![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
Oczywiście, że się zajmuję-mimo że nie muszę-bo nienawidzę oszustw i niedomówień, a z targowiskiem jestem związana od początku bytności na wizazu i 80% moich wspomnień jest związane własnie własnie z ta kosmetyczną wymienialnią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Zakończyłam transakcję z Pusia_moja. W zeszłym tyg. otrzymałam kosmetyki. Prawdopodobnie zawiniła poczta. Proszę o usunięcie postów. Pozdr.
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
Informuję, że sprawa z Mademoseille Jeanne została pozytywnie rozwiązana,i wizazanka prosi o odblokowanie jej konta. Dziekuje za interwencje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Konto usunięte
|
Dzięki reakcji Wizażanek udało mi się skontaktować z Kasią. Okazało się, że zapomniała wysłać do mnie paczki. Otrzymałam ją zgodnie z umową po 2 dniach. Wszystko przebiegło bez zarzutów. Sprawa została wyjaśniona. Dziękuję za pomoc i szybką reakclę.
Szukam wizażanki Katarzyny H. z Krakowa. Niestety nie pamiętam jej nicku. nie mogę go odnależć, gdyż kontaktkowałyśmy się przez gg i maila. Od 2 tygodni nie daje znaku życia. Paczki oczywiście też nie otrzymałam. Nagle kontatk się urwał, nie odpowiada na maile. Na szczęście mam zachowaną całą korespondencję z nią. Może któraś z Was mogłaby mi pomóc? Edytowane przez 55ff8d5dbec04623312de1a12d29170a421c357a_6190518357ca6 Czas edycji: 2007-03-20 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
Piszę w tym wątku, chociaż pewnie nie powinnam, bo jestem baaardzo świeżym użytkownikiem i jeszcze niczego nie wymieniłam. Ale nie mogę się powstrzymać. Wystawiłam dziś Fleur Kenzo z makiem i tak trafiłam na ten wątek podczas przeglądania forum. Jestem nowa a mój towar to nie podróba. I uważam, że tak samo można stosować zasadę ograniczonego zaufania do nowych jak i do stałych użytkowników. Bo nie rozumiem, jak można wystawić pozytywną opinię komuś, kto przysyła towar po miesiącu oczekiwania, kogo trzeba upominać o przysłanie albo kto przysyła rzeczy przeterminowane i trzeba odkręcać sprawę. Przecież po to chyba są te przekupki (ale może się mylę, bo jestem nowa i jeszcze w tym mało kumata), żeby szczerze ocenić transakcję? Inaczej po co by były, dla zabawy? Może jak się ludzie boją wystawiać szczere oceny to gdy coś się nie zgadza, żeby nie robić afery na forum publicznym - wysyłać jakiemuś moderatorowi PW albo jakoś inaczej, początkowo tylko w relacji moderator-użytkownik mówić, że się niezgadza? Żeby nie było potem, że oceny wystawiane na złość. A tak wiadomo, kto pierwszy miał wątpliwości, został oszukany albo po prostu musiał za długo czekać. I uważam, że negatywy powinny być nie tylko za podrobiony towar, ale również za opóźnienie z przesyłką. Ile można czekać na paczkę? Wg mnie max 2 tygodnie, ale ludzie - miesiąc albo i z tego co czytam kilka miesięcy? I za to pozytyw, bo w końcu doszła? Dla mnie to śmieszne.
No, to sobie pewnie nagrabiłam na początek. Ale trudno. Mimo wszytsko pozdrawiam wszystkich, nawet tych, którzy się gotują jak to czytają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Rozeznanie
|
No i pięknie, teraz widzę, że Wiesia24 to już słynna osoba na forum.
