Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-05, 14:43   #271
agika11
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Meme i Puszku fajne wasze dzieciaczki . Aż miło pooglądać.
KAsiulko - bardzo mi się podobają twoje kompozycje na stół. Sama się zastanawiam jak ozdobić stół na imprezę z okazji chrztu za 2 tygodnie. Najpierw chciałam zrobić bukieciki z konwali - ale już chyba przekwitły. Teraz jest czas na piwonie - ale pewnie przekwitną przez 2 tygodnie. CHyba jednak będzie trzeba kupić różyczki i zrobić coś podobnego jak ty. Te białe kwituszki bardzo fajne i delikatne.
My pomimo pogody wyszliśmy dziś na spacer. Pochodziliśmy 1,5 godzinki i jak wróciliśmy to zaczął padać deszcz. Więc wzięłam małego z gondolą i spał przy otwartym oknie jeszcze ponad godzinę .
Kamil znowu cały w pryszczach . NAjpierw rzrobiły mu się czarne wągry - a teraz "kwitną". Czy któraś z was miała z czymś takim do czynienia? MAm nadzieję, że do chrztu się zagoi.
miłego dzinka życzymy i papatki
agika11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 15:27   #272
uskow
Zadomowienie

Agika, nie mam pojęcia co to za krosteczki może mieć mały My niestety nie wyszłyśmy dzis na spacer bo jest bardzo zimno i leje dzeszcz! Już mam dosyć tej pogody
Kasiulko czekam na zdjęcia z chrztu i nie tylko Oliwki Ale i jej "brzydkiej" Mamy

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 18:15   #273
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agika11 ja też nie spotkałam się z takiego typu krostkami ciekawa jestem co mówi na to lekarz Kamilka, czy to przypadkiem nie uczulenie na coś?
Kasiulko masz racje Mati je teraz bardzo dużo, łapczywie i szybko i oczywiście zdarza mu się krztusić . Jest bardzo duży i gruby jak na 2,5 miesiąca, wszyscy w około się dziwią jak podaje jego wiek. Fajnie, że Wam się udały chrzciny, a nie napisałaś nam gdzie robiłaś? Oczywiście czekamy na zdjęcia Oliwki i rodziców przed ołtarzem .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 19:19   #274
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Primavera - jestem w szoku jeśli chodzi o zwyczaje w Twoim kościele. U mnie to nawet jak dziecko zapłacze to każdy cichaczem wymyka się pod ścianą po ludzie patrzą na niego wilkiem. Normalnie jakbysmy mieszkały na dwóch różnych planetach. Brawa za taką elastyczność i ludzkie podejście.

Kasiulka - świetnie że chrzciny się udały. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Jestem ciekawa jak wyglądała Oliwka i jej mamusia A zdradzisz mi co serwowaliście do jedzonka? Wiem że ja ciągle o takich przyziemnych rzeczach ale nie lubie organizować takich imprez i wszystko mnie przeraża nawet skomponowanie menu.

Agika moja Julka też była "zapryszczona" ale na krótko po porodzie. Lekarze tłumaczyli że to wpływ hormonów. Nie wiem dlaczego u was tak długo to się utrzymuje. Chyba powód jest tu inny. Pytałaś się o to lekarza?

Płatku mnie się wydaje że to ulewanie wynika trochę z niedojrzałości układu pokarmowego i z łakomstwa Mateuszka. Jak przybiera na wadze to nie ma powodu do niepokoju.

