![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Płatku
http://www.happymum.pl/forum/pok_wpi...m=959&str_nr=1 tu jest link na temat debridatu z innego forum ![]()
#273 |
Zakorzenienie
|
Uspokoiłaś mnie Alien, dziękuje za odpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
A i jeszcze mi sie coś przypomniało MartusiuJ jak ostatnio byłam z Wiką w przychodni i ją wazylam to przez ostatnie dwa tygodnie przybrała 150 g i pytałam się pani doktor to mi powiedziała, ze ja coś wymyslam, że jak dziecko przybiera to sie nie ma czym martwić, że przeciez te 150 g przybrała a nie straciła i że dzieci od około 5 miesiąca mogą przybierać od 300 do 500 g i jak głodne nie leżą to jest wszystko dobrze.
A widzisz ten twoj lekarz z tego co napisałaś wynika, że uważa, że to mało. A zresztą nie nalezy zapominać, że dziecko to nie robot i ma czasami wahania co do przyrostu wagi, raz mniej a w nastepnym miesiącu czy za dwa moze byc wiecej na wadze ![]() ![]() A na ulewanie to mi pediatra przepisała Nutriton, podaje sie go chyba na łyżeczce przed karmieniem ale powiedziała, że jak nie bedzie potrzeby to zębym go nie uzywała wiec kupiłam i nie uzyłam. opakowanie stoi nieotwarte i sie przewraca.
#275 |
Zakorzenienie
|
MartusiaJ mi ten DEBRIDAT przepisał lekarz też jak Wikunia miała problemy z kupkami,i tez kazal podawać po jednym centymetrze ale ja do tego kupiłam strzykawke małą bo ta miarka to jakaś nie bardzo była
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jastin skoro Wikunii soczek smakuje to możesz jej zwiększyć narazie do np. 20 ml lub 30 ml. Wydaje mi sie, że raz dziennie wystarczy. I pamiętaj nie trzymaj sie jednego smaku bo małej może się znudzić, stopniowo i powolutku (bo po co sie spieszyc jak sie karmi piersią) wprowadzaj nowe smaki zaczynając od 1,2 łyżeczek i zwiekszając do wiecej ![]() Ja wyczytałam że półroczne dziecko może pić około 50-70ml soczku, chociaz wiadomo, ze to zalezy od dzidzia, bo moja to nie lubi soczkow.
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
Alienku dzięki za informację
![]() ![]() ![]() co do tego debridatu jeszcze, to jak tak jak Alien też wykupiłam, użylam parę razy i juz stoi zapomniany, ale w domu warto mieć coś w zanadrzu na "czarną godzinę". ![]()
#278 |
Rozeznanie
|
Jastin czyli DEBRIDATto taki wszechstronny lek, bo i na kupki i na ulewanie i czytałam, że nawet na kolki, aczkolwiek kolek Kubuś nie miał więc nie ręczę za działanie jego w tej materii
![]()
#279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za informacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
Alien moja mama tez mówi że siedze i siedze i nic nie robie
![]() Jastin, chodzi Ci prawdopodobnie o refluks, masz racje, ja też mam taką znajomą dziewczynkę z takim problemem żołądkowym. Ale Płatku, moja mała też ulewa. Są takie dni, że ulewa strasznie, a są takie, że nawet jej się nie odbije nie mówiąc o ulewaniu, nie wiem od czego to zależy. I zauważyłam właśnie, że bardziej ulewa się jej po piersi, po sztucznym mleku to bardzo bardzo rzadko. Dziewczyny, ja już pisałam wcześniej, że nie stosuje żadnej diety dla matek karmiących. Jem wszystko, treściwie, na brak apetytu nigdy nie narzekałam, zupy też jem. Jak wczoraj odciągałam to nawet mąż zauważył, że pokarm wodnisty jest. I teraz sobie uświadomiłam, jaka ze mnie sirota, trzeba było ten odciągnięty pokarm wlać do butelki i podać małej, a ja wszystko wylewałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Kubusia to ja mysle, że zobaczysz na nastepenej wizycie, przy wazeniu. Jesli okazałoby sie, ze mało przybrał to wtedy dokarmiaj. A teraz nie masz co sie martwic na zapas, bo widac, że z Kubusia ładny chłopczyk rośnie ![]() Uciekam do obowiązków, a czego wy mnie dziewczyny nie wyganiacie ?? Przeciez mówiłam ![]() ![]()
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Płatku 1 moja Amelka ulewała do 3 miesiąca,także Twoja niuńka również wyrośnie.
