|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. VIII
My już też zaliczyłyśmy spacer, teraz Pola zjadła obiadek i zaraz znowu idziemy się przejść. Jest tak piękna pogoda, że szkoda nie korzystać z tego
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Megan spokojnego lotu!
Ja po pierwszym fitnessie i umieram umieram umieram.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#273 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Megan szczęśliwego lotu !!! Piękna pogoda w Polszy na Was czeka
gdzie się zatrzymujecie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
tula zdała egzamin Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Gosia jak Franio miał katar i kaszelek (ale plucka czyste) , to pediatra w pogodny słoneczny dzień pozwoliła nam przewietrzyć Franka - 20/30 minut mogliśmy iść Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to mówią : dzielimy dzieci na czyste i szczęśliwe 😛 prababcia zdecydowanie wyznaje tę zasadę 😁
IMG_20171016_142340.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Hahha no ejda u nas też dziś Zumba ale chyba sobie daruję haha
Franek ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia nam pediatra powiedziała, że mimo infekcji jak jest taka pogoda to korzystać! Jest ciepło, nie jest mokro ani wietrznie więc jeśli nie ma Rysiu gorączki to chyba możecie
![]() Nowa zakwasy? dasz radę mamuska!Ejda ładnie Ci się Franek umorusał swoja droga ma mega długie palce u stóp, jak mój Staś!Mój babel też już po spacerze z prababcia, a ja w tym czasie obskoczylam Lidla i mam spodnie do stsrszaka, do biedry nie zdążyłam dajcie znać czy fajne te kombinezonyWysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Baghera u mnie kombinezonow żadnych nie ma
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też wyznaję tę samą zasadę ale jeszcze nie mam możliwości pozwolić Polci na zbyt dużo- jak na razie to tylko obiadkiem może się pobrudzić
|
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ta gazatka z kombinezonami wchodzi do biedry dopiero 19.10
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Bagheera to prawda z tymi paluszkami , po tż takie ma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
Ejda A u nas po mnie
do tego ma wąską, smukła stopę i tż mówi że damska ha haA to dobrze że piszecie o kombinezonach, że jeszcze ich nie ma, to poczekam o zobaczymy Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dzisiaj 2 razy wystawilam natalke na ogródek i patrzyłam na nią robiąc obiad dla niej i dla nas. Jakbym poszla na spacer to byśmy nie jedli
od kiedy jest rd to jakos mniej czasu. Zdradzcie przepis jak się wyrabiacie ze wszystkim?![]() Goosia, w sumie to bardziej chodzi o gabinet niż samą poczekalnie. Jeden pacjent tylko z kaszelkiem, inny tylko z katarkiem, kolejny tylko na kontrolę po ospie i tak się tam zarazki kumulują ![]() Co do wychodzenia to jak natalce lało się z nosa to lekarka "kazała" chodzić na spacery, akurat było chłodno to wtedy się naczynia obkurczają ![]() Nowa, super, byłaś na tym fitnessie z Leośkiem? Ejda, haha extra ale masz młodą babcię!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka tak byłam na tym super sprawa;D
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Wszystkie ćwiczenia można wykonywać ż dzieckiem albo samemu;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za informacje dziewczyny, w końcu poszliśmy na krótki 30 min spacer i myśle, ze dobrze to Rysiowi zrobiło. Gorączki nie ma, kataru juz nie daje sie odciągnąć choć coś tam jeszcze świszczy w nosie. Mam wiec nadzieje, ze jesteśmy na dobrej drodze.
Zuzolka, masz racje, ze w gabinecie są zarazki. Jednak moim zdaniem nie ma porównania do siedzenia nawet 2 h (a tak to u mnie wyglada) w poczekalni pełnej chorych dzieci. Ejda, haha, super Franek wyglada I faktycznie jakie długie paluszki! Moj Rysiek ma grube stopy z króciutkimi palcami ![]() Nowa, brawo za fitness!
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Hi, nadrobilam po lebkach ,ale juz nie pamietam co mialam komu odp.
Bagheera sto lat ![]() Moja proboje i papek i w kawalkach bo widze ,ze ja to rajcuje to przyjemnosci odbierac nie bede ![]() Na leciu przeszkadzal tylko dj haha bo kazdy wolal ze soba pogadac i ponadrabiac a nie tanczyc na drugi dzien mialam chrype jakbym tydzien pila. M dala czadu tacie, a co. W ogole to zapomnialam sukienki wziac.. i godzine przed impr szukalam jakiejs a szybko.. nawet nie komentuje tego serio;/a propo kombinezonow, to kupiilam M w lidlu i tu komunikat do dziewczyn ktorych dzieci nie trawia rekawiczek : maja takie wywijane jakby lapki ze zakrywaja totalnie wyjscie raczek
Edytowane przez raduska Czas edycji: 2017-10-16 o 20:46 |
|
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahah Raduska jak ja na lotnisko sie wybrałaś bez kiecy!
