Mój TŻ to tata do bani. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-23, 18:02   #271
ruda_beksa
Zakorzenienie

Dot.: Mój TŻ to tata do bani.

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Dokładnie

Moja kolezanka przyznała mi sie kiedys ze mowi tż "jakiś ty silny" gdy podnosi cos co ona sama by podniosła- tak po prostu by sie cieszył.

Może niektórych to cieszy, sądzę, że mój mąż by to po prostu wyśmiał albo poczuł się urażony, że mam go za idiotę.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 18:05   #272
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
dokładnie. Tak to mozna mówic do psa "Azor nie wolno gryźć kapci! Nie wolno!"
E tam, do psa możesz powiedzieć normalnie i nawet mimika wyrazić emocje, mój pies reaguje na grozenie palcem. A do faceta? Miło, grzecznie, z uśmiechem!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Dokładnie

Moja kolezanka przyznała mi sie kiedys ze mowi tż "jakiś ty silny" gdy podnosi cos co ona sama by podniosła- tak po prostu by sie cieszył.
Ej, ja też mojemu czasem posłodzę, ale to raczej w ramach żartu. I to właśnie na zasadzie "ojejeje a kto jest takim moim silnym mężczyzną, ja to bym nie dała rady, mój bohater". Tylko, że potem on na mnie patrzy jak na debila i się z tego śmiejemy.

201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 18:06   #273
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość

Może niektórych to cieszy, sądzę, że mój mąż by to po prostu wyśmiał albo poczuł się urażony, że mam go za idiotę.
Dla mnie to jest traktowanie faceta jakby był idiotą. Cos jak klaskac 2 latkowi że cos zrobił.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ej, ja też mojemu czasem posłodzę, ale to raczej w ramach żartu. I to właśnie na zasadzie "ojejeje a kto jest takim moim silnym mężczyzną, ja to bym nie dała rady, mój bohater". Tylko, że potem on na mnie patrzy jak na debila i się z tego śmiejemy.

No to jest znane. Ja mówie o sytuacjach prawdziwych nie w ramach żartu.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 18:12   #274
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
E tam, do psa możesz powiedzieć normalnie i nawet mimika wyrazić emocje, mój pies reaguje na grozenie palcem. A do faceta? Miło, grzecznie, z uśmiechem!

A wyobraźcie sobie, gdyby porada była skierowana do mężczyzn. "Jesteś zmęczony po całym dniu pracy, zestresowany, zirytowany? Cóż, gdy tylko przekroczysz próg domu, ładny uśmiech, spokój i dystans do siebie jest musowy! "

Stary 2018-01-23, 18:15   #275
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Khaki68 Pokaż wiadomość
Ty nie widzisz różnicy między facet ćpa a facet leży na kanapie? Gdyby mój facet ćpał to zostałby natychmiast wyrzucony z mojego życia. W przypadku autorki owszem- partner widocznie ma też jakiś problem, ale odbija się to na autorce bo facet umiał się ustawić i olać wszystko. Tak więc to jest jej problem. Serio, to jest tak urągające godności człowieka, żeby przyznać że ma się problem i trzeba coś z nim zrobić?

Btw. poczytałam sobie część waszych wypowiedzi i oczywiście na wypowiedź @dreker pojawiło się zwykłe odbijanie piłeczki: "Dlaczego ja mam dziękować, skoro on nie dziękuje?" "A co jak facet nie chce czegoś naprawić?", "Dlaczego ja mam mu mówić co ma robić? To jego zasrany obowiązek" Ble ble ble.

Zakładając, że facet NIE JEST zaburzony, nie ma ze sobą żadnych problemów, nie pochodzi z patologii (i nie zdaje sobie sprawy z tego, że to wpływa na jego dalsze życie) itd.
Jeżeli facet NIE CHCE czegoś w domu naprawić, czegoś zrobić i pomimo "bręczenia" nad uchem żeby to zrobił ("napraw pralkę", "zajmij się dzieckiem", "pozmywaj naczynia") nadal tego nie robi - prosty i logiczny wniosek jest taki ---> bręczenie nad uchem nic nie daje.

