i tak wiekszosc bedzie to robic.
Tak przy okazji, pytalas partnera kiedys czemu mimo wszystko i tak sie masturbuje? Pewnie prosta odpowiedz,inne bodzcce ktorych brak w seksie klasyczny,m czysta orzyjeknosc fizyczna ktorej brakuje podczas penetracji. Teraz sprobuj bez gry wstepnej, ze slabym nastrojem zaczac sie kochac , zobaczysz ze gdy juz nie bedzie "otoczki" dluzej mu zejdzie. |
|
|
|
#288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A masturbację od czasu do czasu lubi. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#289 |
|
BAN stały
|
Z jakiegos powodu ja lubi, potrzebuje. Wiec chcialam wiedziec czego im nie dajemy ze mimo pozycia i tak ja od czasu do czasu lubia i chca. Ale wy nie mozecie odpowiedziec na to pytanie jako kobiety.
|
|
|
|
#290 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
To, że stwierdziłem fakt znaczy, że wielbie masturbację, cziiiizas
, a jak napisałem, że trawa jest zielona, to znaczy że wielbię kolor zielony?Mam jedno pytanie - co się stanie, jak zaakceptujesz, że masturbacja jest wpisana w ten świat, jako coś naturalnego? Po prostu, sama dla siebie, zastanów się - co się stanie. Wkleję ci też fragment definicji z wikipedii hasła masturbacja: Z badań wynika, że masturbacja jest powszechna wśród osób obu płci. Jest też uznawana przez naukę za normalny element seksualnej ekspresji człowieka[2]. Zdrowe podejście do masturbacji czy, szerzej, własnej seksualności uznawane jest za ważny element zdrowia człowieka. Nie znaleziono związków przyczynowych między masturbacją a jakimikolwiek zaburzeniami fizycznymi czy psychicznymi[2]. Mimo to, ze względów kulturowych często jest stygmatyzowana, tabuizowana lub traktowana jako wykroczenie przeciwko moralności[2]. Choć przedstawiana jest w kulturze od najdawniejszych czasów, w XVIII i XIX wieku wielu teologów i lekarzy zaczęło uważać ją za czyn niemoralny i przyczynę wielu groźnych chorób psychicznych[3]. Z czasem stała się wygodnym wyjaśnieniem dla wielu zaburzeń zdrowotnych o niewiadomej etiologii[3][4]. Od końca XIX wieku, pod wpływem badań naukowych nad seksualnością człowieka podejście to zaczęło zanikać, choć wiele religii nadal uznaje ją za czyn szkodliwy. Na przestrzeni wieków zmieniał się także status prawny masturbacji, obecnie w większości krajów dokonywanie jej w miejscu publicznym jest zabronione[3]. Masturbacja jest spotykana również w świecie zwierząt, zaobserwowano ją u wielu gatunków, zarówno żyjących w niewoli, jak i na wolności. Co się stanie, jeśli to co tu jest napisane przyjmiesz do świadomości, jak przyjęłaś to, że trawa jest zielona? |
|
|
|
#292 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jak on mi też wszystko daje i nie chcę od niego niczego więcej, ja po prostu czasem lubię se sama. Bo to jest coś innego. To nie ma na niego żadnego wpływu. |
|
|
|
|
#293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
A czego nie dajesz trawie, że jest zielona, a nie czerwona?
|
|
|
|
#295 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W pochwie najszybciej. Ręką może machać i machać. [1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;77480896]Inną sprawą jest to, że zgaduję, że w związku zadręczyłabyś partnera podejrzeniami, szpiegowaniem czy się masturbuje i oskarżeniami. [/QUOTE] Czasem, jak chcę sobie pozartowac facetem, to mówię mu "nie dotykaj się po siusiaku!". Cytat:
||
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie bardzo widzę różnicę między masturbacją i piciem herbaty, tak naprawdę. Jedno jest przyjemne dla ciała, proste, szybkie, relaksujące i drugie też. Z tym, że jedno mogę robić przy biurku w pracy, a drugiego raczej nie
|
|
#297 |
|
BAN stały
|
I widzicie dziewczyny? Najpierw zaprzeczyl po czym potwierdza
Bardamu ty w ogole widzisz co piszesz? Teraz kazesz mi akceptowac i uznac za norme ze facet wali.konia majac partnerke. A od kiedy to norma? Nie widzialam tego w wikipedii. To ze trawa jest zielona oznacza ze masturbacja majac obok kobiete jest ok i mam sie z tym pogodzic? To brak szacunku dla drugiej steony i tyle. A twoj przyklad jest bez sensu. Starasz sie po prostu rekami i nogami bronic masturbacji i wpoic wszystkim ze to normalne jesli partner wali konia majac nas obok. I znowu wupowiadasz sie za WSZYSTKICH MEZCZYZN. |
|
|
|
#298 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#299 |
|
BAN stały
|
" to ze stwierdzilem fakt " nie mowie? On po prostu jest ograniczony i uwaza ze jezeli on wali konia to kazdy facet tak robi i bedzie robic. Ja po prostu jestem w szoku jak on sam z siebie robi ... Najpierw napisal jedno, potem drugie.
Tinkerbell - napisal cos innego
Edytowane przez Anilli Czas edycji: 2017-09-26 o 19:26 |
|
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
To proste: jeżeli masturbacja nie jest zamiennikiem seksu z partnerką (a w większości przypadków nie jest), to nie ma w tym nic nadzwyczajnego.. Jeżeli partner się masturbuje, a ja byłabym zwyczajnie zazdrosna o tę czynność (bo jak inaczej można to nazwać, jeżeli nie zazdrością) to świadczyłoby źle raczej o mnie, niż o nim.
Twierdzenie typu: "już mu nie wystarczam", "on woli rękę niż mnie" w prostek linii wskazuje na brak pewności siebie i kompleksy.. A co jeżeli partner zerka na inne kobiety i one mu się podobają, ale ma partnerkę, którą kocha, nigdy by jej nie zdradził i jest wierny? Ano nic, i bycie zazdrosnym o takie sytuacje to już choroba - inne kobiety są podobają się Twojemu partnerowi, ale to wcale nie znaczy, że Ty jesteś od nich mniej atrakcyjna. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

Ja na przykład nie uważam, że ktoś potrzebuje usprawiedliwienia, żeby masturbować się będąc ze mną w związku.

, a jak napisałem, że trawa jest zielona, to znaczy że wielbię kolor zielony?