![]() Mnie również oszukała ściemniając, że wyjeżdża i na gwałt potrzebuje kosmetyków a pieniążki już wysłała, ale pocztą. Zgodziłam się na sprzedaż a nie wymianę, bo właściwie skontaktowała się ze mną przez Allegro a później wyszło, że obydwie bywamy tu na forum, poza tym Wiesia twierdziła, że nie ma kompletnie nic na wymianę. Później przez ROK (tak, wiem, naiwna jestem) mnie zwodziła - a to że mama pokręciła numer konto, a to że chłopak obiecał i zarzekał się, że wpłacił a zapomniał, a to że czeka na dokładkę moich kosmetyków na forum, to może by coś dobrała i dopłaciła (NIEDOCZEKANIE!) - no po prostu jawne kłamstwa. Bzdurne bajki. Udawałam, że wierzę, licząc po cichu na to, że w końcu zapłaci. W międzyczasie zaklepała sobie u mnie kilka kosmetyków, głównie markowe perfumy, strasznie się targowała, co pomału doprowadzało mnie do szału, bo niemal codziennie chciała 10 zł mniej zapłacić, w końcu wyszło na to, że sypki puder Guerlain miał być za darmo po odliczeniu wszystkich tych upustów! ![]() Tłumaczyła się ciężką sytuacją a mój mały akurat miał serię infekcji i bardzo by mi sie przydał zastrzyk finansowy na antybiotyki itp. Wiesia obiecała, że stanie na głowie i wyśle, bo ma już uzbieraną całą kwotę. Oczywiscie nie wysłała. To było pół roku temu. Na szczęście byłam mądra i nic jej już nie wysłałam. W końcu napisała mi, że osobiście na 100% wysłała (wcześniej już też tak pisała ![]() Oczywiście na pytanie dlaczego nie interesowała się wcześniej, co się dzieje z jej rzekomo wpłaconymi pieniędzmi nic mi nie potrafiła odpowiedzieć, obiecała tylko, że zrobi skana i pośle mi potwierdzenie. Oczywiście do dziś go nie otrzymałam a Wiesia twierdzi, że to ona jest stratna, bo pieniądze wysłała a drugiej paczki nie dostała. Żenada. Ta dziewczyna to wstrętna oszustka i złodziejka! Nie dajcie się naciągnąć!!! Zdzisława J. Gerlachów Zdzisława J. Kraków Mam takie jej 2 adresy, uważajcie!!! Nienawidzę chamstwa, bezczelności i kłamstwa! Zdzisława J. to złodziejka i oszustka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Tu też wklejam-aby nie było że nie mówiłam
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=180639 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Witchdoctor
|
Kolejne ostrzeżenie przed Pusia_moja
![]() scenariusz ten sam - prosiła o rozmowę na gg, ustaliłyśmy dużą wymianę, ponieważ miała kilka kosmetyków, na których mi szczególnie zależało, zgodziłam się wysłać jej rzeczy o sumarycznie większej wartości niż te, które miałam otrzymać. Paczkę dostałam ale mniej więcej z 20% tego co miało w niej być. Pusia obiecała, że za dwa dni dośle resztę, więc ja również wysłałam obiecane kosmetyki (a nawet trochę więcej bo do każdej przesyłki staram się coś dodać). Drugiej przesyłki od Pusi nie dostałam do dzisiaj, numeru nadania nie chce podać, telefonów nie odbiera, na smsy nie odpowiada na maile też nie. Cała sprawa trwa już ponad miesiąc i właśnie straciłam cierpliwość. Jeśli sprawa się wyjaśnie to oczywiście napiszę. Czuję się oszukana, naciągnięta i jest mi przykro ![]() buuuuuuuu
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie szlag trafia jak sie czyta takie rzeczy! Nie cierpie nierzetelnych wizazanek. O oszustkach nie wspomne, bo tu moglabym napisac jakie brzydkie slowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
jakiś czas temu Pusia nagabywała mnie w moim wątku na wymianę. Proponowała specyfik, na temat którego nie potrafiła powiedzieć nic rzetelnego a w dodatku podawała błedne informacje.
Kiedy napisałam, że nie jestem przekonana co do wymiany, bo niektóre dziewczyny skarżyły się na nią w wątku "Czarna lista..." ona odparła, że wszystko jest już dawno wyjaśnione. Jak się okazuje jest to nieprawda. Bardzo mi przykro, tomamo ![]()
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
To już kolejny przekręt tej dziewuchy więc moim zdaniem należy jej się BANan
![]()
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Witchdoctor
|
Pusia się nie loguje ale chyba Wizaż czyta....
Przysłała mi sms'a - chce żebym odesłała jej kosmetyki z pierwszej przesyłki i twierdzi, że odeśle też te które dostała ode mnie. Numeru nadania drugiej (właściwej) przesyłki nie podała, więc sądzę, że jej poprostu nie wysłała ![]() ![]()
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
witam, myslalam ze nie bede musiala zawitac na tym watku..ale jednak.
Mam problem z jedna wizazanka ![]() Wymiany dokonalysmy okolo 2tygodnie temu. Jednak gdy dostalam paczuszke od niej rozczarowalam sie :/ Owszem otrzymane rzeczy byly te na ktore sie umowilysmy..ale ich stan jest nie taki jak ta owa wizazanka opisala :/ Bluzeczka z biala skaza, lekko popruta, kosmetyczka z pomaranczowymi zaciekami, przyrzadzenie do wlosow w stanie -dst (wychodzi metal spod materialu :O) + jeden kosmetyk w takim stanie jak powinien byc. Trudno mi sie bylo z nia skontaktowac poniewaz byla tymczasowo zablokowana, poczatkowo staralam sie dogadac z jej siostra ktora rowniez ma konto na wizazu..jednak te proby byly malo udolne. Jakies 5 dni temu odezwala sie do mnie zebym sprobowala wyprac te rzeczy bo mysli ze da sie wyprac. Odpisalam jej ze po 1, tu chodzi o to ze jest nieslowna, poniewaz zle opisala wymienone przedmioty przeklamujac ich prawdziwy stan, a po drugie ze chce odzyskac swoje rzeczy. Ze zachowala sie niekompetentnie. Dostalam odpowiedz ze szukam sobie problemow , ze to jej wina ale ja sie czepiam i jak jestem niezadowolona to zebym wystawila negatywa :/ eh :/ I co w tej sytuacji? Oczywiscie moge wystawic negatywa ale co jesli dostane go tez w zamian mimo ze tamta wizazanka z moich rzeczy jest zadowolona? Prosze o pomoc co w takiej sytuacji, bo niestety jeszcze nigdy sie z czyms takim nie spotkalam w calej mojej wizazowej karierze.
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie Dziewczyny, mam problem z jedną Wizażanką.
Umówiłyśmy się że wyślemy paczki listem poleconym ekonomicznym. Ja tak zrobiłam, ona otrzymała paczkę. Wysłałyśmy 10.04. Dziś zaczęłam się niepokoić i poprosiłam o podanie numeru nadania, ona mi odpisała że nie jest pewna czy wysłała poleconym. Czyli jeśli to nie był polecony tzn, że paczka jest nierejestrowana, mogła zaginąć i nie można złożyć reklamacji. Wartośc paczki to ponad 50 zł. Dziewczyny nie chciałabym stracić tyle kasy. Co s[Iie robi w takich sytuacjach?? Pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Ja już kiedyś miałam taką sytuację. Paczka mogła zaginąć jeśli nie była wysłana listem poleconym. W moim przypadku wizażanka wysłała mi inne kosmetyki. A jak Ci nic nie będzie pasowało to poproś o zwrot swoich kosmetyków.
A tamta wizażanka jest początkująca na targowisku? Przepraszam, że pisze "tamta" ale nie znam nicku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Zgadzam sie z Anitka, powinnas poprosic o zwrot swoich kosmetykow
![]() W razie jakichs problemow sluze pomoca, pisz na PW ktora to taka zapominalska ![]() Apeluje rowniez do wszystkich wizazanek ktore mialy jakies problemy z wizazankami a nie zglaszaja tego nigdzie, w naszym wspolnym interesie jest by kazda ze stron byla zadowolona. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo serdecznie za odpowiedzi. Na szczęście Wizażanka nie unika kontaktu i pisze do mnie. Poprosiła bym poczekała jeszcze do końca tygodnia czy paczka nie dojdzie, a jeśli się tak nie stanie proponuje mi rekompensatę: 40 zł. Nie wiem co mam robić
![]() ![]() W sumie nie spodziewałam się takiej sytuacji, bo ma 20 pozytywów i wydawało mi się że to już doświadczona Wizażanka, która zna regulamin targowiska. Virtual, dziękuję Ci że się odezwałaś i zaoferowałaś pomoc. Jeśli będę mieć jakieś problemy na pewno się do Ciebie odezwę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
BAN stały
|
to ja wymienialam sie z madga. zaistnialych faktow nic juz nie zmieni i nie wiem w ogole co magdusia chce osiagnac tymi zazaleniami w tym watku. pomijam to ze mozliwe ze zauwazyla ze nie jest to polecona paczka przy odbiorze i teraz to wykorzystuje. jak dotad 20 wczesniejszych osob nie mialo najmniejszych zastrzezen wiec oszustka raczej nie jestem. co do wartosci kosmetykow moglas napisac ze kwota 40zl jest dla ciebie za niska. ale co do tego czy te kosmetyki byly warte 50zl to troche w to watpie. liposyne 30ml kosztuje na allegro 11zl, ty wysylalas mi bez 1/3 wiec ma wartosc 8zl, krem avene cicalfate 34zl, czyli w sumie 42zl. co do kosztow przesylki to ja tez takie ponioslam. ja tez jestem ugodowa osoba, moglabym sie zwinac z targowiska i w ogole nie proponowac zwrotu jakichkolwiek kosztow
![]() ![]() ![]() btw mialam sie ostatnio wymieniac z wizazanka o nicku xxDagnyxx, a dzis widze ze ma ban staly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty oceniasz wartośc kosmetyków na podstawie allegro- to nie fair, ponieważ na allegro zawsze jest taniej, a skąd wiesz że wizażanka kupowała na allegro? ![]() a co do xxDagnyxx jak sie okazało, to oszustka...
![]() |
![]() |
#295 |
|
uzytkownik xxDagnyxx to klon slynnej na wizazu oszustki, zainteresowanych zapraszam do watku-->
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=50119 Co do sprawy magdusi i pati to moge powiedziec tylko tyle ze w regulaminie jasno jest napisane ze wysylamy przesylki polecone, wlasnie dlatego zeby uniknac takich sytuacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
BAN stały
|
ehh..to teraz juz bede pilnowac tych 'poleconych'. a patrzylam na allegro dlatego ze tylko tam sa sprzedawane probki liposyne - 30ml, a taka wlasnie otrzymalam. jesli np magdusia robila zakupy jednak nie na allegro to prawdopodobnie otrzymala ta probke za darmo, nic nie placac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O zesz!!! xxDagnyxx... uff. jak dobrze, ze nie zdarzylam sie z nia wymienic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Reality
![]() ![]() ![]()
![]() |
#299 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.