Powtarzanie czegoś w kółko z nadzieją na inny rezultat nadaje się do leczenia psychiatrycznego, bo innego rezultatu NIGDY nie będzie.

W przypadku gdy facet odmawia zrobienia czegoś, bez podania odpowiedniej przyczyny (zakładamy że nie ma problemów psychicznych, jest z normalnej rodziny) to znaczy, że już na tym etapie coś nie styka i na tym etapie powinno się coś naprawić lub decydować o rozstaniu, a nie robić sobie z nim dzieci.

Normalny facet (nie zaburzony, nie uzależniony od czegoś, nie z patologii), jeżeli będzie miał normalną, uśmiechniętą, zdystansowaną do życia, spokojną, potrafiącą jasno komunikować swoje oczekiwania kobietę - będzie za nią biegać i pomagać w każdym możliwym aspekcie życia i nie będzie trzeba go o to prosić (no, może na początku relacji żeby wiedział w czym konkretnie potrzebujemy pomocy, bo dla niego coś może być oczywiste, a dla nas nie koniecznie- chociażby to odkręcenie słoika). Nie oznacza to, że kobieta ma się zgadzać na każde zachowanie faceta. Wtedy trzeba mu ZAKOMUNIKOWAĆ JASNO I WYRAŹNIE, że nie życzy się sobie takich zachowań i jeżeli będą się one powtarzały to będzie musiała zakończyć relację, ponieważ nie wyobraża sobie życia z kimś kto: .... (tu wypisz cechy/zachowania których nie akceptujesz).

Podobnie sprawa ma się z dziękowaniem. Jeżeli facet nie dziękuje, to prawdopodobnie nie został tego nauczony, albo uważa to za oczywiste, że cieszy się że kobieta np. ugotowała obiad.

W tym momencie znowu wraca JASNE I WYRAŹNE KOMUNIKOWANIE, że może fajnie by było gdyby partner docenił kobietę, bo to dla niej ważne, specjalnie dla niego ugotowała taki obiad itd. Przy czym kobieta sama też powinna mu być wdzięczna za to odkręcenie słoika czy przykręcenie żarówki.

Jeżeli mimo wszystko uważacie, że nie będziecie facetowi komunikować, żeby może czasem za coś podziękował (ponieważ tak jak napisałam wyżej- mógł nie wynieść tego z domu lub uważa to za coś oczywistego) i Wy chcecie takiego, który domyśli się co Wy w danym czasie myślicie, to po prostu poszukajcie innego a nie "męczycie się" z "półgłówkiem", któremu trzeba mówić co nas cieszy, a co smuci.

Przy zajściu tych warunków czyli:
- Facet nie jest z rodziny patologicznej, nie jest zaburzony, toksyczny, uzależniony, zakompleksiony, nie ma większych problemów/stresów w życiu prywatnym;
- Kobieta która jest uśmiechnięta, serdeczna, umiejąca KOMUNIKOWAĆ swoje potrzeby, spokojna;
Mamy 99% szans na to, że mężczyzna sam z siebie będzie wiedział co i jak ma zrobić, sam będzie wychodził z inicjatywą, będzie ostoją i wsparciem, ale takie rzeczy trzeba wypracować już na początku związku, a nie po 7 latach razem (choć i po tych 7 latach próbować MOŻNA, ale nie TRZEBA)
1% szans jest taki, że facet jest po prostu roszczeniowym półgłówkiem, lub nie zachodzi jakiś z wyżej wymienionych warunków. Ewentualnie jest psychopatą.

