Mamusie marcowe 2018 cz. 7 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-15, 16:32   #271
lelowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 7

No wlasnie chcialam pisac, ze dostanie parasolke od rmfu
Zdrowka dla maluszka
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 16:34   #272
ScarlettO
Wtajemniczenie

hej

u nas intensywnie, powoli się pakujemy, niesamowity bałagan przy tym powstaje ale coraz większa szansa, że do końca stycznia się uda wszystko dopiąc i będziemy na swoim

w weekend kliknęłam zamówienie apteczne, można powoli się szykować na spakowanie torby do szpitala

ale żeby nie było tak kolorowo, to zepsuły mi się okulary, nie da się ich naprawić, bo już nie produkują tego modelu a zatem i części zamiennych, więc dodatkowy wydatek nas czeka
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 16:37   #273
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Hej! Ja już w domu. Bardzo dziękuję za Wszystkie życzenia zdrowia.
Trochę się przestraszyłam, ale dobrze, ze pojechaliśmy. Oczywiście na dzień dobry dostałam ochrzan, że nie przyjechałam wcześniej. Małej nic się nie stało, fika sobie dalej. łożysko w porządku, przepływy też. 4 razy robili mi ktg, do tego co 3-4h pomiary tętna i jest ok.
Niby cały czas leżałam, ale nie wyspałam się kompletnie. Jestem jeszcze trochę obolała, ale i to ogarniemy W czwartek wizyta, mam nadzieję, że na usg dalej będzie wszystko ok.

Mam nadzieję, ze w miarę Was nadrobię.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 16:37   #274
lelowa
Zakorzenienie

Gosza to super wiesci, odpoczywaj i trzymaj sie cieplo
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 16:43   #275
katstan
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny. Może faktycznie niepotrzebnie się martwię. Jest opcja że młody będzie szczypior po ojcu Mój szanowny małżonek wpierdziela za dwóch i poprawia kilogramem słodyczy i jeszcze nigdy nie przytył. Fajnie ma
katstan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 16:48   #276
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja rozwazam. Czytalam troche i jesli wezme to tomme teepee. Jest jeszcze Angel Care ale ponoc jest do du.py

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
właśnie przedtem wrzuciłam do koszyka ten tomme teepee ale jeszcze nie zamówiłam, ogladam co tam jeszcze w tym sklepie jest. w ogóle to dobrą cene ma ten kosz bo 52zł

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
np. Tomee tippee ale ostatnio byliśmy u znajomych z 3-miesięcznym dzieckiem, które jest kp i przysięgam Ci że jej kupki ani trochę nie miały zapachu. Ten kosz się przydaje jak jest rozszerzanie diety i kupka zaczyna nabierać zapachu. W rossmannie są też woreczki zapachowe, niby pomagają Bo sam kosz nie wychodzi drogo tylko wkłady
to kosz będzie na przyszłość jak znalazł jak nadejdą "smrodne czasy" no właśnie te wkłady najdroższe. A jakieś zamienniki z workami by nie podołały?
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 16:57   #277
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj apetyt zjadłam już jogurt, kawę, duże śniadanie, dwie mandarynki, trochę lodów zaraz idę ogarnąć obiad i deser a potem chwytam się za to ciasto.
ja mam taki apetyt od jakiegoś tygodnia skońzę jako słonica już i tak dobrze z wagą nie jest

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
ja tylko sotatnio pomyślałam, że trzeba się zainteresowac tematem... i na tym koniec ... teraz czytam...i jestem zniesmaczona... wszystko trzeba sprawdzać :/ a powinno się brać dzieciowy produkt z półki i miec pewnosc, że jest zdrowy i bezpieczny i w ogole super

a ja dziś odebrałam super kocyk z włóczki bawełniano-bambusowej! super włoczka, super wzór, kocyk jest mega miły... zamówiłam u mamy, zrobiony na szydełku, jesli masz możliwość zlecić komuś zrobienie takiego lub sama potrafisz to warto, za włóczke zapłaciłam ok 55 zł, ale w tej cenie takiego wypasionego kocyka nie kupie, a przyszła babcia miała pozyteczne zajęcie i super prezent dla małego :P
tak powinno być, ale szkoda że nie jest... tak samo z produktami oznaczone "fit" i innego tego typu, sam syf...

