Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-30, 07:15   #271
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Oj a skad ta bezsennosc?

Ja dzis na glukoze. Nie zaspalam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Powodzenia kochana znieś dobrze!
Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość
Też słabo spałam tej nocy :/ usnęłaś potem?

Takie niespodzianki to ja lubię

Dzięki! lubię te Lidlowe promocje
Tak, ale śniły mi się jakieś głupoty i się przebudzałam... aż mi się kręci w głowie z niedospania. Dzisiaj pełnia, do tego duszno może tak działa?

Stary 2018-04-30, 07:19   #272
Stella275
Nawiedzona PeMa

Ja też sie witam po kolejnej nieprzespanej nocy ale zwalam po części na pełnię. Jednak śpi mi się coraz gorzej, brzuch uciska, częściej wstaje do toalety a gdzie tam do końca

No i młody znowu się bawi w kotka i myszkę i właśnie wróciłam z przychodni od znajomej położnej i słuchałam sobie tętna małego. Bije fajnie i równo więc chyba taka moja uroda że nie nacieszę się ruchami dziecka w ciąży

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 07:24   #273
olajadetektyw
Zadomowienie

Ja jesteem w domu. Plan był ogarnąć dom z rana i na dwór a nic mi się nie chce

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 07:25   #274
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
Ja też sie witam po kolejnej nieprzespanej nocy ale zwalam po części na pełnię. Jednak śpi mi się coraz gorzej, brzuch uciska, częściej wstaje do toalety a gdzie tam do końca

No i młody znowu się bawi w kotka i myszkę i właśnie wróciłam z przychodni od znajomej położnej i słuchałam sobie tętna małego. Bije fajnie i równo więc chyba taka moja uroda że nie nacieszę się ruchami dziecka w ciąży
Skoro pełnia tak na Ciebie działa to może będziesz mogła na nią liczyć przy porodzie?

Mój chyba przedwczoraj się obrócił bo boksuje mnie w biodrze i jak leżę na boku to strasznie niemiłe uczucie jakby mi ktoś grzebał tuż pod skórą... pierwszy raz tak wyraźnie w tej ciąży czuję ruchy.

Stary 2018-04-30, 07:30   #275
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Skoro pełnia tak na Ciebie działa to może będziesz mogła na nią liczyć przy porodzie?

Mój chyba przedwczoraj się obrócił bo boksuje mnie w biodrze i jak leżę na boku to strasznie niemiłe uczucie jakby mi ktoś grzebał tuż pod skórą... pierwszy raz tak wyraźnie w tej ciąży czuję ruchy.

No to młody wyskoczy jeszcze w lipcu

Mój jeste ułożony chyba pleckami albo główką po prawej stronie bo wyraźnie czuję tam coś twardszego i mi się wypina. Jes jeszcze możliwość że częściej leży w stronę mojego kręgosłupa stąd takie mało wyczuwalne ruchy i to jeszcze po jednej stronie.

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 07:34   #276
limonka84
limonka84

Hej dziewczyny! Ja też dziś robie krzywą cukrową później wyjeżdżamy więc postanowiłam przyjść już dziś. Dostałam glukoze cytrynową i była całkiem ok. Teraz czekam.
Na mnie chyba też działa pełnia bo nie mogłam zasnąć.

limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 07:35   #277
AndziaHa
Zadomowienie

Hejka ja tej nocy spałam i nawet na siku nie wstałam ale ostatnio zaczynam dni coraz wcześniej - rekord 04:30

Ja ruchy czuję nadal bardzo nisko, powinnam to zgłosić lekarzowi? Przez to, że leży sobie na pęcherzu biegam ciągle do toalety. Staram się już powoli odchodzić od cukru i słodyczy, żeby szok dietowy był mniejszy

Pocieszające jest to, że słyszę same pozytywne opinie na temat mojego wyglądu w ciąży

Jutro jedziemy obejrzeć wózek - padło na używaną gondolę, żeby nie wydawac teraz mnóstwa kasy a potem na wiosnę kupimy spacerówkę. Babeczka nie podała co to za model wózka więc jak kupimy to Wam pokaże

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 07:59   #278
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia kochana znieś dobrze!Tak, ale śniły mi się jakieś głupoty i się przebudzałam... aż mi się kręci w głowie z niedospania. Dzisiaj pełnia, do tego duszno może tak działa?