PS. Jest jeszcze szansa, że facet nie doceni tego co ma i mu się poprzewraca w dupie, ale to tylko człowiek i takie ryzyko jest zawsze.
PS2. Dlaczego to Wy powinnyście być tymi "uśmiechniętymi, spokojnymi"? Dlatego, że na swoje zachowanie macie wpływ. Swoim zachowaniem wpływacie na relację (macie 50% odpowiedzialności za nią).
przykro mi , ale takich wywodów nie można traktować powaznie.

jasnym jest, że połowa sukcesu w związku to dobra komunikacja.
Nie należy jej mylić z wychowaniem faceta.

ciekawe jest też to, że mówisz o tym, że potencjalny partner nie jest zaburzony.
Co to w.ogole oznacza?
każdy wchodzi w zwiazek z jakimś konkretnym bagażem, który wynosi z domu. chcemy tego czy nie: rzadko który dom to dom zdrowy, wzorcowy.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Stary 2018-01-23, 18:23   #276
Khaki68
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie zadaje sie z facetami którym trzeba x razy mowic co maja zrobic, bo mnie to po prostu wkurza. Powiem raz, dwa i tyle.
Jesli facet zachowuje sie tak jak kobiecie nie odpowiada, ona mówi że to ej nie pasuje a on sie nie zmienia albo zmienia na 3 dni to odechciewa sie chodzic spokojna i wesoła. Tak podkreslasz "jasno i wyraznie komunikowac" jakby facet był jakis niedorozwinięty. Moj tż wie jakos kiedy cos źle zrobi i nie musze mu tłumaczyc drukowanymi literami.
Ale ja nie mówię że macie powtarzać milion razy co jest nie tak i co robić inaczej i co w ogóle robić. Znowu bierzecie część mojej wypowiedzi, a nie całą
Napisałam wyraźnie, że jak do faceta nie dociera to trzeba się rozstać.

Ja tu na wizażu widzę, że czepiacie się dla samego czepiania, bo ktoś ma inne zdanie i receptę na życie niż wasze. A podobno każdy może wyrazić swoją opinię

Życie nie jest czarno białe. To co napisałam to jedynie WSKAZÓWKA i wiadomo że do tego dochodzi szereg innych czynności/ zachowań w związku który go budują. Trzeba się dotrzeć, a nie zakładać że druga strona wie jakie mamy potrzeby i co nas cieszy i my mu tłumaczyć nie będziemy. W takim wypadku ja chętnie posłucham- jak wg. wizażanek powinno zakomunikować się facetowi jakie zachowania są pożądane, a jakie nie?

Btw. swojego TŻta nie traktuję jak dziecko, a jak mężczyznę. On zdaje sobie sprawę jakie są kobiety w tych czasach, więc docenia to że potrafię się uśmiechać, być delikatna, mówić spokojnym tonem a nie krzyczeć i to docenia.
Khaki68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 18:27   #277
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Btw. swojego TŻta nie traktuję jak dziecko, a jak mężczyznę. On zdaje sobie sprawę jakie są kobiety w tych czasach, więc docenia to że potrafię się uśmiechać, być delikatna, mówić spokojnym tonem a nie krzyczeć i to docenia.
Tak, bo kobiety w dzisiejszych czasach wcale się nie uśmiechają i tylko krzyczą. Nie wiem dokładnie, na czym polega twój problem ze sobą i z twoją płcią, ale wygląda to dość żałośnie.

Stary 2018-01-23, 18:30   #278
Khaki68
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Tak, bo kobiety w dzisiejszych czasach wcale się nie uśmiechają i tylko krzyczą. Nie wiem dokładnie, na czym polega twój problem ze sobą i z twojąâ˜☠płcią, ale wygląda to dość żałośnie.
Tak właśnie odnoszę wrażenie, że cały czas krzyczą. Zwłaszcza jak czytam ten cały wizaż xD Tylko ich zdanie się liczy, "a jak myślisz inaczej to znaczy że masz ze sobą problem i jest to żałosne".
W sumie nawet całkiem spoko, że feminizm wyprał mózg 99% kobiet, bo normalne w takim wypadku nie mają konkurencji

Edytowane przez Khaki68
Czas edycji: 2018-01-23 o 18:31
Stary 2018-01-23, 18:34   #279
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

No nie wiem jak rozmawiać z dorosłym facetem, ja mojemu zwykle mówię " Heniek, wkurza mnie, że ubrania rzucasz obok pralki, zamiast do kosza na pranie. Nie będę prała ciuchów, które nie są posegregowane i leżą obok pralki, bo mi się nie chce bawić."
I... Nie piore jego ciuchów, które leżą koło pralki (akurat praniem zajmuję się ja). I jak mi raz i drugi przyszedł oburzony, że nie ma czystych bokserek czy bluzy, to pytam, czy wrzucił do kosza. Nie? No to czemu miałam prac? Mógł sobie uprać sam.