piękny kocyk

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Obudziłam się dzisiaj o 5, to chyba wczorajsze mieszkanie i rajd po obi tak na mnie podzialaly ale byłam tak padnięta, że miałam ochotę usiąść w tym sklepie na podłodze i zaplakac. Wybieralismy płytki, mój tz nie ma za grosz wyobraźni i musiał sobie wszystko googlowac, bo nie potrafił ogarnąć jak mogłaby wyglądać łazienki z takimi płytkami na podłodze, a takimi na ścianach, coś czuję że resztę rzeczy będziemy wybierać w domu przez internet.. Teraz zaciskam nogi póki mieszkanie nie będzie gotowe do przeprowadzki.

Też chyba zainwestuje w to mm capricare, szkoda że już to gemini zamówiłam
to trzymam żeby udało się wszystko urządzić do porodu

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dolly, wczoraj moja mama zaczęła temat, bo jej sąsiadka tez ma termin na marzec ("a ma taki malutki brzuszek nie to co Ty" ), zaczęła SR ("ale nie taką jak Wasza tylko przy szpitalu" ) i od razu po porodzie chciałaby do pracy wrocic ("a Ty bedziesz siedziec w domu"). I jeszcze było o tym, że mam sie lekarki upomnieć o wpis wszystkiego do karty ciąży itd. bo teraz to w każdej chwili moge urodzić.
jakbym słyszała swojego Tatę ale nie ma co się tym przejmować

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Hej! Witam się w nowym wątku z patogii ciąży. W piatek poleciałam tyłkiem ze schodów. Niby było ok, ale wczoraj mocno bolał mnie brzuch i mniej ruchy czułam, więc pojechaliśmy na ip. I tak mnie zostawili na obserwacji.
mam nadzieję, że już Was wypuścili i jest ok

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 16:58   #278
Jolinko
Zadomowienie

Katstan, gratulacje wizyty. A dziewczyny jak zwykle maja tu rację, a jak dodatkowo gin mówi, ze jest waga ok to ok! będzie mniejszy dzidek a nie klocek

Gosza ale Cie porządnie w tym szpitalu chociaż przebadali i nie robili jakiś problemów, super że z małą wszystko świetnie. Zdrówka i odpoczywajcie teraz w domowym wyreczku
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 16:58   #279
Pannkaka
Rozeznanie

Gratuluje udanych wizyt To teraz trzeba jeszcze trzymac kciuki, zeby wszystkie maluchy z mamami chetnymi na porod sn sie ladnie poprzekrecaly

Dzis polozna powiedziala mi, ze teraz w moim szpitalu maja bezprzewodowe ktg dla wszystkich rodzacych, prawie tam zaczelam skakac z radosci Wszystkie kabelki to jedno z gorszych wspomnien z pierwszego porodu, niby pozwalali mi zmieniac pozycje kiedy chcialam, ale z podlaczonym tensem, kroplowka i ktg nie bylo to takie proste. Tym razem tens odpuszczam, ktg bezprzewodowe, a kroplowka tylko czasami podlaczona, wiec juz samo to mnie nastawia bardziej pozytywnie

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Są, są. Między innymi Bebetto Holland New, Espiro Next i Xlande Xpulse. Zdaje się, że Baby design też Pewnie jeszcze sporo innych których nie miałam okazjo oglądać.
Nowe baby design sie tak skladaja, ale moj stary niestety nie
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 17:02   #280
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Trochę się przestraszyłam, ale dobrze, ze pojechaliśmy. Oczywiście na dzień dobry dostałam ochrzan, że nie przyjechałam wcześniej. Małej nic się nie stało, fika sobie dalej. łożysko w porządku, przepływy też. 4 razy robili mi ktg, do tego co 3-4h pomiary tętna i jest ok.
Niby cały czas leżałam, ale nie wyspałam się kompletnie. Jestem jeszcze trochę obolała, ale i to ogarniemy W czwartek wizyta, mam nadzieję, że na usg dalej będzie wszystko ok.