A ja bylam w alab kolo domu i dzis zamkniete. Podjechalam kolo pracy do Alab i tam zrobilam.
Ja chyba jestem slodki pamper bo wypilam to na raz duszkiem i popilam tylko lykiem wody. Nie mam posmaku w ustach, jedynie troche dziwnie w przelyku, ale absolutnie nie jest jakos nieprzyjemnie.

Dzis bylo duszno to fakt, ale ja a nocy spie jak zabita. Moj tz gral sobie w pilke nozna na ps4 kolo mnie i nic nie wiem. Mam problemy by sie dobudzic. Spalam 6,5 godz i czuje sie mega niewyspana

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 07:59   #279
Bitamina
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, u mnie dziś 26+1
No ja chyba będę też pierwszy wózek celować w używany, żeby po zimie kupić lżejszą nową spacerówkę. Nawet Wam powiem, że się sugerowałam wybranymi przez Was wózkami, żeby poprzeglądać używki. Mam nadzieję, że znajdę coś sensownego
Bitamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 08:35   #280
passionfruit
Zakorzenienie

Cześć! Witam z pracy. Cisza i spokój tu na razie, ciekawe jak będzie później. Ogólnie mam lenia, spać nie mogłam ( efekt pełni???), bzdury mi się śniły, Młody kopał od rana, a że leży bardzo nisko to latam co chwila siusiu. Wariatkowo!
Stary 2018-04-30, 08:39   #281
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Hejka ja tej nocy spałam i nawet na siku nie wstałam ale ostatnio zaczynam dni coraz wcześniej - rekord 04:30

Ja ruchy czuję nadal bardzo nisko, powinnam to zgłosić lekarzowi? Przez to, że leży sobie na pęcherzu biegam ciągle do toalety. Staram się już powoli odchodzić od cukru i słodyczy, żeby szok dietowy był mniejszy

Pocieszające jest to, że słyszę same pozytywne opinie na temat mojego wyglądu w ciąży

Jutro jedziemy obejrzeć wózek - padło na używaną gondolę, żeby nie wydawac teraz mnóstwa kasy a potem na wiosnę kupimy spacerówkę. Babeczka nie podała co to za model wózka więc jak kupimy to Wam pokaże

Też czuję nisko ruchy. Jeszcze nigdy nie poczułam nad pępkiem, ale lekarz o tym wie i nic nie mówił, więc chyba dzidzi tak wygodnie z toaletą mam przez to ten sam problem. Wczoraj i w sobotę miałam tak, że przez pewien fragment dnia chodziłam co 20 min siku... i nie były to wycieczki na darmo, bo wtedy bym brała ppd uwagę jakieś zapalenie pęcherza:p

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-30, 09:14   #282
szaruskowa
Zadomowienie