Czy macie czasem takie wrażenie że każdy wasz dzień wyglada tak samo? Uwielbiam zajmować się Julką ale czasami czuje się jak robot. Śniadanie-przewijanie-karmienie-spacer-obiad-zabawa z Julcią-kapanie-spanie i od rana zabawa od początku. Jestem tragiczna nie chce wrócić do pracy ale ta sytuacja też czasami mnie męczy. 8h dziennie bez mojej Juleczki tragedia 24h na dobę z córcią też trudne zadanie
Oto moja mocarna Julcia która rwie się do siadania i warczy jak się jej nie chce podciągnąć.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 20:02   #275
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu jaka Julcia jest śliczna jakby Mateusz ją zobczył to miłość murowana, a jak ładnie już siedzi. Musze przyznać, że dzieciaczki to nam się dobrze chowają zwłaszcza, że wszystkie zdrowo wygladają i są takie grubiutkie , oby tak dalej. Jeszcze jakby były grzeczne to bym ze szczęścia skakała , ale to mojego nie dotyczy, maruda niesamowity, najlepiej to przy mamie na rękach , a rece odpadają jak takiego 6 kilowego kolosa noszą .
Stary 2006-06-05, 20:45   #276
agika11
Zadomowienie

Rzeczywiście fajniutka Juleczka i prawie siedzi sobie. Jak te dzieciaczki się szybko rozwijają z każdym dniem coś nowego....
Ja to w tej chwili sobie powrotu do pracy nie wyobrażam . NAwet mi się myśleć o tym nie chce. No ale trzeba by zwłaszcza, że pewnie do żłobka się nie dostaliśmy. Dziś miały być listy przyjętych wywieszone - ale szanse mieliśmy znikome. Zobaczymy.

Ja już do chrostek małego jestem trochę przyzwyczajona. Na początku zdiagnozowana skaza białkowa - po odstawieniu nabiału mieliśmy spokój i ładną buźkę jakiś miesiąc - a teraz znowu nawrót. Tyle, że tym razem to skaza chyba nie jest, wygląda inaczej. Muszę się chyba wybrać do lekarza, by to sprawdzić.
miłej i spokojnej nocki - papatki
agika11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-05, 21:28   #277
ch_aga
Zadomowienie

Dopiero teraz dostałam powiadomienie o poście z 2 czerwca Przeczytałam wszystko ale z powodu ziewania na nic nie jestem w stanie odpisać W skrócie tylko napiszę, że Mateuszek jest przeziębiony a mnie okrutnie boli gardło i mam stan podgorączkowy. Z Muszkiem dziś byliśmy u lekarza - dostał jakieś kropelki i syropek na kaszel a sama ze sobą chyba pójdę jutro.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-05, 21:33   #278
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Dżoana, ja nie che nic mówić,ale Twoja Pięknosć jest wprost stworzona dla mojego Fifka...no młodszy co prawda o ten tydzień...ale!Ja cos czuję ,ze oni są dla siebie stworzeni!ta zgodnosć charakterów, upodobań do siadania i jedzenia...łatwiej nam ich bedzię ich ubierac niż karmić

jeszcz nieśmiało załączam zdjęcia moich cudowncy Panów...

Jeszcze jedno, macie pozdrowienia od Maliny, bardzo za nami tęskni...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 060605_172311.jpg (12,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 060605_172347.jpg (23,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 060605_172219.jpg (12,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 060605_172511.jpg (11,1 KB, 52 załadowań)

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 07:01   #279
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cześć dziewczyny ja mam dzisaj potworny ból głowy, dopadła mnie choroba gardło mnie poprostu pali i oczywiście jeszcze katar . Mam tylko nadzieje, że nie zaraże Matiego . Kurcze dziewczyny nawet nie mam z kim zostawić dziecka aby podejść do lekarza . TŻ oczywiscie dla mnie wolnego wziąść nie może bo po co? Jak zwylke radź sobie sama, ale czasami bywa kochany. Może wiecie jak syrop mogłaby zażywać karmiąca persią?
Mateusz wczoraj spał w dzień może z 2,5 godziny razem wzięte i w nocy jak zasnął o 22.00 to wstał dopiero o 5.00rano , jedzonko i prebieranko, troche pogadaliśmy i pspaliśmy jeszcze z 40 min chyba wyczuł, że mama chora . Fajnie by było gdyby spał tak zawsze, ale kosztem snu w dzień znowu, hm...