Super, ze wszystko ok

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 17:05   #281
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Kiwi zdrówka dla Z😊

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 17:08   #282
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Gosza odpoczywaj sobie.Dużo
Scarlett mi też chce sie jesc i jesc a waga rośnie

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Kiwi zdrówka dla Z

Dziękuję

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 17:13   #283
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Blackberry ja majac porownanie zdecydowanie wole pielegnacje dziewczynki Masz racje trzeba bardziej uwazac przy kupkach ale nie jest tak zle. Pudru za to nigdy nie uzywalam, czasami make ziemniaczana.
A czemu wolisz pielęgnacje dziewczynki? Co ci sprawialo trudnosc u chlopca? 😊

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 17:15   #284
Lunak
Wtajemniczenie

Juana, brawa dla koleżanki u mnie na pierwszych zajęciach ze SR były śmiechy, kto trafi w wózek od RMF

ScarlettO, pakowanie przy przeprowadzkach jest najgorsze. Mnie wtedy dziwi ile rzeczy mozna zgromadzić i sie o nich zapomina.

Gosza, świetne wiesci, ze wypuścili Cie ze szpitala i z malutką wszystko w porzadku. Oby tak dalej!

Jolinko, jesli masz na myśli np. Sangenic Tec, to my w pracy na spokojnie używałyśmy zwykłych worków na śmieci do niego. Sprawdzało sie, ale u nas wory były wynoszone 4 razy dziennie to nie wiem czy taka szczelność zapachowa by sie przy 1 dziecku utrzymała.

Pannkaka, sprawdził Ci sie TENs? Tez sie nad nim zastanawiam i nie wiem jakie efekty dałby przy porodzie, bo poki co mam doświadczenia z nim tylko z rehabilitacji.

Czarodziejka, jak po zupie? Zrobiłaś mi ochotę na grochówkę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 17:36   #285
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
No i czuje sie jak g... po tym pierdzielonym zelazie Masakra. Wiedzialam, ze tak bedzie tylko nie spodziewalam sie, ze tym razem do zaparc dojda wymioty nudnosci i ogolne rozbicie i to zaledwie po 2 dniach stosowania.
ja znoszę żelazo całkiem nieźle, ale moje wyniki jakoś szałowo się nie poprawiły

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, niektóre z Was są pod opieką kardiologa.
Jakie są normy dla nas pulsu w stanie spoczynku ? Albo bezpieczne widełki ?
W internecie to chyba same durnie siedzą bo nic rzetelnego nie można znaleźć.

wydaje mi się, że w ciąży może być to ok. 100 lub nawet trochę ponad. ja mam puls 75-85, w sumie podobny jak przed ciążą

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Zapewne pamiętacie mój "problem" dotyczący tego, że zostały mi obiecane ubranka i cisza? To sytuacja rozwiązana Teraz to już nawet klęska urodzaju Dziś koleżanka mi podrzuciła mnóstwo 56 i 62 (w tym misiowy kombinezonik, który zamierzałam kupić w hm ), odezwała się kuzynka żeby przyjechać i jeszcze jedno źródło się zaoferowało. Więc wizja prania i prasowania już nie wydaje mi się taka cudowna
Ale cieszę się bo za zaoszczędzone monety kupię jakieś fajne komplety z nexta na "wyjścia"
ale super