a ja od rana dzwonię po poradniach kardiologicznych, w jednej umówili mnie prywatnie na 12 czerwca... półtora miesiąca czekania... mam wadę serca i lekarz musi stwierdzić czy mam mieć cc czy może sn. będę wtedy już w 30 tygodniu i boję się, że jak nie dam rady z jakiegoś powodu przyjść na wizytę (tak jak ostatnio, kiedy byłam w szpitalu) to będzie lipa. Więc umówiłam się gdzie indziej, u kardiologa z kliniki chorób serca w Zabrzu. Wizyta 17 maja. Powiem szczerze, że zawsze chciałam rodzić naturalnie, ale teraz byłabym spokojniejsza jakby kazał mi rodzić przez CC. Nie chciałabym żadnych powikłań. Jak nie da takich wytycznych to sama nie wiem co zrobię
Co do spania, to ja śpię dobrze, nawet nie wstałam o 6 tylko o 7 Ale też mi się bzdety śniły totalnie. I młoda też wariuje od rana w brzuchu, nawet pierwszy raz się nie zawstydziła jak mąż przyłożył rękę do brzucha i skopała go solidnie
szaruskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 09:21   #283
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dziewczyny, Adasia w sobotę znowu bolało ucho.. i przez pół niedzieli. Od tej pory już nie. Gorączki brak, ale wczoraj wstał znowu z wyciekiem ropnym z ucha. Do lekarki, u której byliśmy ostatnio nie ma szans się dostać bo ona przyjmuje tylko na nfz i czeka się koło miesiąca na wizytę. Idąc do niej na badaniu słuchu panie polecały mi jeszcze inną Panią laryngolog i ona przyjmuje dziś popołudniu prywatnie. Ale wczoraj tata zamacil mi w głowie, że skoro Adaś ma mieć ten zabieg w szpitalu to lepiej, żebyśmy chodzili do lekarza który jest ordynatorem oddziału w tym szpitalu. Niestety pół opinii o tym doktorze jest złych. W dodatku nigdzie nie mogę znaleźć jak on przyjmuje, podobno czeka się po kilka godzin w kolejce.. co byście mi radziły? Iść do tej Pani dzisiaj, czy do tego faceta, ordynatora.?

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 09:43   #284
bambi1980
Zadomowienie

Witam sie i ja z biura!
Dzieki za slowa pocieszenia o wadze mojej Anny!
Aisza, tak samo pomyslalam, czy oni tu czasem nie maja innych norm we Wloszech bo rzeczywiscie tutaj ludzie sa mniejsci i drobniejsi a dzieci sa czesto malusienkie. Rozmiarowki w sklepach sa zanizone wobec tych naszych. A ja mam 180cm wzrostu wiec sila rzeczy Calineczki nie urodze..
Panterka, piekna ta komoda z IKEI, sama na nia zaczelam spogladac!
Berenika, to jest dopiero niespodzianka ze strony malza!
Szaruska, zatem odgadlam, jestes z moich regionow. Jak bedziesz w Zabrzu i bedziesz miala czas to wejdz sobie do fajnego sklepu "Nasz Bociek".
MalaGosia, ja tez czuje takie boksowanie od srodka. Czasem zastanawiam sie czy moje dziecko che mi cos dac do zrozumienia!
Pokaze wam moje lupy z second handu , tym razem kupilam tez sukieneczki na potem. W sumie trudno powiedziec czy beda na nie okazje ale nie moglam sie powstrzymac no i uzywane to tam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180428_133712_resized.jpg (143,2 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2018-04-30 o 09:49
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 09:58   #285
szaruskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Szaruska, zatem odgadlam, jestes z moich regionow. Jak bedziesz w Zabrzu i bedziesz miala czas to wejdz sobie do fajnego sklepu "Nasz Bociek".
dzięki za radę do zabrza mam 1h drogi, ale lekarz przyjmuje prywanie w sąsiednim mieście.

Berenika ciężko coś doradzić. Skoro ordynator ma słabe opinie, może podjedźcie na izbę przyjęć i poproście o wpuszczenie na oddział laryngologii, żeby tam syna zbadali. Ja za każdym razem kiedy jechałam na pogotowie, czy to z mojego powodu, czy mąż, byliśmy wysyłani na badania na oddział.
Stary 2018-04-30, 10:09   #286
I ona
Zakorzenienie

Berenika jeśli dziecku coś jest to chyba nie ma sensu czekać. Ja bym szła do lekarza jak najszybciej i to takiego z dobrymi opiniami.