![]() ![]() ![]() Alienku nie martw się,ja dzisiaj po wypadzie do Świnoujscia mam kupę prania, a następnie bedzie prasowanie,tak już jest w domu jest pełno pracy. W czwartek mamy 3 szczepienie i ważenie także dam Wam znać wymiary laseczki Ameleczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
Katesiu Twoja Agatka zjada podobnie jak moja Kasia, tylko moj łobuz z reguły je rzadziej, ale za to troszke więcej bo po 180 ml. Czyli 3 razy dziennie mleko, raz zupkę i na noc kaszke. Po zupce dostaje soczek albo naprzemiennie deserek, bo na poczatku dawałam jej jedno i drugie, a z reguły obydwie rzeczy mają w sobie jabłko i Kasia za czesto robiła kupke. Wiec teraz jak nie pije soczku po zupce tylko herbatke, to za jakis czas dam jej pół deserku, ale szczerze mówiac za nimi nie przepada. Woli jednak soki.
Mała znowu dostała katarku w sobotę, bo na imprezie było goraco, potem wyszlismy na dwor i kilka minut spedzilismy na dworzu i mimo ze byla ubrana i bylo w miare cieplo, to chyba znowu ją przewiało. Ale dzis znowu jest lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
No nie a ja znowu tutaj, dziewczyny zapędzcie mnie do roboty domowej
![]() Jastin83 dobrze, że z bioderkami Wiktorki juz jest wszystko ok ![]() ![]() Humbak a jak zdrówko Lilianki ? bo miałaś iść na wizyte ale strajk był, wiec wizyta juz sie odbyła czy jeszcze przed wami ? MartusiuJ troche sie przestraszylam jak przeczytałam, że postepujesz wedle moich rad ![]() Moni@ kiedyś pisałaś, że nie możesz kupić czapeczki na Szymonka, udał się znaleźć taką odpowiednią ? Iwonamysza byłaś na weselu u znajomych ? Nel70 ![]() ![]() Katesia ![]() ![]()
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
Alienku pewnie, że postepuję wedle Twoich rad bo mądrze piszesz kobito, no i poparłaś to slowami swojego lekarza
![]() ![]() ja też nic nie robię cały dzień, małż w pracy, ja rano pakuję Kube do wózka i w drogę!! do rodzicow i zasiadam przed kom pem a konkretnie przed wizażem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#287 |
Zadomowienie
|
normalnie wzór matki/żony itp.....ja chyba tez tak zaczne
![]() Marta, Kubus jest rewelacyjny, po prostu opad raczek, a jaki ogromny! Cos ten twój lekarz ci sciemnia, Kubus na głodnge na pewno nie wyglada! Bardzo dorodnego Mężczyznę wydałąś na ten śwait! I za to ci chwała! ![]()
#288 |
Rozeznanie
|
jeszcze jedno kobitki
![]() ![]() kiedy Kubuś miał niecałe 3 miesiące dostałam coś na kształt i podobienstwo okresu ale trwało to tylko 2 dni i więcej sie nie pojawiło ![]() ![]() ale tkaie coś to chyba normalne w czasie karmienia? tzn że brak okresu to wiem, ale nieregularne miesiączki też wchodzą w grę?muszę chyba wybrać się fo gina... i jeszcze jedno: macie też coś tkaiego jak niechęć do zapachów , których używałyscie będąc w ciąży? bo ja niestety mam... muszę na nowo kompletować toaletkę w sferze [perfumy, bo tamtych ciążowych nie znoszę... ale sie uzewnętrzniłam ![]() ![]()
#289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() *- harujace na wizażu (przyp.autora) ![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Martusia rozbrajasz mnie normalnie
![]() ![]() A co do okresu to u mnie tez brak ![]() ![]() ![]() A co do przykładnej żony to je tez sie biore zazwyczaj do roboty godz. przed przyjściem mężulka,o właśnie on juz za 40 min. bedzie a ja jeszcze nic nie zrobiłam,spadam dziewczynki,pa kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