Stary 2018-01-23, 18:35   #280
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tak, tak, już to pisałaś. Jesteś wyjątkowa.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 18:35   #281
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:

Tak wiemy reszta kobiet z wyjatkiem ciebie to "wrzeszczace samce"
Zapomniałam że kobieta nie moze sie złoscic nigdy bo to niekobiece. Podobno trzymanie gniewu w sobie prowadzi do chorób.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-23, 18:36   #282
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Tak właśnie odnoszę wrażenie, że cały czas krzyczą. Zwłaszcza jak czytam ten cały wizaż xD Tylko ich zdanie się liczy, "a jak masz problem to znaczy że masz ze sobą problem i jest to żałosne".
W sumie nawet całkiem spoko, że feminizm wyprał mózg 99% kobiet, bo normalne w takim wypadku nie mają konkurencji
Jakby nie ten zły feminizm to nie umiałabyś czytać i pisać, i jakbyś stukala w klawiaturę?
Albo siedzialabys z 5 dzieci z mężem, który miał największe pole we wsi

Stary 2018-01-23, 18:36   #283
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Tak właśnie odnoszę wrażenie, że cały czas krzyczą. Zwłaszcza jak czytam ten cały wizaż xD Tylko ich zdanie się liczy, "a jak masz problem to znaczy że masz ze sobą problem i jest to żałosne".
No, szkoda tylko, że jakimś cudem wszystkie „krzyczące” na wizażu są w związkach, i to w większości szczęśliwych, wiec ten twój „brak konkurencji” średnio działa. I założę się, że nasze „wrzeszczące” nie musza powtarzać facetowi czegoś kilka razy i nie musza mieć przyklejonego uśmiechu non stop bo ich faceci rozumieją, że są po prostu ludźmi.

Spoko, ja tam się cieszę, że odstraszam pewną grupę facetów. I ze mając wyprany mózg przez feminizm będę walczyć o swoją karierę i nikt nie wmówi mi, że się do czegoś nie nadaję na mojej wybranej drodze, bo jestem kobietą. I że wyprana z energii po długich dyżurach nie będę zapędzana do „kobiecej” roboty, bo facet zmęczony.

Ale ja tam lubię żyć po swojemu.

Edytowane przez kalor
Czas edycji: 2018-01-23 o 18:39
kalor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 18:39   #284
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
To ty krzyczysz.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale jest przyjete że uzywanie caps lock a w necie to KRZYK, wiec to ty krzyczysz. Przejrzyj SWOJE POSTY. Nie mówie o tych ostatnich ale o wczesniejszych.

Edytowane przez White_Dove
Czas edycji: 2018-01-23 o 18:39
Stary 2018-01-23, 18:39   #285
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Swoją drogą to mam nadzieję, że modzi się zajmą tym tematem opanowanym przez chłopców z braciasamcy (łącznie z tymi, którym się trochę płeć pomieszała...ekhem ).

Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-23, 18:39   #286
megamag
BAN stały

Dziewczyny, zróbcie coś dla mnie i dla tego forum. NIE REAGUJCIE NA POSTY Khaki68! Już któryś wątek jest przez to zasrany. To naprawdę nie ma sensu i jest nie fair wobec autorki wątku. Nie interesuje mnie, czy Khaki68 trolluje, czy też sobie rzeczywiście żyje w swoim małym nieszczęśliwym świecie. To naprawdę nie powód, żeby w każdym wątku była gównoburza.