Meme przystojni Ci Twoi panowie, jednak Fifek jest mieszany bo do Ciebie to on jest podobny strasznie, ale i z Twojego TŻ też coś ma.
Stary 2006-06-06, 07:29   #280
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja też wklejam swojego wielkoluda :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00530.JPG (87,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00550.jpg (71,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00486.JPG (89,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00660.JPG (117,6 KB, 74 załadowań)
Stary 2006-06-06, 07:35   #281
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

i jeszcze dwa :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00517.JPG (74,6 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00653.JPG (89,5 KB, 34 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-06, 08:54   #282
jastin83
Zakorzenienie

Ale śliczne te wasze maluszki!
Zaledwie kilka tygodni różnicy między naszymi dziećmi,a to takie widoczne,ale one nam szybko rosną.Piękne maluchy
Pozdrawiam !

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 08:56   #283
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Płatku, pzrekochany ten twój syneczek! A Pucka z niego jak sie patrzy, normalnie rewelka, bardzo mi się podoba! A z ciebie też śliczna dziewczyna, taka usmiechnieta i spokojna. I zgrabna, widzę, że Mati też wyssysa z ciebie ile sie da!A co do choroby, to koniecznie cos kup, tylko zadnejaspiryny, takim mlauszkom absolutnie nie wolno podawać - a ty karmisz piersia, moze weź panadol, po tym nic mu nie będzie, albo Apap, tam gzdie jest paracetamol.A na gardełko najlepszy bedzie jakiś syrop z ziółek, z Herbapolu są chyba syropy na bazie ziół, ne sadze zeby Matiemu cos było po tym,albo po prosru idź do apteki i popros cos na gardło dla karmiacej, na pewno cos takiego jest.O!Mam! Z serri tej homeopatycznej "Osscillococillum" są syropy dla kobiet w ciaży, to moze być da ciebie ok. A jak famaceutyki odpadaja, to Kochana gorąca herbartka z miodem i cytryną, dużo miodu!Albo Strepsil, cytrynowow- miodowe - pzrechodzi po nich od razu. Ja, stara lekomanka, wiec wierz mi na słowo!
Wracaj szybko do siebie, a tż qrde, wygoń po leki dla siebie i niech sie zajmuje Matim po pracy, bo jeszcze małego zarazisz!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-06-06, 09:20   #284
ch_aga
Zadomowienie

Płatku, Meme -- dzieciaczki Wasze cudne
Płatku -- ja za godzinę idę do lekarza bo jak pisałam wczoraj okropnie pali mnie w gardle a do tego doszedł katar i gorączka Jak będę miała chwilkę to napiszę co lekarz mi przepisał.
Pozdrawiam
Stary 2006-06-06, 10:03   #285
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

oj dziewczyny tak patrze na te zdjecia i az sklapac niektorym tylki sie nalezy. pisza i jojcza ze tyle kilogramow maja w zapasie, takie duze zostaly po tej ciazy a ja tego nie widze. patrze pod roznym katem i nie widze. jeszcze raz uslysze klamstewka i . a tak juz szczerze. mi po ciazy brzuszek spadl i wrocil do pieknej postaci dopiero cztery miesiace temu. bez cwiczen i jakis tam zabiegow ujedrniajacych. pewnie jakbym sie starala toby nastapilo wczesniej

ciesze sie Kasiulko ze impreska sie udala. najwazniejsze ze bylo wspaniale i juz to myslenie za toba. oczywiscie czekam na zdjatka.

zmykam nakarmic Wikulke, bo juz zlapala bytle i lata po pokoju. pozniej sie pojawie.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 10:48   #286
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez tiaara
oj dziewczyny tak patrze na te zdjecia i az sklapac niektorym tylki sie nalezy. pisza i jojcza ze tyle kilogramow maja w zapasie, takie duze zostaly po tej ciazy a ja tego nie widze. patrze pod roznym katem i nie widze. jeszcze raz uslysze klamstewka i . a tak juz szczerze. mi po ciazy brzuszek spadl i wrocil do pieknej postaci dopiero cztery miesiace temu. bez cwiczen i jakis tam zabiegow ujedrniajacych. pewnie jakbym sie starala toby nastapilo wczesniej

ciesze sie Kasiulko ze impreska sie udala. najwazniejsze ze bylo wspaniale i juz to myslenie za toba. oczywiscie czekam na zdjatka.