mam tak samo Jastin
![]() ![]() u mnie z zabezpieczaniem to samo... tzn staramy się wspierać przemysł gumowy, ale z różnym skutkiem ![]() ja też spadam, papa ![]()
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Iwonka jaką dajesz Kasi kaszkę na noc chodzi mi o firmę i smak.Czy Kasia po niej przesypia cała noc i czy dajesz jej w butelce. Moja Amelka od 2 tygodni nie je piersi,także nie wiem zbytnio czym ją karmić. Na razie daję jej mleko zagęszczone i wypija po 120 ml,ale w nocy budzi się 2 razy. Alienku a coś Ty się wzięłaś tak za porządki czżbyś szykowała chałupkę na nasze spotkanie he,he............. ![]() Buziaczki od Amelki dla Kubusia i Szymonka(panowie na początku) , a następnie dla 2 Wikusi, Agatki,Kasi . Kometa czemu milczysz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny lutowo-marcowe mamusie juz sie szykują na spotkanie a my co ? mamy być gorsze ? no zapodajcie jakies propozycje na temat naszego spotkanka ![]()
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Zaczne od tego ze od poltora dnia polaczyc sie z wizazem nie idzie..chyba cos u mnie sie dzieje na serwerze, bo lipa normalnie..Ale juz odpisuje
![]() Co do czapeczki Alienku to mama mi kupila bez miary, wziela rozm. 47 i jest za duza ale ją wszylam i jakos pasuje..i dalej Szymus ma jedna czapke, bo z tamtej (o rozm 42 juz wyrosł) hihi.... Katesiu co do jedzenia to moj Szymus zjada tak: zaczne od godz 20.00 bo tu je bankowo ![]() 20.00 - kaszka jabłkowa 180ml 3.00 - mleczko 150ml 7.00-8.00 kaszka bananowa 150-180ml (zalezy od dnia) 12.00 zupka albo danie warzywne - słoiczek 150ml 15.00 - deserek pół słoiczka 17.00 - mleko 150ml 20.00 powtorka ![]() miedzy godzinami pije soczki, herbatki albo bobofruty.. Nie je punktualnie o tych dzinach +/- 15min... Wczoraj kupilam sokowirowke i bede mu robila sama soki, jest juz mloda marchewka, wiem ze najpierw lyzeczke soku marchewkowego, i stopniowo zwiekszac, by nie przedobrzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
Poczytuje Was i szpieguje
![]() To ja w porównaniu z Wami wydałam na świat głodomora moja Julka wypija 180 a nawet 210ml mleka ![]()
#297 |
Zadomowienie
|
no to ja też po sąsiedzku....
ja już od 2-3 tyg. nie karmie, a okresu, jak nie było tak nie ma...hmm?Wsperamy również pzremysł lateksowy, jak Marta z Lubym, ale też różnie nam to wychodzi, juz sie zaczełam zastanawiać czy przypadkiem Filip nie beie miał rodeństwa...mozliwe jest zebym miała2x owulację bez okresu? Bo jakieś 2tyg, wystapiłu o mnie takie plamienie, jak pzry owulacju czasem ale już myslałam, ze to okres,...niestety skończył się na nastepny dzień...jakies rady? Zachowam sie teraz jak Pliznoł:"Please no, please no, please no.." ![]()
#298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Moniu to widze ze Szymus je podobnie d oAgaci-bo ja tez wprowadziłam deserek-i tylko troszke iinne godziny, ale ilosciowo to bardzo podobnie.
Widze ze coraz bardziej łączymy sie z mamami lutowymi ![]() ![]() Dziweuszki to jak tam z praca ? wraca jeszcze któras? bomacierzynskie sie pewnie juz konczą.... IwonkaMyszka chyba juz wróciła.....ciekawe jak tam ze złobkiem? śle buziaczki dla dzieciaczkó i mam ![]() ![]() ps.ale gonicie-nie nadązam czytac ![]()
#300 |
Wtajemniczenie
|
Katesia, ty ranny ptaszku
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.