Edytowane przez megamag
Czas edycji: 2018-01-23 o 18:41
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 18:44   #287
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, my nie konkurujemy o ten sam kaliber facetów, to chyba oczywiste. Mężczyźni, którzy mi odpowiadają nie mają cierpliwości do szowinistycznych wynurzeń, którymi nas zarzucasz.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

wybacz megamag, już przestaję

Edytowane przez ruda_beksa
Czas edycji: 2018-01-23 o 18:43
Stary 2018-01-23, 18:49   #288
Khaki68
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zróbcie coś dla mnie i dla tego forum. NIE REAGUJCIE NA POSTY Khaki68! Już któryś wątek jest przez to zasrany. To naprawdę nie ma sensu i jest nie fair wobec autorki wątku. Nie interesuje mnie, czy Khaki68, czy też sobie rzeczywiście żyje w swoim małym nieszczęśliwym świecie. To naprawdę nie powód, żeby w każdym wątku była gównoburza.
Nieee! One muszą przedstawić wyższość swoich poglądów nad innymi, oraz tego że nikt nie ma prawa żyć według innych zasad niż ich jedyne, objawione prawdy życia.
Stary 2018-01-23, 18:50   #289
lubiekielbase
Zadomowienie

Facet albo chce zajmować się dzieckiem i domem, albo nie. I tego, który nie chce nie da się zmienić. Przykro mi. Są tacy którzy' nie potrafią', ale z czasem sie uczą, bo chcą. Bo to ich dziecko, bo je kochają. Nie da się kogoś zmusić do kochania i opieki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-23, 19:16   #290
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee! One muszą przedstawić wyższość swoich poglądów nad innymi, oraz tego że nikt nie ma prawa żyć według innych zasad niż ich jedyne, objawione prawdy życia.
Narazie najgłosniej to ty krzyczysz. Przeciez nikt nie zabrania ci zyc według swoich zasad. Zyj sobie jak chcesz. Ty masz jakis problem bo to z twojej strony sa jakies przytyki. My nie mówimy ze masz wyprany mózg czy cos. A to: "a jak masz problem to znaczy że masz ze sobą problem i jest to żałosne". To ty uwazasz że autorka watku ma problem i to ona powinna cos zmienic ze soba bo to nie facet jest winny. Jej wina bo nie była usmiechnieta i spokojna. To sa przeciez twoje słowa. Po twoich komentarz to ty wykazujesz postawe agresywna nie my.

Czas edycji: 2018-01-23 o 19:28
Stary 2018-01-23, 19:23   #291
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Narazie najgłosniej to ty krzyczysz. Przeciez nikt nie zabrania ci zyc według swoich zasad. Zyj sobie jak chcesz. Ty masz jakis problem bo to z twojej strony sa jakies przytyki. My nie mówimy ze masz wyprane mózgi czy cos. A to: "a jak masz problem to znaczy że masz ze sobą problem i jest to żałosne". To ty uwazasz że autorka watku ma problem i to ona powinna cos zmienic ze soba bo to nie facet jest winny. Jej wina bo nie była usmiechnieta i spokojna. To sa przeciez twoje słowa. Po twoich komentarz to ty wykazujesz postawe agresywna nie my.
Dokładnie tak. Poza tym nie czaję, jak można być uśmiechniętym i spokojnym po ilus prośbach do faceta...

Stary 2018-01-23, 19:34   #292
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Dokładnie tak. Poza tym nie czaję, jak można być uśmiechniętym i spokojnym po ilus prośbach do faceta...

Według mnie khaki po prostu zwyczajnie trolluje i tylko temu to ma służyc.

Co innego prosic o głupote bez której w sumie mozna sie obejsc a co innego o zajmowanie sie wspolnymi dziecmi.

Czas edycji: 2018-01-23 o 19:36
Stary 2018-01-23, 20:05   #293
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dreker Pokaż wiadomość
To powiedz co ma kobieta do zaoferowania poza tym? No jeszcze jest chodzącym inkubatorem. Cos jeszcze? A jak juz jest taka co trafiła juz na ścianę 30+ to i atrakcyjność spada, i wredniejsza sie robi, wiec na koniec zostaje możliwość posiadania dzieci, oraz gotowanie, oraz bym zapomniał, jak nie jest wredna to i się pogada z taką

Tak to jest jak się bierze 17 nastolatki
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 20:33   #294
sfrustrowanamama
Przyczajenie

Niestety nie jestem czasowo w stanie przebrnac przez prawie 300 postow dotyczacych pobocznej dyskusji na tematy ogolnie damsko meskie
Szkoda
Za wszystkie merytoryczne wypowiedzi dziekuje.

Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka
sfrustrowanamama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 20:45   #295
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sfrustrowanamama Pokaż wiadomość
Niestety nie jestem czasowo w stanie przebrnac przez prawie 300 postow dotyczacych pobocznej dyskusji na tematy ogolnie damsko meskie
Szkoda

Autorko szowinista dreker sie wypowiadał nie ma co czytac.

Autorko, mam nadzieje że twój facet jednak dojrzeje i otworzy oczy!
Stary 2018-01-23, 20:46   #296
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Szkoda

Pisałam parę razy, ale nie dziwię się, że utonęło. Nie możesz liczyć na rodziców, nawet tymczasowo?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-23, 20:47   #297
White_Dove
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8077573 6]Pisałam parę razy, ale nie dziwię się, że utonęło. Nie możesz liczyć na rodziców, nawet tymczasowo?[/QUOTE]
Najlepiej byłoby sie przeniesc tymczasowo do rodziców. Moze to otworzy mu oczy.
Stary 2018-01-24, 07:44   #298
sfrustrowanamama
Przyczajenie

Dzieki. Rodzice jakby co to pomoga ale to raczek bedzie uciekanie z wlasnego domu, wiec traktuje to jako ostatecznosc.
Na razie sytuacja wielkiej ciszy w domu, masakra jakas. Ani slowa tylko obrazona mina. Wczoraj bylam akurat cale popoludnie u rodzicow wlasnie wiec noe musielismy wiele czasu spedzac razem . Musze sobie na spokojnie spisac co mam mu powiedziec i pogadac.
Sprawe utrudnoa fakt ze starszy syn jak ojciec wchodzi zamiast mnie do pkoju albo do lazienki jak sie kapie to od razu sie drze "niee tata,mama!". Myslalam przez chwile ze moze ma taka faze na mame, ale chyba widzi po prostu ze ja poswiecam mu swoj czas a tate prosil prosil i nic i teraz go po dzieciecemu "nie lubi". Ta wiec z jego opieka jnad dzieckiem jest trudno bo musi wlozyc duuzo wysilku bo powoli powoli wbrew tym krzykom mlodego na nowo do siebie przekonac. A on co robi? Wychodzi , bo przeciez mlody nie chce sie z nim bawic.

sfrustrowanamama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 08:08   #299
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki. Rodzice jakby co to pomoga ale to raczek bedzie uciekanie z wlasnego domu, wiec traktuje to jako ostatecznosc.
Na razie sytuacja wielkiej ciszy w domu, masakra jakas. Ani slowa tylko obrazona mina. Wczoraj bylam akurat cale popoludnie u rodzicow wlasnie wiec noe musielismy wiele czasu spedzac razem . Musze sobie na spokojnie spisac co mam mu powiedziec i pogadac.
Sprawe utrudnoa fakt ze starszy syn jak ojciec wchodzi zamiast mnie do pkoju albo do lazienki jak sie kapie to od razu sie drze "niee tata,mama!". Myslalam przez chwile ze moze ma taka faze na mame, ale chyba widzi po prostu ze ja poswiecam mu swoj czas a tate prosil prosil i nic i teraz go po dzieciecemu "nie lubi". Ta wiec z jego opieka jnad dzieckiem jest trudno bo musi wlozyc duuzo wysilku bo powoli powoli wbrew tym krzykom mlodego na nowo do siebie przekonac. A on co robi? Wychodzi , bo przeciez mlody nie chce sie z nim bawic.

W pewnym wieku dzieci wolą rodzica płci przeciwnej.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Ksiegowa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 08:16   #300
Rena
Zakorzenienie

A tak z ciekawosci czemu Twoj partner muuusi sie bawic z 3latkiem? Ja myslalam, ze rola rodzicow jest opiekowac sie dzieckiem, zabawy to same, z mlodszym bratem (jak podrosnie), z innymi dziecmi. Skad taki nacisk, ze on musi z dzieckiem ukladac klocki?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości