|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Annika bardzo ładny biustonosz, dzięki za info o sklepie
ja mam małe piersi, nawet teraz w ciąży niewiele urosły co mnie smuci ale do karmienia trzeba się będzie zaopatrzyć w jakiś fajny biustonosz. Na razie kupiłam takie ala topy - kremowy i czarny. Na czas ciąży mogą być.Leżę już w łóżku bo tak mnie brzuch bolał, że musiałam się położyć. Przed zdążyłam spakować 2 kartony ciuchów do przeprowadzki. A to jeszcze nie koniec. Jak leżę to z brzuchem lepiej, coś mi się wydaję, że ciężko będzie mi pracować do końca ciąży skoro od siedzenia mam takie bóle nie do wytrzymania. Witam nową mamusię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Karolson i inni dziękuje za info odnośnie Lidka
![]() I ja nie wiem co to ta rolada ![]() Agus zapraszam! Cudne miasto polecam serdecznie jakby co służę pomocą!Annika fajny rozmiar i śliczny stanik! Ja pewnie złe dobrany mam, ale 75c i to jest mój życiowy rekord kurczę, że mi się nie chce iść dobierać stanika jak to ma być na chwile ![]() Banan wybacz, witaj! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
Ale się wkurzyłam! Wszyscy wkoło mnie namawiali żeby jechać na SOR na kroplówkę jak od 5 dni wymiotuję wszystko co zjem. Pojechaliśmy z mężem i wysłali mnie na oddział położniczy gdzie zbadali dzidzię, powiedzieli, że wszystko ok ale nic nie mogą bo na SOR mnie nie wyślą bo mogę się zarazić, a nie chcę leżeć na oddziale bo nie widzi mi się publiczne rzyganie i wolę być z Ł.
|
|
|
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny te które nie czują jeszcze ruchów. Nie chcę się wymadrzac ani nic, ale napiszę sprawdzony u mnie sposób na wyczucie ruchów. Ciekawa jestem czy inne dziewczyny potwierdza
![]() Otóż najpierw jem coś słodkiego i się kładę na kanapę na plecy. Nogi mam wyprostowane i pięty na poduszce leżę tak sobie i zazwyczaj do 15-20 minut, glaszcze brzuch, rozmawiam z tz, no i wtedy w 90% przypadkach mała się odzywa. Spróbujcie jak chcecie i macie ochotę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te wymioty to z powodu ciąży czy jakaś grypa żołądowa/zatrucie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed chwilą w Uwadze na tvn obejrzałam straszny reportaż.
O Saruni, donoszonej i wyczekane dziewczynce,która przez zaniedbanie lekarza na dyżurze jest roślinką,nie słyszy,nie widzi,miała ciężkie niedotlenienie mózgu. Opieka hospicyjna w domu ![]() Lekarz prowadzący ciążę był ordynatorem na oddziale i dopiero na drugi dzień przyszedł na dyżur...Jak się wypowiadał o całej sytuacji to miał łzy w oczach. Tak się rozpłakałam, że TŻ mi zakazał oglądać takie rzeczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#278 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie, wszystko ok z maluszkiem
Pytałam czy to nadal chłopak i póki co wygląda, że tak, ale na 100% pewność czekamy do UP![]() Lady, poproszę o wpisanie kolejnej wizyty na 6.02 UP. Annika, śliczny biustonosz! Super, bo do Wadowickiej mam niedaleko to się może niebawem wybiorę. Jeszcze się mieszcze w swoje po wyjęciu tych małych gąbeczek, ale piersi mi urosły i tak mi dziwnie jak są takie duże. Ja tam lubię swój standardowy rozmiar
|
|
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#280 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się że z maluchem wszystko ok ![]() Czekamy jeszcze na wieści od Karolson ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Ja w pierwszym trymestrze miałam dużo bąków, teraz się uspokoilo i nie mam wcale. Ciekawe na jak długo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz jakis link do przepisu? i ten zapach... Pamietam, ze tam byly serki topione, papryka, nie wiem co jeszcze. I to sie w folii aluminiowej robilo. Cytat:
Nigdy nie slyszalam o pieciu. I wydaje mi sie, ze to w Polsce sa niskie ceny nieruchomości w stosunku do zarobkow. Oczywiście znam Polakow, ktorzy wynajmuja pokoj, biora nadgodziny i udaje im sie odkladac wieksze sumy, ale my z tztem nigdy tak nie zylismy.Kojarzę ten program rządowy, dawali jakas sume, za kazde odlozone "ileśset", nie pamiętam tych kwot, czytalam o tym kilka lat temu. Nie wiem, czy on nadal funkcjonuje? Trafilas na super lekarke z powolania. Dobrze wiedzieć, ze tacy sa w uk ![]() Żałuję, ze ja nic dobrego powiedzieć o lekarzach w uk nie moge. Spróbuj isc do ginekologa... Czekanie miesiącami, badanie na kozetce, nawet fotela nie bylo a to byl szpital. Na usg brzuszka córki czekalam rok. W Polsce idę i robię od ręki, płatne. Ale jest, bo kto by oszczedzal na zdrowiu dziecka. Wolę isc i zapłacić. W moim mieście nie ma prywatnych przychodni, poza szpitalem sla staruszkow i dentystami. Dla mnie to bardzo wplywa na jakość życia. No ale wszystko powyższe zależy na pewno w dużym stopniu od miejsca zamieszkania. Wiem, ze północ uk jest dużo tansza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudne uczucie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
annika super, fajny biustonosz i dzięki za info o entliczku! A byłaś może w tym na dobrego pasterza? Bo tam mam bliżej, tylko nie wiem czy sie opłaca jechać, bo ten Twój biustonosz za 67 zł bardzo mnie kręci
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
welka super, że na wizycie ok, w sumie już powoli można gratulować chlopca?
|
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
Jak się nie jest w ciąży to dostaje się kroplówkę od ręki. W ciąży musisz leżeć na oddziale czyli być przyjęta na dłużej.
|
|
|
|
#288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię z tego przepisu i wychodzi idealnie. Tylko środek miałam zawsze swój (dziś bez szynki i kukurydzy oraz koperek zamiast pietruszki ) Z papryką i serkiem topionym nie robilam. Ale w necie jest mnóstwo takich przepisów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
obecnie u mnie tylko prysznic także nie mogę wypróbować Twojego sposobu ale na jesień się to zmieni, także już się nie mogę doczekać zimowych kąpieli pytanie na jak długie kapiele Nadia pozwoli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Powiem wam, ze my juz pare razy przymierzaliśmy sie do wyjazdu za granice. Na tapecie były rożne kraje. Ale niestety po dogłębnych kalkulacjach wyszło, ze mimo wyższych pensji to by nam jednak mniej na rękę zostało. Tu w Polsce jednak mamy dużo rzeczy za darmo za które za granica trzeba by płacić. Mam tu na mysli chociażby darmowa opiekę dziadków nad wnukami :P
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle lepiej nie oglądać uwagi. Fakt, życie to nie jest bajka, ale po co się karmić negatywnymi emocjami i myślami po obejrzeniu tego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Rosalyn Czas edycji: 2018-01-09 o 21:02 |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo boję się komplikacji przy porodzie w szpitalu i jakbym zobaczyła ten reportaż to bym chyba codziennie się zamartwiala ![]() Prawda jest taka, że będzie co ma być.. Wierzę w to, że wszystkie tutaj urodzimy zdrowe, silne, mądre, piękne dzieci! Codziennie się modlę o to ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To moze zależy od szpitala. Ja kiedyś jak miałam zatrucie pokarmowe (nie w ciąży) to tez mi sie kazali przyjąć na oddział, bo powiedzieli ze przy podaniu kroplówek trzeba monitorować stężenia Sodu i Potasu we krwi. |
|
|
|
|
#294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
Mamy teraz Annikowy stanik na główne zdjęcie
![]() Nie oglądam takich rzeczy, TZ by mi zrobił jesień średniowiecza ![]() Edukuje Syncia muzycznie, rano Floydzi teraz szanty będzie z niego majtek! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#297 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej wiesz, ze z dzidzia ok. Trzymam kciuki, zeby Ci przeszly czeste wizyty w wc 😘 Cytat:
Cytat:
ja nie wrocilam na pełny etat, bo większość pensji poszlaby na żłobek. W Polsce, o ironio mam dwoje rodziców na emeryturze.I w Polsce kupilam mieszkanie na kredyt 10 lat temu. Kredyt byl na 10 lat. Tu zawsze ktoś pomoze, za granicą, jak sie nie ma dobrych przyjaciół, czy rodziny, to jest ciężko. Ja np nie wiem, jak mam rodzic bez tzta. Ale kto zostanie z córeczką? Jedyny plus, to dzieci maja darmowa szkole języka obcego 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Annika, jutro sprawdzę co i jak w tym entliczku, najwyżej będę jeździć tam i z powrotem :P
![]() polecacie jeszcze w Krakowie jakieś sklepy z biustonoszami? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