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja córka mnie rozbraja. Jest jeszcze taka malutka a pyta się czy będzie mnie bolec jak będę rodzić Olę, czy będzie dużo krwi, czy jak urodzę to będę nosić takie wielkie majty dla dorosłych
Najbardziej przeżywa, że mnie będzie bolało. Tłumacze jej, że jak ja rodziłam to też bolało i jak widać ona jest i ja jestem także wszystko można przeżyć. Ale zawsze kończy rozmowę tym, że jak ona dorośnie to ją też będzie bolalo.
Ja jej mówię, ze jeszcze dużo czasu do tego aż będzie dorosła i nie wiadomo, czy będzie chciała mieć dzieci a ona, że jest przekonana że chce mieć dzieci tylko boi się porodu i bólu ... i ma łzy w oczach.
Matko święto toz to 5,5- latka

ale cudnie jak jużdużo rozumie!

Cytat:
Masz racje, niestety to wlasnie takie testowanie bedzie bo nieraz nawet super antyalergiczny kosmetyk moze uczulic :/
niestety, i tak ze wszystkim jest :/

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Witam się w poniedziałek
Powiem Wam że do zwolnienia można się przyzwyczaić. Spodobało mi się

Dzisiaj idę na gimnastyke dla ciężarnych do szkoly rodzenia. Wieczorem cześć dalsza wykładów.

W tym tygodniu zamierzam ostro ruszyć z wyprawką i kupić łóżeczko, materac, przewijak, rożek, kocyk. A i jeszcze zrobić zamowienie na Gemini.

Wózka i fotelika nie udało nam się dalej kupić ha ha ha ale wybraliśmy już wózek! Będzie to Bebetto Tito. Myślimy jeszcze nad fotelikiem, a że chcemy razem zamówić i trochę zbić z ceny więc i wózka nie wzięliśmy. No i ja myślę jeszcze nad kolorem tego Bebetto,dla męża wszystko jedno.

nam się udało wózek i fotelik kupić po cenie niższej niż w internecie także warto się targować swoją drogą bebetto tito, murano i bresso mają dokładnie te same funkcjonalności (podwójna amortyzacja, mocno rozkładana budka w gondoli itp.), ale róznią się kolorystyką i trochę budową, i ceną. my wybraliśmy murano bo najkorzystniej wychodził cenowo no i kolorystyka nam bardziej odpowiadała
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Super, że tak się troszczy. Ja pakowanie torby na razie odwlekam jak mogę. Spakowana torba będzie oznaczać, że to już niedługo, a w ogóle tak się nie czuje
o dokładnie!

Cytat:

Myślicie, że jak zadzwonie na porodówkę do szpitala to mi powiedzą kiedy mają dni otwarte? Bo mam 2 sprzeczne info i terminem. A w sumie to ja nawet nie wiem czy chce tam isc i oglądać. Mężu mnie namawia.

też muszę się za to zabrać, choć szpital mam wybrany. ale nie bardzo ogarniam gdzie najlepiej podjechać, gdzie się zgłosić itp... ostatnio TŻ coś przebąkiwał, że może wolałabym rodzić w prywatnym szpitalu, fakt, sale mają jak hotelowe no ale ta cena

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

i gratuluję udanych wizyt wszystkie dizeci się jeszcze poobracają, ostatnio czytałam jakiś artykuł, że tylko 2-3% dzieciaczków jest upartnych i pozostaje w położeniu miednicowym czy poprzecznym

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Dziś i jutro odpuszczam wszystko inne i piszę tą nieszczęsną pracę bo idzie mi nieźle, jestem w połowie, ale gdybym porządnie spięła tyłek to by było już po sprawie Więc biorę się w garść żeby do końca tygodnia temat był zamknięty a praca wydrukowana.
to powodzenia najgorzej się zebrać
Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
My po lekarzu, juz w domu. Mała niestety dostała antybiotyk na ten kaszel i jeszcze 2 syropy, bo już jest on za długo oby ten zestaw jej pomógł!