Bambi fajne łupy

Dziewczyny u mnie jest tak gorąco, że nie ma czym oddychać. A jeszcze południa nie ma.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 10:22   #287
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie jest tak gorąco, że nie ma czym oddychać. A jeszcze południa nie ma.
A jak Ty sie dzisiaj czujesz kolezanko? Bo ostatnio bylo u Ciebie nieweselo z tego co czytalam
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 10:28   #288
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fikumiku1 Pokaż wiadomość
To ja z kolei tylko nożyczkami umiem dziecku obciąć)
A termometr dotykowy zaczął mi pokazywać właściwą temperaturę odkąd zaczęłam go poprawnie używać A też się wkurzalam

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Hmm, to ja może coś źle robię? Teraz mierzę w trzech miejscach, na obu skroniach i na środku czoła, pomiary są sensowniejsze.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 10:53   #289
sylwia1906
Zadomowienie

Szaruskowa tak z ciekawości planujesz rodzić w Zabrzu? tak pomyślałam, bo czytam, że masz nie daleko a ten szpital ma podobno świetne opinie (nawet menu do wyboru )

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Bambi świetne ciuszki. Okazja na nie na pewno się znajdzie :
U mnie dzisiaj od rana telefony (mama.i teściowa) że akurat coś tam dorwały dla małej i czy mogą kupić cieszę się, ze.pytają, bo wiadomo, że każdy prezent cieszy, ale tak mam pewność, że będę ubierać małą w.coś co mi się podoba, a nie tylko w.coś, żeby komuś pokazać, że chodzi w danym prezencie:p po za tym dzięki temu się nie powtarzają, że mam 20 pajaców.

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-30, 11:08   #290
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja z biura!
Dzieki za slowa pocieszenia o wadze mojej Anny!
Aisza, tak samo pomyslalam, czy oni tu czasem nie maja innych norm we Wloszech bo rzeczywiscie tutaj ludzie sa mniejsci i drobniejsi a dzieci sa czesto malusienkie. Rozmiarowki w sklepach sa zanizone wobec tych naszych. A ja mam 180cm wzrostu wiec sila rzeczy Calineczki nie urodze..
Panterka, piekna ta komoda z IKEI, sama na nia zaczelam spogladac!
Berenika, to jest dopiero niespodzianka ze strony malza!
MalaGosia, ja tez czuje takie boksowanie od srodka. Czasem zastanawiam sie czy moje dziecko che mi cos dac do zrozumienia!
Pokaze wam moje lupy z second handu , tym razem kupilam tez sukieneczki na potem. W sumie trudno powiedziec czy beda na nie okazje ale nie moglam sie powstrzymac no i uzywane to tam!
Te body z kokardką pierwsze na górze w ogóle całość super łowy

Berenika lekarka dziś, nie zastanawiaj się. I tak przed zabiegiem będziesz musiała pewnie iść na wizytę po skierowanie na badania, to możesz wtedy przynieść kopię karty od tej laryngolog żeby widział historię chorób.

Stary 2018-04-30, 12:37   #291
szaruskowa
Zadomowienie

[QUOTE=sylwia1906;83274846]Szaruskowa tak z ciekawości planujesz rodzić w Zabrzu? tak pomyślałam, bo czytam, że masz nie daleko a ten szpital ma podobno świetne opinie (nawet menu do wyboru )

Do Zabrza mam 60km, więc nie Planuję rodzić w Jastrzębiu-zdroju. Z opinii które słyszałam, a było ich sporo, porodówka jest tam na fajnym poziomie. Zresztą niedawno leżałam na patologii ciąży, a te położne pracują na obydwu oddziałach, po prostu się zmieniając i opieka była na prawdę super.
Stary 2018-04-30, 12:51   #292
fikumiku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Hmm, to ja może coś źle robię? Teraz mierzę w trzech miejscach, na obu skroniach i na środku czoła, pomiary są sensowniejsze.
Ja przeczytałam że trzeba mierzyć jednym ruchem od środka czoła do skroni (tak przesuwac)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
fikumiku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 13:05   #293
Konto usunięte

Dzodzwoniłam się w końcu do tej laryngolog i jedziemy dziś na 16. Adasia nie boli to ucho już od wczoraj, gorączki nie ma, ropa zaschnięta, więc juz nic nie wyleci raczej. No ale zawsze dostawał antybiotyk od pediatry na to. Zobaczymy co teraz..
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 13:24   #294
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoś tu jeszcze nie może spać?