ja mam małe piersi, nawet teraz w ciąży niewiele urosły co mnie smuci ale do karmienia trzeba się będzie zaopatrzyć w jakiś fajny biustonosz. Na razie kupiłam takie ala topy - kremowy i czarny. Na czas ciąży mogą być.

polecam serdecznie
jakby co służę pomocą!
kurczę, że mi się nie chce iść dobierać stanika jak to ma być na chwile 

My z moim jesteśmy tu bardzo zadowoleni . Z badaniami krwi nie miałam jeszcze problemu. Może miałam szczęście, bo moja GP wszelkie badania robiła mi od ręki, sama mi pobierała krew wręcz i tydzień później dzwoniła co i jak. Mało tego dzięki niej w ogóle zaszłam w ciążę, mimo że staraliśmy się tylko kilka miesięcy to nie odesłała mnie z kwitkiem, że to za krótko, ale zrobiła szereg badań, skierowała mnie na USG, stwierdziła u mnie PCOS, podała mi leki, i parę miesięcy później zaszłam w ciążę <3 W Polsce latałam po lekarzach z nieregularnymi miesiączkami, z gęstym owłosieniem a że nie staraliśmy się o dziecko, to lekarze mnie olewali totalnie. A na prywatne wizyty mnie nie było stać.
jestem wtedy zrelaksowana i wyciszona. Ale dziś czułam też w pracy gdy relaksowalam się chwilę w fotelu