zmykam nakarmic Wikulke, bo juz zlapala bytle i lata po pokoju. pozniej sie pojawie.
Tiaaro, ale ja naprawde jeszcze nie doszłam do siebie po ciąży. Brakuje mi jakieś 3,5 kg, brzuch to jeden wielki flak i mam jeszcze przebarwienia skóry na czole i nosie, które wyglądają jak piegi. Najwiecej mi poszło w tyłek i uda tragedia. Na zdjęciach staram to zawsze jakoś ukryć .
Meme ja spokojna tylko na zdjeciu tak to istny szatan ze mnie , TŻ chwilami to najchetniej by mnie z domu wyrzucił. A właśnie niestety, ale w tej kwesti co pisałaś to muszę liczyć tylko na siebie po pracy TŻ je obiad i rusza do następnej pracy oczywiście , więc same widzicie, że nie mam lekko . Dziękuje za komplementy jesteście bardzo miłe .

Ch_aga czekam na relacje i informacje, ja byłam w aptece i na gardło babka dała mi lek homeopatyczny HOMEOGENE9 zobaczymy innego mi nie sprzeda bez konsultacji z lekarzem bo nie chce brać odpowiedzialnośi za nas jaka uczciwa kobitka.
Stary 2006-06-06, 11:47   #287
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny czy Wy smarujecie buźki dzieciom jakims kremem jak wychodzicie z nimi na spacer? Głównie chodzi mi o ochronę przed słonkiem.
Stary 2006-06-06, 12:00   #288
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Ja smaruję oliwka albo kremem Bambino Ochronnym, umówmy sie - Słonce to raczej zjawisko nietypowe w ostanich 2-3 tyg. nie ma co popadać w histerie, spalic sie nie spalą

A jak mi ktos powie, że jest globalne ocieplenie klimatu, to go ...pppiiiiiipppp cenzura!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-06-06, 12:59   #289
MartusiaJ
Rozeznanie

Platku ja też teraz (tzn jak nie ma silnego naslonecznieina )smaruję kremem ochronnym bambino, ale kiedy w maju grzało mocno to używałam kremu Ziajka z filtrem 30 (polecany od pierwszych dni życia ). zanim go kupiłam Kubus zdążył sie delikatnie opalić na buzi , za co zostalam zrugana przez mego małża , że "jak Ty tak kochasz słońce i lubisz być opalona-narażasz się na raka skóry, ale syna to Ty mi nie opalaj"... więc od tej pory stosowałam ten filtr 30 jak przystało na wzorową matkę i żonę a nawet (czasami, no ale..) kochankę
płatku mateuszek slodziutki a Ty śliczna, szczuplutka kobitka

Edytowane przez MartusiaJ
Czas edycji: 2006-06-06 o 14:54
MartusiaJ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-06, 13:50   #290
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- już po wizycie; okazało się, że mam jakiś ropień w gardle Niestety nie obyło się bez antybiotyku o nazwie Duomox Dodatkowo na złagodzenie bólu gardła dostałam tabletki Isla a pani w aptece właśnie doradziła mi Homeogene 9. Na własną rękę na gorączkę zażyłam tabletkę Apapu, bo trzęsłam się jak galareta. Wprawdzie gorączka dalej jest ale już normalnie mogę siedzieć przed komputerem. Mimo wszystko wykorzystam czas, że Muszek śpi i też zmykam do łóżeczka.
Pozdrawiam
Stary 2006-06-06, 13:57   #291
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ch_aga ja też wziełam apap, ale mi nie pomógł głowa dalej bolała. Mateusz spał więc też przysnełam na pół godziny i czuje się troszkę lepiej . Meme teraz nie ma mocnego słońca, ale słyszałam, że od piątku ma być gorąco więc pisze o tym z wyprzedzeniem .
Stary 2006-06-06, 14:21   #292
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie dziewczynki!