Ja.od miesiąca,każda noc to koszmar.
Wczoraj byliśmy w zoo i telefon pokazał,że zrobiliśmy 10km,myślałam że padne na ryjek ale nie,znów bezsenność.

Ach i wczoraj miałam studniówkę)

Blogowy świat

Edytowane przez yoona
Czas edycji: 2018-04-30 o 13:28
yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 14:00   #295
Chloestic
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiem czy to dobrze czy zle, ale nagle padlam po tej glukozie. Tak mi sie spac zachcialo....prawie siedzac zasnelam na 3 godziny i spalam tak twardo, ze nic nie wiem.

Ja tez czuje ruchy nisko. Mam w ogole wrazenie, ze maly jest poziomo. Wszystkie ruchy mam pod pepkiem na tej wysokosci.

Stary 2018-04-30, 14:10   #296
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy to dobrze czy zle, ale nagle padlam po tej glukozie. Tak mi sie spac zachcialo....prawie siedzac zasnelam na 3 godziny i spalam tak twardo, ze nic nie wiem.

Ja tez czuje ruchy nisko. Mam w ogole wrazenie, ze maly jest poziomo. Wszystkie ruchy mam pod pepkiem na tej wysokosci.

To normalna reakcja ja poszłam po glukozie do pracy i trochę żałowałam. Cała byłam roztrzęsiona/niespokojna przez kilka h

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 14:12   #297
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
To normalna reakcja ja poszłam po glukozie do pracy i trochę żałowałam. Cała byłam roztrzęsiona/niespokojna przez kilka h

Ja specjalnie wzielam wolne. Juz dochodze do siebie, ale odplynelam jak nigdy, jakby mi mozg wylaczylo na 3 godz 🤣 smieszne uczucie

Stary 2018-04-30, 14:13   #298
MalaGosia88
Zakorzenienie

Berenika daj znać po lekarzu co uradziła Wam.

Yonna gratuluję setki !!! A nocy współczuję:/ nie wyobrażam sobie tyle czasu niedosypiać regularnie...

Chloestic chyba normalne po glukozie, dziewczyny też się skarżyły na senność

Co do mierzenia temperatury bezdotykowym to na ulotce dołączonej do termometru miałam dokładnie rozpisane gdzie mierzyć temperaturę. Najwiarygodniej jest między brwiami, na skroniach dodaje przy linii czoła też, w uchu odejmuje, mam go od 3 lat i się sprawdza pewnie co termometr to też trochę inne wymogi.

Stary 2018-04-30, 14:54   #299
niezdara
Rozeznanie

hej dziewczyny! Długo się nie odzywałam, kompletnie poległam czasowo. Spróbuje choć częściowo nadrobić co u Was, mam nadzieję że się uda.

U nas już 27 tc leci. Mamy atrakcje z sąsiadami z racji posiadania kotów i teraz zajmuje się wymyślaniem ogrodzenia dookola ogródka tak żeby futrzaki nie uciekły. Zajęcie w sam raz dla ciężarnej Trochę z tym nerwów ale niedługo powinno być z głowy.

Malutka w brzuszku będzie mierzona dokładnie jutro, mam dłuższą wizytę, bo znów mam cukrzycę w ciąży i trzeba sprawdzić czy nie jest za duża już. Obawiam sie kolejnego hardcorowego porodu... Rusza się dużo i brzuch faluje

Ściskamy Was mocno i obiecujemy się częściej odzywać

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-30, 15:14   #300
Konto usunięte

Czekamy w kolejce do laryngologa, sporo osób jest... a ja ani picia ani żadnego zajęcia dla Adasia.. a tu kompletne zadupie, zadnego sklepu w pobliżu.

Ruchy czuje juz od jakiegos czasu powyżej pępka, a od kilku dni moje dziecko wyczynia przez całą dobę jakieś akrobacje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości