![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nawiedzony telefon?!
Cytat:
![]() chociaz moj to byl juz wyjatkowo aktywny i samodzielny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Siedzimy z TZ w pokoju i nagle slyszymy buczenie wibracji w telefonie, ze ktos dzwoni. Szukamy i nie mozemy znalezc gdzie ten telefon. Najlepsze bylo to, ze jedyna komorka w tym pokoju to moja, ktora mialam w kieszeni, ktra bynajmniej nie dzwonila. Zreszta mialam wtedy ustawiona melodyjke, nie sama wibracje.
![]() Na bank nie bylo inego telefonu, bo niedlugo potem wynieslismy wszystko przed remontem.
![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
![]()
Odgrzebuje temat ;p Dziś zamierzam oglądać Nieodebrane połączenie hehe troche się boję szczególnie,że mój telefon też nieźle ostatnio wariuje. MAm telefon w orange a marka telefonu to SE k510i- czasem brzęczy jakby w nim była bomba O.o a ostatnio sam od siebie wysyła jakieś dziwne wiadomości...
Swoją drogą moj TŻ tez mial niezłą historię z telefonem- w nocy dzwonił do niego obcy numer i kiedy mój TŻ odebrał była głucha cisza- po kilku sekundach ktoś odezwał się : "Piotr" i rozłączyło rozmowe. Moj TŻ chciał oddzwonić ale w odebranych połączeniach wogóle nie zarejestrowało się żadne połączenie ani żaden numer.... A ja kiedyś byłam w Brennej na wakacjach (gdzie był naprawde kiepski zasięg) i patrze dzwoni moj telefon,przyglądam sie i widze ze to na 100% moj numer telefonu na wyświetlaczu.... Odebrałam a tam charakterystyczny odgłos dla zajętego numeru hehe. Zadzwoniłam sama do siebie? O.o Kolejna historia - czesto zdarza sie u mnie w rodzinie ze jak zdarzy się coś złego,ktoś umrze albo coś to tak jakby (my to sobie tak tłumaczymy) daje nam znak że coś niedobrego się stało. Kiedy moja ciocia umarła to w ten sam dzień z półki sam od siebie spadł zegarek O.o Kiedy umarła moja prababcia to kilka dni pozniej wieczorem po 23 ktoś trzy razy zapukał w szafkę a następnego dnia (padał deszcz) ktoś do południa zadzwonił do drzwi,poszłam sprawdzić kto to ale nikogo nie było,rozejrzałam sie czy ktoś nie robi sobie kawału ale nikogo nie było, a najdziwniejsze jest to że na schodach nie było mokrych śladów butów które musiały by być dlatego,że padało O.o W sylwestrową noc umarł moj pradziadek a w nowy rok ktoś zadzwonił do drzwi i cała rodzina słyszała ten dzwonek- mama poszla otworzyć ale nikogo nie było. Za pare minut ponownie dzwonek do drzwi tylko ze tym razem moj brat poszedl otworzyć a mama patrzyła w oknie czy ktoś nie ucieka spod drzwi i nikogo nie było... Jak to wytłumaczyć? Wierze w zjawiska nadprzyrodzone, mnóstwo znam takich historii z mojej rodziny o wodnikach strzygach zmorach duchach itp. Chociaż sama nie chciałabym stanąć "twarzą w twarz" z jakąś zjawą bo chyba bym zawału dostała ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Mnie telefon sam się ładuje. Leży spokojnie na biurku i nagle sygnał *Ładowanie baterii w toku* o.O A co najlepsze, ta bateria jest później naładowana.
I miałam kiedyś nieodebrane połączenie jakby to powiedzieć - od samej siebie. Trochę techniki i człowiek się gubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Mialam ostatnio dwa - moj G800 Samsung to mnie tak wpienia, ze to slowa cenzuralne opisac nie potrafia.
Nagrzewa sie - ot bateria robi sie goraca, dzwonienie, wysylanie wiadomosci do 'bele kogo' to juz standard. Laczy sie z netem, samoczynnie wywala sobie numery - widocznie uwaza, ze mi niepotrzebne. A tam takie zarciki sobie robi. Przywiesza sie... ostatnio dzwieki sms bez sms. Jednakze nie posadzam go o nawiedzenie co poprostu, ze Szajsungi tak maja. U9 Motorola - ta to dopiero odwalala. Zawieszala sie non stop ale tak, ze baterie musialam wyciagac. jednego dnia potrafila sie rozladowac w ciagu jedego dnia - z jakiegos powodu. Innym razem bateria trzymala tydzien. Moj szef mowi 'Ty nie masz szczescia do telefonow nie?' no nie mam. Albo za duzo energii zlej mam w sobie... Ipod - o Ipod sie skupalam ze strachu niemal. Ze mi poznikaly dyskografie wybranych zespolow zostawiajac ostatnie plyty to nic. Ale jednego dnia, kiedy zabezpieczalam go 'hold'em' po uplywie minuty sie wylaczal. Bez 'holda' dzialal normalnie. juz pogodzilam sie z faktem, ze zepsul sie ale na drugi dzien juz nie bylo tego problemu. Tylko pozniej sluchawki szlag trafil. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
BAN stały
|
Od kejtusia---(A ja kiedyś byłam w Brennej na wakacjach (gdzie był naprawde kiepski zasięg) i patrze dzwoni moj telefon,przyglądam sie i widze ze to na 100% moj numer telefonu na wyświetlaczu.... Odebrałam a tam charakterystyczny odgłos dla zajętego numeru hehe. Zadzwoniłam sama do siebie? O.o)
Heh ja kiedys tez tak mialam na poczatku posiadania tel gdy nie mialam jeszcze wpisanego mojego nr i niezle sie wkuyrzylam ![]() Akiedys bylo gorzej: poobejrzeni ''EGZORCYZMY EMILY ROSE'' GDY te cale nawiedzenia przychodzily o godz bodajze 3 to mnie 2 dni po obejrzeniu filmu budzi jakas melodyjka.Skijarzyla mi sie z tym filmem. podeszlam do biurka i nasluchuje i slyszalam jakby cos zza sciany. bylam lekko przerazona o co chodzi ale zaraz przerazenie bylo wieksze gdy zobaczylam na zegarku która godzina byla. szok ![]() okazalo sie ze to byl budzik w starym telefonie w biurku,który byl wylaczony i rozladowany na dodatek. ![]() Edytowane przez lilus Czas edycji: 2009-02-17 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
Właśnie skończyłam oglądać nieodebrane połączenie ale to w amerykańskiej wersji z 2008 roku. Film fajną fabułe ma ale troche kiepskie efekty. Właśnie ściągam japońską wersje- ciekawe czym mnie zaskoczy ;p oglądał ktoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za duzo Harry'ego Pottera i Wiedzmina, śmiem twierdzic ;]
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka zadzwoniła do taty. Skończyła rozmawiać i potem patrzy, a na tel. ma dwa nieodebrane połączenia od niego.
Oddzwania, a tata mówi, że na pewno nie dzwonił i stwierdził "Pewnie jakieś fale zaczęły się emitować" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
Lucka czy Ty umiesz czytac ze zrozumieniem
![]() ![]()
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
A ja parę razy miałam tak, że siedziałam z TŻ-tem , cisza spokój nikogo nie ma i nagle słychać wibrację. a że zawsze się ścigamy do telefonów żeby przeczytać jako pierwszy jakie było nasze zdziwienie jak się okazało że na jego tel nie było nic a mój miał wył. wibracje.. i to zdarzyło się parę razy. TŻ śmiał się nie raz że jak brałam tel do ręki to od razu kasowałam wiadomość bo to pewnei od kochanka ale ja wiem że nic nei przychodziło. a wibracje było słychać jak przy normalnym połączeniu. myślałam ze to może mi się coś wydaje, ale mój TŻ też to słyszał... Duchy? magia?
![]() |
#285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
większość tych historii to pewnie wina sieci komórkowej.
aczkolwiek moja mama miała taką sytuację. jej koleżanka była w szpitalu (ciężko chora ![]() ![]() Uważamy, że chciała się w ten sposób pożegnać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Do mojej mamy dzwonił kilkakrotnie jej własny telefon
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez eifersucht Czas edycji: 2009-02-18 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
![]()
czy kiedy kolwiek dzwonil mi telefon sam.?
Oczywiście... Pewnego dniaa usiadłam sobie z przyjaciółmi przed telewizorem oglądając film ,,Ring'' gdy film sie skończył poszłam do kuchni po przekąski w pewnym momęcie moj telefon zadzwonil.(moja melodyjka ustawiona dzy ktos probuje sie skontaktowac) przestraszylam sie bo najlepsze w tym wszystkim bylo to ze na ekranie nokii nic sie nie wyświetliłó ![]() no ja oczywista rzecz ze probowalam odebrac rozlaczyc sie wylączy telefon itp(naciskalam kazdy guzik) az w momecie gdzy nic z tego rzucilam telefon...choc melodyjka nadal grala... nic nie moglam z tym zrobic po czasiee samA przestała... jesli chodzi o wywolywanie podswiadomosci...wywolywa lam ją juz nie raz. jesli chodzi o to to nie zabardzo w to wieze tylko tyle ze za kazdym razem wywolywania dzieje sie cos dziwnego... np;same trzasnely drzwi itp; zawsze jak jestem sama w domu z przyjaciolką... jest zgaszone swiATlo my tu wywolujemy a tu bach spada pilot od telewizoraa... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niezłe te Wasze historyjki, chociaż pewnie w większości przypadków spowodowane przez różne zakłócenia i błędy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Kilka miesięcy temu kupiłam nowy telefon.Poprzedni leżał na półce i czekał na nowego właściciela
![]() ![]() ![]()
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Ej, a pamiętam to, o czym kiedyś pisałyście, że np. jak chcę wysłać SMSa pod numer (przykładowo) 601578944, a zmienię którąśtam (nie pamiętam) cyfrę, to SMS i tak dotrze do właściwego adresata. Mądra złapałam za telefon i tak się bawiłam, SMS o treści "Hejka" miał dotrzeć do mojej siostry- oczywiście końcową cyfrę zmieniłam. 5minut później dzwoni do mnie ten "zmieniony numer" i mówi, że dostał SMSa o w/w treści itp. itd.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Ja mam nr z Plusa. Kilkakrotnie zdarzyło mi się, że gdy tel. mi dzwonił, na ekranie tel. wyświetlał mi się mój nr ! Gdy odebrałam , była cisza. Dziwne, ale prawdziwe.
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
W Plusie takie dzwonienie własnego numeru bardzo często się zdarza.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Ja miałam wiele lat plusa i nigdy nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Hmm nie słyszałam, żeby budzik dzwonił bez baterii
![]() Hmm jedyne co miałam w starej nokii to to, że czasami mi się zaświecała i myślałam że za moment ktoś będzie dzwonił lub wysyłał smsa a tu nic ![]() Ale pierwsze posty w tym wątku no nie powiem są niezłe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
Nie o to chodziło
![]()
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Dokładnie ja tam samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.