zdrówka dla Młodej
Cytat:

Jak ja Wam zazdroszczę tych zakupów w Ikea! Nie cierpię tego sklepu, ale juz mam taką liste zakupów, ze głowa mała. Moze na koniec miesiąc w koncu uda sie wybrac

ja jakoś dużo do kupienia w ikei nie mam obecnie, wanienkę chce kupić i te organizery i to chyba wszystko na ten moment

Cytat:

dobrze, że już w domu i wszystko ok

Cytat:
ScarlettO, pakowanie przy przeprowadzkach jest najgorsze. Mnie wtedy dziwi ile rzeczy mozna zgromadzić i sie o nich zapomina.

ano... staramy się w miarę dobrze wszystko przeglądać, ale są rzeczy, do których ma się sentyment i nie wiadomo co zrobić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 17:45   #286
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka dzisiaj urodziła synka Miała termin na 20 stycznia, a od początku grudnia kilka razy leżała w szpitalu, bo miała małe problemy. Super, że Mały tak długo wytrzymał. Wózek RMF-u jest jej ;p
To podwójne szczęście Ciekawe jakiej firmy jest ten wózek

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:06   #287
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam takie https://gotowewnetrza.pl/sklep/lozec...nette-bellamy/
Jutro ma dojść to dam znać Niby może posłużyć aż do 10 lat Tylko na te większe łóżka chyba nie ma przewijaków i trzeba mieć jako mebel albo nakładać na komodę

Zamówiłam Tesco na jutro (na najbliższe 2 dni karkówka taka jak z fixu winiar ale spróbuję zrobić sama a nie w tym ich worku i chemii a potem 2 dni rosół), jak dojdą zakupy to muszę się wyrwać z domu na echo serca - ginekolog mnie wysłał bo się męczę jak stoję, przysypiam itd.
Aleeee fajne fajnie by było jakby posłużyło dłużej za tą cenę
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja mam z Le pampuch ale na szczęście dorwalam w promocji bo normalna cena za 100% bambus to 139 zł plus wysyłka

Ja po usg, wszystko w porządku, waga w sumie wyszła taka sama jak w tamtym tygodniu ale teraz było dokładniejsze usg i waga w normie bo wtedy wychodziła jakoś około 100-200 g za dużo względem tygodnia
Tylko niestety Mała obrocila się miednicowo jak od początku ciąży była ułożona glowkowo to teraz się obrocila
Lekarz mówił że jesscze może wrócić do wcześniejszej pozycji bo wody są w normie, no zobaczymy

Pretty gratulacje czyli ile teraz waży malutka ?
Cytat:
Piękne

Są, są. Między innymi Bebetto Holland New, Espiro Next i Xlande Xpulse. Zdaje się, że Baby design też Pewnie jeszcze sporo innych których nie miałam okazjo oglądać.

Ja już po USG. Syn został synem Zbadać się nie chciał ale doktor dzielnie walczyła i wszystko jest ok. Jedynie martwi mnie waga w 30+3 - 1478g. Wg gin w normie a wg mnie trochę mało.
za udaną wizytę, no i jak lekarz mówi że okej to tego się trzymajmy!

Pankaka jadę do Ciebie rodzić! Takie szpitale to się chwali i podziwia!

Cały czas płacze albo powstrzymuje się od płaczu jak oglądam wośp, wzrusza mnie sama ramówka z tą muzyką
Cytat:
Dzięki dziewczyny. Może faktycznie niepotrzebnie się martwię. Jest opcja że młody będzie szczypior po ojcu Mój szanowny małżonek wpierdziela za dwóch i poprawia kilogramem słodyczy i jeszcze nigdy nie przytył. Fajnie ma
Ooo mój mąż to samo. Co prawda urodził się z wagą 3650gram ale potem już tylko szedł w górę jest wysoki i szczupły mimo że je tony jedzenia dobrze że chociaż ma mięśnie a nie same kości

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:06   #288
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Chyba zaczne dziś rozbierać choinkę.. sypie sie z niej strasznie. Tzn. Zosia jej pomaga a kolęda dopiero 26

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:07   #289
marcia45
Zadomowienie

Kiwi zdrówka dla młodej, my miesiąc temu przechodziliśmy to samo.

Mam termin cesarki za miesiąc!

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 18:09   #290
Mecassie
Zakorzenienie

Mam taką niemoc że szok! Do tego jest mi zimno. Tylko bym leżała i jadła po kocem. A tutaj trzeba się wybrać na basen a jeszcze po 23:00 po męża na przystanek jechać proszę juz o Ciepełko

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

15.02 ciekawe czy to będą pierwsze dzieciaczki świetna data !

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:14   #291
Lunak
Wtajemniczenie

Marcia, to teraz tylko musisz wytrzymać ten miesiąc! Trzymamy kciuki

Kiwi, rozbieraj choinkę. Po co masz miec igły wszedzie. A pozna kolęda to tylko utrudnienia.

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:17   #292
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Lunak, po zupie znowu mi średnio. Chyba będzie zwrot :/

Marcia, to juz już

Scarlett gdyby u mnie był prywatny szpital to na pewno bym rozważała poród w takiej placówce. A z ciekawości, ile kosztuje doba plus poród w prywatnym szpitalu?

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:21   #293
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Chyba zamówię kufer wiklinowy na brudne ubranka

A pamiętam, że niektóre z was chcą kosze uszczelniane na zużyte pampki. Macie jakieś typy? Drogie to w ch.. a jednak myśle, że u nas się przyda
Ja mam z Tommee Tippee ale kupiłam tylko dlatego że trafiła się fajna okazja na olx, ktoś sprzedawał nietrafiony prezent, kosz i 4 wkłady za 60 zł kupiłam

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Pretty dobrze, że z małą wszystko ok jeszcze ma trochę czasu żeby się obrócić.
My po lekarzu, juz w domu. Mała niestety dostała antybiotyk na ten kaszel i jeszcze 2 syropy, bo już jest on za długo oby ten zestaw jej pomógł!

Zdrówka dla Małej

Cytat:

Ja już po USG. Syn został synem Zbadać się nie chciał ale doktor dzielnie walczyła i wszystko jest ok. Jedynie martwi mnie waga w 30+3 - 1478g. Wg gin w normie a wg mnie trochę mało.
Super że syn został synem, u nas dalej obrocona kręgosłupem do zewnątrz i ciężko płeć potwierdzić, powiem wam szczerze że nie zdziwie się jak będzie synek jednak
Waga się nie przejmuj, będzie kruszynka najwyżej, ważne że mieści się w normach

Dzięki dziewczyny

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:33   #294
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
To czekamy na pierwsze wątkowe dzieciaczki

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:38   #295
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

WOW. Czekamy

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:39   #296
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Pretty gratulacje czyli ile teraz waży malutka ?
[/URL]
Teraz waży 1890 gram (32t2d), a tydzień temu na wizycie ważyła 1900 no ale jestem pewna ze teraz pomiary były dokładniejsze bo na lepszym sprzęcie i główka do góry więc lepiej można było zmierzyć jej średnicę

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:

To już niedługo Dzień przed moimi urodzinami

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 18:47   #297
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was nosi juz wkladki laktacyjne? Ja chyba musze zacząć bo ostatnio codzienie mam plamy siary na stanikach... :/
Noszę już jasiek 8 tygodni. Niby dużo nie leci ale brudzi staniki.

Cytat:

Gratuluje udanej wizyty. Moja córcia w 30+3 też miała niecałe 1500g. To dobra waga, nie przejmuj się!