Przychodzę tu, patrzę i widzę piękne mamusie (Płatku i Meme ) i oczywiście Wasze kochane "grubaski" .
Natalka też juz sie zalicza do puckowatych i pofałdowanych . Nieźle jej to idzie tzn. jedzenie...
Od trzech dni Natalka robi zieloną śmierdzącą kupę ze śluzowatymi nitkami wyglądającymi jak makaron . Dzwoniłam do lekarza i kazał mi kupić i podawać jej Lakcid, po jednej ampułce do niedzieli. Jak nie przejdzie do tego czasu no to mam się u niego pokazać.
Dziś już nie ma tych nitek w kupce ale nadal jest zielona i rzadka. Zobaczymy..... Nie martwiłam się bo mała jest pogodna, nie płacze, brzuszek ją nie boli tylko ta kupka .

Byłyśmy dziś w końcu na spacerku, wreszcie wyszło słonko i jest cieplutko. Korzystając z okazji, że zostawiłam Natalkę w ogrodzie przed domem z Teściową, przylazłam do Was cosik naskrobać .

Tak patrzę na zdjęcia Waszych cudnych pociech i chyba też wkleję aktualne zdjęcia Natalki. Tak zrobię jak mąż zainstaluje mi program do zmniejszania zdjęć, bo ostatnio znów czyścił kompa i skasował ten program. Przyjedzie dziś wieczorem, bo pojechał odebrać samochód. W końcu go kupiliśmy . Juz będziemy mieli czym pojechać do Bielska na spotkanie .
Samochód jest biały z jasnym niebieskim paskiem przez środek (maska, dach, maska). Trochę za bardzo charakterystyczny, Jakbym Tż-ta gdzieś dojrzała, gdzie nie powinien być , od razu wiedziałabym że to on.....

Co do smarowania buźki, ja kremuje Natalkę Oilatum soft. To jest taki lekko tłustawy bezzapachowy krem dla dzieci od pierwszego dnia życia. Na razie nie stosuje żadnego filtra, bo jak wspomniała Meme, słonko się na nas wypięło . A potem kupie jej coś z filtrem.

Ponarzekam Wam troszkę.....od kilku dni boli mnie głowa (to dziwne bo mnie bolała może ze cztery razy głowa w życiu), raz zrobiło mi się słabo i się przestraszyłam (też nigdy nie zemdlałam), no i powiem Wam szczerze, że mnie to niepokoi. Jak to sie powtórzy to pójdę zrobić sobie badania, bo czuję że coś jest nie tak.

Natalka już głodna, zajrzę wieczorkiem...

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 15:04   #293
MartusiaJ
Rozeznanie

Płatku teraz dokladniej obejrzałam to zdjęcie na ktorym Mateuszek pochrapuje na Twoim brzuchu! jest słodziutkie!! sliczności
Joasiu Julka śliczna! zarezerwowana dla Kubusia myślę co? starszy kawaler bardziej zdatny niż lutowo- marcowe chłopoki, prawda? rezerwuję! aha
i czakm na zdjęcie Oliwki jeszcze- to z chrztu no i Natalki
bosze, ale ze mnie zapobiegliwa mamuśka
Stary 2006-06-06, 15:05   #294
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kostko, nie martw sietymi zawrotami głowy, byc moze jestes osłabiona, w koncu karmisz piersią, moze masz jakaś lekka anemię, na pewno to nic strasznego! W każdym razie trzymam kciuki, żeby tak było!