Zdrówka dla Rysia Franioooo I sto lat spoznione dla ancymonow! Nowa ja dolacze jutro do Ciebie bo dzis to juz czulam ze naderwalam biceps. Bylo tak goraco I nie mialam mozliwosci zamotac mala (Albo kupa Albo costam Albo bylam Zbyt spocona a jeszcze plecak) wiec targalam fotelik. Potem u kolezanki I biedronka I zakupy I wozek I nie wiem jak sie nazywam ale szczesliwie dotarłam i sie zainstalowalam! Jutro z rana szopping Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Mega udanej podróży!
Też aktualizowałam w klubie ancymony. Muszę kiedyś na dłużej tam zajrzeć i pooglądać Wasze dzieci. Ogólnie mam taką masakrę w pracy, że jak dziś usłyszałam od naszej szanownej premier, że nauczyciel to nie zawód, ale służba, to już mi witki opadły. Piszę to służąca:-P niewiele to od prawdy jest, bo nieraz muszę papierki po zbierać, bo sprzątaczka nie jest od tego, żeby sprzątać po dzieciach, a dzieciom nie mogę kazać przecież zbierać papierów, bo to uwłaczające. W piątek miałam najgorszy dzień nauczyciela w mojej karierze i chyba się niedługo powieszę. |
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeejku nadrobiłam was w końcu, ale trochę po łebkach, bo pędzę jeszcze wasze aktualizacje zobaczyć w klubie. Obiecuję jutro też coś wrzucić, bo dawno nas tam nie było.
Wróciliśmy właśnie 2h temu z przedłużonego weekendu u moich rodziców w górach. Pogoda taka, że żal było nie skorzystać. Jutro wybieram się wreszcie na krakowski rynek, coby sobie w końcu z dzieciem na spokojnie pospacerować i napić się kawki na świeżym powietrzu. No i muszę na poważnie już zacząć myśleć o powrocie do pracy, co mnie zdecydowanie ekscytuje (tutaj przepraszam Anemeon Moje dziecko tak jest zaaferowane jedzeniem, że nie ma czasu na robienie bałaganu. Jak na razie...
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzolka ja robię obiad na dwa dni podczas długiej drzemki Młodego
a moja babcia ma dopiero 70 lat O wow, ale ekstra sprawa z tym fitnessem z dzieckiem ! A jest to konkretny wycisk czy bardziej zabawa z maluszkiem ? Tam, gdzie ja chodzę jest bawialnia na parterze i w ramach karnetu można dziecko tam zostawić na czas ćwiczeń , no ale Franio jeszcze zdecydowanie za mały Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Czy któraś mama wyprowadziła już Malucha z sypialni ? My z też coraz częściej o tym myślimy bo Franio ma dość czuły sen i jazdy mały szelest go wybudza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Ejda, ja bym chciała małą wyprowadzić z sypialni, bo w końcu przesypia całe noce, ale przebudza się w nocy czasem co chwilę, czasem tylko raz i tak mam ją na wyciągnięcie ręki żeby dać smoczek czy cokolwiek zrobić. A tak będzie się kręciła aż zacznie płakać. I nie widzi mi się biegać do innego pokoju.
A babcia młodziutka! Jak się Franek pospieszy to może doczeka bycia praprababcią ![]() Gosia, my jak jezdzimy z mężem we 2 do lekarza, to najpierw idę ja na obczajkę i dopiero jak nasza kolej to ich wołam ale samemu wiadomo, lipa.Raduśka, ale lipa z tą sukienką! Jak kupiłaś ją specjalnie na tą okazję to może możesz oddac? A na karmienia jeździłas? Nowa, też mnie zastanawiają takie zajęcia. A gdzie się "odkłada dziecko" jak sił brak? Tam się wyjeżdza wózkiem? ![]() Anemeon, co to za problemy w Twojej pracy? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Zuzolkaa Czas edycji: 2017-10-16 o 22:42 |
|
|
|
#292 |
|
Wtajemniczenie
|
Raduska fajnie, że imprezka udana, a akcja z sukienką to taki szczegół
kombinezony z Lidla super, ale kupiłam Stasiowi 74/80 i zapasu prawie wcale, a gdzie tu cala zimę tak więc oddałamMegan witamy w polszy nadal ubolewam, że tak daleko mam aby się spotkać ![]() Anemeon brzmi poważnie, aż tak było okropnie na dniu nauczyciela? Jejku, wysyłam moc oby się trochę poprawiło w pracyMidusia fajnie, że Pitulowi tak jedzonko smakowało czekam, żeby to zobacZyć jutro w klubie!Ejda U nas chocbysmy chcieli, to nie mamy gdzie dzieci wyprowadzić więc nie podpowiem, pewnie bym próbowała w zależności od tego jak ci Franek w nocy spiWysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka jezdzilam 3 razy w przedziale czasowym 19.30-2.30.
Wlasnie chce oddac bo metki nie oderwalam ale czy mam paragon..;/ Megan witamy witamy ![]() Anemeon co tam sie u Was dzieje? |
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Ejda my wyprowadzilysmy Jagode do siostry jak miała jakieś 4mc
chodzę do niej w nocy ale mamy nianie wiec nie zdarzy sie wybudzic a ja już jestem. W sypialni musiałam spać w koreczkach bo budziło mnie jej wiercenie Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba w weekend najbliższy spróbujemy spać osobno , tez mam nianie więc będę wszystko słyszeć . Zobaczymy .
Anemeon przykro mi , że tak u Ciebie ciężko w pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Franek wstał godzinę temu i ani myśli spać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#296 |
|
Wtajemniczenie
|
Anameon co za smutne historie opowiadasz!
nie wieszaj sie - pamiętaj ze kto jak nie Ty ale wiem ze taki tekst pani minister dołoży do pieca... Zuzolka ty jesteś rozpuszczona przez Natalkę jak ja przez Zoche... Haha śpią całe noce ale jak raz wbić do pokoju to juz nam sie nie podobuje ![]() ![]() może nie bedzie tak zle i jak nie będziesz reagować od raz to ona tez nauczy sie zasypiać sama z powrotem. Bagheera tez ubolewam (( Zabijcie mnie tak mnie gnaty bolały ze nie mogłam usnąć ale teraz nie mogę spać od 4:45 i nie wiem o co kaman... chyba przez tego rosmanna jutro dziś znaczyWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Wycisk jest czuje dziś wszystkie miesnie;D takie zajęcia trwają 4 tygodnie i dwa raz w tygodniu. Różne typy zajęć
Wczoraj był trening obwodowy. Możesz wjechać wózkiem albo wziąć dziecko w foteliku jak Ci wygodnie, dla dziecka na podlodze możesz położyć kocyk. Wczoraj ba zajęciach było 8 mam 😊 idę w piątek znów ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wam miałam pisać że po przygodzie z wymiotami jak byliśmy na weselu moje dziecko nie chce butelki
byłam w niedziele w kinie ze starsza i zostawiłam tz z mala I odciagnietym mlekiem .... pogardzila wiec nie jadła od 8 do 13Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa super macie z tym fitnessem
![]() Ejda nasze dzieci sie zmowily , albo raczej M przejela warte po Franku bo wstala 23.30 i szeroki usmiech, oczy jak 5 zlotych..a ja wlasnie szlam spac.. zmulilo ja przed 1 i po 7 pobudka. zdrowka dla Rysia! |
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Anemeon, przesyłam dużo siły!
A moze ta praca wcale nie jest warta, żebyś tak sie męczyła? Skoro odbiera chęci do życia to coś jest mocno nie tak 🙁Raduska, co za akcja z tą sukienka Mam nadzieje, ze znajdziesz paragon i uda sie ja oddać. A jeśli nie, to ze trafi sie okazja, by ja założyć 🙂 Najważniejsze, ze imprezka udana 🙂Ja wpadam z rana od razu z prośbą o radę Za miesiąc jedziemy na impreze z okazji 35-lecia małżeństwa mojej chrzestnej. Jest to dla mnie najbliższa i ukochana rodzina. Chcialabym kupić im coś fajnego ale to są ludzie, którzy maja wszystko...Czy myślicie, ze kosz z różnymi pysznościami (słodycze, dobrej jakości kawa i herbata itp) to dobry pomysł? Czy jednak to zbyt bezosobowy prezent?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

gdzie się zatrzymujecie ? 
moje dziecko słodko chrapie już ponad godzinę, jestem w szoku, to się rzadko zdarza 

swoja droga ma mega długie palce u stóp, jak mój Staś!
dajcie znać czy fajne te kombinezony

od kiedy jest rd to jakos mniej czasu. Zdradzcie przepis jak się wyrabiacie ze wszystkim?
I faktycznie jakie długie paluszki! Moj Rysiek ma grube stopy z króciutkimi palcami 

oby się trochę poprawiło w pracy
A moze ta praca wcale nie jest warta, żebyś tak sie męczyła? Skoro odbiera chęci do życia to coś jest mocno nie tak 🙁
Mam nadzieje, ze znajdziesz paragon i uda sie ja oddać. A jeśli nie, to ze trafi sie okazja, by ja założyć 🙂 Najważniejsze, ze imprezka udana 🙂