Cytat:

O wow to już! Urodziny mojej mamy i Dody

Cytat:
Teraz waży 1890 gram (32t2d), a tydzień temu na wizycie ważyła 1900 no ale jestem pewna ze teraz pomiary były dokładniejsze bo na lepszym sprzęcie i główka do góry więc lepiej można było zmierzyć jej średnicę
Fajna waga i też gratuluje udanej wizyty!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 18:49   #298
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
hej

u nas intensywnie, powoli się pakujemy, niesamowity bałagan przy tym powstaje ale coraz większa szansa, że do końca stycznia się uda wszystko dopiąc i będziemy na swoim

w weekend kliknęłam zamówienie apteczne, można powoli się szykować na spakowanie torby do szpitala

ale żeby nie było tak kolorowo, to zepsuły mi się okulary, nie da się ich naprawić, bo już nie produkują tego modelu a zatem i części zamiennych, więc dodatkowy wydatek nas czeka
Kciuki za szybka i bezproblemową przeprowadzkę!
Cytat:

Dobrze że u Was już wszystko ok. Odpoczywajcie!
Cytat:

Zaczynamy odliczanie!!!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 19:01   #299
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Marcia - to chyba beda pierwsze dzieci na watku

Amoj brzuch znowu stwardnial na wieczor chyba musze magnez kupic, tylko poleccie dobry
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 19:07   #300
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Ja po usg, wszystko w porządku, waga w sumie wyszła taka sama jak w tamtym tygodniu ale teraz było dokładniejsze usg i waga w normie bo wtedy wychodziła jakoś około 100-200 g za dużo względem tygodnia
Tylko niestety Mała obrocila się miednicowo jak od początku ciąży była ułożona glowkowo to teraz się obrocila
Lekarz mówił że jesscze może wrócić do wcześniejszej pozycji bo wody są w normie, no zobaczymy

Wróci, wróci, akrobatka

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
zalicyłam ikeę! tez mam komode malm i 2 kpl. organizerów, mój niestety znów w delegację...więc pewnie do weekendu komoda będzie w kartonie :/ nie chcę sama skręcać, bo taka niezdarna ostatnio jestem :/a potem matka prać!
Nie skręcaj, bo to jednak trochę waży.

Cytat:
Buu, żeby tylko pomogło

Cytat:
Nie martw się, jeszcze złapię masę
Ważne, że wszystko dobrze i lekarz się nie martwi

Cytat:
np. Tomee tippee ale ostatnio byliśmy u znajomych z 3-miesięcznym dzieckiem, które jest kp i przysięgam Ci że jej kupki ani trochę nie miały zapachu. Ten kosz się przydaje jak jest rozszerzanie diety i kupka zaczyna nabierać zapachu. W rossmannie są też woreczki zapachowe, niby pomagają Bo sam kosz nie wychodzi drogo tylko wkłady
My zaczęliśmy rozważać wersję "zwykłe worki żyłkowe", gdy już zaczną capić te kupy.

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Jak już ruszyliście, to jakoś pójdzie

Cytat:
Pannkaka, sprawdził Ci sie TENs? Tez sie nad nim zastanawiam i nie wiem jakie efekty dałby przy porodzie, bo poki co mam doświadczenia z nim tylko z rehabilitacji.
Podpinam się pod pytanie

Byłam u dermatolog i napiszę, gdyby któraś z was była zainteresowana. Łysienie w ciąży się zdarza i jest odwracalne, wiąże się z gospodarką progesteronem Potem jest drugie łysienie po ciąży, również normalne i jak ktoś ma wyjątkowe szczęście, to załapie się na oba
W ciąży niewiele można zrobić, po ciąży nawet karmiąc można stosować różne preparaty zewnętrzne m.in. wspomniany przez lelową szampon dermena. Można go niby używać w ciąży, ale warto się zastanowić, czy ma to sens skoro już niewiele tygodni zostało
Ja go nie będę póki co używać, bo ma skład taki, że srokao by go w połowie na czerwono zaznaczyła. Problemem nie jest substancja aktywna, tylko te towarzyszące
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości