![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Meme i Puszku fajne wasze dzieciaczki
![]() KAsiulko - bardzo mi się podobają twoje kompozycje na stół. Sama się zastanawiam jak ozdobić stół na imprezę z okazji chrztu za 2 tygodnie. Najpierw chciałam zrobić bukieciki z konwali - ale już chyba przekwitły. Teraz jest czas na piwonie - ale pewnie przekwitną przez 2 tygodnie. CHyba jednak będzie trzeba kupić różyczki i zrobić coś podobnego jak ty. Te białe kwituszki bardzo fajne i delikatne. My pomimo pogody wyszliśmy dziś na spacer. Pochodziliśmy 1,5 godzinki i jak wróciliśmy to zaczął padać deszcz. Więc wzięłam małego z gondolą i spał przy otwartym oknie jeszcze ponad godzinę ![]() Kamil znowu cały w pryszczach ![]() miłego dzinka życzymy i papatki |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Agika, nie mam pojęcia co to za krosteczki może mieć mały
![]() ![]() Kasiulko czekam na zdjęcia z chrztu i nie tylko Oliwki ![]() ![]()
#273 |
Zakorzenienie
|
Agika11 ja też nie spotkałam się z takiego typu krostkami
![]() Kasiulko masz racje Mati je teraz bardzo dużo, łapczywie i szybko i oczywiście zdarza mu się krztusić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
Primavera - jestem w szoku jeśli chodzi o zwyczaje w Twoim kościele. U mnie to nawet jak dziecko zapłacze to każdy cichaczem wymyka się pod ścianą po ludzie patrzą na niego wilkiem. Normalnie jakbysmy mieszkały na dwóch różnych planetach. Brawa za taką elastyczność i ludzkie podejście.
Kasiulka - świetnie że chrzciny się udały. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Jestem ciekawa jak wyglądała Oliwka i jej mamusia ![]() ![]() Agika moja Julka też była "zapryszczona" ale na krótko po porodzie. Lekarze tłumaczyli że to wpływ hormonów. Nie wiem dlaczego u was tak długo to się utrzymuje. Chyba powód jest tu inny. Pytałaś się o to lekarza? Płatku mnie się wydaje że to ulewanie wynika trochę z niedojrzałości układu pokarmowego i z łakomstwa Mateuszka. Jak przybiera na wadze to nie ma powodu do niepokoju. Czy macie czasem takie wrażenie że każdy wasz dzień wyglada tak samo? Uwielbiam zajmować się Julką ale czasami czuje się jak robot. Śniadanie-przewijanie-karmienie-spacer-obiad-zabawa z Julcią-kapanie-spanie i od rana zabawa od początku. Jestem tragiczna nie chce wrócić do pracy ale ta sytuacja też czasami mnie męczy. ![]() Oto moja mocarna Julcia która rwie się do siadania i warczy jak się jej nie chce podciągnąć.
#275 |
Zakorzenienie
|
Joasiu jaka Julcia jest śliczna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Rzeczywiście fajniutka Juleczka i prawie siedzi sobie. Jak te dzieciaczki się szybko rozwijają z każdym dniem coś nowego....
![]() Ja to w tej chwili sobie powrotu do pracy nie wyobrażam ![]() Ja już do chrostek małego jestem trochę przyzwyczajona. Na początku zdiagnozowana skaza białkowa - po odstawieniu nabiału mieliśmy spokój i ładną buźkę jakiś miesiąc - a teraz znowu nawrót. Tyle, że tym razem to skaza chyba nie jest, wygląda inaczej. Muszę się chyba wybrać do lekarza, by to sprawdzić. miłej i spokojnej nocki - papatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Dopiero teraz dostałam powiadomienie o poście z 2 czerwca
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Dżoana, ja nie che nic mówić,ale Twoja Pięknosć jest wprost stworzona dla mojego Fifka...no młodszy co prawda o ten tydzień...ale!Ja cos czuję ,ze oni są dla siebie stworzeni!ta zgodnosć charakterów, upodobań do siadania i jedzenia...łatwiej nam ich bedzię ich ubierac niż karmić
![]() jeszcz nieśmiało załączam zdjęcia moich cudowncy Panów... Jeszcze jedno, macie pozdrowienia od Maliny, bardzo za nami tęskni... ![]()
#279 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mateusz wczoraj spał w dzień może z 2,5 godziny razem wzięte i w nocy jak zasnął o 22.00 to wstał dopiero o 5.00rano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meme przystojni Ci Twoi panowie, jednak Fifek jest mieszany bo do Ciebie to on jest podobny strasznie, ale i z Twojego TŻ też coś ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Ja też wklejam swojego wielkoluda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze dwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Ale śliczne te wasze maluszki
![]() Zaledwie kilka tygodni różnicy między naszymi dziećmi,a to takie widoczne ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Płatku, pzrekochany ten twój syneczek! A Pucka z niego jak sie patrzy, normalnie rewelka, bardzo mi się podoba! A z ciebie też śliczna dziewczyna, taka usmiechnieta i spokojna. I zgrabna, widzę, że Mati też wyssysa z ciebie ile sie da!A co do choroby, to koniecznie cos kup, tylko zadnejaspiryny, takim mlauszkom absolutnie nie wolno podawać - a ty karmisz piersia, moze weź panadol, po tym nic mu nie będzie, albo Apap, tam gzdie jest paracetamol.A na gardełko najlepszy bedzie jakiś syrop z ziółek, z Herbapolu są chyba syropy na bazie ziół, ne sadze zeby Matiemu cos było po tym,albo po prosru idź do apteki i popros cos na gardło dla karmiacej, na pewno cos takiego jest.O!Mam! Z serri tej homeopatycznej "Osscillococillum" są syropy dla kobiet w ciaży, to moze być da ciebie ok. A jak famaceutyki odpadaja, to Kochana gorąca herbartka z miodem i cytryną, dużo miodu!Albo Strepsil, cytrynowow- miodowe - pzrechodzi po nich od razu. Ja, stara lekomanka, wiec wierz mi na słowo!
![]() Wracaj szybko do siebie, a tż qrde, wygoń po leki dla siebie i niech sie zajmuje Matim po pracy, bo jeszcze małego zarazisz!
#284 |
Zadomowienie
|
Płatku, Meme -- dzieciaczki Wasze cudne
![]() Płatku -- ja za godzinę idę do lekarza bo jak pisałam wczoraj okropnie pali mnie w gardle a do tego doszedł katar i gorączka ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
oj dziewczyny tak patrze na te zdjecia i az sklapac niektorym tylki sie nalezy. pisza i jojcza ze tyle kilogramow maja w zapasie, takie duze zostaly po tej ciazy a ja tego nie widze. patrze pod roznym katem i nie widze. jeszcze raz uslysze klamstewka i
![]() ![]() ciesze sie Kasiulko ze impreska sie udala. najwazniejsze ze bylo wspaniale i juz to myslenie za toba. oczywiscie czekam na zdjatka. zmykam nakarmic Wikulke, bo juz zlapala bytle i lata po pokoju. pozniej sie pojawie.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Meme ja spokojna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ch_aga czekam na relacje i informacje, ja byłam w aptece i na gardło babka dała mi lek homeopatyczny HOMEOGENE9 zobaczymy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wy smarujecie buźki dzieciom jakims kremem jak wychodzicie z nimi na spacer? Głównie chodzi mi o ochronę przed słonkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
Ja smaruję oliwka albo kremem Bambino Ochronnym, umówmy sie - Słonce to raczej zjawisko nietypowe w ostanich 2-3 tyg. nie ma co popadać w histerie, spalic sie nie spalą
![]() A jak mi ktos powie, że jest globalne ocieplenie klimatu, to go ...pppiiiiiipppp cenzura! ![]()
#289 |
Rozeznanie
|
Platku ja też teraz (tzn jak nie ma silnego naslonecznieina
![]() ![]() ![]() płatku mateuszek slodziutki a Ty śliczna, szczuplutka kobitka ![]() ![]()
znowu tutaj z Wami ![]() Edytowane przez MartusiaJ Czas edycji: 2006-06-06 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Płatku -- już po wizycie; okazało się, że mam jakiś ropień w gardle
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Ch_aga ja też wziełam apap, ale mi nie pomógł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki!
Przychodzę tu, patrzę i widzę piękne mamusie (Płatku i Meme ![]() ![]() Natalka też juz sie zalicza do puckowatych i pofałdowanych ![]() Od trzech dni Natalka robi zieloną śmierdzącą kupę ze śluzowatymi nitkami wyglądającymi jak makaron ![]() Dziś już nie ma tych nitek w kupce ale nadal jest zielona i rzadka. Zobaczymy..... Nie martwiłam się bo mała jest pogodna, nie płacze, brzuszek ją nie boli tylko ta kupka ![]() Byłyśmy dziś w końcu na spacerku, wreszcie wyszło słonko i jest cieplutko. Korzystając z okazji, że zostawiłam Natalkę w ogrodzie przed domem z Teściową, przylazłam do Was cosik naskrobać ![]() Tak patrzę na zdjęcia Waszych cudnych pociech i chyba też wkleję aktualne zdjęcia Natalki. Tak zrobię jak mąż zainstaluje mi program do zmniejszania zdjęć, bo ostatnio znów czyścił kompa i skasował ten program. Przyjedzie dziś wieczorem, bo pojechał odebrać samochód. W końcu go kupiliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() Samochód jest biały z jasnym niebieskim paskiem przez środek (maska, dach, maska). Trochę za bardzo charakterystyczny, Jakbym Tż-ta gdzieś dojrzała, gdzie nie powinien być ![]() Co do smarowania buźki, ja kremuje Natalkę Oilatum soft. To jest taki lekko tłustawy bezzapachowy krem dla dzieci od pierwszego dnia życia. Na razie nie stosuje żadnego filtra, bo jak wspomniała Meme, słonko się na nas wypięło ![]() Ponarzekam Wam troszkę.....od kilku dni boli mnie głowa (to dziwne bo mnie bolała może ze cztery razy głowa w życiu), raz zrobiło mi się słabo i się przestraszyłam (też nigdy nie zemdlałam), no i powiem Wam szczerze, że mnie to niepokoi. Jak to sie powtórzy to pójdę zrobić sobie badania, bo czuję że coś jest nie tak. Natalka już głodna, zajrzę wieczorkiem... ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
Płatku teraz dokladniej obejrzałam to zdjęcie na ktorym Mateuszek pochrapuje na Twoim brzuchu! jest słodziutkie!!
![]() ![]() Joasiu Julka śliczna! zarezerwowana dla Kubusia myślę co? starszy kawaler bardziej zdatny niż lutowo- marcowe chłopoki, prawda? rezerwuję! ![]() i czakm na zdjęcie Oliwki jeszcze- to z chrztu ![]() ![]() bosze, ale ze mnie zapobiegliwa mamuśka ![]() ![]()
#294 |
Zadomowienie
|
Kostko, nie martw sietymi zawrotami głowy, byc moze jestes osłabiona, w koncu karmisz piersią, moze masz jakaś lekka anemię, na pewno to nic strasznego! W każdym razie trzymam kciuki, żeby tak było!
Jeśli chodzi o kupki Natalki, to tez to pzrerabiałam Z Fifkiem, tylko, ze zaraz na samym początku, jak jeszcze był na piersi. Potem nagle mu pzreszło, ale tez byłam troche wystraszona, tyle, żesobie pomyslałam, ze jak siebedzie długo utrzymywać, to wtedy bede histeryzować. Pzreszło samo, nie wie\adomo kiedy, więc pewnie u ciebei to też nic takiego. Ale juz sie doszukałam u niego w tamtym czasie tysiaca alergii i Bóg wie czego jeszcze. Wreszcie TŻ mnie odpowiedniio "palnął" i pzrestałam wymyslać ![]() Na pewno wwszystko bedzie dobrze~! ![]()
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Te,kochana, co ty mi tu krecia robote robisz? ![]() ![]()
![]() |
#296 |
Rozeznanie
|
to się jeszcze , kochaniutka okaże
![]() ![]() ![]()
#297 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
qrcze ja tez jestem przeziebiona, chyba na tym chrzcie mnie zawialo ![]() ![]() ![]() ![]() Mam tylko nadzieje ze Oliwki nie zaraze ![]() Qrcze jak tak patrze na Wasze dzieciaczki to normalnie napatrzec sie nie moge, wszystkie są takie słodkie, Juleczka juz taka duża i Mati i Filipek - no cuda po prostu ![]() Wklejam kilka fotek z chrztu i jedno nie z chrztu (ale je bardzo lubie) i spadam sie kurowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
Sama już nie wiem kogo bym wolała na teściową Julci: Meme, Płatka czy Martusie. Z mężem to pół biedy ja jej musze załatwić dobra teściową
![]() Kostko Julka do tej pory czasami robi zielone kupki. z tym że bez śluzu. Musisz ją obserwować, jeśli nie pojawia się to za często to podobno nie ma powodu do zmartwień. czytałam w jakiejś uczonej książce że niemowlęca kupka utlenia się na zielono i jak dziecko połyka powietrze to może sie tak załatwiać ale nie wiem czy to jest prawda. Jak nie przejdzie to najwyżej idź do lekarza. co do zawrotów głowy to może brakuje ci jakiś minerałów i witamin? Mnie jak boli głowa to oznacza że mam mało magnezu. Robiłaś morfologie po porodzie? Płatku śliczny twój chłopiec. Można go schrupać na śniadanie ![]() Dzisiaj to prawie amfibią do domu płynęłam ze spaceru. Złapał nas deszcz w parku. Deszcz, prawdziwa ulewa. Jakieś zle bioprądy są nad Kaliszem bo chodze non-stop wkurzona i wszystkich ochrzaniam ![]()
#300 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka
![]() Kuruj się kochana ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.