Jeśli chodzi o kupki Natalki, to tez to pzrerabiałam Z Fifkiem, tylko, ze zaraz na samym początku, jak jeszcze był na piersi. Potem nagle mu pzreszło, ale tez byłam troche wystraszona, tyle, żesobie pomyslałam, ze jak siebedzie długo utrzymywać, to wtedy bede histeryzować. Pzreszło samo, nie wie\adomo kiedy, więc pewnie u ciebei to też nic takiego. Ale juz sie doszukałam u niego w tamtym czasie tysiaca alergii i Bóg wie czego jeszcze. Wreszcie TŻ mnie odpowiedniio "palnął" i pzrestałam wymyslać
Na pewno wwszystko bedzie dobrze~!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-06-06, 15:08   #295
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez MartusiaJ
Płatku teraz dokladniej obejrzałam to zdjęcie na ktorym Mateuszek pochrapuje na Twoim brzuchu! jest słodziutkie!! sliczności
Joasiu Julka śliczna! zarezerwowana dla Kubusia myślę co? starszy kawaler bardziej zdatny niż lutowo- marcowe chłopoki, prawda? rezerwuję! aha
i czakm na zdjęcie Oliwki jeszcze- to z chrztu no i Natalki
bosze, ale ze mnie zapobiegliwa mamuśka

Te,kochana, co ty mi tu krecia robote robisz? Julcia od samego początku była przeznaczona Filipkowi, zresztą sama tak postanowiła, wiec proszę mi tu nie bruździć!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-06-06, 15:10   #296
MartusiaJ
Rozeznanie

to się jeszcze , kochaniutka okaże ale z nas mamuski
Stary 2006-06-06, 16:11   #297
kasiulka
Zakorzenienie

Hej kobitki
qrcze ja tez jestem przeziebiona, chyba na tym chrzcie mnie zawialo ... najgorsze ze karmiac cyckiem mało co można brac, a sama wit. C nie pomaga . W homeopatie nie wierze, w zyciu mi zaden homeopatyczny lek nie pomogł, nie wiem jak niby jedna milionowa wątroby kaczki potrząsana i mieszana setki tysiecy razy miałaby leczyc wszystkie choroby , choc podobno wiara czyni cuda
Mam tylko nadzieje ze Oliwki nie zaraze .
Qrcze jak tak patrze na Wasze dzieciaczki to normalnie napatrzec sie nie moge, wszystkie są takie słodkie, Juleczka juz taka duża i Mati i Filipek - no cuda po prostu .
Wklejam kilka fotek z chrztu i jedno nie z chrztu (ale je bardzo lubie) i spadam sie kurowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chrzest.jpg (44,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chrzest2.jpg (43,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chrzest3.jpg (41,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chrzest4.jpg (33,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chrzest5.jpg (22,2 KB, 56 załadowań)

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 16:12   #298
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Sama już nie wiem kogo bym wolała na teściową Julci: Meme, Płatka czy Martusie. Z mężem to pół biedy ja jej musze załatwić dobra teściową
Kostko Julka do tej pory czasami robi zielone kupki. z tym że bez śluzu. Musisz ją obserwować, jeśli nie pojawia się to za często to podobno nie ma powodu do zmartwień. czytałam w jakiejś uczonej książce że niemowlęca kupka utlenia się na zielono i jak dziecko połyka powietrze to może sie tak załatwiać ale nie wiem czy to jest prawda. Jak nie przejdzie to najwyżej idź do lekarza. co do zawrotów głowy to może brakuje ci jakiś minerałów i witamin? Mnie jak boli głowa to oznacza że mam mało magnezu. Robiłaś morfologie po porodzie?

Płatku śliczny twój chłopiec. Można go schrupać na śniadanie

Dzisiaj to prawie amfibią do domu płynęłam ze spaceru. Złapał nas deszcz w parku. Deszcz, prawdziwa ulewa. Jakieś zle bioprądy są nad Kaliszem bo chodze non-stop wkurzona i wszystkich ochrzaniam

Stary 2006-06-06, 16:16   #299
kasiulka
Zakorzenienie

i jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chrzest1.jpg (39,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chrzest7.jpg (42,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mala.jpg (25,8 KB, 41 załadowań)

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-06, 16:17   #300
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka Oliwka wygladała przepieknie. Sukienka ładna, chyba też ją zamówie Julce (tylko czy nie będzie gorąco). Normalnie aniołeczek. Tort też świetny, bardzo elegancki. A dlaczego nie ma Twojego zdjęcia?
Kuruj się kochana

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości